končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie špízy v marináde so zeleninouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Túto výbornú delikatesu ukuchtil môj manžel******************************************************************* ***** kuracie prsíčka alebo iný druh kuracieho mäska, prerastaná mäsová slaninka, cesnak, olej, citrón, kari, mrkva, soľ*** dva druhy mäsitej papriky, cibuľa, soľ, čierne korenie************************************* Ako príloha môže byť papriková omáčka alebo omáčka z jabĺk na kari *************************************** a samozrejme kovové ihly, podávame s ryžou alebo zemiakmi OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2011, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
"Mrežovník" pani G.OňovejPOTREBNÉ PRÍSADY Tento víken sme nemali chuť na žiadne čoko a plnky, tak som upiekla tento starodávny výborný koláčik. Niektoré ste ho videli v TV "Tajomstvo mojej kuchyne"++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cesto:500 g polohrubej múky, 1 margarín, 150 g pr.cukru, 1 vanilka 100g kyslej smotany, 1 kypriaci, 2 vajcia Na plnku: 150g orechov, 1 akýkoľvek kompót / višne, slivky, marhule.../750 ml, 150 g džemu-takého aký je kompót, 1 Zlatý klas ***** ja som si plnku trochu upravila: slivky z 1 kompótu, šťavu z 2 fliaš, orechy som mala mleté a nie sekané a cesto som robila zo 600g múky a k tomu upravila aj ost.suroviny Nebol vôbec presladený, skôr príjemne kyselkavý.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Foto síce nie je ostré, ale na chuti koláča to vôbec neubralo.......... POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín si pripravíme úplne klasické cesto. Odoberieme 1/4 a ja som do nej zapracovala orechy, Gizka ich nasekané dala na vrch koláča. Túto časť s orechami som dobre schladila. Plech vystelieme papierom a zbytok cesta naň roztlačíme prstami namočenými vo vode - robila som to tak po prvýkrát, inak vaľkám takéto cesto. Cesto som natrela domácim tentoraz dobre rozotierateľným slivkovým džemom a naň uložila rozpolené slivky, ktoré som zaliala pripraveným pudingom zo šťavy, zl.klasu, a trošky sirupu nie lekváru ako pani Gizka, môže sa žmýknuť citrón, ak sa vám zdá zmes sladká-podľa použitého džemu. Odložené cesto nastrúhame na puding a dáme to celé piecť na 180 - 200°C takých 40 min / v pôvodnom recepte udávala 180 a 25 min - mne to bolo po 25 min ešte surové. Posypeme cukrom alebo ani nemusíme a po vychladnutí pokrájame. Teplý je podľa mňa ťažký a nezdravý aj keď chutný. My sme konzumovali studený a bol vynikajúci, príjemne lahodný. ++++++++++++++ Namiesto postrúhania cesta na vrch môžeme urobiť bežné mriežky. Takýmto spôsobom môžete spotrebovať aj mrazené ovocie do koláča. DOBRÚ CHUŤ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.10.2010, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ŽemľovkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY upiekla som ju podľa ID33802 /Evulqa/ ja som ju robila z dvoch vianočiek, zmenila som akurát to, že jabĺčka neboli čerstvé, ale sterilizované nastrúhané z letných zásob a nedala som hrozienkáa pridala čoko ++++++je vynikajúca, všetkým odporúčam vyskúšať.................... moja je síce hodne roztečená, mali by byť vidieť vrstvy, no krájala som ju veľmi horúcu, tvarohovo-pudingový krém nebol ešte dostatočne stuhnutý, ale boli sme nedočkaví ++++++ aj foto je len tak ledabolo urobené, lebo aj ja som hneď chcela ochutnať, tak sorry za aranžmán POSTUP PRÍPRAVY xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 28.1.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný kysnutý koláčPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kysnuté cesto podľa mňa - ako pri buchtách, rôzne ovocie, ja som dala mrazené čučoriedky a jahody + klasická posýpka a vanilkový cukor************************************************************************* - poznáte ho všetky, klasická dobrôtka POSTUP PRÍPRAVY xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2010, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Buchty s domácim slivkovým lekvárom a posýpkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kysnuté cesto, domáci slivkový lekvár ešte varený v kotli asi pred 3rokmi u našich na dvore/to bola super romantika/, dá sa krájať ako typický od starej mamy/myslím lekvár/ nemá chybu, + posýpka******************************** Sú veľmi jemné******************************************************** Pre SOFIU som pridala do komentárov recept " od oka " POSTUP PRÍPRAVY xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (13) posledné: 23.5.2010, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Punčová meninováPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nie je to žiadne umelecké dielo ako tu máte poniektoré, len taká domáca tortička pre syna hudobníka, zloženie : 3 korpusy**z jedného urobený punč *** my neobľubujeme tie červené punčáky iba zo sirupu*** v reze je v postupoch*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (12) posledné: 23.4.2010, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
PerníčkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY podľa Klaudie ID 48843 chuťovo výborné ,moje prvé zdobenie, ktoré sa dá vložiť aj na stránku ........ POSTUP PRÍPRAVY xxxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Sviatočná plnená roláda/na efektnú studenú misuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového pliecka /určite môže byť aj iný druh mäsa/**2,5 dl mlieka** soľ a korenie podľa chuti** vegeta**/ja som dala 2 zarovnané ČL soli + 1ČL vegety, trošku korenia / 200 g šunky**150 g plátkového taveného syra**pol téglika /asi 1 dl/ kyslej pochúťkovej smotany /alebo len kyslej/** olej na potretie plechu ************************************************************************************************* Zdroj: knižka receptov a rád zo Slovenky od p. Renáty Mišovej z Košíc POSTUP PRÍPRAVY Deň pred pečením mäso pomelieme, posolíme, okorením, ovegetujeme-nemusíme, pridáme mlieko a dobre premiešame. Odložíme prikryté na noc do chladničky. Masu potom rozotrieme na čistú mokrú utierku /alebo na mokrú hrubšiu fóliu/ na hrúbku 1 - 1,5 cm, rozložíme na ňu plátky šunky, syr, pomocou utierky zrolujeme a preložíme na vymastený plech. Povrch rolády potrieme polovicou smotany a dáme piecť asi na 1 hodinu. Počas pečenia podlejeme roládu trochou horúcej vody a ešte raz potrieme smotanou. Vvytvorí sa pekná kôrka.***************** Môžeme podávať teplé, so zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou, alebo z úhľadne nakrájanej rolády pripravíme efektnú studenú misu / my ju takto máme najradšej /. V oboch prípadoch chutí výborne. ************************************************************************************* OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 8.4.2010, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Roláda v oplátke s karamelovou plnkou /ako štolverková/POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks veľké oplátky**1 žlté piškótové cesto**1 kakaové piškótové cesto** *PLNKA: 60dg kryštálový cukor** 1 Salko** 1 l mlieka** 4kopcovitéPL hrubej múky**2kopcovité PL hladkej múky**2 PL Solamylu** 1 a pol až 2 ks masla / maslo + Hera alebo Palmarin/ POSTUP PRÍPRAVY Piškóty si môžete upiecť aj podľa svojho receptu. Ja som piekla na plechu o rozmeroch cca 38 x 29cm, a to : Žltá piškóta****5 ks vajec**10 dg kryšt.cukor**10 dg práškový cukor**5 PL studenej vody/ dala som 3PL olej + 2PL vody /**16 dg polohrubej múky / vrátane 2 PL Solamylu /**1 kypriaci prášok *****Kakaovú piškótu robíme obdobne, len pridáme 2 PL kakaa*** Postup prípravy: žĺtka s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme olej a premiešame, pridáme vodu, múku so solamylom a kypr.pr.**postupne zľahka vmiešavame vyšľahaný sneh s kryštálovým cukrom, štipkou soli a kvapkou citr.šťavy. Zmes dáme na plech vystlaný papierom na peč. a pečieme pri 180° C cca 20 min -odsledujeme podľa svojej rúry. Takto pripravená piškóta je hodne vysoká. Keď robím iné rezy, solamyl nedávam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 13.12.2013, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Vynikajúce, prekladané zemiakové pagáče z kysnutého cestaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kysnuté cesto, zemiaky, Hera *******. inšpirovala ma Lenka D. ID51295 sú fantastické POSTUP PRÍPRAVY xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 24.1.2011, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |