. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 8.9.2008
Naposledy: 28.2.2017 22:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2

NÁPOJE, DRINKY

Jablková šťava-božská mana



POTREBNÉ PRÍSADY

jablká, odšťavovač, trpezlivosť alebo jedného pomocníka

POSTUP PRÍPRAVY

Asi pred 25 rokmi sme kúpili v Bulharsku odšťavovač, u nás vtedy myslím ani neboli. Od tej doby, zvlášť ale v posledných rokoch, je pre nás nenahraditeľným pomocníkom, ktorý nám pomáha s padanými jablkami, alebo s takými, ktoré treba čo najskôr skonzumovať. Robíme z nich šťavu, je to jedna delikatesa! Nalejem ju do plastových fliaš, niečo vypijeme pomaly na ex a ostatnú odložím do mrazničky na horšie časy (napr. na Vianoce alebo pre vzácnu návštevu). Dá to trocha viac roboty, ale za ten výsledok to jednoznačne stojí!!! Odporúčam ako máločo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.10.2009, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Syrové pirohy zo zemiakového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Asi 500g zemiakov uvarených v šupe, 180-210g polohrubej múky (podľa druhu zemiakov), soľ. Na plnku odložíme 3 zemiaky, mäkký syr (v črievku alebo 4 trojuholníky), na vrch cibuľa, slaninka.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.10.2008, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Moja slaná torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

xxx

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2008, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jedna pre dvoch



POTREBNÉ PRÍSADY

Moja prvá marcipánová torta. Je tu toľko tortových skvostov, že som si povedala, že to musím skúsiť. Najprv som ju chcela potiahnuť cukríkovou hmotou, aj ružičky boli v pláne, ale stále sa mi rozpadali. Neviem, čo to chcelo, ak môžem poprosiť o Vaše názory, budem rada. Marcipán bol oveľa lepší , vaľkala som ho na fólii, na torte drží, ale ružičky z neho tiež nedržali tvar, lístky sa zvesovali. A ešte-ako sa zarovnáva marcipán na bokoch, tiež je pre mňa veľká neznáma. Torta je pre mňa a pre manžela, pri zdobení som zistila, že mám veľké medzery vo fantázii. Ale dúfam, že bude zajtra aspoň chutiť - vnútri mramor, zvonka mramor, dúfam, že si zuby nevylámeme.

POSTUP PRÍPRAVY

štvrtok - upečenie korpusu, príprava cukríkovej hmoty
piatok - znásilňovanie maršmalous, odolávali, beťárky
pokus s falošným marcipánom
uvarenie šľahačky s ľadovými gaštanmi, banány v pohotovosti
sobota-ráno naplnenie, poobede potiahnutie a deň je v ... závere

Ďakujem Evke (Evulqa), bez jej pomoci by som obrázok nevložila.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (7) posledné: 5.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ako posielať fotky



POTREBNÉ PRÍSADY

Mohli by ste mi, dobré duše , poradiť, ako sa posielajú fotky v receptoch? Veľké foto aj fotky pri postupe - je v tom rozdiel? Ospravedlňujem sa, ale som tu nováčik, vopred ďakujem za Vaše rady.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.10.2008, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výýýborný guláš z Tiny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 500g točenej salámy, 500g zemiakov, 300g mrkvy, 1 šľah.smotana, 2PL polohr.múky, 2PL parad.pretlaku alebo kečupu, 3/4l vývaru z bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Vyskúšate raz a neprestanete!!! Tento recept som pred rokmi našla v jednom časopise a od tej doby je u nás stálicou medzi receptami.
Zemiaky s mrkvou uvaríme v slanej vode. Oboje nakrájané na drobné kocky. Scedíme. Speníme cibuľu na oleji, pridáme salámu na kocky, pretlak al. kečup, zaprášime múkou, zalejeme vývarom a pridáme smotanu. Nakoniec vsypeme zemiaky s mrkvou a pár minutiek povaríme. Mňam!!!

Ku gulášu sa veeeeľmi hodia cesnakové koláče. Neviem, či tu už nie je recept na ne. Keby ste niektorá chceli, môžem nahodiť recept. Sú ozaj super!!

Juuuj, slintám ako bernardín :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.10.2008, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mexická chilli polievka - neodolateľná



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého mäsa, 1cibuľa, soľ, MČK, ml.paprika, pohár leča, 1 konzerva červenej fazule, čili, zásmažka

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som túto úžasnú polievku varila, a tak mi napadlo, že sa s Vami, žienky , podelím o recept na túto dobrotu.
Keď som tento recept dostala, veľmi som mu nefandila, lebo lečo v polievke...? Ale za nejaký čas som ho zo zvedavosti vyskúšala a od tej doby sa v celom našom príbuzenstve zaradil medzi delikatesy. Je to výborná pochúťka pre známych, ktorí si ju vždy pred návštevou u nás objednávajú - čo viac si môžem želať: hotová je za pol hodinky a je jej plný hrniec! A večer umyjem prázdny hrniec. Minulý rok na Silvestra som ju na želanie mojich domácich robila namiesto kapustnice.

Postup prikladám:
Mleté mäso (bravčové - nie bôčik, ten je veľmi mastný, alebo aj mix s hovädzím) podusím na cibuli. Oleja pod cibuľu dávam minimum, lebo mäso pustí tuk a ešte príde zásmažka. Osolím, okorením, ml.paprika, podlejem vodou (asi 3/4 l). Nechám povariť asi 10 min., vsypem (vlejem?) 7dl pohár leča, prepláchnutú fazuľu z konzervy, už len prehrejem 5 min., dochutím čili pastou (s tou veľmi opatrne, radšej ochutnávajte a po troškách dochucujte, aby z toho nebola žieravina). Ja dávam čili veľmi decentne, kto chce, nech si dochutí na tanieri. Zahustím zásmažkou.
Teraz zisťujem, že písanie tohto receptu mi trvalo dlhšie ako samotné varenie polievky. Želám dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 16.7.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu