končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |
NÁPOJE, DRINKY |
Jablková šťava-božská manaPOTREBNÉ PRÍSADY jablká, odšťavovač, trpezlivosť alebo jedného pomocníka POSTUP PRÍPRAVY Asi pred 25 rokmi sme kúpili v Bulharsku odšťavovač, u nás vtedy myslím ani neboli. Od tej doby, zvlášť ale v posledných rokoch, je pre nás nenahraditeľným pomocníkom, ktorý nám pomáha s padanými jablkami, alebo s takými, ktoré treba čo najskôr skonzumovať. Robíme z nich šťavu, je to jedna delikatesa! Nalejem ju do plastových fliaš, niečo vypijeme pomaly na ex a ostatnú odložím do mrazničky na horšie časy (napr. na Vianoce alebo pre vzácnu návštevu). Dá to trocha viac roboty, ale za ten výsledok to jednoznačne stojí!!! Odporúčam ako máločo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 15.10.2009, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrové pirohy zo zemiakového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Asi 500g zemiakov uvarených v šupe, 180-210g polohrubej múky (podľa druhu zemiakov), soľ. Na plnku odložíme 3 zemiaky, mäkký syr (v črievku alebo 4 trojuholníky), na vrch cibuľa, slaninka. POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 13.10.2008, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Moja slaná tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY xxx POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 13.10.2008, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jedna pre dvochPOTREBNÉ PRÍSADY Moja prvá marcipánová torta. Je tu toľko tortových skvostov, že som si povedala, že to musím skúsiť. Najprv som ju chcela potiahnuť cukríkovou hmotou, aj ružičky boli v pláne, ale stále sa mi rozpadali. Neviem, čo to chcelo, ak môžem poprosiť o Vaše názory, budem rada. Marcipán bol oveľa lepší , vaľkala som ho na fólii, na torte drží, ale ružičky z neho tiež nedržali tvar, lístky sa zvesovali. A ešte-ako sa zarovnáva marcipán na bokoch, tiež je pre mňa veľká neznáma. Torta je pre mňa a pre manžela, pri zdobení som zistila, že mám veľké medzery vo fantázii. Ale dúfam, že bude zajtra aspoň chutiť - vnútri mramor, zvonka mramor, dúfam, že si zuby nevylámeme. POSTUP PRÍPRAVY štvrtok - upečenie korpusu, príprava cukríkovej hmoty piatok - znásilňovanie maršmalous, odolávali, beťárky pokus s falošným marcipánom uvarenie šľahačky s ľadovými gaštanmi, banány v pohotovosti sobota-ráno naplnenie, poobede potiahnutie a deň je v ... závere Ďakujem Evke (Evulqa), bez jej pomoci by som obrázok nevložila. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 5.10.2008, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ako posielať fotkyPOTREBNÉ PRÍSADY Mohli by ste mi, dobré duše , poradiť, ako sa posielajú fotky v receptoch? Veľké foto aj fotky pri postupe - je v tom rozdiel? Ospravedlňujem sa, ale som tu nováčik, vopred ďakujem za Vaše rady. POSTUP PRÍPRAVY xxx ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 4.10.2008, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Výýýborný guláš z TinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 500g točenej salámy, 500g zemiakov, 300g mrkvy, 1 šľah.smotana, 2PL polohr.múky, 2PL parad.pretlaku alebo kečupu, 3/4l vývaru z bujónu POSTUP PRÍPRAVY Vyskúšate raz a neprestanete!!! Tento recept som pred rokmi našla v jednom časopise a od tej doby je u nás stálicou medzi receptami. Zemiaky s mrkvou uvaríme v slanej vode. Oboje nakrájané na drobné kocky. Scedíme. Speníme cibuľu na oleji, pridáme salámu na kocky, pretlak al. kečup, zaprášime múkou, zalejeme vývarom a pridáme smotanu. Nakoniec vsypeme zemiaky s mrkvou a pár minutiek povaríme. Mňam!!! Ku gulášu sa veeeeľmi hodia cesnakové koláče. Neviem, či tu už nie je recept na ne. Keby ste niektorá chceli, môžem nahodiť recept. Sú ozaj super!! Juuuj, slintám ako bernardín :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.10.2008, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mexická chilli polievka - neodolateľnáPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa, 1cibuľa, soľ, MČK, ml.paprika, pohár leča, 1 konzerva červenej fazule, čili, zásmažka POSTUP PRÍPRAVY Dnes som túto úžasnú polievku varila, a tak mi napadlo, že sa s Vami, žienky , podelím o recept na túto dobrotu. Keď som tento recept dostala, veľmi som mu nefandila, lebo lečo v polievke...? Ale za nejaký čas som ho zo zvedavosti vyskúšala a od tej doby sa v celom našom príbuzenstve zaradil medzi delikatesy. Je to výborná pochúťka pre známych, ktorí si ju vždy pred návštevou u nás objednávajú - čo viac si môžem želať: hotová je za pol hodinky a je jej plný hrniec! A večer umyjem prázdny hrniec. Minulý rok na Silvestra som ju na želanie mojich domácich robila namiesto kapustnice. Postup prikladám: Mleté mäso (bravčové - nie bôčik, ten je veľmi mastný, alebo aj mix s hovädzím) podusím na cibuli. Oleja pod cibuľu dávam minimum, lebo mäso pustí tuk a ešte príde zásmažka. Osolím, okorením, ml.paprika, podlejem vodou (asi 3/4 l). Nechám povariť asi 10 min., vsypem (vlejem?) 7dl pohár leča, prepláchnutú fazuľu z konzervy, už len prehrejem 5 min., dochutím čili pastou (s tou veľmi opatrne, radšej ochutnávajte a po troškách dochucujte, aby z toho nebola žieravina). Ja dávam čili veľmi decentne, kto chce, nech si dochutí na tanieri. Zahustím zásmažkou. Teraz zisťujem, že písanie tohto receptu mi trvalo dlhšie ako samotné varenie polievky. Želám dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 16.7.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 11-17) | << predošlé 1, 2 |