končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 35 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
kopla ma kuchárska múza ...... alebo MASOVÁ ROLÁDA:-))))))))POTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY bravčové karé nakrájame, natenko vyklepeme a ukladáme jednotlivé plátky na seba tak, aby sa ich okraje prekrývali cca 1 cm... nakoniec jemne zaklepeme aj tieto poprekladané okraje do seba ... a vznikne nám jednotný plát mäska. tento jemne nasolíme, pokoreníme mčk, naplníme plnkou (opíšem zachvíľu) a zavinieme ako štrudľu, teda najskôr okraje z užšej strany a potom urobíme roládku. zvrchu posypeme grilovacím korením (alebo aj iným), poukladáme na ňu ešte plátky syra, podlejeme vodou a dáme upiecť do rúry (ja som piekla zakrytú...ale mám pekáč so skleneným vrchom a teda sa jedlo v ňom zapečie do chrumkava, alebo zo začiatku pečte zakrytú a potom odokryte na dopečenie.. to už nechám na vás:-). plnka: speníme cibuľu (viac) spolu s nadrobno nakrájanou prerastenou slaninkou, opečieme, pridáme na kocky nakrájaný rohlík, 1-2 vajíčka, strúhanku, petržlenovú vňať (najlepšie čerstvú nie sušenú) a postrúhaný syr (ja som mala eidam), plnku som nesolila lebo slaná bola aj slaninka aj syr a stačilo to. všetko zamiešame na hustejšiu hmotu, ktorou plníme roládku. Keď máte roládu upečenú vyberte ju z výpeku a nechajte trochu prechladnúť, aby sa dala krájať, lebo úplne horúcu by sa vám rozpadávala. Do výpeku pridajte ešte trochu vody a zahustite hl. múkou rozmiešanou v troche smotany na varenie alebo mlieku. Podávame najlepšie so zemiakovou kašou, a my sme mali paradajkový šalátik. DOBRÚ CHUŤ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
krémová polievka z mrazenej zeleninyPOTREBNÉ PRÍSADY vinická polievková zmes, balenie po 2 kg (predávajú ju v Metre) - najlepšia a jediná mrazená zelenina akú používam, inak dám radšej čerstvú, ostatné v postupe POSTUP PRÍPRAVY na troche oleja orestovať cibuľku, pridáme zemiaky, mrazenú zeleninu, trochu pokrájanej zelerovej vňate, rascu.... zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón (ten nám to aj osolí, komu bude málo, treba trochu vegety pridať), necháme uvariť. zahustíme trochou múky rozmiešanej v mlieku, necháme prevrieť a odstavíme. Nakoniec trochu petržlenovej vňate. Polievky sa u nás varia veľmi veľa, lebo moja dcéra na nich žije :-))))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........POTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa, 7dcl pohár sterilizovanej zel. fazuľky, 3-4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, vegeta, štipka rasce, 2 kyslé smotany, 2-3 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, cukor, ocot, kôpor, 4 natvrdo uvarené vajíčka ....................a kto chce klobásku, alebo inú prílohu k tomu POSTUP PRÍPRAVY .... na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, a zelenú fazuľku, posolíme, pridáme 1 bobkový list, rascu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Medzitým si rozmiešame múku so smotanou, zriedime mliekom, pridáme kôpor. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme polievku smotanovou zátrepkou, necháme prebublať a odstavíme. Dochutíme vegetou, cukrom a octom a nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka (ako keď robíte chlebíčky) a kôpor. My sme si k tomu dali opečené kolieska klobásky ale dá sa čokoľvek iné alebo aj nič, chutí to výborne aj samotné. Papáme s čerstvým chlebíkom alebo rožtekom. Takto to varieva moja mamina, a takto to varievala aj jej mamina:-))) a teraz aj ja :-))))) Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 23.2.2023, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
zapekané kuracie prsia so šunkou, syrom a hráškomPOTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
buchty s višňovým lekváromPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr. polohr. múky, štipka, soli, 3 lyžice práš. curkru, 250 ml mlieka, 1 kocka droždia, postrúhaná kôra z citróna, 70 gr. Hery, 1 vajce, lekvár podľa chuti (ja som dala višňový, čo robila moja mama, je super, nechala v ňom celé kúsky višní, proste úžasný) POSTUP PRÍPRAVY Klasicky urobíme kysnuté cesto z múky, kvásku (vlažné mlieko + kvasnice, nechať nakysnúť), práškového cukru, soli, citr. kôry, hery, vajíčka. Riadne vymiesime, necháme 30 minút nakysnúť. Cesto rozvaľkáme a pokrájame na 24 kúskov (vyjde akurát na 1 plech), na každý dáme asi pol lyžičky lekváru a urobíme buchty. Dáme na pomastený pekáč, necháme znova 30 min. nakysnúť a upečieme. Približne na 200 stupňoch asi 35-45 minút (záleží podľa rúry). Horúce potrieme roztopeným maslom. Poprášime práš. cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 2.9.2009, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
ľahká zeleninová polievočka s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme trochu oleja, pridáme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, chvíľu, ktorú orestujeme do sklovita, pridáme ľubovoľne pokrájanú čerstvú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, kareláb, hrášok - ten môže byť aj mrazený) a všetko spolu pooprážame asi 5 minút. Je dôležité zeleninu chvíľu takto orestovať, lebo si pustí šťavu a krásne nám polievočku zafarbí. Zalejeme vodou, pridáme trochu vegety, soli )kto chce môže pridať aj trochu zemiakov) a uvaríme domäkka. Nakoniec zavaríme halušky (vajíčko, a rovnaké množstvo polohrubej múky a detskej krupice, trochu masla a môže byť aj petržlenová vňať, vegeta). Necháme ich vyplávať na povrch a odstavíme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 24.9.2012, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ovocno (jahody, marhule, ringloty a pod.) tvarohový koláč s posýpkou... stojí za ochutnaniePOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr. hladkej múky, štipka soli, 150 gr. práškového cukru, 2x vanilkový cukor, 3dcl mlieka, citrónová kôra, 50 gr. Hery, 1 kocka droždia, 250 gr. tvarohu, ovocie (mrazené al. zavárané jahody, marhule, ringloty, treba také výraznejšie ovocie, skúšala som aj s jablkami ale ich chuť nevynikne). Na posýpku: 1 lyžicu Hery, 1 lyžicu práškového cukru, 2-3 lyžice hrubej múky POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.8.2009, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
CIGÁNSKA V ŽEMLI :-)))POTREBNÉ PRÍSADY sem tam si takúto dobrotu urobíme na večeru, hlavne keď mi zostane mäsko, ktoré som nepoužila k vareniu na obed:-)))) a vždy lepšia ako zo stánku.... POSTUP PRÍPRAVY Takže mäsko si pripravíme tak, že ho naklepeme (ja som mala teraz bravčové stehno, tzv. orech, ale kľudne urobte aj z pliecka alebo karé), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, trošku poprášime červenou mletou paprikou.... dáme do misky, zalejeme trochou oleja, pridáme kooopec pretlačeného cesnaku a klasickú plnotučnú horčicu, necháme pár hodín odstáť a potom oprážame na oleji alebo masti. Servírovala som ho do žemle, ktorú som potrela horčicou, na to išiel list čínskej kapusty (inak dávam šalát, ale nebol:-))), mäso, paradajka, paprika, uhorka, cibuľa a papááááááááme. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2009, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
naša obľúbená gulášová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY v postupe POSTUP PRÍPRAVY Na oleji alebo bravč. masti orestujeme väčšie množstvo cibule a pár pokrájaných strúčikov cesnaku, pridáme rascu, bravčové stehno pokrájané na kocky, chvíľu pooprážame a poprášime mletou červenou paprikou (ja dávam sladkú, keďže papajú aj deti ale so štipľavou je to chutnejšie, takže dajte podľa uváženia). V tejto fáze pridáme buď lečo (také sladkokyslé), alebo ak máte čerstvú zeleninu, tak ošúpané paradajky a pokrájanú zelenú papriku (v takom prípade, ale treba pridať trošičku cukru), a posolíme. Podlejeme vodou. Ja som klasicky varila v tlakovom hrnci:-))) nejakých 10 minút, ale uvarte aj klasicky až kým je mäso mäkké. Potom pridáme hovädzí bujón (ja do 1 hrnca dávam 2 kusy) a na kocky pokrájané zemiaky a necháme ich uvariť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme 1-2 pretlačené strúčiky cesnaku, zahustíme polievku múkou rozmiešanou vo vode (každý ako má rád, ja robím polievku trochu hustejšiu), necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec pridáme majoránku a mleté čierne korenie (ja nedávam aby mohla aj malá papať a my veľký si pridáme až do taniera).... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 1.9.2013, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ozaj dobrá banánová bábovka s kakaomPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 250 gr. polohrubej múky, 250 gr. práškového cukru, 250 gr. banánov, 250 gr. masla (palmarin, hera), 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 pol. lyžice kakaa POSTUP PRÍPRAVY maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme žĺtky, banány roztlačené vidličkou na kašu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto. dáme piecť pri 190 stupňoch asi 1 hodinu, treba skúsiť špajlou, či je upečená.... Upečenú vyklopíme, necháme vychladnúť (ak sa stihne:-))) a pocukrujeme práškovým cukrom a zľahka poprášime kakaom. Je ozaj veeeeeľmi chutná. Vyskúšajte.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 14.3.2016, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |