. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína M. (catherine23) ID 27491
.
mimibazar.sk/catherine23
Oblasť: Senec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.11.2007
Naposledy: 29.10.2016 16:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 132
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 35
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 35 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

kopla ma kuchárska múza ...... alebo MASOVÁ ROLÁDA:-))))))))



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

bravčové karé nakrájame, natenko vyklepeme a ukladáme jednotlivé plátky na seba tak, aby sa ich okraje prekrývali cca 1 cm... nakoniec jemne zaklepeme aj tieto poprekladané okraje do seba ... a vznikne nám jednotný plát mäska. tento jemne nasolíme, pokoreníme mčk, naplníme plnkou (opíšem zachvíľu) a zavinieme ako štrudľu, teda najskôr okraje z užšej strany a potom urobíme roládku. zvrchu posypeme grilovacím korením (alebo aj iným), poukladáme na ňu ešte plátky syra, podlejeme vodou a dáme upiecť do rúry (ja som piekla zakrytú...ale mám pekáč so skleneným vrchom a teda sa jedlo v ňom zapečie do chrumkava, alebo zo začiatku pečte zakrytú a potom odokryte na dopečenie.. to už nechám na vás:-).

plnka: speníme cibuľu (viac) spolu s nadrobno nakrájanou prerastenou slaninkou, opečieme, pridáme na kocky nakrájaný rohlík, 1-2 vajíčka, strúhanku, petržlenovú vňať (najlepšie čerstvú nie sušenú) a postrúhaný syr (ja som mala eidam), plnku som nesolila lebo slaná bola aj slaninka aj syr a stačilo to. všetko zamiešame na hustejšiu hmotu, ktorou plníme roládku.

Keď máte roládu upečenú vyberte ju z výpeku a nechajte trochu prechladnúť, aby sa dala krájať, lebo úplne horúcu by sa vám rozpadávala. Do výpeku pridajte ešte trochu vody a zahustite hl. múkou rozmiešanou v troche smotany na varenie alebo mlieku.

Podávame najlepšie so zemiakovou kašou, a my sme mali paradajkový šalátik.
DOBRÚ CHUŤ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

krémová polievka z mrazenej zeleniny



POTREBNÉ PRÍSADY

vinická polievková zmes, balenie po 2 kg (predávajú ju v Metre) - najlepšia a jediná mrazená zelenina akú používam, inak dám radšej čerstvú, ostatné v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

na troche oleja orestovať cibuľku, pridáme zemiaky, mrazenú zeleninu, trochu pokrájanej zelerovej vňate, rascu.... zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón (ten nám to aj osolí, komu bude málo, treba trochu vegety pridať), necháme uvariť. zahustíme trochou múky rozmiešanej v mlieku, necháme prevrieť a odstavíme. Nakoniec trochu petržlenovej vňate.

Polievky sa u nás varia veľmi veľa, lebo moja dcéra na nich žije :-)))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka zo zaváranej zelenej fazuľky, tzv. lúsková:-)))), alebo obed za 30 minút........



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľká cibuľa, 7dcl pohár sterilizovanej zel. fazuľky, 3-4 väčšie zemiaky, 1 bobkový list, soľ, vegeta, štipka rasce, 2 kyslé smotany, 2-3 lyžice hladkej múky, 2 dcl mlieka, cukor, ocot, kôpor, 4 natvrdo uvarené vajíčka ....................a kto chce klobásku, alebo inú prílohu k tomu

POSTUP PRÍPRAVY

.... na oleji orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, a zelenú fazuľku, posolíme, pridáme 1 bobkový list, rascu, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Medzitým si rozmiešame múku so smotanou, zriedime mliekom, pridáme kôpor. Keď sú zemiaky mäkké, zahustíme polievku smotanovou zátrepkou, necháme prebublať a odstavíme. Dochutíme vegetou, cukrom a octom a nakoniec pridáme na kolieska nakrájané vajíčka (ako keď robíte chlebíčky) a kôpor. My sme si k tomu dali opečené kolieska klobásky ale dá sa čokoľvek iné alebo aj nič, chutí to výborne aj samotné. Papáme s čerstvým chlebíkom alebo rožtekom.

Takto to varieva moja mamina, a takto to varievala aj jej mamina:-))) a teraz aj ja :-)))))

Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 23.2.2023, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

zapekané kuracie prsia so šunkou, syrom a hráškom



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

buchty s višňovým lekvárom



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr. polohr. múky, štipka, soli, 3 lyžice práš. curkru, 250 ml mlieka, 1 kocka droždia, postrúhaná kôra z citróna, 70 gr. Hery, 1 vajce, lekvár podľa chuti (ja som dala višňový, čo robila moja mama, je super, nechala v ňom celé kúsky višní, proste úžasný)

POSTUP PRÍPRAVY

Klasicky urobíme kysnuté cesto z múky, kvásku (vlažné mlieko + kvasnice, nechať nakysnúť), práškového cukru, soli, citr. kôry, hery, vajíčka. Riadne vymiesime, necháme 30 minút nakysnúť. Cesto rozvaľkáme a pokrájame na 24 kúskov (vyjde akurát na 1 plech), na každý dáme asi pol lyžičky lekváru a urobíme buchty. Dáme na pomastený pekáč, necháme znova 30 min. nakysnúť a upečieme. Približne na 200 stupňoch asi 35-45 minút (záleží podľa rúry). Horúce potrieme roztopeným maslom. Poprášime práš. cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.9.2009, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

ľahká zeleninová polievočka s haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme trochu oleja, pridáme na drobno pokrájanú menšiu cibuľu, chvíľu, ktorú orestujeme do sklovita, pridáme ľubovoľne pokrájanú čerstvú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler, kareláb, hrášok - ten môže byť aj mrazený) a všetko spolu pooprážame asi 5 minút. Je dôležité zeleninu chvíľu takto orestovať, lebo si pustí šťavu a krásne nám polievočku zafarbí. Zalejeme vodou, pridáme trochu vegety, soli )kto chce môže pridať aj trochu zemiakov) a uvaríme domäkka. Nakoniec zavaríme halušky (vajíčko, a rovnaké množstvo polohrubej múky a detskej krupice, trochu masla a môže byť aj petržlenová vňať, vegeta). Necháme ich vyplávať na povrch a odstavíme. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 24.9.2012, 13:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ovocno (jahody, marhule, ringloty a pod.) tvarohový koláč s posýpkou... stojí za ochutnanie



POTREBNÉ PRÍSADY

500 gr. hladkej múky, štipka soli, 150 gr. práškového cukru, 2x vanilkový cukor, 3dcl mlieka, citrónová kôra, 50 gr. Hery, 1 kocka droždia, 250 gr. tvarohu, ovocie (mrazené al. zavárané jahody, marhule, ringloty, treba také výraznejšie ovocie, skúšala som aj s jablkami ale ich chuť nevynikne). Na posýpku: 1 lyžicu Hery, 1 lyžicu práškového cukru, 2-3 lyžice hrubej múky

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.8.2009, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

CIGÁNSKA V ŽEMLI :-)))



POTREBNÉ PRÍSADY

sem tam si takúto dobrotu urobíme na večeru, hlavne keď mi zostane mäsko, ktoré som nepoužila k vareniu na obed:-)))) a vždy lepšia ako zo stánku....

POSTUP PRÍPRAVY

Takže mäsko si pripravíme tak, že ho naklepeme (ja som mala teraz bravčové stehno, tzv. orech, ale kľudne urobte aj z pliecka alebo karé), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, trošku poprášime červenou mletou paprikou.... dáme do misky, zalejeme trochou oleja, pridáme kooopec pretlačeného cesnaku a klasickú plnotučnú horčicu, necháme pár hodín odstáť a potom oprážame na oleji alebo masti.
Servírovala som ho do žemle, ktorú som potrela horčicou, na to išiel list čínskej kapusty (inak dávam šalát, ale nebol:-))), mäso, paradajka, paprika, uhorka, cibuľa a papááááááááme. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2009, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

naša obľúbená gulášová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji alebo bravč. masti orestujeme väčšie množstvo cibule a pár pokrájaných strúčikov cesnaku, pridáme rascu, bravčové stehno pokrájané na kocky, chvíľu pooprážame a poprášime mletou červenou paprikou (ja dávam sladkú, keďže papajú aj deti ale so štipľavou je to chutnejšie, takže dajte podľa uváženia). V tejto fáze pridáme buď lečo (také sladkokyslé), alebo ak máte čerstvú zeleninu, tak ošúpané paradajky a pokrájanú zelenú papriku (v takom prípade, ale treba pridať trošičku cukru), a posolíme. Podlejeme vodou. Ja som klasicky varila v tlakovom hrnci:-))) nejakých 10 minút, ale uvarte aj klasicky až kým je mäso mäkké. Potom pridáme hovädzí bujón (ja do 1 hrnca dávam 2 kusy) a na kocky pokrájané zemiaky a necháme ich uvariť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme 1-2 pretlačené strúčiky cesnaku, zahustíme polievku múkou rozmiešanou vo vode (každý ako má rád, ja robím polievku trochu hustejšiu), necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec pridáme majoránku a mleté čierne korenie (ja nedávam aby mohla aj malá papať a my veľký si pridáme až do taniera)....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (25) posledné: 1.9.2013, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ozaj dobrá banánová bábovka s kakaom



POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajíčka, 250 gr. polohrubej múky, 250 gr. práškového cukru, 250 gr. banánov, 250 gr. masla (palmarin, hera), 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 pol. lyžice kakaa

POSTUP PRÍPRAVY

maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne pridáme žĺtky, banány roztlačené vidličkou na kašu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou a vylejeme do nej cesto. dáme piecť pri 190 stupňoch asi 1 hodinu, treba skúsiť špajlou, či je upečená.... Upečenú vyklopíme, necháme vychladnúť (ak sa stihne:-))) a pocukrujeme práškovým cukrom a zľahka poprášime kakaom. Je ozaj veeeeeľmi chutná. Vyskúšajte....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 14.3.2016, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 35 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu