končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pomarančové tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY ■ 2 mandarínkové kompóty (cca 300 ml) ■ 125 ml šľahačkovej smotany ■ 250 g syra Mascarpone ■ 250 g tvarohu ■ 80 g cukru ■ 3 lyžice pomarančového likéru ■ 200 – 250 ml pomarančovej šťavy (môže byť aj 100% pomarančový džús) ■ 1 balíček dlhých piškót ■ kakao ■ plátky pomarančov na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY 1. Kompótové mandarínky precedíme a necháme odkvapkať. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone a tvaroh dohladka vymiešame s cukrom. Pridáme 3 lyžice pomarančového likéru. Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy. 2. Dno nákypovej formy rovnomerne ne vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému. 3. Pokračujeme mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladáme piškóty, ktoré opäť pokvapkáme pomarančovou šťavou. Na piškótovú vrstvu natrieme zvyšok krému, povrch uhladíme. Zákusok necháme cez noc stuhnúť v chladničke. 4. Pred podávaním zákusok poprášime kakaom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie kapsy s brokolicovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY ■ 500 g kuracích pŕs (5 kusov) ■ 150 g brokolice ■ 150 g Nivy ■ 1 vajce ■ 1 šľahačková smotana ■ strúhanka ■ mleté biele korenie ■ soľ ■ olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Umyté, osušené kuracie prsia jemne naklepeme, ochutíme soľou a mletým bielym korením. Plátky mäsa narežeme tak, aby sa vytvorili kapsičky, ktoré naplníme brokolicovou plnkou 2. Brokolicová plnka: Brokolicu opláchneme, rozoberieme na ružičky (môžeme použiť aj ošúpanú stopku) a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu rozmliaždime vidličkou a premiešame s postrúhanou Nivou a s vajcom. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zmes už nesolíme ani nekoreníme, aby viac vynikla chuť brokolice a syra. 3. Kapsy zopneme špáradlom a z oboch strán opečieme na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka. Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme (2-3 minúty). 4. Podávame s opekanými zemiakmi alebo dusenou ryžou a ovocným šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.12.2009, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Holandské čerešňePOTREBNÉ PRÍSADY PRE CELÚ RODINU: ■ 300 g lístkového cesta ■ 1 čerešňový kompót bez kôstok ■ 2 lyžice Maizeny ■ 2 lyžice práškového cukru ■ 500 ml šľahačkovej smotany ■ 2 stužovače šľahačky ■ 3 lyžice práškového cukru ■ 2 balíčky vanilínového cukru POLEVA: ■ 150 g práškového cukru ■ 1 lyžica citrónovej šťavy ■ 2 lyžice kompótovej šťavy alebo ovocného sirupu POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: 1. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnikového tvaru(20×30 cm). Preložíme na plech opláchnutý studenou vodou a popicháme vidličkou. V predhriatej rúre upečieme do zlatožlta. Ešte horúce cesto rozrežeme ostrým nožom na dva 10 cm široké pásy. 2. Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml kompótovej šťavy rozmiešame 2 lyžice Maizeny a 2 lyžice práškového cukru, vlejeme do horúcej šťavy a za stáleho miešania necháme zovrieť. Niekoľko pekných kompótových čerešní odložíme na ozdobu, ostatné vmiešame do uvarenej hmoty a necháme vychladnúť. Vychladnutú čerešňovú plnku natrieme na jeden pás cesta. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom, práškovým a vanilínovým cukrom dotuha. Nahrubo natrieme na čerešňovú plnku a necháme v chlade stuhnúť. 3. Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a 2 lyžicami kompótovej šťavy dohladka. Polevou potrieme druhý plát cesta a nakrájame ho na štvorce. 4. Na stuhnutú šlahačku poukladádáme štvorce cesta, rezy nakrájame a ozdobíme zvyšnou šľahačkou a čerešňou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2008, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marhuľové KOLIESKA-vynikajúce!!!POTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, 40g droždia, 50g cukru, 250ml mlieka, 75g masla, štipka soli, 1 vajce, citrónová kôra- ak nemáte može byť aj pomarančová, alebo mandarínková, vanilkovy puding a marhule, môžu byť aj zavárané, ale dobre odkvapkané POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe! PRAJEM DOBRÚ CHUŤ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 12.4.2010, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Kokosové pusinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g kokosu 100 g mletých vlašských orechov 2 vajcia 250 g prášk. cukru hrsť strúhanky POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia vyšľahať s cukrom, potom pridať ostatné, zmiešať. Klásť guľôčky trocha väčšie ako čerešna na plech vystlaný papierom na pečenie – možno si pomôcť mokrými rukami. Alebo malou lyžičkou robiť hromádky. Navrch hrozienko, alebo oriešok. Piecť pri 150 st. cca 14 minút ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezne s lievančekmi a syrovou omáčkou.PERFEKTNÉ!!!POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie rezne podľa potreby zo 4 kusy, soľ, olej, 1 cibuľa, mrazena zeleninka Lievančeky: 200ml mlieka, štipka soli, 1 vajce, 3 lyžice hrubej múky, vegeta, trošku slaninky alebo šunky a kukurička mrazená Syrová omáčka: 100g taveného syru, 50g masla, 150ml mlieka, 2 lyžičky hladkej múky a vegeta POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.10.2007, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
PRAVÉ- Slivkové zemiakové knedlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY Slivky, polohrubá múka, vajce, soľ, 2 zemiaky a voda POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 23.11.2007, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s údeninou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY cca 0,7kg kuracích pŕs, 15dkg údenej krkovičky, alebo dákej kvalitnej údenej šunky, ide o to , aby to bolo dobre cítiť tú údeninu, 15dkg syra najlepšie tvrdého dáky eidam,soľ, korenie, majoránka,olej , cibuľka a múka, Príloha ryža a hranolčeky POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.9.2007, 8:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrovo, šunkovo- cesnakové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 150g eidamu, alebo iného tvrdého syra na strúhanie,100g šunky, 2vajcia, 1-2 lyžice hladkej múky, 2-4 strúčiky cesnaku, soľ a strúhanka POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe, Prajem dobrú chuť, je to veľmi dobré a rýchle jedlo mne to trvalo cca 30min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 10.7.2012, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tatinkova narodeninová tortičkaPOTREBNÉ PRÍSADY Všetko najdete v obrázkovom postupe, ak budú dake otazky kľudne sa pytajte :-))) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si upečieme korpusy, potom spravíme plnky a potom plníme a zdobíme, ako na to viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 18.12.2007, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |