. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nadýchané žĺtkové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 30 kusov (priemer cca 4,5 cm) potrebujeme : 2 žĺtky, 200 g práškový cukor, 2g Salajka (iný názov je jelenia soľ, amonium, hydrogenuhličitan amónny), 28 g hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Pri týchto koláčikoch je príprava dvojfázová. Prvý deň vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do peny a zapracujeme Salajku. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke stáť do druhého dňa.

Na druhý deň pridáme k zmesi druhú polovicu cukru a múku, premiešame a na vhodnej podložke rukami zmiesime na kompaktné cesto. Ak cesto lepí, podsýpame múkou alebo práškovým cukrom. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Zvyšné cesto opakovane zmiesime, vyvaľkáme a znovu vykrajujeme. Odporúčam vykrojiť skôr menšie tvary, pretože koláčiky v rúre do výšky výrazne narastú. Pečieme v rúre zohriatej na 160°C 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Lahodná nátierka z Hokkaido tekvice



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4-6 porcií : 1 menšia Hokkaido tekvica, 1 kopcovitá polievková lyžica neochutenej Lučiny, soľ, korenie, kari korenie, čerstvé bylinky (tymián, oregano)

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu umyjeme, osušíme, pokrájame na štvrťky, dáme na pekáč s papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 1801C upečieme domäkka (asi 30 minút). Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a oddelíme dužinu od šupky (môžete použiť aj šupku, ale nátierka nebude taká jemná). Vložíme do mixéra, prídáme zvyšné suroviny a vymixujeme na hladkú hmotu. Ja som nechala vychladiť a podávala som na nasucho opečenom toustovom chlebíku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2019, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Jednoduchá, chutná a zdravá cviklová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

červenú repu (cviklu) - uvarenú alebo upečenú čerstvý roztierateľný syr (Lučina, Philadelphia, Cottage, ...) soľ korenie kvapka balzamikovej redukcie kvapku smotany alebo mlieka ak je nátierka príliš hustá čerstvý chren na posypanie (dá sa použiť aj sterilizovaný - pridám do nátierky) Množstvo surovín nechám na Vás, podľa pomeru použitej červenej repy a syra bude farba nátierky viac alebo menej intenzívna.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme, pridáme zvyšné suroviny (okrem čerstvého chrenu) a premixujeme do krémovej konzistencie. Mne najviac chutí na hrianke (nasucho opečený toast).

TIP :

Ak použijete Cottage, odporúčam použiť iba tuhú časť, bez tekutiny, aby nebola nátierka zbytočne tekutá. Ja osobne najradšej používam na nátierky Lučinu, ktorá má takú akurátnu konzistenciu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Chutná šampiňónová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3-4 porcie potrebujeme : 1 šalotku nadrobno pokrájanú, 2 strúčiky cesnaku nadrobno nasekané, 1/2 póru najemno pokrájaného, 30 g masla, 150 g šampiňónov pokrájaných čo najjemnejšie, 1 PL kopcovitá bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 1 ČL horčice (ideálne hrubozrnnej), soľ, korenie, mletá rasca, koriandrová alebo petržlenová vňať alebo bylinky podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Šalotku, cesnak a pór restujeme na masle cca 5 minút, pridáme pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania dusíme 5-10 minút (záleží od toho na aké kusy máme nakrájané hríby) - pokiaľ nie sú hríby mäkké. Pridáme biely jogurt alebo kyslú smotanu, horčicu, ochutíme soľou, korením, štipkou mletej rasce a posekanou vňaťou alebo bylinkami podľa chuti. Najlepšie chutí na chrumkavom čerstvom pečive alebo na opečených hriankach.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo-medový koláč ... zdravšie maškrtenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

s celozrnnou špaldovou múkou, bez pridaného cukru .. jednoduchý na prípravu, lahodný, nepresladený ... recept nájdete tu : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=jablkovo-medov%C3%BD+kol%C3%A1%C4%8D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastický banánový koláč s malinami a arašidovo-čokoládovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na formu s priemerom 24 cm potrebujeme : na koláč : 3 väčšie alebo 4 menšie banány, 125 g maslo izbovej teploty, 1 kopcovitá PL cukor (krupicový, trstinový, práškový, brezový ...), 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka, 1/4 ČL soli, 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 200 g hustý biely neochutený jogurt, 1 šálku bobuľové ovocie (černice, ríbezle, maliny, čučoriedky), 30-40 g posekaná horká čokoláda do cesta (nemusí byť) + na polevu : 60 g arašidové maslo, 1 PL práškový cukor alebo med, 5-6 PL kokosové mlieko, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Vhodnú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou - ja používam tortovú formu priemru 24 cm s vloženým stredným dielom na pečenie bábovky resp. venca. Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou na kašu. Vajíčka rozšľaháme s jogurtom a pridáme k banánom. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Ostatné suché prísady (múka, jedlá sóda, soľ) zmiešame v osobitne (múku môžete rôzne kombinovať - ja používam aktuálne akú mám doma - naposledy som robila pol na pol z klasickej hladkej a celozrnnej špaldovej jemne mletej). Umyté a odkvapkané ovocie poprášime trochou múky, aby nespadlo na spodok formy. Do banánovej zmesi pridáme maslo s cukrom, premiešame, postupne asi na 3x pridáme múku so soľou a jedlou sódou. Miešame zľahka ručne - ja používam na miešanie stierku, ktorou jemne hmotu nadnášam a vmiešavam múku. Nakoniec jemne vmiešame asi 2/3 ovocia (časť dávam až navrch a jemne vtlačím do cesta) a posekanú čokoládu. Hmotu dáme do vymastenej a vysypanej rúry (ja som robila v tortovej forme s priemerom 24 cm a pečieme v rúre zohriatej na 185°C cca 45 - 50 minút (skúsime špajľou). U nás tento jednoduchý koláč patrí k najobľúbenejším. Zvyčajne iba poprášim cukrom, ale naposledy som potrebovala minúť načaté arašidové maslo, tak som urobila trocha slávnostnejšiu verziu s polevou z arašidového masla a čokoládovou polevou, a vrch som ešte posypala krokantom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.9.2018, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Celozrnné slivkové muffiny so slivkovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 5 väčších alebo cca 9 klasických muffinov potrebujeme : na muffiny 110 g celozrnná špaldová múka 50 g hladká múka 60 g hnedý cukor 1 ČL (zarovnaná) prášok do pečiva 1 ČL (zarovnaná) sóda bicarbona 1 PL nemletý mak 1 PL med 1 veľké vajíčko cca 2 dl kokosové mlieko (alebo biely jogurt či kyslá smotana) 1/2 dl rastlinný olej slivky (cca 10 kusov) na posýpku 20 g maslo izbovej teploty 15 g celozrnná múka 15 g hnedý cukor 5 g jemné ovsené vločky 1/2 ČL mletá škorica (alebo podľa chuti) na omáčku cca 10 kusov sliviek 1/2 dl voda 1/2 dl červené víno 1 PL hnedý cukor 1 ČL voňavé korenie (škorica, perníkové)

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kúsky. Pripravíme si posýpku - zmiešaním všetkých surovín. Pripravíme si dve misy a varechu alebo stierku (muffiny je dobré miešať zľahka ručne)- v jednej zmiešame suché prísady (múka, cukor, prášok do pečiva, sóda bicarbona, mak) a v druhej mokré prísady (kokosové mlieko, vajce, med, olej), ktoré pridáme k suchým prísadám, zľahka premiešame a plníme do košíčkov alebo formičiek - plníme do 2/3 (dala som 2 lyžice cesty, pár kúskov sliviek, cesto a slivky, ktoré jemne zatlačím do cesta). Posypeme voňavou posýpkou. Pečieme v rúre zohriatej na 180°C cca 25 - 30 minút (skúsime špajľou).

Pokiaľ sa pečú muffiny, pripravíme omáčku - samozrejme nemusíte ju robiť, ale je to pridaná hodnota a je úžasná. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme vodou, rozvaríme, pridáme cukor, víno a voňavé korenie a cca 5-10 minút povaríme do mäkka, rozmixujeme a máme hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2019, 3:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tartaletky so slaným karamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 kusy (priemer 10 cm) potrebujeme : cesto 50 g hladká múka 50 g špaldová celozrnná múka (jemne mletá) 1 žĺtok štipka soli 20 g práškový cukor 50g maslo izbovej teploty plnka 100 g krupicový cukor 60 g smotana na šľahanie 30 g maslo izbovej teploty 1 ČL vanilkový extrakt soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto spracujeme kompaktnú hmotu, zabalíme a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Následne rozdelíme na 3 časti, prepracujeme a rovnomerne roztlačíme do formičiek. Dáme papier na pečenie, nasypeme fazuľu (aby sa cesto v strede nevydulo) a pečieme v rúre zohriatej na 180°C asi 8 minút, fazuľu aj s papierom odstránime a dopečieme ešte 6-7 minút, aby sa upiekol aj spodok. Ak nemáte fazuľu, stačí cesto popichať vidličkou a upiecť - ak by sa cesto v strede preda len trocha vydulo, po upečení ho stačí jemne stlačiť napríklad lyžicou a usadí sa. Po upečení vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme z formičiek (malo by to ísť úplne ľahko) a necháme úplne vychladnúť (ja používam formičky s nelepivou povrchovou úpravou, nemusím ich ani mastiť a vždy sa mi korpusy pekne vyklopia).

Na plnku si v panvici s vyšším okrajom alebo v hrnci upálime cukor na karamel (nasypeme cukor a na miernom ohni necháme za občasného miešania roztopiť) - trvá to iba chvíľu, treba sledovať aby sa cukor nespálil. Keď je cukor roztopený pridáme smotanu - vlievajte opatrne, hmota dosť pení. Rozmiešame prípadné hrčky, pridáme vanilkový extrakt, maslo a soľ (soľ radšej postupne, treba ochutnávať, aby nebol karamel až príliš slaný) - alebo soľ môžete úplne vynechať a budeme mať iba sladkú plnku. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme čiastočne vychladnúť a zhustnúť.

Nalejeme do upečených korpusov a necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme podľa fantázie - ja som použila bielu čokoládu roztopenú s troškou kokosového oleja.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkové tartaletky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 8 tartaletiek (priemer 10 cm) potrebujeme : korpus 120 g ovsené vločky rozmixované, 120 g celozrnná (alebo iná) múka, 50 g maslo izbovej teploty, 2 malé vajíčka, štipka soli *** slivková náplň : 600 g slivky pokrájané, 80 g trstinový cukor, kôra a šťava z 1 citróna, 2 ČL kukuričný škrob, 4 PL voda *** bielková pena : 2 bielky, štipka soli, 100 g krupicový cukor, 1 ČL kukuričný škrob *** formičky s priemerom 10 cm

POSTUP PRÍPRAVY

Na korpus zmiešame všetky suroviny na kompaktnú hmotu a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky (môžete urobiť iba z akejkoľvek múky). Následne rozdelíme na 4 časti a rovnomerne vtlačíme do formičiek. Prikryjeme papierom na pečenie, zatažíme strukovinou a pečieme na 180°C asi 7-8 minút, po 5 minútach odoberieme papier so strukovinou aby sa prepieklo aj dno. Nechala som vychladnúť a až potom som vybrala z košíčkov.

Na náplň som pokrájané slivky bez kôstok varila s cukrom a so šťavou aj kôrou z citróna asi 15 minút (mala som tvrdšie slivky, mäkkým bude stačiť tak 7-8 minút), následne som pridala kukuričný škrob rozmiešaný s 2 PL vody, povarila som ešte 2 minúty a nechala som čiastočne vychladnúť (pokiaľ sa mi nevyšľahala bielková pena). Po vychladnutí som opatrne som lyžicou naplnila do košíčkov.

Na bielkovú čiapočku som vyšľahala do tuha 2 bielky so štipkou soli, následne som postupne pridávala cukor a šľahala som pokiaľ sa kryštáliky úplne nerozpustili, potom som pridala škrob a minútku prešľahala.

Na slivkovú zmes som rozdelila rovnomerne bielkovú penu a zapekala som 15 minút v rúre vyhriatej na 180•C (formičky som uložila kvôli lepšej manipulácii na väčší pekáč).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Punčové mini tortičky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piškótové cesto, punčovina, poleva ... presný postup mám na svojom blogu : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=pun%C4%8Dov%C3%A9+mini+torti%C4%8Dky+II

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.8.2018, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu