končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
RYBY A DARY MORA |
Vianočný pečený kaporPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 menší kapor ( asi 1,5 kg), 3-4 jablká, 5 strúčikov cesnaku, 3-4 cibule, rascu, soľ, 1,5 dl vína, maslo POSTUP PRÍPRAVY Očistené jablká nakrájame na tenšie mesiačiky, cibuľu pokrájame na kolieska a cesnak pretlačíme. Umytého kapra bez hlavy potrieme z vnútra aj z vonka pretlačným cesnakom, osolíme, posypeme rascou. Do kapra dáme striedavo cibuľu a jablká. Kapra dáme do maslom vytretého pekáča (radšej menší), zbytok jabĺk a cibule uložíme okolo. Na kapra položíme ešte plátky masla, polejeme asi 1 dl vína a prikryté dusíme asi 15-20 minút. Potom kapra odkryjeme, otočíme, polejeme zbytkom vína a odkryté dopečieme asi 10 minút. Recept je dobrý aj s bielym aj s červeným vínom. Podávame s opekanými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Filé á la CharliePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg rybacieho filé (kocka), 1 veľká cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 3 feferónky, 3 bobkové listy, 6 bobuliek nového korenia, 6 klinčekov, kečup, hladká múka, vegeta, olej. POSTUP PRÍPRAVY príprava 45 min Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do zlatista. Odstavíme ju, prisypeme k nej čajovú lyžičku červenej papriky a premiešame. Pridáme rybie filé, pokrajané zhruba na 2 cm kocky a zalejeme horúcou vodou. Pridáme vegetu, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrajané feferónky, mleté čierne korenie a zľahka premiešame. Spolu s pridanými bobkovými listami, klinčekmi a novým korením dusíme pod pokrievkou 20 minút. Viac nemiešame! Potom vyberieme bobkové listy, klinčeky a nové korenie. Rybie filé zalejeme kečupom, v ktorom sme rozhabarkovali múku. Opäť premiešame a necháme zavrieť. Odstavíme z ohňa a na 10 minút prikryjeme pokrievkou. Podávame s kari ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Letná ľadová misaPOTREBNÉ PRÍSADY Jablká, hrušky, pomaranče, banány, kiwi, ananás, citrón, mango, nektarinky, atď. POSTUP PRÍPRAVY príprava: 20 min Všetky prílohy (okrem citróna) nakrájame na malé kocky, dáme do veľkej misy a pomiešame (zľahka). Nakoniec pokvapkáme citrónom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 27.3.2008, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie stehno s pikantnou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 8 lyžíc sherry, 8 lyžíc svetlej sójovej omáčky, 8 lyžíc kuracieho vývaru, 500 g bielej reďkovky, 1/2 lyžičky soli, 500 g hovädzieho stehna, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička škrobovej múčky POSTUP PRÍPRAVY príprava 30 min Sherry, sójovú omáčku a vývar pri miernej teplote pomaly zohrejeme. Reďkovku ošúpeme, nastrúhame nahrubo a osolíme. Mäso potrieme omáčkou a ugrilujeme. Keď je z jednej strany už hotové, obrátime. Sem - tam potierame omáčkou. Hotové mäso uložíme medzi dva taniere a necháme 10 minút odpočinúť. Reďkovku vytlačíme, upravíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Škrobovú múčku rozmiešame s lyžicou vody a vmiešame do omáčky, ktorú vyvaríme do sklovita. Premiešame so šťavou z mäsa a dochutíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cesnaková nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 strúčiky cesnaku, 1 tatársku omáčku, tvrdý syr,kto chce moze dat aj hrozno. POSTUP PRÍPRAVY priprava 10 min: Tatársku omáčku vylejeme do nádoby, pridáme nastrúhaný syr, rozpučené strúčiky cesnaku a zamiešame, podávame ako jednohubky. Pokrájaný rožok natretý pomazánkou a kto chce može napichnut bobuľku hrozna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.4.2015, 14:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |