. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

katarina k. (misskate) ID 170780
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.10.2010
Naposledy: 16.2.2021 13:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

POLIEVKY

Brokolicový krém



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks rozobraná na ruzicky brokolica, 1-1,5 l vývaru (akykolvek), 2 PL masla, múka hladká, 2 ks žĺtka, 250 ml smotany na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do vývaru. Medzitým si urobíme z masla a múky zápražku do ktorej pridáme sladkú smotanu. (Asi poldeci si odložíme). Hotovú zápražku dáme do polievky.
V odloženej smotane rozmiešame žĺtky a pridáme do polievky. Necháme prevrieť. Polievku rozmixujeme. Snažíme sa to rozmixovať čo najjemnejšie aby z toho bol jemný krém. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohová pomazánka s pórom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kostka tvarohu, 1 pór, 150 g makkeho salámu, 1 malý biely jogurt, sol, mlete cierne korenie, mlieko podla potreby

POSTUP PRÍPRAVY

V misky rozmiesame tvaroh s bielym jogurtom, sol, korenie a najemno nakrájaný pór. Salám nakrájame na tenké sliziky, pridáme do misky a zamiesame. Pokial je pomazánka moc tuhá, pridáme tolko mlieka, až dosiahneme požadovanu hustotu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Roláda z mletého mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g mletého mäsa, 100 ml mlieka, 2 čajové lyžičky vegety, korenie čierne mleté, 1 cibula, 2 strúčiky cesnaku, 5 ks vajec, 2 PL oleja, 50 g hrášoku, 130 g šunky

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso dáme do misky, prilejeme mlieko a zmiešame. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vegetu a mleté čierne korenie. Dobre zmiešame. Pripravíme si alobal, ktorý troška natrieme olejom.
pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme. Poukladáme šunku. Medzitým si pripravíme praženicu z 5-tich vajec, ktorú troška osolíme. Navrstvíme na šunku, osypeme hráškom a zatočíme. Alobal uzavrieme, ešte dáme do jedného alobalu. Uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 50 minút. Potom alobal odstránime, roládu uložíme na plech, podlejeme troškou vody a už len dopekáme 10 minút. Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Spenatovy zavin



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balik listkoveho cesta, 1 balenie listoveho spenatu, cibulu, 2 struciky cesnaku, smotana na varenie, 1 vajce, 250 g sunku (nemusi byt), 150g platkoveho syra (ja som pouzila nakrajany tvrdy syr na platky), 150 g syra na struhanie, sol, mlete cierne korenie, hladku muku na podsypanie cesta, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici osmazime cibulu a cesnak, pridame spenat. Ked mame spenat zohriaty, prilejeme trosku smotany. Ak mame spenatovy pretlak, tak vazne len trosku, aby sme to nemali moc riedke. Osolime, okorenime. Smotanu zlahka vyvarime. Pridame 1 vajce a nastruhany syr. Ked sa nam syr roztopi, odstavime panvicu zo sporaku a nechame vychladnut.. Medzitym si na pomucenej doske vyvalkame cesto. Na rozvalkane cesto rozlozime sunku, platkovy syr a nakoniec pridame spenatovu zmes. Cesto zrolujeme a dame na plech vystlany papierom na pecenie. Potrieme vajickom a sup do truby. Pecieme asi pri 200°C cc 15-20 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Klobaskova natierka



POTREBNÉ PRÍSADY

120g udenej klobasky, sol, 150g masla, 120 g syra v crievku, 1 PL kecupu, 1 PL majonezy,

POSTUP PRÍPRAVY

Klobasku pomelieme. Syr rozmiesame s maslom, pridame kecup a majonezu. Nakoniec pridame pomletu klobasku a dobre pomiesame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.12.2012, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Zázvorový čaj



POTREBNÉ PRÍSADY

1 L vody, 1 PL čerstvého zázvoru alebo 1 ČL sušeného mletého zázvoru, kúsok škorice (môže byť aj mletá), 3 klinčeky, 2 PL medu, šťava z 1 citróna

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej vody pridáme koreniny a varíme 5 minút. Do asi 60 stupňového čaju (tak aby sa to dalo už piť) pridáme med a šťavu z citróna. A môžeme piť.
Tento čaj je výborný v období chrípky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Cesto na slane palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej muky, 500ml mlieka, 2 vajcia, 4PL oleja, stipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zmiesame :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2014, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Stavnate rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

8 platkov bravcoveho kare alebo stehna, 3 vajcia, 3 PL masla,3 PL oleja, 3 PL horcice, 3 PL kecupu, 3 struciky cesnaku, MCK, 400ml horucej vody, struhanka, sol, olej na vysmazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové kare očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Plátky mäsa naklepeme ako na rezne, osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz naklepeme (aby sa strúhanka vklepala do mäsa). Takto pripravené plátky mäsa namáčame do rozšľahaných, osolených vajíčok a na rýchlo z oboch strán vypražíme na rozpálenom oleji. Vypražené mäsové pláty poukladáme na plech šikmo vedľa seba, podlejeme pripravenou šťavou, prikryjeme alobalom a dusíme 25 minút pri teplote 200 – 220 °C. Potom odstránime alobal a rezne necháme ešte asi 5 – 10 minút dopiecť. Podávame podliate šťavou. Šťava na podliatie: rozpustené maslo zmiešame s dvoma lyžicami oleja, pridáme horčicu, kečup, čierne korenie, soľ, roztlačený cesnak, horúcu vodu a premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 19.2.2013, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

natierka na chlebicky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajicka uvarene na tvrdo, 100g sunkoveho salamu, 1 mala cibula, 1 syr v crievku, 1-2 PL majonezy, 1 CL horcice.

POSTUP PRÍPRAVY

Na velmi male kocky nakrajame vajicka, sunku a cibulu. Potom pridame taveny syr, majonezu a horcicu a dokladne pomiesame. Je vyborna :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

sisky bez vysmazania



POTREBNÉ PRÍSADY

1 DAVKA: 24ks CESTO: 500g hl. muky, 250ml mlieka, 1 zltok, 40 g Hery, stipka soli, 1 vanilkovy cukor, 1 kocka drozdia, PLNKA: marmelada, lekvar, NA POTRETIE: kusok masla, 1-3PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Spracujeme cesto (ručne alebo v domácej pekárni).

Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska.

Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár,

druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2015, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu