končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KREHKÝ JABLKOVÝ ZÁVINPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladká múka, 250g maslo alebo smetol, 2 vajcia, 2 PL práškový cukor, 2ČL ocot, štipka soli,600g očistených nastrúhaných jabĺk, 50g hrozienka, 2ČL škorica, 50g mletých (posekaných) orechov, mlieko na potretie závinu, tuk na vymastenie plechu, práškový a vanil. cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, cukru, masla, vajec, soli a octu vypracujeme cesto, ktoré dáme na cca 20 minút do chladničky. Medzi tým si očistíme a postrúhame jablká, do ktorých pridáme hrozienka, škoricu, orechy a pomiešame. Cesto z chladničky rozdelíme na dve polovice a z každej na pomúčenej doske vyvaľkáme plát. Jablkovú plnku navrstvíme na cesto a stočíme do závinu. Vrch potrieme mliekom a ešte môžete posypať orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov. Po upečení záviny pocukrujeme a hlavne krájajte to PILNÍKOVÝM nožíkom! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** ERIKINE PUDINGOVÉ REZY ***POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 35dkg hladká múka, 17dkg práškový cukor, 4dkg tuk, 1 vajce, 2PL kakao, 1KL sóda bikarbóna, cca 1dcl mlieko (podľa potreby) KRÉM: 9dcl mlieko, 3 Zlatý klas, 1 vanilka, 20dkg kryštálový cukor, 1 Hera POSTUP PRÍPRAVY CESTO: všetky uvedené prísady spracujeme na cesto, rozdelíme ho na 4 časti, ktoré rozvaľkáme a postupne upečieme vo vyhriatej rúre "na obrátenom plechu". KRÉM: dáme variť 6dcl mlieka, pridáme kryštálový aj vanilkový cukor. V 3dcl mlieka rozmiešame Zlaté klasy, ktoré pridáme do vriaceho mlieka a uvaríme hustú kašu. Vychladíme a potom tam pridáme Heru a šľahačom rozmixujeme. Postupne plníme pláty, plnku si necháme aj na vrchný plát. Môžete na vrch dať čokoládovú polevu, alebo len čokoládové "stružlinky". Koláč krájajte až na druhý deň, úžasne zmäkne a koláčik je neskutočne fantastický. Recept mám od bývalej kolegynky......Erika ďakujem :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 1.3.2012, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
VÝDATNÉ JABLKOVÉ REZYPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 25dkg kryštál. cukor, 2 vajcia, 1dcl olej, štipka soli, 2PL kakao, 1PL rum, 2,5dcl mlieko, 35dkg polohrubá múka, 1 prášok do pečiva, 35dkg postrúhané jablká KRĚM: 15dkg práškový cukor, 5 dkg maslo, 2PL horúca voda, 2PL kakao, 1PL rum, 4PL orechy POSTUP PRÍPRAVY V hlbšej nádobe varechou rozmiešame všetky prísady určené do cesta, okrem jabĺk. Tie pridáme nakoniec a vypracujeme redšie cesto. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry ( 180 stupňov, cca 30 minút). Na polovychladnutý koláč natrieme krém. KRÉM: vymiešame cukor s maslom a horúcou vodou, kakaom a lyžicou rumu. Krém posypeme opraženými posekanými orechmi. ( Ja som dala len pomleté orechy.) Rada robím také koláče, na ktoré vám stačí len varecha a netreba vyťahovať celý robot :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 30.1.2012, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
* KOKOSOVÁ DOBROTKA *POTREBNÉ PRÍSADY 200g tuku, 285g polohrubá múka, 100g práškový cukor, 100g strúhaný kokos, 1 bielok POSTUP PRÍPRAVY Zmäknutý tuk, múka, cukor, strúhaný kokos a bielok sa zmiesi na cesto, ktoré necháme chvíľku postáť v chladničke (cca 1/2 hod.). Na pomúčenej doske sa cesto vyvaľká, na tenšie, a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry približne na 10 minút. Treba to sledovať, aby vám nezhoreli, majú zostať bledé. Po vychladnutí zlepujeme džemom a môžeme ozdobiť čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.12.2011, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
+++MALINOVÉ POKUŠENIE+++POTREBNÉ PRÍSADY 4 balíčky malinového pudingu v prášku, 500g hladkej múky, 375g palmarínu, 3 vajíčka, 200g práškového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Preosiatu múku treba zmiešať s cukrom, práškom do pečiva a pridať palmarín. Celé vajíčka rozbijeme do misky, pridáme k nim pudingové prášky a vidličkou rozmiešame ( budú nádherne ružové). Ružové vajíčka pridáme k ostatným ingredienciám a vypracujeme cesto. Cesto dáme na chvíľu odpočinúť do chladničky. Potom ho už len vyvaľkáme (nie veľmi na tenko) a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme na vymastené plechy a pečieme. Nesmiete ich piecť príliš dlho inak stratia ružovú farbu i malinovú chuť. Po vychladnutí zlepujeme malinovým džemom a vrch som pofŕkala čokoládovou polevou. Koláčiky sú veľmi jemné a neuveriteľne malinové. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 26.12.2012, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ČOKOLÁDOVÉ ŠPICEPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY detské okrúhle piškóty, 180ml vody, 2 PL solamylu, 160g kryštálového cukru, 250g čokolády na varenie (FiGARO alebo ORION s lacnou čokoládou sa mi nepodarili), 250g CERY ++++ PLNKA vajcový koňak, šľahačka v prášku ++++ POLEVA znova ďalšia čokoláda na varenie a CERA POSTUP PRÍPRAVY Z vody, solamylu a cukru sa uvarí hustá kaša, primieša sa do nej nalámaná čokoláda. Po roztopení čokolády sa pridá ešte nakrájaná CERA. Treba to miešať pokiaľ sa to nespojí. Táto zmes musí zostať stáť pri izbovej teplote do nasledujúceho dňa (ja si zmes uvarím večer a ráno veselo pokračujem). Zmes (na vrchu sa nám urobí z cery biely povlak) na druhý deň vyšľahám ručným šľahačom. Vrch piškót troška potriem pierkami, uvareným čajom(aby boli troška mäkšie) a potom aj roztopenou čokoládovou polevou (aby koňak nevytiekol). Vyšľahanú zmes si dám do cukrárenského vrecka a pomocou špeciálnej špičky na špice striekam "súdky" na pripravené piškóty. Treba ich dať stuhnúť do chladničky a medzi tým si pripravujem plnku. Vajcový koňak mám stále v chladničke, čiže si z neho odlejem do vyššej nádoby približne 200 -250 ml, pridám šľahačku a chvíľu šľahám. Koňak mi tak potom zhustne, prelejem si ho do malej fľašky ( napr. z JUPÍKA alebo FIGA), vytiahnem "súdky" a plním. Trocha čokoládovej zmesi si musíte nechať na dokončenie špicov. Súdky s koňakom uzatvorím čiapočkou zo zvyšnej zmesi, šprickou. Znova to všetko musí ísť do chladničky, roztopím si čokoládovú polevu......užšia vyššia nádoba a už len špice "vykúpem" v nej. Ukladám ich na papier na pečenie, ľahko sa odlepujú. Špice stuhnú hneď lebo sú z chladničky. Z tejto dávky mi vyšlo 30 kusov, záleží aké veľké si ich urobíte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 19.3.2015, 19:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MEDOVÉ KOLIESKAPOTREBNÉ PRÍSADY 200g kryštálový cukor, 100g stužený tuk, 2 PL tekutý med, 2 vajcia, 1 ČL sóda bikarbóna, 450g hladká múka KRÉM: 420ml mlieko, 2 PL hrubá múka, 1 vanil.cukor, 200g tuku, 2 PL kryštál.cukor POSTUP PRÍPRAVY Zmäknutý tuk, cukor, tekutý med a vajíčka dobre rozmiešame, pridáme sódu bikarbónu a všetko spolu za stáleho miešania povaríme 5 minút. Vznikne tmavá hustá hmota. Do vychladenej zmesi postupne vmiešame múku. Cesto dobre vypracujeme, rozvaľkáme, vykrajujeme malé kolieska a upečieme. Treba ich dať ďalej od seba. Hneď po upečení ich treba troška "pohnúť " na plechu. V mlieku rozmiešame múku, cukor, vanil.cukor a uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi pridáme tuk. Kolieska zlepujeme krémom po tri. "Vykúpeme" v čokoládovej poleve a ľubovoľne zdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 18.12.2016, 6:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
SLOVENSKÝ KRÉMOVNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 70 g tuku (Palmarín, Hélia), 20 g Salajky, 120 ml mlieka KRÉM : 250 g masla, 230 g kryštálového cukru, 1 vanil. cukor, 600 ml mieka, 5 lyžíc hrubej múky, 50 ml vajcový koňak + pikantný lekvár POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozpustený tuk a v mlieku rozpustenú Salajku. Spracujeme všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, rozdelíme ho na 4 časti. Každú rozvaľkáme, dáme na opačnú stranu plechu (popichať cesto) a upečieme. KRÉM : Z mlieka, múky, kryštálového a vanil. cukru uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi primiešame maslo. Ja som pridala aj vajcový koňak, no nemusí byť. Na prvý plát natrieme tretinu krému, zakryjeme druhým. Ten natrieme lekvárom a zakryjeme tretím, na ktorý natrieme druhú tretinu krému. Položíme posledný plát a použijeme zbytok plnky. Koláč treba dať do chladničky odležať, aby zmäkol. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.12.2011, 19:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ORECHOVÉ STROJČEKOVÉ VENČEKYPOTREBNÉ PRÍSADY 500 dkg hladká múka, 30 dkg tuk (Hélia, Palmarín), 15 dkg mletých orechov a 15 dkg práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame dokopy. Na mäsovom mlynčeku tvarujeme pomocou vzorkovníka venčeky, alebo podkovičky, paličky. Ukladáme na vymastený plech. Týmto cestom sa môžu plniť aj formičky, ktoré musíme vysypať najprv hladkou múkou. Po upečení sa ešte horúce obaľujú v zmesi práškového a vanil. cukru. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 19 (zobrazuje sa 11-19) | << predošlé 1, 2 |