končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
ZVERINA |
Jelenie rezne na šampiňónochPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg jelenieho (danielieho) stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla, 2 cibule, 150 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 50 g múčneho masla, 1 väčší citrón, 150 g brusnicového kompótu. POSTUP PRÍPRAVY Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna sa naprieč vláknami nakrájajú rezne - 2 kusy s hmotnosťou 190 g na porciu (asi 95 g kus). Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní sa rozpustí maslo, spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa podusia. Zmes sa zaleje smotanou, pridá sa múčne maslo, spolu sa krátko povarí a dochutí podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní sa rezne podlejú omáčkou so šampiňónmi a ozdobia kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky, dusená ryža ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviak na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY Toľko som hľadala recept na diviaka,až som sa rozhodla pre klasiku. * (500 g) mladé diviačie mäso * (40 g) údená slanina * (40 g) masť * (50 g) cibuľa * (100 g) koreňová zelenina * celé čierne korenie * (1 ks) bobkový list * soľ * (0, 25 l) kyslá smotana * (30 g) hladká múka * ocot * cukor POSTUP PRÍPRAVY Umyté mäso si prešpikujeme so slaninou, kt. sme si nakrájali na plátky. Do hrnca si vložíme hrudku masti, pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zeleninu, kt. sme si očistili a postrúhali(alebo kúpime mrazenú:), celé čierne korenie, bobkový list, soľ, prilejeme horúcu vodu a necháme celú zmes podusiť. Ak je mäso mäkké, vyberieme ho,zeleninu rozmixujeme, do šťavy primiešame smotanu spolu s múkou, ocot, cukor a privedieme k varu.. Hotové jedlo servírujeme spolu s knedľou a borievkami,kt.jedlu dodajú výbornú chuť. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 27.4.2011, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
divina nadivokoPOTREBNÉ PRÍSADY divina, 2 cibule, zeler, 2 petrzleny, 2-3 mrkvy, 1/2 litra cerveneho vina, 1/2 litra vyvaru, oravska slaninka, brusnicovy dzem, smotana na varenie, cesnak, muka na zahustenie, koreniny: korenie na divinu, cierne korenie, biele korenie, bobkovy list, sol, olej. POSTUP PRÍPRAVY cibulu a slaninku spenime na troche oleja, pridame masko a zprudka orestujeme, posypeme koreninami, pridame bobkovy list a podlejeme vinom a vyvarom. masko by malo byt ponorene. po 20 minutach pridame zeleninu a cele struciky cesnaku. na miernom plameni varime dve hodiny kym masko nezmakne. masko vyberieme a omacku zcedime. maso vratime do omacky a pridame smotanu zmiesanu s mukou, borievkovy dzem a prevarime. ja som pridala aj mrkvicku. priloha zemiaky na rozne sposoby. kedze som nemala brusnicovy dzem, tak som dala cucoriedkovy dzem a susene borievky. dobru chut :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana F. (Zuzíček) ID 53944 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Horčicové medajlónkyPOTREBNÉ PRÍSADY mäsko z diviny, plnotučná horčica, soľ, korenie na divinu, cibuľa, čierne mleté korenie, majoránka, cesnak, červená paprika mletá, vývar POSTUP PRÍPRAVY Mäsko nakrájame na plátky, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme, natrieme horčicou a necháme aspoň pol hodinku odležať v chlade (môže byť aj dlhšie). Na oleji popražíme cibuľu, pridáme čierne mleté korenie, majoránku, cesnak na plátky, červenú papriku. Vložíme mäsko, opečieme, podusíme, prípadne podlejeme vývarom. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lucia G. (Luliky) ID 9334 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
SRNCIE STEHNO NA DUBAKOCH*****POTREBNÉ PRÍSADY srnčie stehno,olej,soľ-vegeta,červená paprika,čierne mleté korenie,bobkový list,čerstvé dubáky,múka POSTUP PRÍPRAVY Srnčie stehno odblaníme,nakrájame na kocky a orestujeme na oleji.Ked je mäso zatiahnuté,pridáme papriku,podlejeme horúcou vodou alebo mäsovým vývarom,osolíme,okoreníme a pridáme2-3 ks bobkáča.Necháme zakryté dusiť.Na panvici s troškou oleja si medzitým orestujeme plátky čerstvých mladých dubáčikov a ked sa opečú,pridáme k skoro udusenému stehnu.Troška podusíme ešte spolu a šťavu zahustíme múkou,ak je treba.Podávame s ryžou,tarhoňou alebo varenými zemiakmi. Náhradou srnčieho stehna môže byť aj teľacie alebo z mladého bujáčika. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.9.2010, 20:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Zajac pečený na cibuli a rozmarínePOTREBNÉ PRÍSADY zajac*soľ*citrón.šťava*plátky anglickej slaniny*vetvičky rozmarínu*ˇmalé cibuľky 6-8*1 hlavička cesnaku*maslo*olej POSTUP PRÍPRAVY Chutná príprava zajaca.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.7.2010, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Diviačik s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY Diviak-sviečková, cibuľa, cesnak, sušené slivky, korenie na divinu, čierne mleté korenie, soľ, olej, voda na podliatie POSTUP PRÍPRAVY Mäsko pokrájame na medailóniky, opražíme na oleji, pridáme cibuľu nakrájanú na polovičné kolieska, cesnak, korenie na divinu + čierne korenie, sušené slivky, troška soli, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. V tlakovom hrnci cca 20 minút. Odstavíme, necháme troška vychladnúť a omáčku rozmixujeme a nalejeme naspäť k mäsku. Podávame s knedľou, zemiakmi alebo ryžou, alebo len tak s chlebíkom. Dobrú chuť !!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelení gulášPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mäsa (hovädzie), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, soľ, čierne korenie, rasca, majorán, 2 strúčiky cesnaku, pretlak POSTUP PRÍPRAVY Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc (naša rodinná osvedčená marináda, ak robíme mäsko s cibuľovým základom a na pečenie v rúre) Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Primiešame pretlak, cesnak, mäso a opražíme, pridáme korenie, osolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Keď je mäsko mäkké, podlejeme horúcou vodou a prikryté dovaríme. Podávame so zemiakmi alebo ryžou, dozdobíme brusnicami. Pridám aj postup na Brusnicovú omáčku s vínom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 19.3.2010, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Guláš z divinyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g mäsa (hovädzie a bravčové), 2L masti, 4 cibule, 2l mletej papriky, 2 zelené papriky, 2 paradajky (alebo pretlak), 6 zemiakov, 2 zemiaky nastrúhané, soľ, gulášové korenie, 2 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Umyté a na kocky pokrájané mäso okoreníme korením na divinu, osolíme, pridáme 2 L horčice, 3 L kečupu – premiešame a necháme v chladničke cez noc. l - kávová lyžička L - veľká lyžica POSTUP: Na masti speníme cibuľku, pridáme mletú červenú papriku. Pridáme mäso a opražíme, ďalej zelenú papriku a paradajky pokrájané na rezance a ešte spolu pražíme, gulášové korenie, osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäsko mäkké, pridáme zemiaky pokrájané na kocky, podlejeme vodou a prikryté dovaríme. Zahustíme nastrúhaným zemiakom. Na koniec roztlačíme 2 strúčiky cesnaku a necháme prejsť varom. Podávame v miske s poľovníckym motívom :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Gabika F. (copka) ID 27398 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 29.1.2013, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
JELENIE STEHNO NA BRUSNICIACH*****POTREBNÉ PRÍSADY Jelenie stehno,olej,soľ,jalovec,bobkový list,mrkva,petržlen,zeler,cibuľa,citron,brusnice,šľahačková smotana,cukor POSTUP PRÍPRAVY Jelenie stehno pokrájame na plátky,narežeme zľahka kraje,aby sa pri pečení nekrútili.Osolíme a opečieme prudko na rozpálenom oleji z oboch strán.Mäso vyberieme na tanier a na panvicu dáme zeleninu nakrájanú na kúsky.Mäso dáme naspäť,pridáme pol citrona aj s kôrou,bobkáč a borievky tam šupneme tiež,podlejeme vodou,zakryjeme a dusíme v rúre.Občas pozrieme,aby nám neprihorelo a nerozvarilo sa.Ak je treba,podlejeme(môžeme aj vývarom).Hotové mäso vyberieme,bobkáč a citron vyhodíme a zeleninu rozmixujeme.Pridáme šľahačku,necháme prevrieť .Vložíme brusnice(radšej zavarené)a dochutíme citronovou šťavou a cukrom. Podávame s knedľou,mäsko prelejeme omáčkou a ozdobíme plátkom citrona,na ktorý sme šupli kopček brusníc. Omáčka sa nezahusťuje múkou-nerobíme krupicu- len zeleninou,takže nešetríme.Mrkvy dávame toľko ako ostatnej zeleniny spolu. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 29.1.2011, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 41 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |