končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 72 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Francúzske reznePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kotlety z karé (počet podľa stravníkov), cesnak, cibuľa, šunka, anglická slanina - množstvo podľa počtu kotliet, syr na strúhanie, soľ, korenie, strúhanka, maslo POSTUP PRÍPRAVY Kotlety naklepeme osolíme a okoreníme, uložíme na olejom vymazaný plech. Na každú kotletu dáme prelisovaný cesnak, na kolečká pokrájanú cibuľu. Prikryjeme šunkou, na to dáme plátik anglickej slaniny. Každú kotletu zasypeme strúhaným syrom a 1 polievkovou lyžicou stúhanky. Na vrch položíme plátik masla. Pečiem v rúre na 200 stupňoch cca 60 minút - podľa vlastnej rúry. Podávame s hranolkami alebo zemiakmi na cesnaku (uvarené pokrájené zemiaky dáme na panvicu na rozohriaty olej a upražíme do zlatista, keď je to hotové pridáme podľa chuti prelisovaný cesnak) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Zuzana T. (slims33) ID 131423 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 18:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVČOVE´ AZUPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 750 g bravčového stehna, 2 ČL horčice, štipka práškového cukru, 2 PL kečupu, 2 CL mletej červenej papriky, 1 ČL worcesterskej omáčky, 2 PL oleja, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, karí korenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Kečup,horčicu a 2 PL oleja dobre zmiešame, pridáme čierne a karí korenie,papriku a worcester. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a zamiešame do zmesi. Mäso pokrájame na tenké pásiky, trošku posolíme a premiešame s pripravenou zmesou. Necháme aspoň 1 hodinu odležať. Potom na panvici rozohrejeme olej a mäsko najprv prudko, potom mierne oprážíme, kým nezmäkne. Podávame s ryžou alebo so zemiakmi. Môj tip: Namiesto bravčového mäsa som použila kuracie aj morčacie mäso. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.10.2011, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová panenka v cesnakovej marinádePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg bravčovej panenky, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička sušeného mletého cesnaku, 5 lyžíc oleja, 1 lyžička červenej papriky, 1 lyžička soli, štipka mletého čierneho korenia. Príloha: zemiaky, maslo, petržlenová vňať, zeleninová obloha. POSTUP PRÍPRAVY Panenku si nakrájame na cca 1 cm hrubé plátky. Mäso jemne naklepeme a vložíme do misky s marinádou. Príprava marinády: do misky dáme olej, pretlačený a sušený cesnak, papriku, soľ a korenie a všetko spolu premiešame. Mäso je dobré nechať odležať v marináde aspoň 2 hodiny. Ak ale nie je čas, nič sa nestane :-) Keď je mäsko už pekne namarinované, rozpálime si na panvici olej a mäso sprudka opekáme po obocho stranách. Potom stíšime oheň a mäso necháme cca 20 minút dusiť. Podávame so zemiakmi a zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2014, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapekané reznePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové, kuracie mäso (aké len chcete), soľ, čierne korenie, horčica, šunka, syr, kukurica, šampiňóny, zeleninový bujón, sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14719 ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Monika S. (levelka) ID 3709 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.9.2011, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
černohorský rezeň a zemiačky horecPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčove karé,alebo iné mäso,možu byť aj kuracie prsia,cestíčko ako na zemiakové placky POSTUP PRÍPRAVY Mäso naklepeme,osolíme,obalíme v múke a potom v cestíčku ako na zemiakové placky,mäso musí bytˇobalené v múke,inak nám cestíčko opadne!Takto obalné mäso vysmážame,tento rezeň je preto dobrý z kuracích prs,tie sa nám lepšie prepečú,ako bravčové mäso,sú mäkučké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) ANNA P. (andula1964) ID 77481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 8.12.2009, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Maďarská špecialita Brassoi - pozor prudko jedlá!!!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 600g panenky (ak nemáte tak karé, alebo stehno), 2 stredne veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, mletá červená paprika, pol dl bieleho vína, 5 lyžíc oleja, 500g zemiakov POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíma do sklovita, pridáme mäso nakrájané na 1-2cm veľké štvorčeky, smažíme do siva, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku, prilejeme trochu vody. Dusíme chvíľu, pridáme korenie, mletú papriku. Keď sa voda odparí zalejeme masu vínom, pridáme druhú polovicu pretlačeného cesnaku. Zároveň opečieme do mäkka zemiaky pokrájané na malé kocky, alebo usmažíme hranolky. Keď je mäso hotové, zmiešame ho s opečenými zemiakmi , 2 minúty spolu dusíme a podávame . Alebo mäso podávame s hranolkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové sotéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravcove kare, cibula,rajciny,paprika, sol, mleta paprika sladka aj stiplava,cierne mlete korenie,horcica,1dl vina,olej POSTUP PRÍPRAVY na oleji spenime cibulu pridame rajciny a papriku a dusime, ak je dost stavy pridame na rezance nakrajane meso a podlejeme vinom zakryjeme a podusime, pred dokoncenim pridame za pol. lizicu horcice. Ako prilohu mozme dat zemiaky alebo rizu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Ondrej M. (Babrosko) ID 78840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.1.2014, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsko na horčiciPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé (ale pokojne aj kuracina) * soľ * MČK * hladká múka * horčica (plnotučná alebo dijonská - tie mám vyskúšané, ale podľa mňa môže byť akákoľvek) * olej na pečenie POSTUP PRÍPRAVY Tento spôsob prípravy vždy robievala moja mamka, dodnes ho milujem... Je to výborné a rýchle. Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oboch strán obalíme v hladkej múke, potom obe strany natrieme vrstvou horčice a opäť šup do múky. Potom už len vyprážame na horúcom oleji, kým mäsko nemá peknú zlatú farbu (a samozrejme nezmäkne). Odporúčam piecť na nelepivej panvici, keďže ten "poťah" by mal na inom povrchu tendenciu sa lepiť a pripaľovať. Je to len minútka, ale zmení Vám život :-))) Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Martina K. (semiackos) ID 96929 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 1.11.2009, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová vežaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé, oravská slanina, syr camembert, šampinony, hubovy bujon, cibula, olej, grilovacie korenie, horčica, kečup POSTUP PRÍPRAVY Večera, ktorú som pripravila manželovi k nášmu výročiu sobáša. Len sa tak oblizoval, takže všetkým vrelo odporúčam :) Bravčové karé nakrájame na plátky, vyklepeme a okoreníme grilovacím korením, ja som použila grilovacie korenie Steak od Kotányi. Nakrájame si hrubšie plátky anglickej slaniny /podľa počtu rezňov/, ktoré poprekrajujeme do vejárového tvaru. Na oleji sprudka opečieme mäsko aj slaninku z obidvoch strán. Vo výpeku opražíme cibuľku, pridáme čerstvé nakrájané šampiňóny a chvíľu podusíme. Zalejeme hubovým bujónom do ktorého som pridala za lyžicu horčice aj kečupu. Na kvapke oleja opražíme syr prekrojený na polovicu. Takto pripravíme minútkové jedlo. Ja som však v príprave pokračovala ďalej. Mäsko som vložila na pekáč, naň poukladala plátky opraženej slaninky, zaliala šampiňónovou zmesou, zakryla alobalom a dusila v rúre cca 40 min, možno trošku menej, nestopla som to. Po dopečení som na tanieri vytvorila vežu a to nasledovne: mäsko - slanina - syr - mäsko. Spojila som špáradlom. Podávame so vzniknutou omáčkou, opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zdenka A. (barborkadt) ID 112640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.3.2013, 8:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové so zemiakmi / Rýchle, netreba pri tom stáť!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové rezne (steaky), zemiaky, 33%-tná smotana, soľ, mleté čierne korenie, trošku oleja na vymastenie plechu POSTUP PRÍPRAVY Vymastíme pekáč, naň naukladáme naklepané osolené a opoprené bravčové rezne (alebo steaky). Navrch poukladáme osolené nakrajané (na krúžka) zemiaky. Rovnomerne zalejeme smotanou (ja dávam 33%-tnú smotanu). Pečieme v trúbe asi 3/4 hodiny na 200°C. Je dobré pripraviť si k tomu i nejaký zeleninvý šalát, ale postačia i kyslé uhorky alebo paradajky. Je to super, rýchle a hlavne pri tom nemusíte stáť... čo niekedy nie je na škodu :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Elena H. (Kuriér) ID 24497 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 10.7.2008, 19:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 72 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |