končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Žemličky a pletenky z jedného prameňa + fotopostupy :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 50 ml vody, 1 a 1/2 ČL soli, 1 ČL cukru, 2 PL olivového alebo slnečnicového oleja, 1 a 1/2 ČL sušeného alebo 1/2 kocky čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Urobíme si klasicky kvások z letného mlieka,droždia,cukru a necháme kvasiť.Zatiaľ si pripravíme do misy preosiatu múku,olej a soľ.Keď máme kvások hotový,tak ho pridáme a dolejeme postupne aj letnú vody,radšej menej,len tých 50 ml. cesto je lepšie.Vymiesime, ja miesim rukami - s cestom by sa malo dobre pracovať,trošku pomúčime a dáme na teplé miesto 1 hod. kysnúť.Po vykysnutí cesto rozdelíme na pracovnej doske na 6 častí - pletenky,alebo ako mám ja 4 žemličky a 4 pletenky - postup viď obrázky.Nemusíme podsypať múkou, s cestom sa dobre pracuje a lepšie sa šúla.Uložíme na papier na pečenie a necháme ešte asi 20 - 30 min. kysnúť.Potrieme vajíčkom,mliekom alebo vodou.Posypeme makom,sézamom a pod.Pečieme na 180*C 20-22 min. - záleži od trúby,preto radšej sledujte.Po upečení dáme na mriežku a necháme chladnúť. Upozorňujem, že toto je malá dávka,ale my sme len dvaja,takže nám to úplne stačí. Prajem dobrú chuť ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (95) posledné: 4.3.2017, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
ÚŽASNÁ BÁBOVKA Z PEKÁRNIČKY...POTREBNÉ PRÍSADY cesto:170 ml oleja,250ml mlieka,1 väčšie vajíčko,1PL citrónovej šťavy,150g kryšt.cukru,vanilkový cukor,400g polohrubej múky a PDP. kakaová"hmota":4 PL rumu(alebo 3 PL voda + 1 PL rumová esencia),2PL kakaa POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 123 návštěvníkov) Darina R. (dadulka19) ID 8655 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (104) posledné: 23.10.2016, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioškaPOTREBNÉ PRÍSADY Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (82) posledné: 25.9.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáce tvarohové buchty z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mlieka, 60 g rozpusteného masla, 80 g cukru, 1 vajíčko, štipka soli, citrónová kôra, 500g pol. múky, 20g kvasníc, 250g tvarohu, 1 vajíčko, 1 van. cukor, 2 pol. lyžice pr. cukru, hrozienka, maslo na potretie POSTUP PRÍPRAVY Cesto si pripravíme v DP. Po vykysnutí nakrájame na štvorce a plníme tvarohovou plnkou. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozpusteným maslom. Necháme podkysnúť ešte 15-20 min. Pečieme pri teplote 180 stupňou asi 20-25 min. Po vychladnutí posyme práš. cukrom. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 111 návštěvníkov) Iveta P. (ivetpm) ID 80819 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (62) posledné: 7.11.2015, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
***ŠVAJČIARSKA VIANOČKA PO SLOVENSKY***POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1kg hladkej múky(môže byť aj špeciál) 2 kocky čerstvého droždia, 4polievkové lyžice cukru, 2kávové lyžičky soli, 3 žĺtky, 100g rozpusteného masla, 500-550 ml mlieka, ....... plnka: 25polievkových lyžíc kr. cukru, 5kávových lyžíc škorice, 200g rozpusteného masla POSTUP PRÍPRAVY pozor milé dámy... ponúkam recept z mojej dielne... neokukaný, neopísaný... chutí podobne ako švajčiarsky závin v obchodoch, preto som si dovolila dať vianočke taký názov.. verím, že na jej chut si prídu nielen milovníci škorice ale aj tí ostatní... táto vianočka je už súčasťou sobotných či nedeľných raňajok... hoc príprava vyzerá náročne... verím, že vás to neodradí.. a zvládnete ju hravo... pozostáva z 9 vrkočov... z toho-vrkoč zo 4 prameňov je naspodu, potom na tom je vrkoč z 3 prameňov a navrchu vrkoč z 2 prameňov... pridávam svoj fotopostup..... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov) Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (78) posledné: 4.12.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Šišky ľahké ako pierko;o)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1/2 kg hladkej múky, 40 gr. práškového cukru, 50 gr. masla, 1 vanilkový cukor, kocka čerstvého droždia, 250 ml mlieka, 3 lyžice rumu (alebo UMU???), 4 žĺtky. Džem, práškový a vanilkový cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Viem, že je tu už dosť receptov na šišky, ale kto má chuť, nech sa inšpiruje. Príprava je maximálne jednoduchá a vďaka pomocníkom v kuchyni nezaberie veľa času. Postup je v obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) Marcela N. (Marcelan) ID 6743 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (60) posledné: 12.7.2019, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Velkonocny plneny veniecPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g polohrubej muky, 30 g drozdia alebo 3/4 lyzicky suseneho, 3 lyzice cukru, 4 lyzice roztopeneho tuku, 2 zltky, necele 2 dcl mlieka; plnka: 100 g sekanych orechov, 50 gramov hrozienok, 2 PL struhanej cokolady, 1 PL rumu, 4 PL medu POSTUP PRÍPRAVY kuk dole...... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (45) posledné: 28.2.2013, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáce rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladká múka, necelé 2 kocky droždia, 600 ml mlieko, 2KL soli, olej, žĺtko na potretie, KL cukru. POSTUP PRÍPRAVY Z droždia , teplého mlieka a lyžičky cukru si spravíme kvások. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 103 návštěvníkov) Norika F. (1fifinka1) ID 649 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 29.3.2015, 11:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Parené buchty s pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej a 200 g hladkej múky, 1 vajce, 3 dl mlieka, 1 instantné droždie, 60 g práškového cukru, pol deci oleja, soľ, lekvár****** puding pre 4 osoby: 1 l mlieka, 6 lyžíc cukru, 1,5 čokoládového pudingu Dr.Oetker POSTUP PRÍPRAVY Zbožňujeme parené buchty a odkedy mám pekárničku, výsledok je zaručený! My máme najradšej preliaty čokoládovým pudingom, ale aj s makom a grankom je fantastický! Plniť sa môže aj nutellou, ktoré deti zbožňujú.... Z tejto dávky mi vyšlo 24 kusov, ktoré bohate postačia pre štvorčlennú rodinku, pretože aj tak chutia hlavne čerstvé... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (48) posledné: 12.3.2016, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Fantastický chlieb bez váženia, bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som našla na internete a musela som ho vyskúšať, lebo už som skúšala x chlebíkov a ani jedným som sa rodine moc nezavďačila. Tento keď rodina ochutnala, povedala, že geniálnejší nejedli a iný už ani robiť nemám. Ledva som ho stihla odfotiť :-) Budete potrebovať: 4 hrnčeky múky hladkej T650, 1/2 čajová lyžička droždie sušené, 1 a 1/4 čajová lyžička soli, 2 hrnčeky vody POSTUP PRÍPRAVY Chlebík je najlepšie zamiesiť doobeda, pretože ho budete robiť dva dni a ak zamiesite doobeda, na druhý deň poobede ho môžete už jesť. Ja som začínala okolo 3-tej poobede. Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa zložky spojili, nemiesime, nie je to vôbec nutné ! Vznikne vám mäkký magľajz.. Misku zakryte potravinárskou fóliou, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých 12 až 18 hodín. Cesto nechajte v kuchyni na pracovnej doske napríklad. Keďže ja som cesto robila o 3-tej poobede, ráno okolo 8-mej, keď som prišla do kuchyne, tak som zbadala moje cesto. Cesto vyzerá byť hebké, vyklopíme ho na pomúčenú dosku a párkrát ho poprekladáme, len aby sa nepovedala, vyformujeme ho do tvaru bochníčka a necháme ho asi 15 minút len tak. Potom si pripravte utierku, posypte ju múkou a bochníček na ňu položte, posypte ho múkou a druhou stranou utierky ho prekryte. A znovu nechajte chlebík odpočívať, teraz 2 hodinky. Asi 1/2 hodinku pred uplynutím tohto času zapnite rúru na 230°C, vložte do nej nádobu s vrchnákom, napr. kameninovú, alebo sklenenú, alebo akúkoľvek máte. Podstatné je, aby mala vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, dajte si pozor, nech si nespôsobíte úraz popálením, prikryte krytom a zatvrorené pečte 30 minút. Všimnite si, ako chlebík podrástol a začína vyzerať napohľad veľmi vábivo. Potom kryt odložte a teraz už len asi 15 minút dopečte, kým sa vytvorí krásna chrumkavá kôročka. Chlebík vyberte a nechajte na mriežke vychladnúť. Môžete podávať. Skutočne na recepte nič nemeňte, výsledok vás určite prekvapí, ale funguje to! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 94 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 24.5.2015, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >> |