. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

JEMNEJSIE NEZ LINECKE-dalsi z ceskeho MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

20dkg solamylu* 1 vanilkovy pudingovy prasok* 20dkg hl.muky* 20dkg tuku (HERA)* 15dkg praskoveho cukru* 1/2 balicku PDP* 1 zltok* 3PL kyslej smotany*, citronova kora postruhana* marmelada na zlepovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Premiesame sypke suroviny,pridame maslo,zltok a smotanu.vypracujeme cesto zabalime do folie a nechame 24h v chladnicke odpocivat.Potom vyvalkame cesto na posypanej doske a vykrajujeme lubovolne tvary.Pecieme pri 180 st.Cas pecenie podla rury,ja som sledovala lebo som chcela mat svetlunke.


Ja linecke velmi nemusim ale tieto su vyborne.
Dakujem dievcatam z ceskeho MMB za recept.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 229 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (114) posledné: 22.12.2013, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***FAMÓZNE "PARDUBICKÉ" PERNÍČKY-MEDOVNÍČKY***



POTREBNÉ PRÍSADY

...tak maminky, recept na"pardubický" perníček tu možno nenájdete, možno áno, ja pridávam ten svoj... je naozaj úžasný, nie je to klasický medovník, je to ešte čosi viac, perníčky sú mäkulinké a prudko jedlé... plnené skvelou sladkokyslou plnkou .. no uvidíte samé, keď ho vyskúšate...

POSTUP PRÍPRAVY

.....
a ideme na to....
...z jednej dávky vyjde cca 100-110 celých perníčkov... záleží od veľkosti vykrajovačky a taktiež na akú hrúbku si cesto vyvaľkáte...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 228 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (236) posledné: 22.12.2020, 14:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***VIANOČNÉ KOŠÍČKY AKO OD BABIČKY***, jemné ako pierko, lahodné, krémové:)



POTREBNÉ PRÍSADY

verím, že receptov na košíčky je tu naozaj veľa... no možno práve tento inšpiruje nejednu gazdinku, aby sa do nich pustila... presne ako v nadpise píšem, že sú jemné, lahodné a rozplývajú sa na jazyku.. preto ich odporúčam vyskúšať....

POSTUP PRÍPRAVY

žiaľ mala som včera vybitú baterku na foťáku, preto to bude bez obrázkového postupu....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (98) posledné: 20.12.2021, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

NEPEČENÁ KOKOSOVÁ ROLÁDA



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmavé těsto : 2 1/2 hrnku nastrouhaných piškotů, 4 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce rumu, trochu mléka... Náplň na kokosovou hmotu : 3 lžíce másla, 4 - 5 lžíce moučkového cukru, 3/4 hrnku strouhaného kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Přísady na tmavé těsto smícháme v míse a vypracujeme v těsto. Poté z něj na mikrotenové fólii rozválíme obdélníkový plát, naneseme kokosovou hmotu a pomocí mikrotenovými fólii či alobalu zavineme roládu, které uložíme do chladničky. Ztuhlou roládu před podáváním krájíme na plátky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 201 návštěvníkov)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 23.12.2016, 9:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Linecké koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladká múka, 180g práškový cukor, 1 palmarin, 1 vajíčko, 1 prášok do pečiva, trošku vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Zo všetkých surovín vypracujeme makke cesto. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote 200 stupňov. Dávame pozor, lebo pečie sa to dosť rýchlo ( asi 5minút, nemám presne odstopované :)\r\nVychladnuté spájame džemom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov)

Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 19.12.2021, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosová roláda NEPEČENÁ



POTREBNÉ PRÍSADY

Viem, že mnohé poznáte tento recept na výbornú nepečenú roládu, ale možno niekoho inšpirujem k niečomu, čo síce jedol ale nikdy nerobil. Na tomto recepte nie je čo pokaziť, pretože to nemusí ani kysnúť ani sa piecť a ani len variť:) Tak hor sa na to:
CESTO: 6 balíkov marína keksov, 200g práškového cukru, 5PL kakaa, 1dcl silnej tureckej kávy aj s "usadeninou":) a 1dcl rumu, na posypanie trochu kokosu.
KRÉM: 200g origoš masla, 200g práškového cukru a 50g strúhaného kokosu.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup veľmi jednoduchý, viď obrázkový postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 186 návštěvníkov)

Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (86) posledné: 23.2.2013, 22:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Chutné medovníčky od našej strarkéj :-) mäkučké a hlavne chutnučkééééé



POTREBNÉ PRÍSADY

1 časť : - 3 vajíčka - 20 dg práš. cukru - 15 dg medu - 10 dg tuku - 1 alebo 2 pol. lyžice kakaa ( keď niekto nelúbi kakao nemusí sa pridávať ) °°°°°°°° 2 časť : - 60 dg hladkej múky, - 1 malá lyžička soda bicarbona - 1 malá lyžička kypriaceho prášku do perníka - 2 až 3 mallé lyžičky škorice mletej - 2 až 3 velké pol. lyžice medovníkového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

postup je nasledovný : 1 časť v prísadách spolu poriadne vyšlaháme, postupne primiešame ostatné ingrediencie časť 2 a vymiesime cesto a dáme ho do chladu na 12 až 24 hodín odstáť.
Pred vykrajovaním a následným pečením vyberieme z chladničky cca 2 až 3 hodím dopredu
Cesto vyvalkáme na cca 4 - 5 mm a vykrajujeme rozne tvary.
Pečieme na papiery na pečenie pri teplate cca 200 až 220 C asi 8 až 10 min.
Keď pečiete niečo väčšie napr. perníkovú chalúpku tak treba piecť cca pri teplote 180 C asi 15 až 20 min.

Po upečení ich potieram rozšlahaným žľtkom a 1 malou lyž. instantnej kávy - treba to ale potrieť hneď po vybratí z trúby kým sú ešte teplé - výsledok je úžasný ( pozri aj moju polevu na perníčky ktorou sa super ozdobujú )

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 185 návštěvníkov)

Sisa M. (muckom) ID 2617 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (187) posledné: 17.12.2022, 9:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

GRILÁŽ



POTREBNÉ PRÍSADY

1Hera, 200 g kryštálového cukru, 200 g orechov ,/ 100 g som zomlela a 100 g rozdrvila /, 1 salko.

POSTUP PRÍPRAVY

Našla som veľmi veľa receptov na griláž ale tento sa mi najviac pozdával a naozaj je skvelý

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 176 návštěvníkov)

Beatrica S. (betsy) ID 18050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (58) posledné: 9.12.2017, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Výborný štedrák



POTREBNÉ PRÍSADY

560g polohr.muky, zarovnana ČL soli, 100g masla, 100g masti, 1 vajce,, *kvasok*: kocka drozdia+60g cukru+pohar vlazneho mlieka (asi 2,5dl)urobit kvasok, *na orechovu plnku*: 300g mletych orechov+100g cukru -uvarit v mlieku, *na makovu plnku* :300g mleteho maku+100g cukru -uvarit v mlieku, *slivkovy lekvar, cim hustejsi....tym lepsi.

POSTUP PRÍPRAVY

1.plat cesta+makova plnka
2.plat cesta+lekvar
3.plat cesta+orechova plnka
4.plat cesta+potriet žĺtkom


Výborný tip od Anetky: keď do plniek dáte po jednom vyšľahanom bielku bude celý koláč nadýchanejší a bude ho viac:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 173 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (123) posledné: 11.12.2020, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

IDEÁL*** KOKOSKY - zvonku tvrdé, zvnútra makučké, krásne držia tvar, rýchle pečenie



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak toto je moj obľúbený overený receptoš, ktorý nikdy nesklame. Veľa krát v minulosti som piekla kokosky podľa roznych receptov a raz boli ako skalky, raz sa lepili, raz ani po hodine sušenia v rúre nie a nie sa usušiť, raz sa mi "rozcapli" hneď na plechu, raz prisladké..... ale tieto sú -aspoň podľa mňa IDEÁL. Potrebujeme: 5 bielok, 320g prášk. cukru a 170 g kokosu

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka poriadne vyšľaháme na pevný sneh, do ktorého vareškou vmiešame cukor. Misku so zmesou postavíme do vodného kúpeľa /do hrnca dáme vodu, postavíme na sporák, keď začne jemne vrieť položíme na hrniec misku/ a POCTIVO ŠĽAHÁME asi 10 min. Vyšľahaná masa musí byť hladká, leská, hustáááá- konzistencie, keď povytiahneme mixér, musí ostať poňom tvar. Keď máme hotovo, odstavíme, necháme chviločku /5 min/ vychladnúť a vsypeme kokos, zamiešame.
Rúru si rozohrejeme na 150 stupňov, za pomoci malej lyžičky a prsta kladieme kopky na plech -na papier na pečenie. Kopky kladieme vedľa seba. NEZMENIA TVAR ANI VEĽKOSŤ a pečieme 15-18 minút, kým nezačnú končeky ružovieť. Necháme vychladnúť a veľmi dobre SCHOVÁME, aby sme nemuseli do vianoc piecť ďalšiu várku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)

Monika P. (simono) ID 14649 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (83) posledné: 12.12.2020, 16:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu