. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 54 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Znojemský nálev na uhorky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 l vody, 9 dl octu, 15 dkg kryštálového cukru, 12 dkg soli, 40 tabletiek náhradného sladidla, 20 guľôčok nového korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si zmiešame nálev, ktorý necháme zovrieť. Uhorky poukladané v pohároch zalejeme nálevom a sterilizujeme 15 min pri 85 stupňoch. Necháme ešte 15 min na vypnutom sporáku.

Recept mám od svokry, tá neviem odkiaľ ho má, ale už ho je aj náš :) tzv. rodinný :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 27.2.2012, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rychly domaci kecup.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Na 250-300 g 500 g Paradajok (na drobno posekane) 20 g Cibule (na drobno pokrajane) 100 g cerstveho ananasu (moze byt nie moc sladky kompot)-na drobno pokrajane) 30 g cukru 100 g paradaj.pretlaku 1 mala.lyzka bieleho vinneho octu (alebo jablcny) 1 vel.pol.lyzky kukur.oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu a olej sprutka oprazit-max.1 munutu ,paradajky a ananas s cukrom pridat ,a nechat varit.
Paradajkovy pretlak a ocot primiesat a este nechat dovarit tak cca 5 minut.
Kecup prepasirovat,a ihned zaplnit flase.

(ja ho davam ako darcek pri nejakej prilezitosti:)) Zatial nikto nevratil:))))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

hotová omáčka na špagety Favorit


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ukladám si sem ,nech na buduci rok nemusím hľadať,je mnam,netreba k nej už nič pridať,len zohriať

POSTUP PRÍPRAVY

olej,cibuľa,
cesnak
,paradajky,
paprika
,zeler
pridať,cukor,soľ,čerstvý koriander,petrž,.vnať,oregano,bazalka,nasekať,variť,červené víno ,sójový granulát ,rozmixovať,sterilizovať
(s masom-mlet. slanina,mleté maso ,pridať soľ)-s masom sterilizovať 2krát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2012, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Papriková pomazánka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

8 kg červenej kápie, 30 feferóniek, 3 hlávky cesnaku, 7 ks cibule 2 zlaté klasy

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme od jaderníkov, umyjeme čistou vodou, všetko zomelieme na mäsovom mlynčeku /mixér/ a pridáme: 0,6 litra oleja, 0,30 litra octu, 0,25 kg cukru, 17 čajových lyžičiek soli
Všetko spolu zmiešame, privedieme do varu a varíme 20 - 30 minút. Počas varenia pridáme v studenej vode rozpustené zlaté klasy na zahustenie.
Masou naplníme menšie poháre najlepšie od horčice, alebo majonézy a dáme sterilizovať do bodu varu.
Skvelá vitamínová bomba na dlhé zimné večery, na chlieb s maslom, namiesto chippsov.
Prajem dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Antonia V. (SOVA I) ID 156999 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čili-soľ


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čili papričky, morská soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Toto nie je nejaký recept, skôr rada ako využiť rýchlo čili papričky bez námahy, zavárania..ja ich umyjem, osuším a rozmixujem aj so semienkami v mixéri so soľou, na 1 kg soli asi za hrsť čili papričiek, kto má aké ostré rád..vysypem na plech, nechám cca 2 dni odparovať voľne pri okne,príp.aK PEčIEM-šUP DO TEPLEJ POOTVORENEJ RúRY, potom ešte raz premixujem v mixéri a dám do pohára..polovicu vždy rozdám, lebo aj tak celé kilo nespotrebujeme do dalšej sezony.Na ochutenie hocijakého pokrmu stačí trochu, použitie je "do hocičoho", čiže široké a takmer bez roboty..síce sa pritom chvíľu drhnem a kašlem, ale pri otvorenom okne to ide.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Adri M. (adri2870) ID 127397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 30.9.2011, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

NAKLADANÝ CESNAK S VÍNOM


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesnak 250 g, biele víno 200 ml, Ocot 100 ml, Voda 100 ml, cukor kryštál 50 g, rastlinný olej - 1 lyžička kávová rovná, bobkový list 1 ks, klinčeky 1 ks, chilli papričky 1 ks, štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Z vína, octu, vody, cukru, oleja, bobkového listu, korenia, klinčeka, nakrájame čili papričky a zo soli pripravíme nálev. Môžeme ho zmiešať zastudena alebo prehriať.
Očistený cesnak naložíme do pohára a zalejeme pripraveným nálevom. Sterilizujeme 15 minút pri teplote 100 stupňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Viera B. (Vewabel) ID 140594 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 17.9.2014, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná cvikla ála Kvetinka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

10 kg predvarenej nastrúhanej cvikly, 1 kg cukru, 0,80 - 1 l octu (podľa chuti, či chceme kyslejšiu), 1 celý balíček rasce, 1 PL anýzu, 1 PL feniklu, 10 gulôčiek celého čierneho korenia, 1 feferónka (tiež podľa chuti) 3-4 PL soli, cca 2 litre vody, 1 prípravok proti plesni

POSTUP PRÍPRAVY

Predvarenú cvilku postrúhame na pásiky, alebo na iné "útvary" podľa ľubovôle.
Vychladnutú cviklu zasypeme 1 kg cukru, prípravkom proti plesni, zalejeme octom, posolíme a dobre premiešame.
Dáme si uvariť do 2 litrov vody všetky koreniny (rasca, fenikel, anýz, č.korenie, feferónka).
Nálev v hrnci necháme cca 5 minút povrieť. Potom ho necháme trošku vychladnúť a precedíme do cvikly. Tak nebudeme musieť pri jedení dávať pozor, či neprehryzneme korenie, ja osobne to neznášam.
Cviklu s nálevom dobre premiešame, necháme "užrať", ja som to dala na noc do chladničky.
Potom plníme do pohárov a sterilizujeme cca 1 hodinu.
Dobrú chuť!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena D. (AlaNR) ID 166636 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

cviklovy sirup


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kilo a pol cvikle, 4litre vody , 3kg cukru krištal,1potravinova kyselina 1 prichut jahodova

POSTUP PRÍPRAVY

cviklu olupeme a na drobno nakrajame alebo narajbeme a dame varit
asi tak na hodinu aby sa dobre vyvarila ,potom ju scedime cez drobne sitko
alebo cez nejaku nanričku aby bola čista voda dame do nej 3kg cukru 1potr kyselinu
a prichut aku kto ma mavaju aj malin. ja som ju kupila v potravinach dame ešte zovriet
a plnime do fliaš alebo do poharov ešte dame flaše na chvilu zasterilizujem tak 5min.
je to vyborny a zdravy napoj hela

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

helena m. (helenka57) ID 36632 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.1.2021, 15:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový kompót ♥♥♥


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Umyté, odkôstkované marhule natlačíme do porhárov, dobre natrasieme aby sa vyplnili prázdne miesta, zalejeme horúcim sirupom, okraje pohárov dobre poutierame do sucha a poriadne uzavrieme viečkami a strerilizujeme 20-25 minút pri teplote 85 stupňov. Príprava sirupu: na 1l vody 700g cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

NA ZÁKLADE DOTAZOV dopĺňam a upravujem, lebo asi sme sa nepochopili, alebo som zle napísala, preto chcem dodať že pekáč vkladám už do predhriatej rúry napísala som cca 180 stupňov, vložím a potom odsledujem perlenie v pohároch, teda retiazku z buliniek ktoré stúpajú zo dna na hor, teda keď bublinky začnú naskakovať znížim teplotu na 85 stupňov a potom pri tejto teplote by mala byť doba sterilizácie 20-25 minút. Asi som sa zle vyjadrila s tým začiatkom perlenia a celkovou dobou sterilizácie keď som si to teraz po roku čítala, preto upresňujem. Nič nie rozvarené, ani na blato, sú výborné, na fotke sú zavarené z minulého roka, sladkosť teda pomer cukru na 1l vody je naozaj dobrá. Takto som zavarála prvý krát minulý rok, lebo vždy som robila na sporáku a dlho to trvalo keď je veľa pohárov, ale bola som spokojná. Asi som sa zle vyjadrila v súvislosti s dobou sterilizácie a tým perlením. Teraz budem znova takto zavárať a ešte raz si to premerim, asi toľko.

Sterilizácia v elektrickej rúre: Na dno rúry alebo na mriežku v najnižšej polohe položíme pekáč, prípadne plech a naplníme ho do výšky 1-2cm horúcou vodou. Na dno pekáča dáme utierku aby poháre neboli priamo na plechu. Poháre, bezpodmienečne rovnakej veľkosti a obsahu postavíme do vody. Poháre sa nesmú dotýkať. Teplotu nastavíme na 180 stupňov. Doba sterilizácie začne bežať v okamihu "perlenia", teda vtedy, keď v malých intervaloch po sebe začnú stúpať blublinky (treba odsledovať). Po dosiahnutí okamihu perlenia znížime teplotu na sterilizačnú teplotu pri marhuľkách 20-25 minút na 85 stupňov.
Po uplynutí doby sterilizácie poháre ihneď vyberieme z vody, ja ich ešte pootáčam, zakryjem uterákom a nechám do druhého dňa úplne schládnuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2012, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SIRUP z bazových kvetov


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

30 bazových kvetov zalejeme 2 litrami vody a necháme vyluhovať 24 hodín.Precedíme,pridáme 2 kg kryštálového cukru,2 umyté citróny pokrájané na kocky a 50gramov kyseliny citronovej.Varíme asi 1/2 hodiny,môžeme pridať aj štamperlík rumu precedíme a dáme horúce do fliaš,uzavrieme a necháme pod dekou vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

marta s. (skalička) ID 51393 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.6.2011, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 54 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu