končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 11 (zobrazuje sa 11-11) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Množstvo na klasickú guľatú tortu, na podkovu robím z 10-tich vajec!!! Korpus: 7ks vajec 160g kr.cukru120g polohrubej múky100g orechov6PL vriacej vody1/2 prášku do pečivaKrém:6dl mlieka1,5 bal. Zlatý klas250g masla125g Hera (Hélia)350g pr.cukrunecelý poldecák oleja.DžemRumĆokoláda+Cera na poliatie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si uvarte z mlieka a Zlatého klasu puding na krém( ten dlhšie chladne). Korpus: Bielky vyšľaháme na sneh (možte dať špetku soli, ja nedávam) Žĺtky s kr.cukrom vyšľaháte do husta a postupne pridávate prevarenú vodu. Múku, prášok do pečiva a orechy zmiešate a na striedačku s bielkami vmiešavate zľahka do žĺtok ( ja si vmiešam asi na tri krát zmes múky na striedačku s tromi lyžicami bielok v šľahači a potom to vareškou nadľahčím zvyšnými bielkami) Masu vylejeme do tortovej formy. Množstvo je na veľkosť formy 25cm. Pečieme pri teplote 150'C asi 40min. No treba strážiť, može byť aj skor. Po upečení si tortu aj vo forme prevrátim na plech, aby bola pekná rovná. Takto nechám vychladnúť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.6.2010, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 11 (zobrazuje sa 11-11) | << predošlé 1, 2 |