končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Lahodné šunkaflekyPOTREBNÉ PRÍSADY * 400g cestoviny fliačky * 350g údeného maska /zmes or.slaninky, lahodkového ramienka a pod/ * 4 vajíčka * 250ml smotana na varenie * 100g tavený syr * 150g aidam * 250-300ml mlieko * bazalka * vegeta * ..... maslo a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča POSTUP PRÍPRAVY ... opať recept na želanie POSTUP: - fliačky vyvarím "al dente " v osolenej vode a s 1 PL oleja - údené masko nakrájam na tenké pásiky a porestujme/ olej nedávam, keďže slaninka si toho trošku "pustí", potom pridám tavený syr, nechám stopiť, zalejem smotanou s mliekom, do ktorých som rozmiešala vajíčka, hneď odstavím z ohňa - do misy nasypem uvarené fliačky a na to mliekov-smotanovo-vajíčkovú zálievku so slaninko-masom, ochutím vegetou a posypem bazalkou, tou nešetrím, všetko premiešam ...... /tu iba podotknem, že premiešavom to preto, aby som mala každú jednu cestovinku obalenú z tej zálievky - jednoducho mi to príde chutnejšie .... - vylejem všetko do vymazaného pekáča maslom a vysypaného strúhankou, zakryjem alobalom a pošlem piecť do rúry, teplota 180 stupňov ... neviem na ako dlho, čas som nesledovala, jednoducho tá tekutina sa mi musí vsiaknuť do cestovín, takže asi 40 min odhadujem Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 20.9.2017, 18:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Gnoochi-prípravaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 zemiaky(také stredno-menšie :-))))) ),85 g pol.múky, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vajíčko,2 žĺtky,olej (môže byť aj olivový),soľ a trošku mletého čierneho korenia POSTUP PRÍPRAVY Toto je príprava mojich gnocchov.Zbožňujem ich :-)))))))))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) Deni T. (fufik) ID 1652 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 5.2.2011, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
vynikajúce tradičné talianske lasagne ( bez varenia lasagni)POTREBNÉ PRÍSADY Bolonská omáčka: 1 PL olivového oleja, 1 stredná cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 kg mletého mäsa, 1/4 kg olúpaných paradajok v plechovke (celých alebo nakrájaných), 2 PL paradajkového pretlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL sušenej bazalky, soľ, čerstvo namleté korenie, Syrová omáčka: 50 g masla, 50 g múky, 600 ml mlieka, 125 g syra na strúhanie, 1/2 ČL strúhaného muškátového oriešku, 12 plátkov lasagnového cesta POSTUP PRÍPRAVY Bolonská omáčka: Olej, jemne nasekanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažte do mäkka. Vmiešajte mäso, po zhnednutí mäsa pridajte paradajky, paradajkový pretlak, víno, bazalku, soľ a korenie. Priveďte do varu a povarte na miernom ohni 20-25 minút. Syrová omáčka: V hrnci rozpustite maslo, vmiešajte múku a minútu nechajte osmažiť. Postupne pridávajte mlieko, priveďte do varu pri neustálom miešaní, kým omáčka nezhustne a nie je jemná. Pridajte muškátový oriešok. Premiestnite omáčku z ohňa a vmiešajte nastrúhaný syr. Miešajte pokiaľ sa nerozpustí. Do pekáča dajte najprv vrstvu bolonskej omáčky, na to dajte syrovú omáčku, potom lasagne. Vrstvy opakujeme. Ukončíme vrstvou bolonskej omáčky a syrovej omáčky navrch. Pečte v predohriatej rúre na 180 °C, 30-35 minút, do mierneho zhnednutia syrovej omáčky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 193 návštěvníkov) ivana K. (slnecnica82) ID 177935 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 16.5.2023, 11:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Halusky s Bambinom vynikajúce!!! =)POTREBNÉ PRÍSADY 600 g polohrubej múky, 3-4 dcl vody, 1 ČL soli, 1 vajce, 2 syry Bambino, vyúdená slanina, nie ovarena (ta neurobí haluškám takú dobrú chuť.) POSTUP PRÍPRAVY Dáme si variť osolenú vodu, medzitým si zamiešame na halušky, z múky, soli, vody a vajca vypracujeme jednu masu, ktorú necháme chvíľku oddýchnuť. Pripravíme si slaninku, nakrájame na jemné kúsky a dáme ju škvariť na jemnom ohni. Keď začne vrieť voda, pomocou sitka hádžeme halušky do vriacej vody a čakáme, kým vyplávajú. Do misy dávame hotové halušky, postupne pridávame do vrelých halušiek syr, ktorý sa nám krásne roztopí. Prvú várku halušiek nemusíme precediť, keďže sme ešte nemali zakalenú vodu, druhú a ďalšie už prepláchneme vrelou vodou. Keď sa nám slaninka uškvarí, vmiešame ju do hotových halušiek, všetko spolu poriadne premiešame a môžeme jesť. Dobrú chuť!! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) Veronika Š. (VerkaM) ID 107396 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 9.12.2012, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Lasagne ,2 stredne cibule, 2 strúčiky cesnaku, 500 g mletého mäsa , 3 čl mletej červenej papriky , 1 čl oregana , soľ , mleté čierne korenie, 1 stredný pretlak, 1 konzerva lúpaných paradajok, olivový olej Bašamelová omáčka : 100g masla , 100g múky , 1 liter teplého mlieka , muškatovy orech 500 g nastruhaneho eidamu alebo parmézanu POSTUP PRÍPRAVY no dá sa to zvládnuť :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 86 návštěvníkov) Beáta I. (bebica20) ID 171876 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 16.1.2014, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Neapolské cannelloniPOTREBNÉ PRÍSADY na cesto***400g hrubej múky, 4 vajcia, 1/2čl soli***500g mletého telacieho mäsa (ja som mala bravčové), 1PL olivového oleja, 150g surovej šunky, 150g šapiňónov, 2PL hl.múky, 2PL masla, 1/4 l mlieka, čierne mleté korenie, oregano, 1 žĺtok, rajčiaková omáčka podľa predošlého receptu (skrátená verzia bude pri obr.postupe), plátky tvrdého syra (originál má byť mozzarella) 3PL masla na vrch POSTUP PRÍPRAVY Kto má rád talianske jedlá, ten si určite pochutí, nech vás nemýlia obrázky, robila som len polovičné množstvo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 8.8.2014, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
šialenne-penne (špenátovo-syrovo-šampiňónovo-smotanovo-cesnakové)POTREBNÉ PRÍSADY cerstve sampinony, mrazeny gulickovy alebo cerstvy listovy spenat (najlepsie mlady), syr s modrou plesnou, slahackova smotana, maslo, cesnak, citronova stava, muskat.oriesok, mlieko na rozriedenie, vajicko. Cestoviny penne alebo ine, podla chuti. POSTUP PRÍPRAVY Super-bomba-spica cestoviny. aromaticka a chutna rychlovka OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 1.12.2011, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Lasagne s kuracím mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Údená slaninka, kuracie prsia, tvrdý syr, mäkký tavený syr,paradajkový pretlak, zavárané paradajky, cibuľu, olivový olej,kari korenie,oregano,bazalka,červená paprika a samozrejme lasagne. POSTUP PRÍPRAVY Išpiroval ma recept pána Milana,ktorý nájdete viď.link. http://gigel.blog.sme.sk/c/8090/Polhodinovka-Lasagne-s-kuracim-masom.html Dnes som ho urobila a výsledok je viac než mňamkový.Vyskúšajte fakt sa oplatí a aj dobre zasÝti.(može byť?):-) Origoš recept je trochu iný ako to robím ja.Nepoužívam mäsko zo stehien ale z pŕs a taktiež tam nedávam smotanu a olivy kedže ich môj milovaný nemá rád.No verím že s nimi to musí chutiť ešte lepšie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 128 návštěvníkov) Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (42) posledné: 13.11.2013, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Ako pripravujete dusenú ryžu????POTREBNÉ PRÍSADY ryža POSTUP PRÍPRAVY Mamičky ako pripravujete dusenú ryžu...lebo to je asi jediná vec, ktorú sa asi nikdy nenaučím robiť :-(((((((( Máme síce "ricecooker" ale ja milujem tú klasickú okrúlu dusenú ryžu, len sa mi nikdy nepodarí...ako ju pripravujete??? ďakujem za rady :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Erika B. (BrDo) ID 3728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 29.10.2015, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekaný karfiol s cestovinami a syrovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY * 1 malý karfiol * 1/2 balíka cestovín /penne a pod/ * 100g tavený syr / trojuholníkový, bambino ../ * 100g orav.slanina * 250-300ml mlieko * 150g aidam * 250ml šľahačková smotana *3 strúčiky cesnak * 1 cibuľa * vegeta * bazalka * ml. biele korenie * ml.mušk.oriešok * strúhanka * POSTUP PRÍPRAVY - neviem či je tu už takýto receptík a ak nie je - možno sa necháte inšpirovať .... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 122 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 12.2.2016, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 728 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >> |