končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 270 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,27 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Cuketové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 Stredná cuketa ,1-2 vajíčka, cicerová múka ,1 cibuľa ,1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Cuketu nastrúhame,osolíme.Necháme odstáť cca 10 minut,aby cuketa pustila prebytočnú vodu.Nadbytočnú vodu vylejem a este vytlačíme zvyšok z cukety.Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.Pomiešame cuketu,cesnak, cibuľu,čierne korenie,cicerovú múku a vajíčko (Múky aj vajíčok dávam toľko,aby hmota držala spolu) Ak chcete placky pikantnejšie môžete pridať pár krúžkov čili papričiek.Placky robím hrúbky asi 1-2cm ,aby sa ľahše prepiekli.Vysmážam ich v kokosovom oleji,ale olej je už Vaša voľba.Chcem este skúsiť piecť to v trúbe,ale to nemám ešte odskúšané. Robím ešte dressingy. 1 Dressing: 3 lyžičky bieleho jogurtu+1lyžička horčice+1 lyžička kremžskej horčice+ pár kvapiek sójovej omáčky. 2. Dressing: 3 lyžičky bieleho jogurtu, pár lístkov na veľmi drobno nakrájanej mäty + citrónová šťava (asi štvrťka citróna) Podávam so šalátom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové "sacher" koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY polovica avokáda, banán, 3-4 PL stévie práškovej, 130 g múky Jizerka, PDP, sóda bicarbona, 3 vajcia, 2 PL kakaa/karobu POSTUP PRÍPRAVY Tento recept vznikol ako skúška, keďže som chcela niečím nahradiť maslo v receptoch. Tak som si recept na Sacherovu tortu zobrala ako vzor a vymieňala suroviny. Vyšlo to výborne. \r\nAvokádo a banán pomelieme tyčovým mixérom a dáme do robota. pridáme 2 PL stévie a necháme mixovať. Pridáme žĺtky. Bielky vymiešame samostatne v druhej nádobe so štipkou soli a 1 PL stévie do hustého snehu.\r\nV ďalšej nádobe si zmiešame múku, sódu, kakao alebo karob a PDP. Postupne pridávame k avokádovej zmesi, na 3x. Poriadne premiešame. Vznikne veľmi husté cesto. Pomaly zamiešame vyšľahané bielky. Cesto pomaly zredne vďaka bielkovému snehu. Nezľaknite sa cesto zostane redšie, ale vďaka tomu bude nadýchané po upečení, keďže bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti. Dáme do formičiek/formy a pečieme asi 30 minút na 180C. Závisí aj od toho aký typ nádoby použijete, mne to trvalo vo formičkách asi 25 minút. Kontrolujte priebežne špajdlou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2014, 13:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Pohankovy kefirovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 300g lupanej pohanky alebo pohankovej muky, 50g ryze alebo ryzovej muky, salka domaceho kefiru - pripadne staci par lyzic, voda, lyzicka soli, lyzicka rasce, pol lyzicky jedlej sody, lyzica domaceho jablcneho octu. POSTUP PRÍPRAVY Chlebik som skusala robit v dvoch verziach, s mukou a s naklicenou pohankou. Oba boli vynikajuce. Ak pouzijeme muky, jednoducho ich zmiesame s kefirom a pre doplnenie vodou, cesto musi byt nie prilis huste, ale ani riedke, nasleduje totiz faza kvasenia, kedy nechame prikryte cca 12 hodin prekvasit. Domaci kefir funguje fantasticky, z vecera do rana mam cesto krasne prebublinkovane a nadychane a je malicko redsie, preto treba pri primiesavani vody dat pozor, aby cesto nebolo prilis riedke. Druhy sposob je zdlhavelsi, treba namocit na polhodiku az hodinu pohanku s ryzou, potom zvysnu vodu zliat a nechat prikryte min. 24 hodin malicko naklicit, staci, ked na pohanke vidno zacinajuce klicky. S ryzou sa neudialo nic, pouzila som bielu, mozno naturalka by sa "zobudila". Po faze naklicovania som zrna pomlela na masovom mlynceku a primiesala kefir, toto som nechala opat namocene a prikryte na 12 hodin. Dalej je uz postup rovnaky, cesto by nemalo byt prilis huste, ak nahodou je, doplnime potrebne mnozstvo vody. primiesame ostatne ingrediencie, cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pecieme na nizsej teplote minimalne 45 minut. Mam plynovu trubu, cize neviem odhadnut teplotu, peciem medzi 3 a 4 stupnom z osmich. Cas tiez odhadujem, po polhodine 1.x skontrolujem chlieb. Upeceny by mal byt na pohlad a dotyk v strede suchy, kontrola spajdlou moc nenapovie, chlebik je vnutri stale trosku lepkavy, ale samozrejme na spajdli nesmie ostat jednoznacne surove cesto, lepkavost je v pohode. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
BEZLEPKOVA BABOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY TENTO RECEPT JE Z KNIHY BEZ.KUCHARKA 2 OD IVI BUSINOVEJ NIE KAZDY JU MA TAK DUFAM ZE RECEPT POTESI POTREBUJEME 4 VAJCIA, 200 G CUKRU - JA DAVAM HNEDY TRSTINOVY ,150 ML OLEJA, 100 ML HORUCEJ VODY, 200 G POLOHR.RYZOVEJ MUKY, ALEBO MIESAM 150G RYZOVEJ +50 G FARINY, 1/2 PRASKU DO PECIVA,, KTO CHCE MOZE PRIDAT NASEK. ORECHY, KAKAO, KOKOS NA VYSYPANIE FORMY POSTUP PRÍPRAVY Z BIELKOV SI USLAHAME TUHY SNEH. V MISKE SLAHAME ZLTKY S CUKROM ASI 5 MIN., POTOM ZA STALEHO SLAHANIA PRID.HOR.VODU A OLEJ. SLAHAME ESTE 5 MIN.POTOM PRIDAME MUKU (JA DAVAM MALU LYZ.GUAROVEJ GUMY), KTO CHCE AJ S ORIESKAMI, A PDP A OPATRNE VMIESAME TUHY SNEH. FORMU VYMAZEME TUKOM (KTO AKY MA RAD), A VYSYPEME KOKOSOM.POLOVICU CESTA VYLEJEME DO FORMY A DO DRUHEJ POLOVICE PRIDAME KAKAO, ROZMIESAME A VYLEJEME DO FORMY. JA ESTE DAVAM BUD HROZIENKA ALEBO ESTE RADSEJ BRUSNICE .PECIEME V ELEKTRICKEJ TRUBE NA 200 ST.ALEBO TEPLOVZDUSNA 180 CCA 30 MIN.HOTOVU BABOVKU POSYPEME BEZ.CUKROM (KUPUJEM Z LIDLA ). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Erika M. (mitrik) ID 1240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Sosovicovy privarok s pohankouPOTREBNÉ PRÍSADY 500g sosovice, pol pohara pohanky, kysla smotana alebo jogurt, cesnak, jablcny ocot alebo citronova stava, cukor, sol, bobkovy list. POSTUP PRÍPRAVY Sosovicu aj pohanku zvycajne namacam 24 hodin vopred, kazdu zvlast, kvoli lepsej stravitelnosti. Je mozne nechat ich aj jemne naklicit, stacia na to 2 dni. Dam varit sosovicu s bobkovym listom, ked je makka, pridam pohanku, cesnak a sol, tu staci varit kratko, pripadne po par minutach vypnem a necham pohanku dojst. Nepodlievam velkym mnozstvom vody, masa je dost husta, cast sosovice s pohankou potom rozmixujem s kyslou smotanou (tym privarok dost zredne, je tak akurat husty), dochutim asi 1lyzicou cukru, kto ma rad kysle, moze podla potreby dat jablcny ocot ci citron. Ja davam asi lyzicu octu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkový zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-) - pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút) - vo veľkej mise zmiešam múku a soľ - uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím, - do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody - vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky.. - cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkový chlebík na sladkoPOTREBNÉ PRÍSADY 360g bezlepkovej múky (Mix B), 1/2 hrnčeka cukru (100g) + 1vanilkový cukor, 1/4 KL soli, 1 väčšie vajce (alebo 2 malé), 1/4 Hery alebo veľkého masla (60-70g), hrnček vlažného mlieka (250ml), na kvások: trocha vlažného mlieka (1dcl), 1/3 kvasníc (Fala), 1KL cukru... podľa chuti môžete pridať do cesta: hrozienka, 1PL rumu, citrónová kôra, ... tip na vrch: mandlové lupienky a práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY 1. z kvasníc, lyžičky cukru a deci mlieka si pripravíme kvások 2. v mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, pridáme kvások, vlažné mlieko, mäkké maslo a vajce - a vymiesime cesto, podľa chuti môžeme do cesta primiešať hrozienka, citrónovú kôru, príp. 1PL rumu 3. preložíme do formy a necháme nakysnúť (30 min), zatiaľ nahrejeme pec 4. vrch natrieme žĺtkom, môžeme aj posypať mandľami a upečieme pri 180´C (pribl. hodinu) Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
jemná bezlepková bublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 220g MixC, 4 vajcia, 120g kryš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 bal. kypr. prášku (Dr.Oetker), 220ml acidka, 100ml oleja, štipka soli, ovocie POSTUP PRÍPRAVY 1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh, 2. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny (2-3min na stredných otáčkach), 3. Do žĺtkovej peny pridáme 1 hrnček acidka a 1dcl oleja, pomiešame, prisypeme múku s kypriacim práškom a na pomalých otáčkach rozmiešame.. 4. Pridáme sneh a jemne (ručne) ho do cesta vmiešame - vznikne napenené jemné krémové cesto. 5. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch naložíme ovocie a dáme upiecť (pomalšie, pri 180´C asi 40-45 minút). Hotovú bublaninu ešte za horúca posypeme vanilkovým cukrom. (Na plechu 33x23cm je bublanina vyše 4cm vysoká.) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2013, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepková pizzaPOTREBNÉ PRÍSADY 7-8kopcovitých PL múky MixB (asi 250g múky), 1/4 kvasníc Fala, pohár vlažnej vody (2dcl), 1+2 PL olivového oleja, 1KL cukru, 1KL soli, na obloženie podľa chuti - pretlak, zelenina, oregano, cesnak, syr a pod... POSTUP PRÍPRAVY veľmi jednoducho - do časti vlažnej vody (1dcl) si pripravíme z cukru a kvasníc kvások, kým sa zapení nachystáme si vo väčšej mise múku a soľ (nedajte všetku múku naraz, ale asi 2-3PL múky si nechajte bokom na domiesenie), kvások prilejeme do múky, pridáme za lyžicu olivového oleja a zvyšnú vodu - jemne miešame - nakoniec rukami vymiesime vláčne mäkké cesto. Cesto rozvaľkáme - jemne ho pritom podsypávame múkou, okraje pevne zrolujeme aby šťava nevytekala, a necháme chvíľu nakysnúť (15-20min). Potom rozotrieme na cesto asi 2PL olivového oleja (dôkladne hlavne na okraje) a obložíme podľa chuti (napríklad: pretlak, tuniak, tymián, cibuľa a samozrejme strúhaný syr ). Vložíme do dobre vyhriatej rúry, pečieme najprv prudšie pri 220-230´C, po asi 5 minútach stiahneme na 180-185´C a dopečieme do zlatohneda (asi 25-30min). zopár tipov: - cesto nerobte veľmi tuhé - bolo by tuhé aj po upečení, potrebuje vlhkosť aby vedelo kúsok nakysnúť, - cesto nechajte kysnúť už rozvaľkané (na rozdiel od lepkového - bzl. cesto druhýkrát kysnúť nechce) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 17.5.2014, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkové medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY podobný recept má Andrea M. (andy29) ID 44947, tento je z MixC, na 2 plechy: približne 250g múky (u nás Schaer Mix C), 2-3 lyžice cukru, 2 plné lyžice medu, 1/2 lyžičky sódy (alebo kypr.pr.), asi 40-50g masla (HERY), 2 vajcia - z nich si jedno žĺtko nechám bokom - na natieranie, korenie: perníková zmes alebo vlastná obľúbená kombinácia napr.: mletý badyán, štipka škorice, môže byť aj 1 rovná lyžička holandského kakaa...na ozdobu lúpané mandle alebo orechy... POSTUP PRÍPRAVY Zmiešať suché prísady (múka cukor, sóda, korenie), pridať med, vajcia (1 celé vajce + bielko), nakrájať plátky masla a vypracovať hladké cesto. Cesto zabaliť do fólie a odložiť do chladu (aspoň 2 hodiny). Potom zohriať pec, cesto vyvalkať (cca 5mm) - treba jemne podsypávať aby sa nelepilo na dosku, vykrojiť, natrieť žltkom, príp. ozdobiť orechami alebo mandľami a upiecť (200-190´C) - neodcházdať od pece, treba sledovať kedy budú akurát, "dozlatova". ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 30.11.2014, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 270 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,27 ďalšie >> |