končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsové bombičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g chudého hovädzieho mäsa; soľ; 2 cibule; 1 žemla; čierne korenie; 1 vajce; majorán; tuk POSTUP PRÍPRAVY Mäso, jednu cibuľu a namočenú vytlačenú žemľu pomelieme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme vajce a všetko spolu dôkladne zmiešame. Zo zmesi formujeme malé guľky a pomaly ich zo všetkých strán oprážame na tuku. Vyberieme ich na teplý tanier. vo výpeku opražíme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu a hotové bombičky ňou posypeme. Podávame s uvarenými alebo opekanými zemiakmi alebo studené s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na burgundský spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 50 g oravskej slaniny, 1 lyžica masti (olej), 400 g predného hovädzieho mäsa (ja dávam aj hovädze na guláš - ináč veľmi sa v tom hovädzom nevyznám :-), 30 g hladkej múky, mäsový vývar (bujón Masox), 20 g rajčiakového pretlaku, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 2 dl dezertného červeného vína, 100 g mrkvy, 1 cibuľa, zelená petržlenová vňať, na prílohu makaróny POSTUP PRÍPRAVY Samozrejme, kto má rád, si môže dať viac mrkvy, viac cibule, ale s vínom opatrne, treba ho dať presne, pretože, ak sa dá viac, bude ho v jedle cítiť. U nás doma toto jedlo varí výsostne manžel a zvládne ho skvele aj s prílohou. Ako prílohu odporúúúčam jednoznačne makaróny :-) Oravskú slaninu pokrájame na malé kocky a spolu s pokrájanou cibuľou opražíme na masti (oleji), pridáme mäso pokrájané na kocky a za stáleho miešania prudko opražíme. Potom zaprášime hladkou múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme rajčiakový pretlak (môžete pridať aj kečup), mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ, červené víno a očistenú pokrájanú mrkvu, prikryjeme a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Nakoniec môžeme pridať zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Podávame s makarónmi a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2009, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Chilli con carnePOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého hovädzieho mäsa, 200g červených fazulí, 2 Pl oleja, 1 cibuľa, 2 zelené papriky, 500g paradajok, 2 strúčky cesnaku, 1 Pl mletej papriky, 1/2 Čl chilli, 1/2 Čl oregána, 1/4 Čl mletého korenia, bobkový list, petržlenová vňať, soľ POSTUP PRÍPRAVY Fazule namočíme cez noc do studenej vody a na druhý deň ich uvaríme domäkka. Vo veľkom hrnci orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a spoločne restujeme asi minútu. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme až kým mäso nestratí ružovú farbu. Prisypeme nakrájané paradajky, papriky, uvarenú fazuľu, petržlenovú vňať, korenie, soľ a všetko dobre premiešame. Hrniec prikryjeme a zmes za občasného miešania na miernom ohni dusíme asi 2 hod. Hotovú zmes na tanieri ozdobíme prúžkami červenej a zelenej papriky a podávame s pečivom. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Moja prvá sviečková hlavne podľa Moniky K. ID(9133)POTREBNÉ PRÍSADY Všetko na sviečkovú POSTUP PRÍPRAVY na prvý pokus vyšla super :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika B. (hranolka2) ID 9337 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 4.3.2008, 21:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Rajčinova polievka.Pezinok LaliaPOTREBNÉ PRÍSADY Viem mi niekto poradiť recept na túto polievku.dávame si ju v pezinskej reštaurácii a je super.hlavne s cesnakovým pizza chlebíkom.Ďakujeeeem POSTUP PRÍPRAVY poprípade ak má niekto recept na pizza chlebík...... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
**Jemne hovädzie file so sampinonovou omackou**POTREBNÉ PRÍSADY 4platky hovädzieho file* sol,zelene korenie,olej,1 strucik cesnaku,2PL masla* sampinonova omacka:* 100g ocistenych a nakrajanych sampinonov* 1 mensia cibula* sol,MCK* 1pohar smotany na varenie* 1 strucik cesnaku POSTUP PRÍPRAVY File osolime z oboch stran.Zelene korenie potlcieme a vtlacame z oboch stran do mäska.Prudko opecieme na oleji z oboch stran a hned vlozime do jenskej misy ,do ktorej sme na spodok dali 1PL roztopeneho masielka s pretlacenou hlavickou cesnaku.dobre poobraciame file a na vrch rozdelime druhu PL masla.Prikryjeme a na 15 min dame do vyhriatej rury. Vo vybeku si spenime na drobno nakrajanu cibulu,pridame sampinony a podusime 10 min.Osolime okorenime.Pridame sladku smotanu na varenie nechame prejst varom a pretlacime na zaver hlavicku cesnaku.Ja robim omacku pikantnejsiu preto pridavam aj cilli papricku.Ale to kto ako chce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.12.2009, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Besbarmak (mas pat prstov)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovadzieho masa, bobkovy list, cierne korenie cele, 500 g hladkej muky, 250 g polohrubej muky, 1 vajce, sol, cibula, mlete cierne korenie, 6 - 8 zemiakov, 4 velke cibule POSTUP PRÍPRAVY Presny preklad znamena - Besbarmak - mas pat prstov a znaci, mas pat prstov, s ktorymi jeme (v kazachstane sa jedava rukami, u nas doma uz vidlickou :)). Do velkeho hrnca si dame varit hovadzie masko, osolime. Po zovreti odoberieme puriny a stiahneme ohen na minimu. Pridame bobkovy list, cierne korenie cele a varime. Ked je masko uvarene, vyberieme ho von a vlozime cele zemiaky a nechame uvarit (nie rozvarit) a vyberieme. Medzitym, ako sa masko vari si pripravime cesto. Je to slizove cesto - muku, vajce, stipka soli, vlazna voda. vypracujeme a nechame odpocivat asi pol hodinku. Rozdelime si ho casti (kazdy take, ake uzna za vhodne) a rozvalkame akykolvek tvar na tenucko. Nakrajame kocky (ziadne presne velkosti, take ake sa podari :)) Z bujonu odoberieme asi pol litra az liter do druheho hrnca, nechame prevriet a pridame ciblku nakrajanu na mesiaciky. Dostatocne okorenime a este chvilku varime, aby bola cibulka makka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Kamila B. (Sothis) ID 135564 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
StroganovPOTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie stroganov s horcicou 900g hovadzej svieckovej 10-15 zrniek noveho korenia cierne korenie 110g masla sol 2 lyzice muky 2 velke lyzice kyslej smotany 1 lyzica horcice hovadzi bujon kopor podla chuti POSTUP PRÍPRAVY 2 hodiny pred podavanim nakrajajte maso na kocky, posolte a pridajte nove korenie. Polku mnozstva masla zmiesajte s lyzicou muky, jemne poprazte, zalejte 2 salkami bujonu, pridajte horcicu a cierne korenie. Zamiesajte, privedte do varu a odstavte. Pred podavanim pridajte kyslu smotanu a kopor. Maso opecte na zvysku masla, pridajte do omacky, prehrejte a podavajte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia B. (pantheraa) ID 141908 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2014, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie po mojom.POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg hovädzie zadne\r\n3 väčšie cibule\r\n1 väčšia mrkva\r\n1 väčší petržlen\r\n3 zavarene uhorky\r\n2/3 dl uhorková šťava\r\n3 dl červeného vína\r\n20 dkg plesňového syra\r\nSoľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, maslo, hladká múka, \r\nvegeta, polievkové korenie, guľášová zmes, hovädzí bujón POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na hrubšie plátky ( tak aby sa nám dali vytvoriť kapsičky ). Do takto pripravenej kapsičky vložíme plesňový syr, uzatvoríme ihlicou alebo niťou, mierne poklepeme, okoreníme a osolíme. ( Ak budeme mäso variť v tlakovom hrnci, nemusíme sa báť že ostane tvrdé.) Kapsičky opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Vo výpeku ( prebytočné množstvo odlejeme ) opražíme na kolieska pokrájanú cibuľu, po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zavarené uhorky, chvíľku restujeme. Na restovanú masu pridáme vegeu, polievkové korenie, guľášovú zmes, červenú papriku a podlejeme uhorkovou šťavou a červeným vínom. Necháme cca 10 minút prejsť varom aby sa spojili chute. Vložíme opečené mäso a podlejeme vývarom ( bujón ) tak aby bolo mäso zakryté. Keď je mäso podusené do mäkka, vyberieme ho a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z masla a hladkej muky.\r\nPodávame s knedľou.\r\n\r\nDobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana B. (jbelakova) ID 79853 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Boeuf BourguignonPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/boeuf-bourguignon.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:170g prerastenej slaniny 1.4kg hovadzieho zadneho (nakrajane na 2 cm kusky) 1 nakrajana mrkva 1 nakrajana cibula sol cierne korenie 1 PL muky 750 ml plneho mladeho cerveneho vinka (Beaujolais, Burgundske alebo Chianti) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2015, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |