končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Přírodní roštěnkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500-600kg hovězího masa z kýty,,,,,,,,sůl,,,,,,,pepř,,,,,,,1 velkou cibuli,,,,,,,,,1lžíce worčestrové omáčky,,,,,masox,,,,,2 lžíce hladké mouky,,,,,,,,olej POSTUP PRÍPRAVY obrazem---dusím v papiňáku 1/2 hodiny,ale záleží na masu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Alča M. (Anemonka) ID 25126 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na burgundský spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY 50 g oravskej slaniny, 1 lyžica masti (olej), 400 g predného hovädzieho mäsa (ja dávam aj hovädze na guláš - ináč veľmi sa v tom hovädzom nevyznám :-), 30 g hladkej múky, mäsový vývar (bujón Masox), 20 g rajčiakového pretlaku, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 2 dl dezertného červeného vína, 100 g mrkvy, 1 cibuľa, zelená petržlenová vňať, na prílohu makaróny POSTUP PRÍPRAVY Samozrejme, kto má rád, si môže dať viac mrkvy, viac cibule, ale s vínom opatrne, treba ho dať presne, pretože, ak sa dá viac, bude ho v jedle cítiť. U nás doma toto jedlo varí výsostne manžel a zvládne ho skvele aj s prílohou. Ako prílohu odporúúúčam jednoznačne makaróny :-) Oravskú slaninu pokrájame na malé kocky a spolu s pokrájanou cibuľou opražíme na masti (oleji), pridáme mäso pokrájané na kocky a za stáleho miešania prudko opražíme. Potom zaprášime hladkou múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme rajčiakový pretlak (môžete pridať aj kečup), mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ, červené víno a očistenú pokrájanú mrkvu, prikryjeme a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Nakoniec môžeme pridať zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Podávame s makarónmi a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 14.3.2009, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Španielske vtáčky ako ich robím jaPOTREBNÉ PRÍSADY Rezne z hovädzieho stehna, šunka, syr, vajíčko na tvrdo a slanina-toľko plátkov, koľko máme rezňov, cibuľa, olej, soľ , korenie, horčica, kečup, worčestrová omáčka , solamyl, prípadne aj strúčik -dva cesnaku POSTUP PRÍPRAVY nižšie: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 78 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (40) posledné: 20.10.2012, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie na hríbochPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie stehno (ja som mala asi 1kg),troška oleja, veľká cibuľa, za hrsť sušených hríbov, cca 150 g čerstvých šampiňónov, 2 lyžice horčice, soľ, korenie, voda-vývar, worčestrová omáčka, 2-3strúčiky cesnaku, prípadne aj pochúťková smotana, solamyl na zahustenie POSTUP PRÍPRAVY u nás veľmi obľúbené jedlo, z toho vyplýva, že som nestihla nafotiť ani na tanieri:o)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 6.12.2013, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenka s chrenovou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 rezne roštenky (á cca 180 g)., Na kôrku: 4 žemle., ½ l hovädzieho vývaru., 100 g chrenu., 1 vajce., soľ., korenie., majoránku., múku., olej POSTUP PRÍPRAVY Žemle nakrájame na kocky s hranou cm. Uvaríme vývar, pridáme nakrájané žemle a povaríme na slabom plameni cca ¼ hodiny. Očistíme a nastrúhame chren. Žemľovú hmotu metličkou dôkladne premiešame, dáme dolu z ohňa a prichutíme soľou a korením. Primiešame chren a 3 PL nasekanej majoránky. Hmotu necháme trošku ochladnúť, a potom primiešame vajce. Rúru na pečenie predhrejeme v režime grilovanie. Roštenku jemne naklepeme a na okrajoch narežeme, osolíme okoreníme a obalíme múkou. Vo veľkej panvici rozpálime trošku oleja a na stredne rozpálenom oleji roštenku z obidvoch strán opečieme. Z panvice mäso vyberieme a šťavu môžeme použiť na prípravu petržlenovej omáčky. Roštenku poukladáme na plech, Natrieme žemľovou hmotou a v predhriatej rúre zapečieme do zlatožlta. Roštenku polejeme šťavou. Ako prílohy sú vhodné zemiaky a koreňová zelenina. Petržlenová omáčka : Šťavu z pečenia zriedime s 3/8 l vývaru a necháme cca minútu povariť. Primiešame pohár sladkej smotany, povaríme do krémova, dochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy a pridáme 4 PL pokrájanej petržlenovej vňate. Hovädzie mäso je mimoriadne chutné a obsahuje málo cholesterínu. Tip na nápoje: V zásade dobrým sprievodcom k roštenkám pripraveným na rôzne spôsoby sú vyzreté, zemito – rustikálne červené vína ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2008, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie stehno s pikantnou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 8 lyžíc sherry, 8 lyžíc svetlej sójovej omáčky, 8 lyžíc kuracieho vývaru, 500 g bielej reďkovky, 1/2 lyžičky soli, 500 g hovädzieho stehna, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička škrobovej múčky POSTUP PRÍPRAVY príprava 30 min Sherry, sójovú omáčku a vývar pri miernej teplote pomaly zohrejeme. Reďkovku ošúpeme, nastrúhame nahrubo a osolíme. Mäso potrieme omáčkou a ugrilujeme. Keď je z jednej strany už hotové, obrátime. Sem - tam potierame omáčkou. Hotové mäso uložíme medzi dva taniere a necháme 10 minút odpočinúť. Reďkovku vytlačíme, upravíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Škrobovú múčku rozmiešame s lyžicou vody a vmiešame do omáčky, ktorú vyvaríme do sklovita. Premiešame so šťavou z mäsa a dochutíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Azu na tatarsky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY 400g zadneho hovadzieho masa, sol, mlete cierne korenie, 40g tuku, mleta cervena paprika - sladka, masovy vyvar alebo bujon, 2 ks sterilizovanych uhoriek - najlepsie sladkokysle, 2 feferonky (nemusi byt- ked nemate radi pikatne), hl. muka na zahustenie,2 lyzice kecupu POSTUP PRÍPRAVY Maso narezeme na rezne, naklepeme a potom pokrajame na hrubsie rezance. Osolime, okorenime a oprazime v rozohriatom tuku zo vsetkych stran, zaprasime paprikou a podlejeme vyvarom. Udusime do polomakka, podla potreby podlievame vyvarom. Potom pridame uhorky nakrajane na male kocky a feferonky nasekane nadrobno, zahustime mukou, povarime. Potom este pridame kecup a dodusime maso kym nie je makke. Podavame so zemiakovou kasou, vhodne podavat s kompotom. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2015, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Zamatové hovädzie...POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hovädzieho mäska /stehno/, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, plnotučná horčica, cibuľa, huby - čerstvé dubáky (alebo mrazené, ak nemáme, môžu byť šampiňóny - aj z konzervy). Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - stačí 0,5 dl, môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme. Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami. Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac. Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy. Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme. V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať. Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká. (Ryžu robím ju na dva spôsoby - v mikrovlnke, aj v elektrickej rúre - nelepí sa a nemusím sa ňou zaoberať - mám ju osobitne v receptoch.) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 4.2.2018, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Rajčinova polievka.Pezinok LaliaPOTREBNÉ PRÍSADY Viem mi niekto poradiť recept na túto polievku.dávame si ju v pezinskej reštaurácii a je super.hlavne s cesnakovým pizza chlebíkom.Ďakujeeeem POSTUP PRÍPRAVY poprípade ak má niekto recept na pizza chlebík...... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie zadné * slanina * olej * koreňová zelenina (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler) * bobkový list * nové korenie * čierne celé korenie * cibuľu * horčicu * hovädzí vývar * solamyl/hladká múka * smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY Kus hovädzieho zadného prešpikujeme slaninou. Kto nemá rad nemusí. Na oleji podusíme pokrájanú zeleninu, pridáme bobkový list, nové korenie, čierne celé korenie, po chvíľke pridáme nakrájanú cibuľu a potom horčicu, dusíme. Keď sa horčica spojí so zeleninou podlejeme vývarom. Dusíme kým nie je mäkké mäso. Mäso vyberieme, zeleninu rozmixujeme a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Mierne prevaríme, dochutíme soľou, citrónom. Šťava má mať sladkokyslú chuť. Mäso nakrájame na plátky, na tanier dáme knedlík, omáčku a plátok mäsa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.10.2010, 15:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 181-190) | << predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |