. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jednoduché zelené kari


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2-3 osoby: pol kg kuracieho mäsa, cibuľa, cesnak, 1PL zelenej kari pasty, 400ml kokosového mlieka, soľ, korenie, 1PL rímskej racse, zelenina,..

POSTUP PRÍPRAVY

Celú rascu popučíme nožom a na suchej panvici na osuch na chvíľku opražíme, uvoľní sa tam jej vôňa, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a trocha oliv.oleja, kari pastu a orestujeme. Pridáme pokrájané kuracie mäso, poopekáme kým sa nezatiahne, dokoreníme a necháme chvíľku dusiť pod pokrievkou. prilejeme kokosové mlieko a dusíme do mäkka. nakoniec pridáme zeleninu (ak je mrazená- napr thajska zmes, ak čerstvá, tak skôr), hodia sa aj mandľové lupienky. podávame s obľúbenou prílohou.
kari pasta vyzerá napr aj takto: http://eshop.vivacomex.cz/cs/produkt/223-kari-pasta-zelena-1kg/
samozrejme, dostať aj menšie balenia
a odporúčam použiť rímsku rascu, je iná než naša klasická

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2013, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s karí, ananásom a hrozienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 2 cibule, 2 polievkové lyžice masla, 1 plechovka ananásu, 1 smotana na šľahanie / 250 ml /, 100 g hrozienok, 2-3 kávove lyžičky karí korenia, soľ a mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, alebo menšie kocky. V hlbšej panvici roztopíme maslo a opražíme do sklovita nakrájanu cibuľu.
Pridáme mäso, posolíme, okoreníme podľa chuti. Ja dávam namiesto soli vegetu. Podliať troškou vody, alebo rovno šťavou s ananásu a dusiť na miernom ohni za občasného zamiešania cca 15 minút. Nepodlievajte veľa, tak cca 2 dcl,lebo tam ešte pôjde všetka šťava s ananásu a smotana, tak aby z toho nebola polievka.
Medzitým si nakrájam ananás na menšie kocky. Mala som kúpený už na kocky nakrájaný ananás, ale bol aj tak dosť veľký, tak som ho ešte poprekrajovala na polovicu.
Po 15 minútach dusenia pridať k mäsu ananás so šťavou, hrozienka a dusiť ďalších 15 minút. Trošku neskôr 2-3 kávové lyžičky karí korenia.
Na záver ešte pridať šľahaćkovú smotanu a nechať prejsť varom. Podávame s ryžou.
Dobrú chuť !

Recept mám od kamarátky. Dosť dlho bol odložený, lebo nie som veľmi veľkým fanúšikom mäsa s ovocím. Dosť som sa obávala výslednej chuti. Ale vyskúšala som a musím povedať, že som bola naozaj veľmi milo prekvapená. Chutilo mne aj manželovi a takisto mojej mamke.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 21.8.2013, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kari s kešu



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vrchných kuracích stehien (vykostených, bez kože)\r\n1 cibuľa\r\n2 lyžice kari korenia\r\n1 a 1/2 lyžičky mletej rasce\r\n1/2 lyžičky mletého chilli\r\n2 šálky kuracieho vývaru\r\n2 lyžice gustinu (škrob)\r\n3 lyžice vody\r\npražené kešu oriešky

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som objavila na stránke http://www.tipnajedlo.sk/

Mäso si nakrájame na kocky, cibuľu si očistíme a nakrájame na jemno. Do hlbšej panvice si dáme na trochu oleja opiecť cibuľu. Keď je opečená pridáme mäso a pečieme kým nie je zo všetkých strán bledé. Pridáme kari korenie, rascu, chilli, zalejeme vývarom a poriadne premiešame. Necháme dusiť 30-40 minút, dokým nám mäso nezmäkne. Keď máme mäso mäkké, v pohári si zmiešame gustin s 3 lyžicami vody a vylejeme to k mäsu. Za stáleho miešania to necháme na ohni, ale len do vtedy kým to nezačne hustnúť. Keď to začne hustnúť, dáme to z ohňa dole. Kari podávame posypané kešu orieškami a s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Nikoleta S. (_nikush) ID 265318 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.4.2013, 23:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie fašírky s restovanými šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 700 g kuracích pŕs, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, soľ, korenie, olivový olej, cca 500 g čerstvých šampiňónov, olej, biele víno, soľ, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.12.2013, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurací Gordon Bleu na prírodno (pečený v alobale)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g kuracích pŕs, 100 g plátkového syra, 100 g šunky, (podľa chuti nakrájané varené vajíčko alebo kúsok broskyne), soľ, čierne korenie, olej, alobal.

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je rýchly, preto je potrebné si najprv dať zohrievať trúbu na 250 °C.

Kuracie prsia nakrojíme na dve polky (v prípade ak ich prekrojíte úplne nevešajte hlavu, v alobale aj tak syr nevytečie).

Jednotlivé nakrojené kuracie prsia si vyklepeme, okoreníme a nasolíme (pozor na soľ - šunka a syr zvyknú byť samé o sebe slané).

Pripravíme si alobal asi vo veľkosti 25 x 25 cm a ten potrieme troškou oleja, aby sa nám mäso neprilepilo k alobalu, keď sa bude piecť v trúbe.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 12.11.2013, 14:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia alla omyl



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balik proscuitta alebo anglickej slaninky (100-200g) 1 alebo 2 baliky mozarely 500g kuracie prsia cesnak sol

POSTUP PRÍPRAVY

Masko umyjeme, vyklepeme a osolime. Dame na panvicu s troskou oleja. Ked uz su z jednej aj druhej strany prsia skoro hotove, potrieme ich jemne cesnakovou drtou, mesko este kratko ponechame na panvici, potom vyberieme, obalime anglickou slaninou alebo proscuitom. vlozime naspet do panvice a kratko este ponechame, na vrch kazdeho maska dame platok mozzarely, kym sa neroztopi trochu. ja ju zvyknem aj dat na panvicu, jemne zohriat a takl polozit na masko.
je to vyberne jedlo! My to papavame so zemiakami na kyslej smotane. (uvarene zemiaky iba pomiesane s kyslou smotanou).

foto neskor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.4.2013, 23:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezance s nivovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

500g kuracich prs\r\nsyr niva (ja davam polovicku trojuholnika)\r\nsampiony 500g\r\nsmotana (ja davam smotanu na slahanie)\r\n100g sunky

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrajame na rezance, jemne osolime, dame na panvicu kym nepustia stavu, pridame nakrajane sampiony, podusime spolu. Ked je masko hotove a uz nie je ziadna stava v panvici, pridame sunku na rezance, po kratkej dobe pridame smotanu na slahanie, povarime, pridame polovicu z trojuholnika nivy, kto chce moze aj celu, podla chuti. Podavame s ryzou. Je to mnamka. My to velmi lubime s postruhanou mrkvou ako oblohou.\r\n\r\nfoto prilozim neskor

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 9.3.2014, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapekané zemiaky s kuracím mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

(pre 4 osoby) 4 kusy kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 1 sladká smotana, údený syr, olej na vymastenie, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené zemiaky postrúhame na tenké plátky, ktoré dáme do vymastenej zapekanej misy. Na zemiaky naukladáme na tenké plátky pokrájané kuracie prsia. Posolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme vegetou. Znova uložíme zemiaky, vylejeme rozšľahané vajcia a dáme asi na 15 minút piecť do mierne vyhriatej rúry. Potom zasypeme údeným syrom, zalejeme smotanou a dáme zapiecť. Po zapečení krájame na kocky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

michaela b. (misell.) ID 176450 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 11.9.2016, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Rychla kuracia panvicka



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia 300g, mrazeny alebo cerstvy hrasok (nie konzerva!), baby mrkvicka z konzervy, hladka muka 2PL, 1PL oleja, 1x mala cibula, voda, maly paradajkovy pretlak, sol, korenie Na prilohu: cokolvek, najlepsia je zemiakova kasa

POSTUP PRÍPRAVY

1. kuracie prsia nakrajame na nugetky, resp. male rezne, naklepeme a obalime v hladkej muke
2. na rozpalenom oleji ich prudko opecieme a vyberieme
3. cibulu pokrajanu na mini kusky oprazime vo vypeku dozlatova
4. pridame mrkvicky aj s vodou
5. pridame maso, osolime, okorenime, dusime cca 15min, pripadne podlejeme trochou vody
6. ked je maso makkucke pridame pretlak a hrasok, nechame prevriet a mame hotovo!

Najviac nam to chuti so zemiakovou kasou, ale moze byt cokolvek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 21.4.2014, 17:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s brusnicami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

:)moj vymysel a velmi osvedceny v nasej rodinke.. Kuracie prsia 500g,oliv.olej,gyros korenie,sunka,syr trojuholnicek,bambinko,tvrdy syr,brusnice(ja kupujem kanadske v Lidli),bujon,sparadla..

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia,umyjeme-osusime,velke kusky narezeme(jedna strana ostane spojena),aby sa nam tam zmestilo to,cim ich budeme plnit..Moze to byt co dom dal,robila som uz so sunkou,slaninou,makk.,tvrd.syr,mozarela,trojuholn.syr...atd.podla chuti.Najcastejsie davam na kus sunky platok ostiepka,rozmackam trojuh.syr-parenicovy napr. a zohnute strcim do maska,aby to nevytieklo..SPOJIM 2KS SPARADIEL..Na panvicu trosku oliv.oleja,masko posypeme gyros korenim a prudko oprazime.Zatial si dame zovriet vodu a do misky nachystame za 2hrste brusnic a bujon-vacsinou davam zeleninovy a zalejeme cca 2-3dcl vriacou vodou..
Ked sa nam masko trosku oprazi,podlejeme vyvarom z brusnicami a chvilu podusime..Bujon sa postupne odparuje,ja nechavam viacej stavi,mame radi.:)Este vytlacim trosku bambinka-premiesam a mozme servirovat.Podavam vacsinou s opekanymi zemiakmi a salatikom..Dobru chut:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina M. (jazminLM) ID 21089 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu