. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové risotto s čerstvou špargľou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa 60 g masla 1 bobkový list 200 g mrazeného hrášku 1 zväzok zelenej špargle 100 g húb šiitake 1 cuketa 125 ml suchého bieleho vína 750 ml zeleninového vývaru 250 g ryže na rizoto 80 g čerstvo nastrúhaného parmezánu soľ čerstvo pomleté čierne korenie 1 PL posekaného petržlenu

POSTUP PRÍPRAVY

Receptik mam z netu, trosicku som si ho upravila :) Vyskusajte, je naozaj lahodne, s kopcom zdravej zeleninky.
Na masle orestujeme najemno nakrajanu cibulu a cesnak, pridame ryzu,oprazime, zalejeme vinom a vyvarom a nechame dusit pod pokrievkou, obcas premiesame. Potom pridame mrazeny hrasok, bobkovy list, sol a postupne prilievame podla potreby vyvar. Dusime este cca 15 minut, ryza by mala mat kremovu konzistenciu. Medzitym si na panvici na masle orestujeme sampiony, vyhonky zelenej spargle, cuketu nakarjanu na jemne platky (skrabkou). Zeleniny by mala byt pekne chrumkava. Opatrne vmiesame do ryze, podla chuti dosolime, okorenime a papame :) Kto chce, da si navrch parmezan.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2014, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ZAPEKANA MUSKATOVA BROKOLICA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g brokolice(cerstvej alebo mrazenej), 250g meatu alebo hovädzieho mleteho mäsa, 3-4 väcsie paradajky, 1 cibula, 1 strucik cesnaku na pretlacenie, 200g struhaneho syra, 2PL oleja, 250g jogurtu, 1 vajce, sol,mck,muskatovy oriesok

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu obvarime aspon 15 min vo vode.Meat alebo mäso oprazime na panvici,pridame cibulu a pretlaceny cesnak a prazime spolu kym sa neodpari voda.Zapekaciu misu si potrieme olejom.Extra v nadobe vymiesame jogurt s vajcom a koreninami,pridame polovicu z mnozstva struhaneho syra a premiesame.Odlozime.Brokolicu scedime a polovicu ulozime na dno zapeklacej misy.Na to dame mlete mäso alebo meat z panvice.Potom su na rade paradajky pokrajane na stvrtky a zakoncime druhou polovicou brokolice.Zalejeme jogurtovou zalievkou a posypeme druhou polovicou syra.Zapekame do zlatohneda

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.5.2010, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vyprážaný karfiol v syrovo-pivovom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, šťavu z jedného citróna, olej na fritovanie, 100 g polohrubej múky, 30 g strúhaného tvrdého syra /napr. eidam/, ½ ČL karí korenia, 1 žĺtok, 1 PL roztopeného masla, 1/8 l piva, 2 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol očistíme, umyjeme a rozdelíme na rovnako veľké ružičky. Medzitým uvedieme do varu dostatočné množstvo osolenej vody a ružičky karfiolu v nej povaríme. Potom ich vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť. V miske zmiešame múku, syr, karí korenie a soľ, primiešame žĺtok, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Fritovací olej zohrejeme na 180 stupňov C. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Kúsky zeleniny vyberieme dierkovanou naberačkou a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou alebo holandskou omáčkou. P.S. Ak nemáte zrovna po ruke syr, nič sa nedeje, nemusíte ho tam dať. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj napr. žampióny alebo tofu nakrájané na plátky. Kto chce, môže do cestíčka pridať pre chuť aj lyžičku horčice.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.2.2018, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Špargľové závitky s holandskou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

spargla * lubovolna sunka * jatna cibulka,al.pazitka *palacinky*........ OMACKA:4 zltka *4 PL bieleho vina * 100 g masla * 2PL citron,stavy * stipka muskatoveho orieska * sol

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže v našej domácnosti ešte stále vládne "špargľová sezóna",ponúkam vám ďalšiu chutnú inšpiráciu:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.5.2010, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

TEKVICOVY PRIVAROK*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tekvica,kôpor,soľ,cukor,šľahačková smotana,ocot,polohrúba múka

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu rozkrojíme,zbavíme dužiny,ošúpeme a postrúhame na strúhaku na jablká.Podlejeme troškou vody,osolíme a podusíme podľa chute-niekto má rád viac uvarenú.V šľahačke rozhabarkujeme primerané množstvo múky a vlejeme do tekvice.Necháme zovrieť,ochutíme octom a cukrom,chvíľku necháme variť a do hotovej pridáme na jemno nasekaný kôpor,nešetríme.

Podávame s perkeltom,volským okom na šunke,dietnejšia verzia s novými varenými zemiačikmi.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.5.2010, 5:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PEČENÁ LETNÁ ZELENINKA S CESNAKOVÝM DIPOM



POTREBNÉ PRÍSADY

Cuketky, paradajky, cibuľa, olivový olej, grilovacie korenie, solčianka, oregano, bazalka. Dip: kyslá smotana, 2 a viac strúčkov cesnaku, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je veľmi jednoduchý, ale je to ťažká mňamka! Zeleninka sa nakrája - množstvo podľa počtu stravníkov:-), dá sa na pekáč, pokorení sa, pokvapká olivovým olejom a šup s ňou do rúry. Ja dávam program na grilovanie. K zeleninke sa perfektne hodí cesnaková smotana - cesnak dávame podľa potreby. Ja som dala na jeden téglik 2 strúčiky. Hodí sa k tomu bagetka či opečená hrianka. Je to tiež výborná príloha k mäsku.
Asi to nie je nič nové, ale je to vééľmi dobré:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miroslava B. (mbroska) ID 49837 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

MRKVOVO-RYZOVE mis-mas(aj do 90 DD)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 stredne mrkvy, 1 stredna cibula, 1kocka zeleninoveho bujonu, 2PLolivoveho oleja, 250g ryze, 100g mrazeneho hrasku, 2PL sekanej petrzlenovej vnate, sol,MCK,kari korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu ocistime a nasekame z nej hrubsie rezanceky.Cibulu najemno nasekame.Ryzu si uvarime do mäkka so zeleninovym bujonom,hrasok uvarime do polomäkka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.7.2010, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Pestrá zeleninová panvica so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cibula, cervena paprika, cuketa, ovci alebo kozi syr, olivovy olej, sol, cierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché, rýchle a zdravé letné jedlo. Pridávam este aj baklazany, tentokrat sme sa museli zaobist bze nich :) Na olivovom oleji sprudka opecieme cibulu, nakrajanu na vacsie kusy, pridame cervenu papriku, na zaver cuketu a baklazan - vsetko na vacsie kusky. Osolime, dusime prikryte cca 15 minut do makka, ale chrumkava. Na zaver pridame na kocky nakarajany ovci alebo kozi syr a len premiesame. Okorenime cerstvo mletym ciernym korenim, kto chce, nech si da cerstvu bazalku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 4.5.2010, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná Bambino cuketka



POTREBNÉ PRÍSADY

cuketa*syr v črievku-Bambino,alebo iné*bylinková soľ*paradajky alebo paradajky v konzerve*olivový olej*cibuľa*cesnak*bylinky alebo bylinková soľ*vegeta*škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Recept podľa Zdenky Studénkovej.Chutí teplý aj studený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 3.9.2013, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PIKANTNÝ CÍCER



POTREBNÉ PRÍSADY

400g cíceru /konzervovaného/ ak chcete použiť suchý treba ho cez noc namočiť, a následno uvariť do mäkka.2PL olivového oleja, 4 stredne veľké jarné cibuľky, 2 stonky zeleru-sedano, 1 menšia paprika nakrájaná na drobno, 1ČL mletého rímskeho kmínu. 2PL nadrobno nasekaného koriandra

POSTUP PRÍPRAVY

Z konzervy zlejeme cícer, tekutinu si odložíme bokom.
Na olivovom oleji zvoľna osmažíme cibuľku, pridáme papriku, sedano, kmín a koriander a krátko osmažíme.
Vmiešame cícer, podľa chuti okoreníme, ja milujem pikantné, tak sa dala dosť čerstvo namletého korenia, podlejeme trochou tekutiny z konzervy, a necháme prikryté podusiť.
Ja mám rada zeleninku trošku trvdšiu na skus, čiže nevaríme dlho, len trošku prehrejem. Vtedy nepodlievajte veľkým množstvom tekutiny, len troškou :-)))))
Podávajte s opečeným chlebom na olivovom oleji, alebo ako prílohu a chuťovku pri grilovaní.

Dobrú chuť :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.5.2010, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu