. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 180 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18

RYŽA A CESTOVINY

Hovädzie na horčici a tarhoňa z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

Hovädzie (alebo bravčové) stehno, olej, lyžička plnotučnej horčice, cibuľa, rasca, soľ, strúhanka na zahustenie, tarhoňa

POSTUP PRÍPRAVY

Tarhoňa - netrápte sa s ňou na sporáku - za 10-15 minút ju mám hotovú v mikrovlnke (záleží od výkonu). Cestovinu opražím na oleji, presypem do sklenenej misy, nalejem vody, musí presahovať cestovinku aspoň o 1,5-2 cm, osolím ---NEZAKRÝVAM --- (ak zakryjete, vykypí Vám) - a v mikrovlnke nechám na plný výkon na 10 minút. Ak by sa Vám zdala ešte tvrdá, doliať aspoň 1 dl vody, premiešať a vtedy zakryť - nechať v mikrovlnke ešte na chvíľku - asi 4 min. Fantastická - ani tvrdá, ani rozvarená, a hlavne ani mazľavá. Tu nič nepokazíte. Ale radšej vždy menej vody, ako viac. Na sporáku mi ju vždy chytilo odspodu, potom zasa dávať každú chvíľu pozor, či mám dosť vody - takže som si to zjednodušila.

Hovädzie stehno nakrájam na kocky, na oleji spražím cibuľu, pridám mäsko, osolím, pridám rascu, podlejem, udusím do mäkka. Pridám plnotučnú horčicu, zahustím troškou strúhanky /nie múkou/, trošku nechám prevrieť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 91 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (89) posledné: 24.5.2014, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pečené buchty



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 1 kocka (42 g) čerstvého droždia, 0,25l mlieka, 2 PL cukru.Cesto: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli, kôra z citróna.Všetky prísady by mali byť izbovej teploty. Plnka: lekvár (marmeláda), tvaroh, môže byť aj nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je univerzálne - robím z neho aj parené buchty a tiež dukátové buchtičky. Vynechám ale kôru z citróna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 443 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (207) posledné: 15.1.2021, 8:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja ananásová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto: 4 vajíčka, 5 kopcovitých lyžíc kryštálového cukru (120 g), 4 lyžice (mierne navŕšené) polohrubej výberovej múky (70 g), 2 lyžice (mierne navŕšené) hladkej múky špeciál (35 g), 1/2 kypriaceho prášku, 0,5 dl oleja***2. cesto: detto, ale 2 lyžice hladkej múky nahradíme kakaovým práškom*** Plnka: 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 kopcom lyžice hladkej múky (70 g), 7 lyžíc kryštálového cukru (150 g), marhuľový lekvár, 1 konzerva ananásu, pražená mletá káva, 300-400 g obyčajného masla (ja používam s názvom Zlatá Haná), rum /alebo rumová príchuť/ - lepšia je s rumom...

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do nadýchanej peny, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a vylejeme do maslom vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy. Upečieme do tých 20 min. pri teplote 150°-160° C. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na polovicu.
II. cesto - detto Tiež po vychladnutí prekrojíme na polovicu.
Plnka: 600 ml z mlieka dáme uvariť spolu s cukrom, do zvyšných 400 ml pridáme Zlaté klasy s hladkou múkou a prilejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme plnku (ak sa zrazí, nič sa nedeje, pomôžeme si potom mixérom). Necháme vychladnúť a pomaličky potom pridávame rozmiešané maslo (obyčajné je naozaj najlepšie....) do krému. Ak máme tie hrčky, rozmixujeme dohladka, kľudne aj s maslom. Aj keď sa Vám bude zdať plnka možno trochu redšia, vsaje sa pekne do plátov a torta je krásne šťavnatá.
Zalejeme si silnejšiu zrnkovú kávu.
Plnenie: Spodné cesto - 1. tmavý plát - bohato pokvapkať (nie poliať) ananásovou šťavou, pofŕkať jemne rumom /alebo príchuťou/, extraktom z kávy, natrieť plnkou, poukladať jemne nakrájanými kúskami ananásu, navrstviť ešte trošku plnky.
II. cesto - 1. svetlý plát - pokvapkať (bohato) šťavou, natrieť lekvárom (marhuľovým - aj kvôli efektu a nebije sa chuťou s ananásom), plnkou, kúskami ananásu, potrieť ešte plnku
III. cesto -2. tmavý plát /postup ako pri spodnom pláte/
IV. cesto - ako II. cesto (2. svetlý plát) - potrieť plnkou - obtrieť celú tortu.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 7.4.2013, 11:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z nastrúhanej zeleniny



POTREBNÉ PRÍSADY

Dávka uvedená na 4 litrový hrniec - 4 veľké mrkvy, 2 stredne veľké petržleny (dôležitejšie je, aby nastrúhané množstvo zeleninky vyšlo do misky o objeme 1 l), 2 hrste ovsených vločiek, 1/4 obyčajného masla, vegeta.

POSTUP PRÍPRAVY

Je veľmi jednoduchá a výživná. Nastrúhame si mrkvu a petržlen na široké rezance. V hrnci si roztopíme /pozor - nie spražiť/ maslo, pridáme postrúhanú zeleninku, premiešame, posypeme vegetou, ešte raz premiešame, prilejeme vodu a necháme povariť cca 15 minút. Potom pridáme vločky a necháme povariť cca 10 minút. Nedávame žiadnu zápražku. Poprípade dochutíme ešte vegetou. Je ľahučká a môžu ju papať aj malinké detičky. Ako obmena - miesto ovsených vločiek môžeme zamiešať rozšľahané vajíčko, alebo aj pridať kuracie mäsko, ak ostalo z vývaru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.4.2008, 16:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bryndzové halušky *bez zemiakov a vajíčka*



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej, 300 g polohrubej múky, cca 6 dl vody. Na ochutenie: 2-3 kocky syrokrému (alebo 100 g tavený syr v črievku), 125 g bryndze, 1 kyslá smotana, slaninka, soľ. Ak chcete *tvarohové - tak len slaninku, soľ, 500 g hrudkovitého tvarohu*, s kyslou kapustou slaninku, soľ, surovú kyslú kapustu*

POSTUP PRÍPRAVY

Sú oveľa jemnejšie a ľahšie stráviteľnejšie, než zemiakové, a na rozdiel od pravých, sú aj po ohriatí ako čerstvé. A o 20 minút papáme :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 101 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (52) posledné: 3.2.2014, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Zamatové hovädzie...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho mäska /stehno/, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka, plnotučná horčica, cibuľa, huby - čerstvé dubáky (alebo mrazené, ak nemáme, môžu byť šampiňóny - aj z konzervy). Ak máme zvyšok vína, piva alebo šampanského - stačí 0,5 dl, môžeme ním podliať mäsko - ale nemusí byť. Alkohol sa vyparí pri varení, takže sa nemusíme báť, že to budú papať aj detičky.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko si nakrájame na rezne, oklepeme, narežeme na oboch koncoch, posolíme, okoreníme. Do taniera si nasypeme strúhanku a do každého rezníka ju jemne vklepeme prstami. Potom ich jemne natrieme plnotučnou horčicou, kto chce výraznejšiu a kyslejšiu chuť, môže jej dať viac. Na oleji každý rezník opečieme z oboch strán - odložíme do misy. Olej dolievame podľa potreby. Na zvyšnom oleji spražíme celú jednu cibuľu, podlejeme troškou vývaru alebo vodou, naukladáme mäsko, pridáme huby, dolejeme ešte do 3/4 obsahu vývarom alebo vodou a udusíme. V tlakovom stačí 15 min. - vypnúť a hotovo, v klasickom dlhšie, a zasa aj častejšie podlievať /pretože strúhanka dosť zahusťuje, aby to nechytilo). Nepotrebujeme už ničím zahusťovať.

Podávame ryžu, k nej oblohu. Výborne k tomu chutia aj zavárané hrušky, jablká. (Ryžu robím ju na dva spôsoby - v mikrovlnke, aj v elektrickej rúre - nelepí sa a nemusím sa ňou zaoberať - mám ju osobitne v receptoch.)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.2.2018, 10:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bombastické langoše *bez vajíčka*



POTREBNÉ PRÍSADY

*1 kg polohrubej múky, 2 kyslé smotany, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, 1 kávová lyžička soli, 2,5 dcl mlieka, 3 polievkové lyžice oleja *na kvások 1,5 dl mlieka, 1 kávová lyžička cukru, štipka soli, kocka čerstvého droždia* na dochutenie majonéza, kyslá smotana (alebo biely jogurt), cesnak, kečup, nastrúhaný syr, olej na vyprážanie, kolieska mrkvy

POSTUP PRÍPRAVY

***na základe skúsenosti Anky H. (ankahaj) (uvedené v komentáriku) môžete na prípravu cesta využiť aj domácu pekárničku***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (29) posledné: 20.1.2016, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej (výberovej) múky, 1 kocka čerstvého droždia, 6 dl mlieka, 1 smotana na šľahanie (poctivá 33%-ná) o objeme 250 ml, 1 kávová lyžička soli, 2 kávové lyžičky cukru, 4 žĺtky (ak sú vajíčka väčšie, stačia 3), 0,5 dl rumu. Na dochutenie - lekvár, práškový cukor, jogurt, snehová pena zo zvyšných bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto šišky nie sú ani mastné, ani ťažké a preto ich vládzeme jesť do nemoty. Robím ich už zopár rokov a sú naše najobľúbenejšie. Skúste aj Vy, určite nič nepokazíte. Z celej dávky vyjde približne 48 šišiek, takže si kľudne môžete urobiť aj z polovičnej dávky podľa potreby, ale sú výborné aj na druhý deň (alebo si vypražené môžeme odložiť aj do mrazničky a potom ich len zohriať v mikrovlnke)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 553 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (255) posledné: 5.1.2023, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Raz-dva zemiakové pirohy



POTREBNÉ PRÍSADY

Sáčok veľkých cestovín - najlepšie veľké mašle /motýle/ Farfalle - z tvrdej pšenice,1 kg zemiakov, kúsok (veľký) slaninky, obyčajné maslo do zemiakov, soľ (cca 4 porcie)

POSTUP PRÍPRAVY

Milujeme pirohy, ale keďže je s tým roboty viac než dosť, vymyslela som si túto alternatívu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 23.3.2012, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Perníkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 zarovnaná lyžica sódy bicarbony (nemusí byť), nasekané orechy - nemusia byť, hrozienka vopred namočené - nemusia byť, 1/2 litra mlieka, 2 dl oleja, 4 vajíčka, lyžica kakaa ***na potretie: pikantnejší džem - kyslejší marhuľový alebo ríbezľový, ***na polevu: 100 g čokolády na varenie, 50g stužený tuk, 1 lyžička oleja

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.3.2012, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 180 (zobrazuje sa 171-180)<< predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu