končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,80 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pravý kotlíkový guľášPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cibuľa- min. 1 kg, Min. 2 kg -br. mäso -plece, koreniny, papriková pomazánka, paprika, paradajka(lečo), sušené hríby, slaninka, bravčová masť, cesnak, zemiaky. Kto chce aj hovädzinu, dá ju skôr pred bravčovinou. POSTUP PRÍPRAVY Na masti si speníme cibuľu, necháme ju podusiť pod pokrievkou, pridáme mäso, trochu osolíme, okoreníme, pridáme sladkú aj pávlivú červenú papriku, nadrobno pokrájanú slaninku, necháme dusiť, aby sa to všetko prepojilo. Potom pridáme sušené hríby, papriku , paradajku, cesnak pretlačený a trochu nadrobno pokrájané zemiaky na zahustenie a pohár paprikovej pomazánky. Fígeľ tohoto guľášu je v tom, že suroviny, keď ich pridáte na začiatku všetky výborne vsiaknu do mäsa. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, dolejeme vodu a necháme dobre prevrieť. Dochutíme - trochu rasce mletej, vegety, môžeme dať petržlenovú a zelerovú vňať pokútenú aj s petržlenom. Ak je polievka riedka, zopár zemiakov pretlačíme vidličkou na kašu a tým ju zahustíme. Na záver pridáme majoránku rozmrvenú medzi dlaňami, aby uvoľnila vôňu. ( Keď ju dáte skôr guľáš vám zhorkne). Síce bez obrázkov, ale ak budete takto postupovať, zaručujem vám úspech. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Jana M. (Šemetík) ID 100053 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.7.2012, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pikantné bravčové rezne (švédske)POTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé alebo stehno, šampiňóny alebo huby (aj sušené), slanina, cibuľa, hl. múka, kečup, sladká smotana, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, olej, bujón. kocka (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na rozpálenom oleji. Preložíme ich do pekáča, pridáme na plátky nakrájané huby (sušené vopred zalejeme horúcou vodou a necháme postáť). V panvici s výpekom z mäsa zohrejeme cca 2dl vody, môžeme pridať kúsok bujónovej kocky. V ďalšej panvici rozškvaríme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme cibuľu a osmažíme do sklovita. Zaprášime múkou a trochu osmažíme. Poprášime mletou paprikou, zalejeme smotanou a zriedeným výpekom. Povaríme cca 5 minút. Vmiešame kečup, čierne korenie, ak treba, aj soľ. Touto omáčkou zalejeme mäso a pečieme pri 180-200 °C (pečiem prikryté, príp. ku koncu odkryjem). Podávame s opekanými zemiakmi, alebo podľa chuti. PS: Množstvá som nepísala, pretože pôvodný recept je len na 4 rezne - tým odpovedá 200g čerstvých húb, 3 plátky slaniny, 2 cibule, 2 lyžice hl. múky, 2 lyžice kečupu, 1 DL smotany. Ja dávam suroviny od oka, podľa chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2011, 9:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečený bôčikPOTREBNÉ PRÍSADY Na tento recept potrebujeme bravčový bôčik bez kosti - množstvo podľa počtu hladných krkov. Ďalej budeme potrebovať 6-10 strúčikov cesnaku a 1 lyžicu vegety, 1 lyžicu horčice a 1 lyžicu mletej červenej papriky. POSTUP PRÍPRAVY Bôčik si 24 hodín pred pečením potrieme roztlačeným cesnakom. Dáme ho na pekáč, podlejeme vodou, prikryjeme a upečieme do mäkka. Pred dopečením potrieme pastou, ktorú si urobíme z vegety, horčice a papriky a dopečieme do chrumkava, už otvorené. Najlepší je už vychladnutý, nakrájaný na tenké plátky s uhorkami, alebo horčicou a čerstvým chlebom. Viem že je to nezdravé, ale strášne moc dobré. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana T. (Doli) ID 9581 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 29.5.2012, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pastiersky koláčPOTREBNÉ PRÍSADY asi 1 kg bravčového mletého mäsa, soľ, čierne mleté korenie, cibuľa, rajčinový pretlak(alebo pasírované paradajky), zemiaky, syr POSTUP PRÍPRAVY Opražíme si nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme mleté mäsko, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a podusíme. Potom pridáme rajčinový pretlak a ešte trochu podusíme. Zemiaky uvaríme a spravíme z nich pyré. Do zapekacej misy dáme mäsko, na to vrstvu pyré a posypeme postrúhaným syrom. Dáme zapiecť do rúry. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Viera Š. (lentilka1305) ID 36041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.2.2012, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäsko v postieľkePOTREBNÉ PRÍSADY 4 plátky mäsa / kuracie, bravčové /, kyslá kapusta 1/2 kg, 1kg hranolky olej, soľ, mleté čierne korenie, paprika mletá, 2 strúčiky cesnaku, kyslá smotana, 100g nastrúhaného syra, cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Plátky mäsa naklepeme, osolíme, opaprikujeme, okoreníme a potrieme cesnakom nastrúhaným. Pekáč vytrieme olejom, pokryjeme krúžkami cibule, dáme pokrájanú kyslú kapustu, na túto vrstvu poukladáme mäsko, na to nasypeme hranolky, podlejeme trochou vody, zakryjeme alobalom a pečieme cca na 180°C 40 minút, potom odkryjeme, vyskúšame, či je mäsko mäkké, rozmiešame kyslú smotanu s troškou vody a celé polejeme, posypeme syrom a dáme otvorené dopiecť do chrumkava. Ospravedlňujem sa, keď tu podobný receptík je, ale je to mňamka, stojí za to vyskúšať a hlavne rychlovka, nehovoriac o tom, že po byte sa šírila neskutočná vôňa. ....Prajem i vám dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marie K. (marie333) ID 16804 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 2.5.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
VEPŘO KNEDLO ZELOPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg plátků vepřového či kuřecího masa, drcený barevný pepř, drcený kmín a sůl - nebo jiné koření podle vaší chuti... 250g kysané zelí, 1 velká střední cibule, sůl a olej... 1 knedlík... POSTUP PRÍPRAVY Vepřové maso peču v plátcích v keramickém pekáči - není potřeba žádný olej nebo tuk, maso pustí dostatek tuku samo, takže zbude i šťáva na knedlík. Předem maso naklepu, okořením a nechám asi hodinu odležet. Peču v troubě při 170°C do zlatova. Plátky jsou křehoučké a propečené... Pokud je zelí moc kyselé, propláchnu ho trochu studenou vodou. Nakrájenou cibuli osmahnu na oleji do zlatova a poté přidám zelí, přisolím. Zelí vysmahnu do měkka... Knedlík ohřívám v páře.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.4.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcova pecienka s cibulkouPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravcovej pecene * 1 vacsia cibula * 1 zelena paprika * olej, mleta sladka paprika, drvena rasca, sol, majoranka * vyvar (cca. 500ml) * muka * ryza ako priloha POSTUP PRÍPRAVY vid foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 10.2.2012, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Marinované kolenáPOTREBNÉ PRÍSADY Po pečenom údenom kolienku,(http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34923&user=117702)som dostala chuť na neúdené,tak som vyskúšala toto marinované a chutilo.A že vraj také marinované robia aj zábavnom parku vo Viedni.Takže potrebujeme bravčové koleno(ja som robila pre istotu hneď dve:) a ingrediencie na marinádu:0,5l vody,2 hlavičky cesnaku,2 PL soli,0,5 č.l.ml.č.korenia,2 PL kopcom červenej mletej sladkej papriky,štipka štipľavej papriky a grilovacieho korenia,3oo ml oleja,5oo ml 12°c piva POSTUP PRÍPRAVY Takže ideme na to... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 9.4.2017, 8:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová panenka na zeleninePOTREBNÉ PRÍSADY 400 g panenky, 1 cibuľa, 3 strúčky cesnaku, 8 šampinonov, 1 malá cuketa, 2 mladučké mrkvy, 1 paradajka, 3 druhy papriky(červena, zelená, žltá( zelené fazulove struky sol korenie, grilovacie korenie, olej voda POSTUP PRÍPRAVY Maso si nakrájame, trošku naklepeme, osolíme okoreníme a posypeme grilovacím korením. Sprudka na olivovom oleji opečieme a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme udusiť cibulu, cesnak a postupne pridávane zeleninu na drobno pokrájanú. Dobre všetko premiešame, osolíme okoreníme posapeme vegetou a necháme asi 10 minút dusiť, potom pridáme maso podlejeme vodou a dusíme do makka. Necháme vydusiť vodu. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina K. (katarina218) ID 25412 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Syrovo-jablkovy masovy narezPOTREBNÉ PRÍSADY 600- 700 g mleteho pliecka, 1 vacsie jablko, 1 cervena cibula, 3 struciky cesnaku, 100 ml sladkej smotany (slahackova je lepsia:) ), 1 vajce, sol, korenie, 50 - 100 g struhaneho syra, 1 PL struhanky, trochu masla na vymastenie formy , forma na pecenie POSTUP PRÍPRAVY Neviem, kto vynasiel pridat do mleteho okoreneho masa nastruhane jablcko, ale skutocne to nebol zly napad. To pridane jablcko je presne to, co robi narez lahsim, stavnatejsim a odlisuje tento narez od jednej klasickej pecenej fasirky. A ak narez "oblecieme" do syroveho kabatika, tak potom nie je co riesit:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 26.10.2011, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 792 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23,.,80 ďalšie >> |