Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Syrovo-jablkovy masovy narez
[ recept č. 38215 zo dňa 13.3.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600- 700 g mleteho pliecka, 1 vacsie jablko, 1 cervena cibula, 3 struciky cesnaku, 100 ml sladkej smotany (slahackova je lepsia:) ), 1 vajce, sol, korenie, 50 - 100 g struhaneho syra, 1 PL struhanky, trochu masla na vymastenie formy , forma na pecenie
POSTUP PRÍPRAVY
Neviem, kto vynasiel pridat do mleteho okoreneho masa nastruhane jablcko, ale skutocne to nebol zly napad. To pridane jablcko je presne to, co robi narez lahsim, stavnatejsim a odlisuje tento narez od jednej klasickej pecenej fasirky. A ak narez "oblecieme" do syroveho kabatika, tak potom nie je co riesit:)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
maso umyjeme, odblanime a pomelieme, jablka ostruhame a nastruhame na struhadle, cervenu cibulu nakrajame na drobne kocky
![]()
k pomletemu masu pridame nastruhane jablcka
![]()
potom postupne pridavame vsetky ostatne prisady (cibulu, sol, korenie, smotanu, vajicko)
![]()
dobre premiesame, kym sa nam masa pekne spoji (asi 1-2 min.)
![]()
formu vymasitime maslom (mozno pouzit aj margarin) a vysypeme struhankou
![]()
naplnime masovou hmotou a dame piect do vyhriatej rury na 180 stupnov asi 30 minut
![]()
po upeceni vyklopime na pripraveny plech na pecenie vylozeny papierom na pecenie. Pozor! pri peceni sa vytvorila stava, tak tu opatrne zlejte, aby ste sa neoparili a potom narez vyklopte na ten plech. Posypeme hrubsou vrstvou nastruhaneho syra
![]()
dame zapiect do zlatista cca 10 minut
![]()
narez mozeme konzumovat ako teply , ale aj ako studeny. Vhodny ako doplnok k nejakemu privarku, resp. ako studeny na misy alebo len tak manzelovi na desiatu:) Dobru chut!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (26.10.2011, 18:27) |
Prave peciem nasim na veceru ...uz to rozvoniava . dam vediet ako chutilo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava U. (miricka) ID 3228 (19.6.2011, 10:10) |
super napad,urobim na misy alebo len tak,ak dovtedy nevydrzim.Mnam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.6.2011, 20:01) |
Mirka , aj ja som robila len tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (11.5.2011, 8:47) |
toto mi uuuplne uslo Andrejka... ake to je? ja ked peciem masko tak davam k nemu jablcko lebo potom masko skrehne.... tie ovocne kyseliny mu pomozu co ma jabko k tomu, alebo citron davam... takze aj toto je isto bombove... a ja milujem sladko-slane chute.... takze toto je pre mna moc zaujimave...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (11.5.2011, 21:06) |
Veronika vyskusaj. Velmi zaujimave chutovo.Jablcko tak jemnuje maso a ta korka zo syra robi narez takym delikatnym. Lepsie to neviem opisat . papa Ada |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (19.4.2011, 7:03) |
Zase jeden skvělý recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (12.4.2011, 21:21) |
Adrika,to vypadá prudko jedlé. Prmýšľam,že to je dobrý nápad na šibačku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.4.2011, 9:33) |
No vidis a mna to nenapadlo, ale musim konstatovat, ze mas skvely napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (5.4.2011, 16:54) |
Adrika, tak toto je recept podľa môjho "gusta" . Tvoje recepty ma ešte nikdy nesklamali, tak určite vyskúšam čoskoro aj tento  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (16.4.2011, 9:35) |
Jarka, dakujem krasne za tvoje velke uznanie. Velmi potesilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (14.3.2011, 19:27) |
fíha, vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.3.2011, 20:58) |
vyzerá výborne, my máme mleté mäso radi, takže určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.3.2011, 19:37) |
mňam, ja také ľúbim toto isto vyskúšam a to čoskoro  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.3.2011, 19:55) |
Tak len skusaj draha,len skusaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera P. (vierapacigova) ID 163449 (13.3.2011, 19:22) |
No Adi, to je super receptík, čakám návštevu, tak ich týmto prekvapím, , vyzerá to úžastne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.3.2011, 19:55) |
Vierka verim, ze nebudes sklamana. Je to jednoduche na pripravu a rozhodne nie take tazke ( na stravenie) ako klasicka pecena fasirka. Ten syrovy kabatik dava tomu patricny smrnc  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (13.3.2011, 19:09) |
Adrika, superrrrr  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.3.2011, 19:53) |
Gabika dakujeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (13.3.2011, 19:53) |
Livka, vdaka za pochvalu. Nic narocne, ale zato velmi chutne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |