končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Viedenský rezeň (Wiener snitzel)POTREBNÉ PRÍSADY teľacie mäso(stehno), bravčová masť, strúhanka, hladká múka, vajcia, mčk, soľ, citrón POSTUP PRÍPRAVY Prekvapilo ma, že tu nie je recept na Viedenský rezeň, totiž ja som ho tu hľadala, nenašla ale našla som inde a dnes som ho robila, tak si dovolím recept pridať :) Teľacinku si nakrájame na 1,5cm hrubé rezne, jemne(nie veľmi na tenko) vyklepeme, posolíme, pokoreníme. Kraje rezňov jemne narežeme aby sa pri vyprážaní nekrútili. Obalíme v trojobale ale vajíčka neriedime mliekom a strúhanku do rezňov nevtláčame(obalíme len zľahka). Vyprážame na bravčovej masti každú stranu asi 3 minúty. Podávame s maslovými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom. Rezeň ozdobíme kolieskom citróna. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2012, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsko na rajčinách a hríbochPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g mäsa(ja som mala teraz hovädzie,ale už som robila aj z bravčového a kuracieho),2 rajčiny,hrsť sušených hríbov,korenie na kura 7 bylín(ale dajte,aké milujete),cibuľka,olej POSTUP PRÍPRAVY Orestujte cibuľku a pridajte na kocky nakrájané mäso.Nechajte ho zatiahnuť a aby pustilo šťavu.Pridajte koreniny,dnes som dala len korenie 7 bylín na kura.Duste do polomäkka.Ak treba,pridajte priebežne trochu vody.Potom pridajte prepláchnuté hríby,ktoré sa kúpali v teplej vode,aby zmäkli.Opäť nezabudnite kontrolovať vodu,nech vám mäsko neprihorí.Ked je krásne mäkké,pridajte nakrájané rajčiny a nechajte ich prehriať.Občas ich nechám,aby zmäkli úplne a rozpadli sa,vtedy vznikne "rajčinová" omáčka,ale super to je aj ak ich necháte len prehriať,aby zostali v celku.Podávajte,s čím máte radi,Ja som mala dnes zemiaky uvarené v šupke.Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)POTREBNÉ PRÍSADY 0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko to zalejeme vínom a trochou koňaku. Ja to robievam tak, že nalejem vína toľko, aby všetka zmes bola zakrytá a nechám marinovať. Ak je možné tak zvyčajne cez noc necháme v chladničke. 2. Na druhý deň vyberieme mäso z marinády a dáme osušiť na papierové utierky. Marinádu so zeleninou si samozrejme odložíme. Podusíme si pokrájanú slaninu, a na nej z prudka opražíme osušené mäso. Keď je zatiahnuté poprášime trochou múky a premiešame, potom už nebude treba zahusťovať lebo ešte aj samotná zelenina to zahustí. Ďalej pridáme marinádovú zmes. Ak treba podlejeme vývarom (prípadne podľa potreby podlievame počas dusenia) a nechám dusiť na malom ohni. Pri bravčovom mäse mi to trvalo tak cca. 90min. kým bolo všetko mäkké, pri hovädzom to určite bude trvať dlhšie. Tesne pred koncom ešte pridáme na masle trochu podusené šampiňóny, a necháme spolu ešte chvíľu dusiť. 3. Podávať sa to môže napr. so zemiakovou kašou alebo len s bagetou ,). Dobrú chuť. Je veľa verzií tohto receptu ale ja som tento už viackrát robila a vždy chutil, a veľká výhoda je, že všetko sa dá do jedného hrnca a pomaly sa to samé dusí ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí guláš s fazuľou a kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie stehno ( cca 800 g), 2 konzervy červenej fazule, 1 konzerva kukurice, 1 konzerva lúpaných paradajok v konzerve (alebo pretlak), 3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 paprika, olej, mletá červ. paprika, ml. čierne korenie, lyžička drvenej rasce, 1 - 2 lyžičky chilli (kto má rád pikantné), 1 hovädzí bujón (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nadrobno nakrájame. Hovadzie mäsko nakrájame na maličké kocky. Podusíme cibuľu na oleji. Pridáme pretlačený cesnak a mäso. Posolíme. V polovici varenia dáme nakrájanú papriku, ml. červ. papriku, rascu a korenie. Opäť dusíme. Ak treba podlievame vodou. Pridáme nakrájané paradajky z konzervy alebo pretlak, hovädzí bujón, chilli, soľ, čierne korenie. Dusíme domäkka. Na záver dáme fazuľu a kukuricu z konzervy. Prehrejeme tak 5 min. Posypeme majoránom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
ZivanskaPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/zivanska.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:bravcove maso zemiaky cibula slanina horcica cierne korenie a sol mleta paprika Postup: Bravcove maso si vyklepeme na tenke kusky,osolime,okorenime a natrieme horcicou.Poukladame na alobal.Na maso dame cibulu,slaninu a prikryjeme zemiakmi.Osolime,okorenime a posypeme mletou paprikou.Poriadne zabalime alobalom a dame piect na 1 hodinu pri 200C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 10.9.2014, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Boeuf Bourguignon - hovädzie po burgundsky ... výborné papaníčko :-)POTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 3 - 4 porcie : 800g hovädzieho zadného, 120g prerastenej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 1 mrkva, 2 PL hladkej múky, 400 ml (mladého) červeného vína, 350 ml hovädzieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 strúčik cesnaku, 2 stonky čerstvého tymianu, 2ks bobkového listu, , olej, soľ, čierne mleté korenie, 15 šalotiek, 170g čerstvých šampiňónov, maslo, petržlenová vňať na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Výborná záležitosť ... na tento recept som sa chystala pomerne dlho - a práve dnes som sa odhodlala - inšpirovala som sa receptom Julie Child - americkej kuchárky a autorky kuchárskych kníh, ktorá "objavila" pre Ameriku skvelú francúzsku kuchyňu. Recept je presne podľa nej, aj keď ja som vynechala šampiňóny a šalotky restované na masle, ktoré sa s týmto jedlom podávajú, pretože u nás hríby veľmi nejdú ... takže ideme na to : Slaninou vložíme do vriacej vody aj s kožou a 10 minút blanšírujeme na nižšej teplote. Mäso si nakrájame na kocky a dôkladne osušíme papierovou utierkou, aby mäso nepustilo vodu. Mäso orestujeme na väčšej panvici a pridáme k nemu slaninu nakrájanú na pásiky. Na horúcom tuku z mäsa a slaniny orestujeme mrkvu a cibuľu, pridáme k mäsu a slanine, poprášime múkou a dôkladne premiešame. Do hrnca vlejeme víno a vývar tak, aby bolo mäso zaliate. Pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak, tymián, bobkový list, dochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme a buď dusíme v tlakovom hrnci 1 hodinu alebo pečieme v rúre na cca 150°C 2-3 hodiny. Ja som piekla v rúre v pekáči 2 hodiny a mäsko bolo mäkkučké a šťavňaté. Tu prichádza časť,ktorú som ja vynechala : zatiaľ čo sa nám dusí mäso, orestujeme si na masle šalotky dozlatista a potom šampiňóny. Suroviny musia byť suché, aby pri pražení nepustili vodu a dostali peknú farbu. Hotové hovädzie podávame so šampiňónmi, šalotkou a podľa chuti posypeme petržlenovou vňaťou. K mäsu sa hodí francúzska bageta, ryža alebo gnocchi. Ja som mala ako prílohu ryžu ale viem si predstaviť aj chrumkavú bagetku - nabudúce vyskúšam s bagetkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie na orientalny sposobPOTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie masko,Orientalne korenie(vitana),tymian,hl.muka,slaninka,cibula,plechovka kokosoveho mlieka POSTUP PRÍPRAVY Masko si nakrajame na kocky,riadne okorenime a nechame postat. medztym si orestujeme slaninku a cibulu,ked je to hotove vyberieme to na tanier.masko v mise poprašime hl.mukou,premiešame a prudko restujeme vo vypeku z cibule a slaninky,ak treba pridame olej.restujeme do hneda.cele to dame do tlakoveho hrnca a podlejeme trochou vody,mozeme pridat hovadzi bujon..Na miernom ohni dusime asi 40 min.Ked je masko makke ,pridame kokosove mlieko a prevarime..ak treba ešte dochutime..Ja som k tomu spravila kari ryzu so šampionmi a zeleninou a pita chlieb (recept mam u seba)...Je to chutne ,na sposob indickeho beef curry.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.7.2009, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie stehno s pikantnou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 8 lyžíc sherry, 8 lyžíc svetlej sójovej omáčky, 8 lyžíc kuracieho vývaru, 500 g bielej reďkovky, 1/2 lyžičky soli, 500 g hovädzieho stehna, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 lyžička škrobovej múčky POSTUP PRÍPRAVY príprava 30 min Sherry, sójovú omáčku a vývar pri miernej teplote pomaly zohrejeme. Reďkovku ošúpeme, nastrúhame nahrubo a osolíme. Mäso potrieme omáčkou a ugrilujeme. Keď je z jednej strany už hotové, obrátime. Sem - tam potierame omáčkou. Hotové mäso uložíme medzi dva taniere a necháme 10 minút odpočinúť. Reďkovku vytlačíme, upravíme a posypeme petržlenovou vňaťou. Škrobovú múčku rozmiešame s lyžicou vody a vmiešame do omáčky, ktorú vyvaríme do sklovita. Premiešame so šťavou z mäsa a dochutíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenka s chrenovou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 rezne roštenky (á cca 180 g)., Na kôrku: 4 žemle., ½ l hovädzieho vývaru., 100 g chrenu., 1 vajce., soľ., korenie., majoránku., múku., olej POSTUP PRÍPRAVY Žemle nakrájame na kocky s hranou cm. Uvaríme vývar, pridáme nakrájané žemle a povaríme na slabom plameni cca ¼ hodiny. Očistíme a nastrúhame chren. Žemľovú hmotu metličkou dôkladne premiešame, dáme dolu z ohňa a prichutíme soľou a korením. Primiešame chren a 3 PL nasekanej majoránky. Hmotu necháme trošku ochladnúť, a potom primiešame vajce. Rúru na pečenie predhrejeme v režime grilovanie. Roštenku jemne naklepeme a na okrajoch narežeme, osolíme okoreníme a obalíme múkou. Vo veľkej panvici rozpálime trošku oleja a na stredne rozpálenom oleji roštenku z obidvoch strán opečieme. Z panvice mäso vyberieme a šťavu môžeme použiť na prípravu petržlenovej omáčky. Roštenku poukladáme na plech, Natrieme žemľovou hmotou a v predhriatej rúre zapečieme do zlatožlta. Roštenku polejeme šťavou. Ako prílohy sú vhodné zemiaky a koreňová zelenina. Petržlenová omáčka : Šťavu z pečenia zriedime s 3/8 l vývaru a necháme cca minútu povariť. Primiešame pohár sladkej smotany, povaríme do krémova, dochutíme soľou, korením a troškou citrónovej šťavy a pridáme 4 PL pokrájanej petržlenovej vňate. Hovädzie mäso je mimoriadne chutné a obsahuje málo cholesterínu. Tip na nápoje: V zásade dobrým sprievodcom k roštenkám pripraveným na rôzne spôsoby sú vyzreté, zemito – rustikálne červené vína ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2008, 16:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Výborný *Rump steak* s pikantným bylinkovým maslomPOTREBNÉ PRÍSADY pre 2 osoby : 2 x 200g hovädzieho mäsa na rump steak, ideálne aregentínske (ja som mala tentoraz brazílske vyzreté mäsko), morská hrubozrnná soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olivový olej, šťava z 1/2 citróna ... na bylinkové maslo : klasické maslo, mletá štipľavá červená paprika, čili paprička, čerstvé bylinky - petržlenová vňať, tymián ... alebo aj : maslo, 1 strúčik cesnaku, štipka chili korenia, korenie gyros ... šalát podľa vlastnej chuti - ja som robila zo cherry paradajok, petržlenovej vňate, jarnej cibuľky, soľ, korenie, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY ... náhodou sa mi podarilo natrafiť v obchode na kvalitné juhoamerické mäsko na rump steak, tak som neodolala a vyskúšala pripraviť steak - a veru stálo to zato - bolo to výborné a pritom nenáročné na prípravu ... mäsko osušíme (neodporúča sa umývať), necháme chvíľu vydýchať, okoreníme čiernym korením a opečieme na dobre vyhriatej panvici na troche olivového oleja (cca 4 minúty z každej strany), vyberieme a odložíme na cca 4 minúty nabok - ochutíme citrónovou šťavou, osolíme, prikryjeme alobalom (aby sa šťava v mäsku rovnomerne rozložila) ... podávame s kúskom bylinkového masla, šalátikom a opečeným chlebíkom ... a pohárom kvalitného červeného vínka ... mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 171-180) | << predošlé 1,.,13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |