. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1691-1700)<< predošlé 1,.,165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175,.,187 ďalšie >>

CUKROVINKY

Sladke nepecene a zdrave :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
- orechy alebo iné semená (mandle alebo vlašské orechy, lieskovce, paraorechy, slnečnicu, kokos alebo strúhaný kokos ...)
- sušené ovocie (najlepšie hrozienka alebo ďatle)
Voliteľné ingrediencie:
- škorica, anýz, klinček a ďalšie obľúbené korenia
- sezam, mak, strúhaný kokos, karob alebo čokoľvek čím chcete výsledné sladkosti obaliť

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Vybrané orechy alebo zmes rozmixujeme v kuchynskom robote (môžeme použiť i sekáčik na orechy alebo strúhadlo a mlynček na mäso).
Potom pridáme do sekáčika k orechom približne rovnaké množstvo hrozienok alebo ďatlí. Pomer ovplyvňuje konzistenciu a chuť, takže pridávame podľa chuti a v sekaní pokračujeme až do vzniku jemnejšej lepivej drte. Následne pridáme korenia podľa chuti.
Zmes dôkladne premiešame (olej z mandlí a orechov prospeje i vašim dlaniam), pre zlepšenie konzistencie si môžeme vypomôcť i trochou vody.
Hotové cesto môžeme priamo konzumovať alebo tvarujeme napríklad guličky, ktoré potom vyváľame v kokose, karobe alebo v čomkoľvek inom čo vám k Raw Ballstomu chuťovo sadne.

Niektoré odskúšané kombinácie:
- mandle, hrozienka, škorica, kokosová múčka

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Katka P. (Wotanka) ID 8000 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.1.2008, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

torta Thomas



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto bola nasa narodeninova torticka.

POSTUP PRÍPRAVY

A chutila mnam-mnam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Janka H. (Anetik) ID 78 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 8.1.2008, 12:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládová bomba - nemá chybu!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml šľahačky, 100g kakaa, 100g čokolády na varenie, 100g mliečnej čokolády, 150g Hery, 150g práškového cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 1 žĺtok, 1 veľké balenie okrúhlych piškót /240g/, 150-200ml ovocnej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je úplne perfektná dobrôtka, vhodná aj ako narodeninová ap., nie je s tým až tak veľa roboty a niet čo pokaziť. Recept je z časopisu, overený a trolinku upravený. Najprv zohrejeme šľahačku s kakaom a rozmiešame. Obidve čokolády - horkú aj mliečnu - dáme rozpustiť nad paru. Vyšľaháme Heru so žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme kakaovú masu a rozpustenú čokoládu, dobre vymiešame ručným mixérom. Piškóty dobre pokvapkáme šťavou z kyslejšieho ovocia/ ja používam domácu mierne sladenú ríbezľovú šťavu, môže byť aj džús - ríbezľový, višňový/. Piškóty vložíme do čokomasy, premiešame a navrstvíme do celofánom alebo alobalom vystlanej formy na srnčí chrbát. Necháme 12 hodín stuhnúť v chladničke - to je z celého postupu to najťažšie... Výborne chutí ak sa podáva s vyšľahanou šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Mária M. (majkatorka) ID 10016 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 2.1.2008, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Študentská pečať



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajcia,
25 dkg práškový cukor,
1 CERU,
3 PL kakao,
20dkg želé cukriky,
10dkg orechy ( podľa vlastného výberu),
10 dkg čokolády,
10dkg hrozienka ( ja nedávam, lebo ich "nemusím" :-((( ),
3 tortové oplátky

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia, cukor, CERU a kakao varíme na pare do zhustnutia. Keď je to už dostatočne husté pridáme cukriky, orechy, hrozienka, čokoládu a polámané tortové oplátky- všetko spolu zmiešame. Potom to dáme do celofánu- urobíme taku salámku a nechame to cez noc stuhnúť. Dáme dole celofán a potrieme roztopenou čokoládou a porežeme. Naša obľúbená pochuťka :-)))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Jozefína D. (Doda) ID 6681 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 1.4.2013, 14:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rafaelo - na plechu



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 bielkov, 25 dkg strúhaného kokosu, 10 dkg polohrubej múky, 1 sáčok prášku do pečiva. KRÉM: 1 vanilkový puding, 4 dl mlieka, 6 žĺtkov, 20 dkg margarínu (Hera), 20 dkg práškového cukru. Na posypanie 5 dkg strúhaného kokosu, alebo mandle ( tie môžete primiešať dať aj do krému).

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme zmiešanú múku s prášom do pečiva a strúhaným kokosom. Zmiešame všetko spolu. Masu vylejeme na vymastený plech a rozotrieme (plech nesypať múkou). Pečeieme do slabožlta pri 180°C asi 15-20 min.
Z mlieka, žĺtkov a pudingu uvaríme hustú masu. Necháme vychladnúť. Margarím s cukrom vymiešame do penista a pridáme k tomu vychladnutú masu. Zmiešame. Krém natrieme na vychladnuté cesto a posypeme strúhaným kokosom (mandlami).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Gabriela L. (gabika sc) ID 24970 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

MOJI RAFAELO VOJACIKOVIA :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Vyskúšala som guličky RAFAELO podľa Erikinho receptu a sú fantastické. Dnes ich mamičky papkali ku kávičke v detskom centre.
Erika, ďakujeme za recept.

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1733

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana J. (Zuzu J.) ID 28053 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

RAFAELO- kokosové guľôčky



POTREBNÉ PRÍSADY

150ml vody
250g kryštálového cukru
125g hery
200g strúhaného kokosu
200g sušeného mlieka
2 balíčky vanilínového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

O:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 25.12.2009, 1:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kremove KOCKY ala DUCI



POTREBNÉ PRÍSADY

Kremove kocky
Cesto:40dkg.hlad.muky Plnka: 1l mlieka
170g pras.cukor 4 lyzice pol. Poloh.muky
50g mekkeho margar. 2 balicky Zlaty klas
1 vajce 200g mekkeho margar.
1 kavova lyzica Zlaty klas 200g prskoveho cukru
100 ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto : muku cukor zlaty klas a mlieko s vajcom vypracujeme cesto a rozdelime ho na 4 ks. Po jednom ich poriadne vyvalkame na tenky plat a dame upiect na opacnu stranu pekaca ,cize na chrbat do slabo hneda (bude ako papier ) pozor bude krehky a bude sa lamat .Ak mame cesto tak prejdeme na tu lepsiu pracu a to ak mame plnku tak mozeme natierat
Zlaty klas uvarime spolu s mukou na husty krem a nechame vychladnut . Margarin vymiesame s praskovym cukrom a zamiesame s vychladnutym kremom . Vychladnutou plnkou natierame vsetky styri platy cesta a davame jedno na druhe .Zakusok nechame postat (asi na druhy den) kym cesticko nezmekne . Polejeme cokoladovou polevou Je na vas ci si do plnky volaco este date ,moze byt aj orechy ,ja som nedavala nic len tak a je to velmi dobre .prajem prijemnu pracu a nech si rodina pochutna

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Magdalena K. (DUCI3) ID 22028 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Francuzke karamelove kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Francuzke karamelove kocky
6 vajec Plnka: 1l vody
6 pol.lyzic krystal.cukor 4 zlate klasy
1 lyzic. Kakaa 130 g krystal. Cukor
5 lyzic poloh.muky 2lyzice kakaa
1 balicek prasku do peciva 1 vanilkovy cukor
50 ml oleja 7 bielka na sneh

Slahackovy Krem
4 lyzice krystaloveho cukru
300 ml mlieka
2 slahacky v prasku a cokolada na struhanie +stuzovac

POSTUP PRÍPRAVY

Francuzke karamelove kocky
6 vajec Plnka: 1l vody
6 pol.lyzic krystal.cukor 4 zlate klasy
1 lyzic. Kakaa 130 g krystal. Cukor
5 lyzic poloh.muky 2lyzice kakaa
1 balicek prasku do peciva 1 vanilkovy cukor
50 ml oleja 7 bielka na sneh

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Magdalena K. (DUCI3) ID 22028 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.1.2008, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Kokosové pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g kokosu
100 g mletých vlašských orechov
2 vajcia
250 g prášk. cukru
hrsť strúhanky

POSTUP PRÍPRAVY

Celé vajcia vyšľahať s cukrom, potom pridať ostatné, zmiešať.
Klásť guľôčky trocha väčšie ako čerešna na plech vystlaný papierom na pečenie – možno si pomôcť mokrými rukami.
Alebo malou lyžičkou robiť hromádky. Navrch hrozienko, alebo oriešok.
Piecť pri 150 st. cca 14 minút

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1691-1700)<< predošlé 1,.,165, 166, 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175,.,187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu