. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17

NÁTIERKY

CHLIEB BIELY-RASCOVI



POTREBNÉ PRÍSADY

DOMáCI CHLIEB rascoví-2 šialky vody,4 sialky muky hladkej,1 čaj.lyžička soli,1pol.lyž.rasce,2 pol.lyž.oleja,kvasnice polovicu,lyzicu cukru-na kvasok,2 lyzice octu

POSTUP PRÍPRAVY

ZMIEšAME DOKOPY-2 šialky vody,4 sialky muky hladkej,1 čaj.lyžička soli,1pol.lyž.rasce,2 pol.lyž.oleja,2 lyzice octu,kvások-zmiešame vytvarujeme BOCHNIK,nechame kysnut minimalne pol hodiny -dame na paier na pecenie a pečime hodinu v rúre ,na 170 —cesto mozte dat aj do formy na srnci chrbat.občas to tak robím...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Domáci racio-chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g špaldovej múky (alebo inej racionálnej)\\r\\n175 g hladkej múky (špeciál 00 extra)\\r\\n75 g polohrubej múky\\r\\n12 g trstinovej melasy\\r\\n21 g droždia\\r\\n2,8 dl vody (teplej 37°C)\\r\\n40 g slnečnicových jadierok\\r\\n25 g ľanových semiačok\\r\\n5 g rasce\\r\\n8 g soli\\r\\n1PL oleja\\r\\n1KL octu

POSTUP PRÍPRAVY

fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana V. (smejanada) ID 66364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarový chlieb s rascou



POTREBNÉ PRÍSADY

30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň.

Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto.
Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža).
Necháme asi pol hodiny nakysnúť.
Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C.
Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry.
Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivana P. (Ika) ID 2154 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Semienkový bochník (chlieb)



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Voňavý tekvicový chlieb s čokoládou (Chocolate Pumpkin Bread)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 a 1/2 H (hrnček) špaldovej múky (alebo polohrubej) *1ČL sódy bikarbóny *štipka soli *1ČL škorice *1/4 ČL mletého muškátového orieška *1/4 ČL mletého zázvoru *1/2 H cukru *3/4 H tekvicového pyré (upečená roztlačená/rozmixovaná tekvica) *1/2 H oleja *2ČL instantnej kávy *2 vajcia *2/3 H teplej vody *100g Čokolády *1PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicové pyré si pripravíme tak, ze tekvicu pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme a dáme piecť na 180C na asi 30 až 45 minút do mäkka. Potom vnútro vydlabeme a roztlačíme či rozmixujeme. *V jednej mise zmiešame suché ingrediencie-múku, sódu, soľ, koreniny a cukor. *V druhej vymiešame tekvicové pyré s olejom, primiešame po jednom vajíčka, kávu, teplú vodu a rum. *Do suchej zmesi nalejeme tekutú a nasekanú čokoládu, premiešame varechou - pozor aby sme cesto neprešľahali. Nalejeme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry na 180C (horkovzduch) na 50-60 minút .
Chlebíček je vláčny, voňavý...mňam:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Pohankovy kefirovy chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

300g lupanej pohanky alebo pohankovej muky, 50g ryze alebo ryzovej muky, salka domaceho kefiru - pripadne staci par lyzic, voda, lyzicka soli, lyzicka rasce, pol lyzicky jedlej sody, lyzica domaceho jablcneho octu.

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebik som skusala robit v dvoch verziach, s mukou a s naklicenou pohankou. Oba boli vynikajuce. Ak pouzijeme muky, jednoducho ich zmiesame s kefirom a pre doplnenie vodou, cesto musi byt nie prilis huste, ale ani riedke, nasleduje totiz faza kvasenia, kedy nechame prikryte cca 12 hodin prekvasit. Domaci kefir funguje fantasticky, z vecera do rana mam cesto krasne prebublinkovane a nadychane a je malicko redsie, preto treba pri primiesavani vody dat pozor, aby cesto nebolo prilis riedke.

Druhy sposob je zdlhavelsi, treba namocit na polhodiku az hodinu pohanku s ryzou, potom zvysnu vodu zliat a nechat prikryte min. 24 hodin malicko naklicit, staci, ked na pohanke vidno zacinajuce klicky. S ryzou sa neudialo nic, pouzila som bielu, mozno naturalka by sa "zobudila".
Po faze naklicovania som zrna pomlela na masovom mlynceku a primiesala kefir, toto som nechala opat namocene a prikryte na 12 hodin.

Dalej je uz postup rovnaky, cesto by nemalo byt prilis huste, ak nahodou je, doplnime potrebne mnozstvo vody.
primiesame ostatne ingrediencie, cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pecieme na nizsej teplote minimalne 45 minut. Mam plynovu trubu, cize neviem odhadnut teplotu, peciem medzi 3 a 4 stupnom z osmich. Cas tiez odhadujem, po polhodine 1.x skontrolujem chlieb.
Upeceny by mal byt na pohlad a dotyk v strede suchy, kontrola spajdlou moc nenapovie, chlebik je vnutri stale trosku lepkavy, ale samozrejme na spajdli nesmie ostat jednoznacne surove cesto, lepkavost je v pohode.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

irsky chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej muky,250g spaldovej múky,lyzicka cukru,soli a sódy bikarbony,400g kyslej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiesame a dame do zapekacej misy s peciacim papierom.posypeme mukou .dáme piecť na 190stupnov 40minut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

danka b. (dannii1) ID 34355 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zrnieckovy chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky2 kl soli 1 kl cukor 3 kl rasce1 kvasnicern1 Pl olej1 Pl ocot 1 hrst slnecnicovych semiacok 1 hrst tekvycovych semiacok asi 7-8 dcl vody , zalezi od muky

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto , nechame vykysnut , dame do pekaca s papierom na pecenie ,prikryjem vrchom a peciem na 220 % 1/2 hod z vrchu aj zo spodu dam ohrev . Potom dam teplotu na 200 % ohrev iba zo spodu ,vrch dam dolu a dopeciem 1/2 hod

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 161-168)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu