. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Cmarové bagety s bylinkami



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml cmaru, 3 lyžice oleja, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, 2-3 lyžičky korenia na Bylinkové maslo, 200 g polohrubej múky, 380 g hladkej múky, 25 g droždia. Okrem toho vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme obe múky, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, vlažný cmar a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Necháme ho riadne vykysnúť a potom už postupujeme ako pri tomto recepte: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31804&user=11052
Nakoniec bagety potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať semienkami a dáme piecť na 200 C cca 30 - 35 minút.

Recept som našla na: www.primapekarna.estranky.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 29.9.2010, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Focaccia s červeným hroznom a rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO-3/4 salky teplej vody * 2 PL mlieka * 1 1/2 CL cukru * 1 1/4 CL susenych kvasnic * 2 CL soli * 2 salky (250g) chlebovej muky * 6 PL olivoveho oleja * cervene hrozno * rozmarin

POSTUP PRÍPRAVY

Focaccia na jesennú nôtu:)....chrumkavé cestíčko so sviežou kyselkastou príchuťou hroznových bobúl.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 5.4.2013, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

350ml vody,1PL octu,2PL oleja,1odmerka cukru,2odmerky soli,2stredné zemiaky uvarené v šupke,350g hladkej múky,100g tmavej chlebovej múky,50g grahamovej,1čl drvenej rasce,1/2 balíčka droždia to s lastovičkou je najlepšie,podľa chuti semiačka ja som dávala(sézam,slnečnicu,ľan)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady v tomto poradí vložíme do pekárne a zapneme program kyprý,1250G,rýchly

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lívia B. (Livča) ID 52332 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

BAGETKY S DATLAMI



POTREBNÉ PRÍSADY

160ml vlažnej vody, 1ČL kr.cukru, 1/2 ČL soli, 50g žitnej múky, 230g pšeničnej múky hladkej, 12g kvasníc, trošku olivového oleja. Na ozdobu odkôstkované rozpolené datle. /trošku múky a vody bokom/ pre zahustenie, alebo zriedenie cesta.

POSTUP PRÍPRAVY

Do nádoby v pekárničke dáme vodu, cukor, olivový olej, dáme múku do ktorej urobíme dierku, dáme soľ, a zahrnieme múkou.
Necháme vypracovať cesto a vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyberieme, na pulte rozdelíme na štyri časti, vytvarujeme bagetky.
Poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a ešte necháme cesto chvíľku pracovať.
Potrieme osolenou vodou urobíme zárezy, do ktorých vtlačíme polovičky datlí.

Pečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov cca 25 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.9.2010, 8:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb Mira Veselého - po ktorom sa vraj chudne



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200g pšeničná celozrnná múka * 200g ražná celozrnná múka * 250g jemné ovsenné vločky * 1 šálka /250ml/ pšeničné otruby * 500ml acidko * 125ml zelený čaj /mne stačilo 50ml/ * 1 1/2 ML morská soľ * 1 ML med * 1 ML sóda bikarbóna * 1 ML rasca *

POSTUP PRÍPRAVY

- povodne som sem ani nechcela dávať tento recept , ale tu sa mi /dúfam/, že ozve viacej žienok, ktoré budú mať možno viacej skúseností s pečením takéhoto typu chlebíka, ktorý som bola nútená piecť kvoli zdravotnému stavu mojej dcéry. Bohužiaľ istý čas /neviem dokedy/ nemožeme jesť nič - kde je použité klasické droždie ani PDP . ............... Recept som upravila na polovičnú dávku a chlebík mi vyšiel presne do chlebíkovej formy. Nie som s ním moc spokojná, aj to je jeden problém, že v pečení chlebíka som veľký amatér a takýto je u mňa ešte vačšia záhada . Postupovala som presne podľa receptu zo stránky od Mira Veselého, ale no neviem ... po rozkrojení bol akoby nedopečený - taký mooc hutný , inak chuťovo dobrý, chutil aj mne i dcéram, čomu sa teším, len by som ho rada doviedla k dokonalejšiemu. Je veľmi drobivý, čomu sa ani nedivím, je tam samá celozrnná múka .. ale pri povodnom recepte bolo písané, že sa má krájať vlažný - odkojiť sa dal .. len tá akoby polosurová konzistencia :(

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (64) posledné: 14.12.2011, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebové slnečnicové bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

480 ml vlažnej vody, 5 polievkových lyžíc oleja, 2 PL octu, 3,5 kávovej lyžičky soli, 200 g chlebovej ražnej múky (ja som dala celozrnnú), 500 g chlebovej pšeničnej hladkej múky, 200 g hladkej múky špeciál, troška cukru (asi 1 KL), droždie, vajce na potretie, slnečnicové semienka na posyp.

POSTUP PRÍPRAVY

Poznáte ten pocit, keď vás páli nová hračka v rukách a musíte ju za každú cenu vyskúšať. Tak to bolo aj v mojom prípade, keď som od Martušky - supermarta ID 62155 dostala plech na bagety. A tak som sa pokúsila upiecť moje úplne prvé bagety. Ako som postupovala pri ich pečení uvidíte v obrázkovom postupe.

Recept na tieto bagety som objavila na jednej super stránke: www.urybicky.cz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 15.6.2012, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáca pekáren chleba


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Žienky, ktoré máte a používate DP podelte sa so skusenostami. Chcela by som si aj ja kúpiť DP, len neviem, či aj aj využijem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina K. (tutumutu) ID 22617 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 2.11.2010, 6:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

donuts s domacej pekarne :)



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mlieka 3 lyžice oleje 2 žltky 60 g cukru štipka soli 300 g hladké múky 250 g polohrubé múky 2 lyžičky sušeného alebo 1/2 čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

po vykysnutí cesto prepracujeme a rozvalkame ncesto sa nelepí a nemusí sa podsypavat :) na necelí 1 cm plat.poharom o priemere asi 7-cm alebo pomocou tvoritka na donuty vykrajujeme koliecka do ktorych este mensie( da sa pouzit aj hrdlo pet fkaše)
nechame este chvilku vykysnut a smazíme...najlepsie vo fritaku ale ja som robila moje na sporaku a su tiez super :)

ps-inspirovala som sa receptom odtadialto http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3910 ale fotto su moje :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

danka s. (xDanka_TNx) ID 18359 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 24.3.2011, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Veselý celozrnný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

280 ml vody, 1 kocka droždia, 2 PL olivového oleja, 1/2 dcl octu, 300 g celozrnnej ražnej múky, 90 g celozrnnej pšeničnej múky, 50 g ražných vločiek, 1 ČL soli, hrsť celej rasce, 50 g tekvicových semien(možno pridať aj 1 PL ľanových semien, 1 PL slnečnicových semien a 1 hrsť vlašských orechov)

POSTUP PRÍPRAVY

V teplej vode z vodovodu rozmiešame celé droždie. Drožďovú vodu nalejeme do pekárničky, pridáme olivový olej a ocot. Prisypeme celozrnnú ražnú a pšeničnú múku, ražné vločky, soľ, rascu a všetky druhy semienok ( v originálnom recepte boli iba tekvicové semienka). Zapneme pekárničku na program kysnuté cesto. Po dokončení miesenia ( u mňa 25 minút) cesto vyberieme z pekárničky a na doske pomúčenej ľubovoľnou celozrnnou múkou z neho urobíme valček, ktorý vložíme do hranatej chlebíkovej formy vystlanej papierom na pečenie ( pozor, cesto je veľmi lepkavé). Necháme asi 1 hodinu kysnúť ( vzhľadom na čisto celozrnné múky podkysne len trochu) a potom upečieme v rúre- teplovzdušná rúra, teplota 160°C, piecť presne 60 minút. Po upečení nechať vychladnúť na doske- lepšie sa krája vychladnutý. Tento chlieb by sa určite dal upiecť aj v domácej pekárničke, ale to nemám odskúšané, pretože mám radšej chlieb s vypečenou kôrkou, akú v domácej pekárničke nikdy nedosiahnem.\r\n\r\nRecept na tento chlieb som svojho času našla na niektorej stránke Mira Veselého, našťastie som si ho vtedy vytlačila, lebo odvtedy ho neviem nájsť, akoby sa pod zem prepadol...\r\nUpozorňujem ešte, že tento chlieb je určený výhradne milovníkom ťažkých a hutných celozrnných chlebov, takže tí čo máte radi nadýchané, mäkké chleby si na svoje určite neprídete. Je vhodný aj pri redukčnej diéte, je však vysoko návykový, preto ho po vychladnutí radšej vždy nakrájam, uložím do mrazničky a potom vyťahujem na raňajky len po 2 krajcoch, inak by som ho po upečení zjedla celý naraz...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Miriam J. (darinka j.) ID 108463 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.3.2011, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

BIELY CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

320 ml vody alebo mlieka ,2 PL masla ,1,5 ČL soli ,2 PL cukru ,600 g hladkej múky T 650 ,1 balíček sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny v tomto poradí dáme do pekárne,nastavíme si kyprý program,stredne prepečená kôrka,1000 g chlieb.Môžeme pridať i rôzne semienka podľa chuti-napr. ľanové,slnečnicové ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zuzana P. (fialetta) ID 142286 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.10.2011, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu