. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Slávka K. (slavenka) ID 760
.
mimibazar.sk/slavenka
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.8.2005
Naposledy: 22.3.2020 15:58
Aktualizácia: 19.3.2015 14:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 35
RODINNÉ FOTOGRAFIE 143
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 168
NÁVODY 2
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 168 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakový tatarák (zemiaková dobrôtka)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 stredne veľké zemiaky, cibuľu, 6 strúčikov cesnaku, 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky, 1/2 lyžičky mletej štipľavej papriky, 5 lyžíc kečupu, žĺtok (to je na vás či ho dáte? môžete nahradiť lyžicou kyslej smotany alebo tatárky), soľ a čierne mleté korenie
* chlebík na hrianky *horčica na hrianky *tuk na opekanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a necháme vychladnúť.
Potom ich najemno nastrúhame, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, papriku, soľ, korenie, kečup a nakoniec žĺtok, alebo kyslú smotanu - tatárku.
Dobre premiešame a podávame na hriankach opečených na oleji.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.11.2006, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ako na klasické bryndzové pirohy?



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: *1kg. hladkej múky *soľ *vlažná voda *uvarený zemiak (alebo hrsť bryndzovej plnky)
Plnka: *uvarené a potlačené zemiaky *bryndza *pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Klasické spišské zemiakovo-bryndzové pirohy určite poznáte. Tu je len návod, ako sa dajú pripraviť a vykrajávať.
Takto ich robieva moja mamka. Je to veľmi rýchly spôsob. Pirôžky sú také chutné-guľatučké.
Vyskúšajte!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 26.8.2009, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Chutná závarka do krémových polievok, alebo večerné chrumkanie.



POTREBNÉ PRÍSADY

*1 vajíčko *3polievkové lyžice mlieka alebo smotany *6polievkových lyžíc hrubej múky *soľ podľa chuti *olej na vyprážanie *servítku na odmastenie

POSTUP PRÍPRAVY

Je to výborná a chutná zavárka do krémových polievok. Kľudne ju môžete použiť aj do čírych či iných polievočiek. A ak Vám náhodou ostanie.... tak neostane, lebo decká a mužíci ju schrumkajú samotnú.

Ja som podávala do hrachovo-zeleninovej krémovej polievky. :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 3.7.2012, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchla jablkovo-tvarohová rožkovka



POTREBNÉ PRÍSADY

*4 rožky(aj staršie) * 400ml mlieka *2 vajíčka *2 sunarové odmerky práškového cukru *1sunarová odmerka Zlatého kalsu *2 jablká *200g tvarohu *škoricový cukor *tuk na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

To je tip na rýchlu - sladkú večeru, obed.... Je to rýchle a chutné. Použiť môžete čokoľvek sladké z chladničky či špajzíka.

Sunarová odmerka: odmerka na dávkovanie mliečnej detskej stravy...kľudne môžete nahradit plnšou kávovou lyžičkou :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2006, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané******



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka: *hrniec uvarených zemiakov *1kocka brynzde *pažítka podľa chuti *soľ/Cesto: *hrniec očistených zemiakov *hladká múka (1 lyžica) *soľ *mleté čierne korenie * 2 vajíčka/Spražené maslo na poliatie. Olej na vyprážanie. Mikroténový sáčok na robenie pirohov.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento fantastický receptík pochádza z Kamienky pri Starej Ľubovni. Robievala ho moja stará mama. Od nej ho vie moja mamka a teraz ja... Pôvodne sa robil na kapustnom liste a plnil sa aj dusenou kapustou.
Príprava je veľmi pracná, ale stojí za to. Upozorňujem, že konzumovať sa musia horúce...vtedy sú chrumkavé.

Pečie moja mamka, naša babička.... :) Inak "profesorka" na Hotelovej akadémii v Prešove, kde učí Teóriu prípravy pokrmov....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (28) posledné: 16.6.2013, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

"Bejlíz" na domáci spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

• 2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
• 2 plechovky nesladeného TATRA mlieka
• 8 lyžíc strúhaného kokosu
• 2 vanilkové cukry
• 500 - 750 ml rumu (podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Je to niečo pre milovníkov sladkých likérov. Je to dobrotka.
1. Dve plechovky sladeného kondenzovaného mlieka dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli potopené, miernym varom varíme cca 2 hodiny. Necháme vychladnúť, v žiadnom prípade neotvárajte horúce!!
2. Na suchej teflónovej panvici opražíme doružova osem lyžíc strúhaného kokosu a ešte teplý ho nalejeme do misky, kam sme naliali dve plechovice nesladeného TATRA mlieka. Necháme 24 hodín v chladničke macerovať.
3. Druhý deň prelejeme cez gázu a dobre vyžmýkame, kokos vyhodíme (alebo spapáme ).
4. Zmiešame prevarené sladené mlieko, z ktorého sa nám urobil hustý karamel, s kokosovým mliekom a dvoma vanilkovými cukrami, najlepšie v mixéry a postupne prilievame rum (podľa chuti, tak medzi 500 ml - 750 ml).
5. Zlejeme do fliaš. Ak ho ihneď nevypijete, vydrží v chlade mesiac
6. TIP: Namiesto kokosu spokojne použite pomleté oriešky, mandle…

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč z jedného hrnca



POTREBNÉ PRÍSADY

*250g práškového cukru *350g polohrubej múky *2vajíčka *100ml oleja *trošku soli *1lyžica (r)umu *250ml mlieka *hrozienka podľa chuti *2lyžice kakaa *prášok do pečiva *350g nastrúhaných jabĺk *mleté alebo sekané orechy, čokoláda....nejaká poleva-posýpka :)

POSTUP PRÍPRAVY

Vo veľkom "lavóriku" pomocou varechy premiešame všetky suroviny na vláčne cesto. V závere pridáme na veľké rezančeky nastrúhané jabĺčka. Premiešame a vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech.
Rúru si predhrejeme na strednú teplotu a šup tam s koláčikom. Pečie sa tak 40-45 minút.
Po vychladnutí polejeme polevou a posypeme orieškami.
Polevu si môžete kúpiť aj hotovú...v prášku :)
Alebo: tuk (50g) + práškový cukor(150g)+ kakao (2lyžice)+rum(1lyžica)+ vlažná voda(200ml) = rozpustíme nad parou a polejeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 19.1.2015, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rybacia polievka so zázvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

*1liter mäsového vývaru *rybie filé 350g *očistené krevety 100g *1malý zázvor *cesnak - aspoň 4 strúčiky *2bielky *biele víno 1 lyžica * griotka 1lyžica *hladká múka na obalenie *čerstvá petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

1. Filé si umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
2. Cesnak a zázvor si olúpeme a posekáme nadrobno.
3. Petržlenovú vňať si umyjeme a posekáme.
4. Krevety rozmrazíme a umyjeme, vysušíme.
5. Filé a krevety posolíme a obalíme v múke.
6. Obalíme ich v rozšľahanom bielku.
7. Do vriaceho vývaru dáme obalené filé, krevety, zázvor a cesnak.
8. Varíme asi 5 minút na miernom plameni.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie závitky s jabĺčkami a hrozienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na tri porcie: *3 kuracie nožičky spodné *1-2 jabĺčka *3 plátky tvrdého syra *koreniny + škorica *horčica *hrozienka *hladká múka na obalenie * tuk na opečenie *mäsový vývar *kukurica v sladkom náleve *pór

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv tie ubohé nožičky prerežeme a vykostíme. Kostičky sa hodia na vývar, tak ich nezahadzujte! Kožičku necháme na nožičkách! Na plátky mäska dáme rôzne koreniny: soľ, sójovú omáčku, mletú rascu, bazalku. Pridáme trošku horčice a rozitrieme ju. Na koreniny dáme dva plátky umytého a ošúpaného jabĺčka. Do ich stredu dáme hrozienka a posypeme škoricou. Hrozienka prikryjeme plátkom syra. Stočíme a spojíme špáradlom.
Teraz to pekne vyváľame v hladkej múke a dáme prudko opiecť na rozpálený olivový olej. Podlejeme mäsovým vývarom a doložíme tam jabĺčka, pór a kukuričku. Zakryjeme to a dáme do rúry dusiť na 20 minút. Potom odkryjeme a zapečieme asi 5 minút.
Podávame so zemiačkami, ryžou alebo cestovinou. :)
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Špenátová polievka s petržlenovými haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

Halušky: */vajíčko/*/krupica podľa hustoty cestíčka/*/plátok masla/*/soľ/*/sušená alebo čerstvá petržlenová vňať/*
Polievka:*/kocku mrazeného špenátu/*/cesnak 2-3 strúčiky/*/kyslú smotanu/*/trošku mlieka na rozriedenie smotany/*/ lyžicu hladkej múky/*/lyžicu vegety /*/kurací vývar alebo bujón/*/soľ/*/mletá rasca/*/sójová omáčka/

POSTUP PRÍPRAVY

Túto polievku moja rodina miluje, ale aj tak ich straším, že sa budeme pásť.. :)
Postup je jednoduchý. Ako prvé si pripravíme cestíčko na halušky. To musí aspoň pol hodiny postáť. Potom začneme s prípravou polievky bohatej na železo a vitamíniky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 2.12.2012, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 168 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu