končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 168 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zemiakový tatarák (zemiaková dobrôtka)POTREBNÉ PRÍSADY 3 stredne veľké zemiaky, cibuľu, 6 strúčikov cesnaku, 1/2 lyžičky mletej sladkej papriky, 1/2 lyžičky mletej štipľavej papriky, 5 lyžíc kečupu, žĺtok (to je na vás či ho dáte? môžete nahradiť lyžicou kyslej smotany alebo tatárky), soľ a čierne mleté korenie * chlebík na hrianky *horčica na hrianky *tuk na opekanie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a necháme vychladnúť. Potom ich najemno nastrúhame, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, papriku, soľ, korenie, kečup a nakoniec žĺtok, alebo kyslú smotanu - tatárku. Dobre premiešame a podávame na hriankach opečených na oleji. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.11.2006, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Ako na klasické bryndzové pirohy?POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: *1kg. hladkej múky *soľ *vlažná voda *uvarený zemiak (alebo hrsť bryndzovej plnky) Plnka: *uvarené a potlačené zemiaky *bryndza *pažítka POSTUP PRÍPRAVY Klasické spišské zemiakovo-bryndzové pirohy určite poznáte. Tu je len návod, ako sa dajú pripraviť a vykrajávať. Takto ich robieva moja mamka. Je to veľmi rýchly spôsob. Pirôžky sú také chutné-guľatučké. Vyskúšajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 26.8.2009, 13:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Chutná závarka do krémových polievok, alebo večerné chrumkanie.POTREBNÉ PRÍSADY *1 vajíčko *3polievkové lyžice mlieka alebo smotany *6polievkových lyžíc hrubej múky *soľ podľa chuti *olej na vyprážanie *servítku na odmastenie POSTUP PRÍPRAVY Je to výborná a chutná zavárka do krémových polievok. Kľudne ju môžete použiť aj do čírych či iných polievočiek. A ak Vám náhodou ostanie.... tak neostane, lebo decká a mužíci ju schrumkajú samotnú. Ja som podávala do hrachovo-zeleninovej krémovej polievky. :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 3.7.2012, 22:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchla jablkovo-tvarohová rožkovkaPOTREBNÉ PRÍSADY *4 rožky(aj staršie) * 400ml mlieka *2 vajíčka *2 sunarové odmerky práškového cukru *1sunarová odmerka Zlatého kalsu *2 jablká *200g tvarohu *škoricový cukor *tuk na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY To je tip na rýchlu - sladkú večeru, obed.... Je to rýchle a chutné. Použiť môžete čokoľvek sladké z chladničky či špajzíka. Sunarová odmerka: odmerka na dávkovanie mliečnej detskej stravy...kľudne môžete nahradit plnšou kávovou lyžičkou :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 12.10.2006, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kamjunske pirohy (zemiakovo-bryndzové) vyprážané******POTREBNÉ PRÍSADY Plnka: *hrniec uvarených zemiakov *1kocka brynzde *pažítka podľa chuti *soľ/Cesto: *hrniec očistených zemiakov *hladká múka (1 lyžica) *soľ *mleté čierne korenie * 2 vajíčka/Spražené maslo na poliatie. Olej na vyprážanie. Mikroténový sáčok na robenie pirohov. POSTUP PRÍPRAVY Tento fantastický receptík pochádza z Kamienky pri Starej Ľubovni. Robievala ho moja stará mama. Od nej ho vie moja mamka a teraz ja... Pôvodne sa robil na kapustnom liste a plnil sa aj dusenou kapustou. Príprava je veľmi pracná, ale stojí za to. Upozorňujem, že konzumovať sa musia horúce...vtedy sú chrumkavé. Pečie moja mamka, naša babička.... :) Inak "profesorka" na Hotelovej akadémii v Prešove, kde učí Teóriu prípravy pokrmov.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 16.6.2013, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
"Bejlíz" na domáci spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY • 2 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka • 2 plechovky nesladeného TATRA mlieka • 8 lyžíc strúhaného kokosu • 2 vanilkové cukry • 500 - 750 ml rumu (podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Je to niečo pre milovníkov sladkých likérov. Je to dobrotka. 1. Dve plechovky sladeného kondenzovaného mlieka dáme do hrnca, zalejeme vodou, aby boli potopené, miernym varom varíme cca 2 hodiny. Necháme vychladnúť, v žiadnom prípade neotvárajte horúce!! 2. Na suchej teflónovej panvici opražíme doružova osem lyžíc strúhaného kokosu a ešte teplý ho nalejeme do misky, kam sme naliali dve plechovice nesladeného TATRA mlieka. Necháme 24 hodín v chladničke macerovať. 3. Druhý deň prelejeme cez gázu a dobre vyžmýkame, kokos vyhodíme (alebo spapáme ). 4. Zmiešame prevarené sladené mlieko, z ktorého sa nám urobil hustý karamel, s kokosovým mliekom a dvoma vanilkovými cukrami, najlepšie v mixéry a postupne prilievame rum (podľa chuti, tak medzi 500 ml - 750 ml). 5. Zlejeme do fliaš. Ak ho ihneď nevypijete, vydrží v chlade mesiac 6. TIP: Namiesto kokosu spokojne použite pomleté oriešky, mandle… ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláč z jedného hrncaPOTREBNÉ PRÍSADY *250g práškového cukru *350g polohrubej múky *2vajíčka *100ml oleja *trošku soli *1lyžica (r)umu *250ml mlieka *hrozienka podľa chuti *2lyžice kakaa *prášok do pečiva *350g nastrúhaných jabĺk *mleté alebo sekané orechy, čokoláda....nejaká poleva-posýpka :) POSTUP PRÍPRAVY Vo veľkom "lavóriku" pomocou varechy premiešame všetky suroviny na vláčne cesto. V závere pridáme na veľké rezančeky nastrúhané jabĺčka. Premiešame a vylejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Rúru si predhrejeme na strednú teplotu a šup tam s koláčikom. Pečie sa tak 40-45 minút. Po vychladnutí polejeme polevou a posypeme orieškami. Polevu si môžete kúpiť aj hotovú...v prášku :) Alebo: tuk (50g) + práškový cukor(150g)+ kakao (2lyžice)+rum(1lyžica)+ vlažná voda(200ml) = rozpustíme nad parou a polejeme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 19.1.2015, 15:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rybacia polievka so zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY *1liter mäsového vývaru *rybie filé 350g *očistené krevety 100g *1malý zázvor *cesnak - aspoň 4 strúčiky *2bielky *biele víno 1 lyžica * griotka 1lyžica *hladká múka na obalenie *čerstvá petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY 1. Filé si umyjeme a pokrájame na malé kúsky. 2. Cesnak a zázvor si olúpeme a posekáme nadrobno. 3. Petržlenovú vňať si umyjeme a posekáme. 4. Krevety rozmrazíme a umyjeme, vysušíme. 5. Filé a krevety posolíme a obalíme v múke. 6. Obalíme ich v rozšľahanom bielku. 7. Do vriaceho vývaru dáme obalené filé, krevety, zázvor a cesnak. 8. Varíme asi 5 minút na miernom plameni. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 28.9.2006, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie závitky s jabĺčkami a hrozienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Na tri porcie: *3 kuracie nožičky spodné *1-2 jabĺčka *3 plátky tvrdého syra *koreniny + škorica *horčica *hrozienka *hladká múka na obalenie * tuk na opečenie *mäsový vývar *kukurica v sladkom náleve *pór POSTUP PRÍPRAVY Najprv tie ubohé nožičky prerežeme a vykostíme. Kostičky sa hodia na vývar, tak ich nezahadzujte! Kožičku necháme na nožičkách! Na plátky mäska dáme rôzne koreniny: soľ, sójovú omáčku, mletú rascu, bazalku. Pridáme trošku horčice a rozitrieme ju. Na koreniny dáme dva plátky umytého a ošúpaného jabĺčka. Do ich stredu dáme hrozienka a posypeme škoricou. Hrozienka prikryjeme plátkom syra. Stočíme a spojíme špáradlom. Teraz to pekne vyváľame v hladkej múke a dáme prudko opiecť na rozpálený olivový olej. Podlejeme mäsovým vývarom a doložíme tam jabĺčka, pór a kukuričku. Zakryjeme to a dáme do rúry dusiť na 20 minút. Potom odkryjeme a zapečieme asi 5 minút. Podávame so zemiačkami, ryžou alebo cestovinou. :) Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Špenátová polievka s petržlenovými haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY Halušky: */vajíčko/*/krupica podľa hustoty cestíčka/*/plátok masla/*/soľ/*/sušená alebo čerstvá petržlenová vňať/* Polievka:*/kocku mrazeného špenátu/*/cesnak 2-3 strúčiky/*/kyslú smotanu/*/trošku mlieka na rozriedenie smotany/*/ lyžicu hladkej múky/*/lyžicu vegety /*/kurací vývar alebo bujón/*/soľ/*/mletá rasca/*/sójová omáčka/ POSTUP PRÍPRAVY Túto polievku moja rodina miluje, ale aj tak ich straším, že sa budeme pásť.. :) Postup je jednoduchý. Ako prvé si pripravíme cestíčko na halušky. To musí aspoň pol hodiny postáť. Potom začneme s prípravou polievky bohatej na železo a vitamíniky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 2.12.2012, 12:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ďalšie >> |