končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzi gulaš s polentouPOTREBNÉ PRÍSADY hov maso na gulaš, olej,cibula, vegeta, sol poper, cervena paprika, pol decka červeneho vina, voda, pretlak paradajkovy,muka hladka, polenta-kukurična kaša, voda bujon hov.olej POSTUP PRÍPRAVY Spenime cibulku, na nu dame nakrajane masko na kocky, dusime. Posypeme červenou paprikou a podlejeme vodou. POtom pridame sol,poper,vegetu a vinko a dusime,dolievame vodu podla potreby. Po hodinke dusenia doleje vodu a povarime do makka-myslim aby maso bolo makke. Prileje pretlak vačši aspon 2dcl a prevrieme zahustime zmesou muky a vody. Polentu uvarime takto:Dame si varit vodu, do ktorej sme dali bujon a lyžicu oleja-myslim na pol litra vody. Bujon jeden postači aj na vačšie množstvo vody,ked vrie sypeme pomaly polentu do zhusnutia. dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
ŤEĽACÍ REZEŇ V ALOBALEPOTREBNÉ PRÍSADY Huby, 10 g cibule, soľ, rasca, 5 g oleja, 80 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 plátok šunky, mleté čierne korenie, alobal POSTUP PRÍPRAVY Očistené, umyté huby pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Mäkké huby osolíme, okoreníme rascou. Alobal potrieme olejom, dáme naň okorenený naklepaný teľací rezeň, potom plátok šunky a navrch navrstvíme udusené huby. Alobal pevne zabalíme, dáme na plech a pečieme v rúre asi 30 minút. Každú porciu zabalíme do alobalu zvlášť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana V. (Susssan) ID 26357 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
GULÁŠ Z LIBOVOLNÉHO DRUHU MASA (OBVYKLÝ)POTREBNÉ PRÍSADY Maso na 1/2 kg - buď : hovězí kližka - hovězí - skopové - vepřové - koňské - míchané - zvěřina - králík předek (1 kus), 1 - 2 lžičky kmínu nebo 2 špetky pepře anebo sladké papriky, 40 dkg sádla nebo slaniny, 2 velké cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl. POSTUP PRÍPRAVY Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a vmícháme s kmínem, přidáme na kostky krájené libovolného masa, rychle opečeme a zasypeme moukou, osmažíme a po zpěnění zalijeme trochou vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a ještě zalijeme vody a dusíme do poloměkka. Pak je podle chuti přidáme hořčici a sůl, zamícháme a dusíme až je maso měkké. Tento guláš je jednoduchý, rychlý a naprosto vynikající :o)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mexická špecialitaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 polievková lyžica oleja, 1 väčšia cibuľa, 1 čerstvá červená paprika, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky, 1 čajová lyžička rasce, 500 g mletého hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové, taktiež namiesto mletého mäsa som použila nadrobno nakrájané špekačky a tie nám chutili viac ako mäso), v 3 dcl vody rozmiešať 1 bujón alebo 1 čajovú lyžičku vegety, pol čajovej lyžičky kryštalového cukru, 2 polievkové lyžice kečupu, 2 paradajky, soľ, korenie, 2 konzervy červenej sterilizovanej fazule poznámka: v recepte je napísane 3 dcl vody, ale ja dávam menej - potom podľa potreby dolievam. POSTUP PRÍPRAVY na oleji speníme cibuľu a postupne dáme všetky prísady. Zamiešame a varíme dovtedy, kým nie je mäso prípadne klobáska hotová. Ako prílohu dávame chlieb. PS: foto doložím neskôr ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Tranšírovaný Rib Eye SteakPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
BANÁNOVÁ ROLÁDAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 320g hovädzieho mäsa, 2PL parmezánu, 1PL horčice, 2 banány, 2PL hladká múka, 2PL sójová omáčka, mleté čierne korenie, olej POSTUP PRÍPRAVY Plátky mäsa potrieme horčicou, posypeme korením a strúhaným parmezánom. Do každého zarolujeme kus banánu a upevníme špáradlom alebo niťou. Na rozpálenom oleji opražíme zo všetkých strán, prilejeme asi 2 dcl vody a dusíme. Potom rolády vyberieme, pokrájame a rozdelíme na taniere. Do šťavy pridáme 2dcl vody s múkou, povaríme a ochutíme sójovou omáčkou. Výborne chutí s karí ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2010, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Šolet s mäsovou knedľou - zo židovskej kuchynePOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hovädzieho mäsa 2 lyžice oleja 1 cibuľa asi 2 lyžičky soli 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia 6 malých zemiakov 1 hrnček fazule 1/2 hrnčeka jačmenných krúp, viď obrázok dole 4 strúčiky cesnaku vývar na mäsovú knedľu: 1 hrnček chlebovej striedky 1 hrnček mletého hovädzieho mäsa 1 vajce 1/4 - 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška 3 strúčiky cesnaku asi 1/2 lyžičky soli asi 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia 1 lyžica pokrájanej petržlneovej vňate POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso pokrájame, opečieme na oleji, pridáme pokrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme a odstavíme. Ošúpeme zemiaky, rozpolíme ich a spolu s mäsom vložíme do pekáča alebo hrubostenného hrnca. Pridáme vopred namočenú fazuľu a krúpy, ochutíme prelisovaným cesnakom a zalejeme vývarom /alebo vodou/ tak, aby hladina siahala tesne nad suroviny, a pomaly varíme 2 až 3 hodiny. Počas varenia podľa potreby podlievame. 2. Medzitým pripravíme mäsovú knedľu. Na mäsovú knedľu zmiešame v studenej vode namočený a vytlačený chlieb s mletým mäsom, vajcom, muškátovým orieškom, prelisovaným cesnakom, soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou a vytvarujeme knedľu. Knedľu vložíme do šoletu a vo veľmi mierne vyhriatej rúre /asi 120 C/ pečieme cez noc do druhého dňa. Obmena: Šolet môžeme namiesto fazuľe pripraviť z hrachu, na ochutenie môžeme pridať sladkú, prípadne štipľavú mletú papriku. Pomer strukovín a krúp môžeme zmeniť na 3 : 1, teda 3 hrnčeky fazule alebo hrachu a 1 hrnček krúp. P.S.Šolet je známy už od najstarších dôb. Už v Talmude sa s ním stretávame pod názvom chamin /z hebrejského slova cham - teplý/. Nie je vylúčené, že názov šolet pochádza z jidiš slovašul-end, označujúceho koniec rannej bohoslužby, a tým aj čas pochutnať na sviatočnom šolete. Len čo rodina po návrate zo synagógy usadila k stolu, domáca pani vytiahla objemný hrniec voňavého šoletu z rúry, kde ho udržiavala teplý od piatku. Pre šabat totiž platí zákaz rozkladať oheň, a preto bolo potrebné šolet pripraviť skôr. Na vidieku si gazdinky často uľahčovali prácu tým, že hrnce so šoletom ukladali do perín, kde vydržal teplý do druhého dňa. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Taliansky burgerPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/burger.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:500g mleteho hovadzieho masa 1 vajicko 1 paprika 2 PL petrzlenovej vnate 1 PL tymianu 1 PL rozmarinu 2 PL bazalky Postup:Papriku si nakrajame na male kocky.Petrzlenovu vnat,tymian,rozmarin a bazalku si nasekame na drobno. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.1.2015, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
MAĎARSKÝ DRŽKOVÝ PERKELTPOTREBNÉ PRÍSADY Držky 1 kg, Masť 100g, Cibuľa 200 g, Cesnak 80g, Paprika 20 g, Soľ 16 g, Pretlak 20g, Lečo (paprika, rajčiny) 800g, Múka 20 g, Kmín drvený 2g POSTUP PRÍPRAVY Na jemno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, papriku rozpustíme a potom zalejeme troškou vody, pridáme drvený kmín, cesnak a pretlak. Dobre premiešame, dáme doň držky, posolíme a pridáme vodu, aby sa „utopil“. Po zmäknutí urobíme zátrepku a tým zviažeme šťavu držiek. Potom pridáme paradajku a zelenú papriku. Podávame so zemiakmi alebo chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 27.4.2011, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
VARENY UDENY JAZYK*****POTREBNÉ PRÍSADY Udený jazyk,voda,soľ,rasca,čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Jazyk poumývame v letnej vode a so všetkými koreninami dáme variť do hrnca s vriacou vodou.Trvá to asi hodinu-hodinu a pol.Vyberieme ho do misy so studenou vodou a pomocou noža ošúpeme.Zostane nám čisté mäsko,ktoré nakrájame na plátky a podávame s chlebom a hrachovou kašou. Môžeme k nemu podávať tiež chren. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 3.2.2010, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |