. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 210 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Hovadzi gulaš s polentou



POTREBNÉ PRÍSADY

hov maso na gulaš, olej,cibula, vegeta, sol poper, cervena paprika, pol decka červeneho vina, voda, pretlak paradajkovy,muka hladka, polenta-kukurična kaša, voda bujon hov.olej

POSTUP PRÍPRAVY

Spenime cibulku, na nu dame nakrajane masko na kocky, dusime. Posypeme červenou paprikou a podlejeme vodou. POtom pridame sol,poper,vegetu a vinko a dusime,dolievame vodu podla potreby. Po hodinke dusenia doleje vodu a povarime do makka-myslim aby maso bolo makke. Prileje pretlak vačši aspon 2dcl a prevrieme zahustime zmesou muky a vody. Polentu uvarime takto:Dame si varit vodu, do ktorej sme dali bujon a lyžicu oleja-myslim na pol litra vody. Bujon jeden postači aj na vačšie množstvo vody,ked vrie sypeme pomaly polentu do zhusnutia. dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

ŤEĽACÍ REZEŇ V ALOBALE



POTREBNÉ PRÍSADY

Huby, 10 g cibule, soľ, rasca, 5 g oleja, 80 g teľacieho mäsa zo stehna, 1 plátok šunky, mleté čierne korenie, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, umyté huby pokrájame a udusíme na oleji s cibuľou. Mäkké huby osolíme, okoreníme rascou. Alobal potrieme olejom, dáme naň okorenený naklepaný teľací rezeň, potom plátok šunky a navrch navrstvíme udusené huby. Alobal pevne zabalíme, dáme na plech a pečieme v rúre asi 30 minút. Každú porciu zabalíme do alobalu zvlášť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana V. (Susssan) ID 26357 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

GULÁŠ Z LIBOVOLNÉHO DRUHU MASA (OBVYKLÝ)



POTREBNÉ PRÍSADY

Maso na 1/2 kg - buď : hovězí kližka - hovězí - skopové - vepřové - koňské - míchané - zvěřina - králík předek (1 kus), 1 - 2 lžičky kmínu nebo 2 špetky pepře anebo sladké papriky, 40 dkg sádla nebo slaniny, 2 velké cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice a sůl.

POSTUP PRÍPRAVY

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a vmícháme s kmínem, přidáme na kostky krájené libovolného masa, rychle opečeme a zasypeme moukou, osmažíme a po zpěnění zalijeme trochou vody. Vše rozmícháme, uvedeme do varu a ještě zalijeme vody a dusíme do poloměkka. Pak je podle chuti přidáme hořčici a sůl, zamícháme a dusíme až je maso měkké.
Tento guláš je jednoduchý, rychlý a naprosto vynikající :o))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Mexická špecialita



POTREBNÉ PRÍSADY

1 polievková lyžica oleja, 1 väčšia cibuľa, 1 čerstvá červená paprika, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky, 1 čajová lyžička rasce, 500 g mletého hovädzieho mäsa (môže byť aj bravčové, taktiež namiesto mletého mäsa som použila nadrobno nakrájané špekačky a tie nám chutili viac ako mäso), v 3 dcl vody rozmiešať 1 bujón alebo 1 čajovú lyžičku vegety, pol čajovej lyžičky kryštalového cukru, 2 polievkové lyžice kečupu, 2 paradajky, soľ, korenie, 2 konzervy červenej sterilizovanej fazule poznámka: v recepte je napísane 3 dcl vody, ale ja dávam menej - potom podľa potreby dolievam.

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji speníme cibuľu a postupne dáme všetky prísady. Zamiešame a varíme dovtedy, kým nie je mäso prípadne klobáska hotová. Ako prílohu dávame chlieb.

PS: foto doložím neskôr

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Dana P. (pokemonka) ID 48024 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Tranšírovaný Rib Eye Steak


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

BANÁNOVÁ ROLÁDA


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

320g hovädzieho mäsa, 2PL parmezánu, 1PL horčice, 2 banány, 2PL hladká múka, 2PL sójová omáčka, mleté čierne korenie, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky mäsa potrieme horčicou, posypeme korením a strúhaným parmezánom. Do každého zarolujeme kus banánu a upevníme špáradlom alebo niťou. Na rozpálenom oleji opražíme zo všetkých strán, prilejeme asi 2 dcl vody a dusíme. Potom rolády vyberieme, pokrájame a rozdelíme na taniere. Do šťavy pridáme 2dcl vody s múkou, povaríme a ochutíme sójovou omáčkou. Výborne chutí s karí ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana K. (januscha23) ID 104163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2010, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Šolet s mäsovou knedľou - zo židovskej kuchyne



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hovädzieho mäsa 2 lyžice oleja 1 cibuľa asi 2 lyžičky soli 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia 6 malých zemiakov 1 hrnček fazule 1/2 hrnčeka jačmenných krúp, viď obrázok dole 4 strúčiky cesnaku vývar na mäsovú knedľu: 1 hrnček chlebovej striedky 1 hrnček mletého hovädzieho mäsa 1 vajce 1/4 - 1/2 lyžičky nastrúhaného muškátového orieška 3 strúčiky cesnaku asi 1/2 lyžičky soli asi 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia 1 lyžica pokrájanej petržlneovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

1. Mäso pokrájame, opečieme na oleji, pridáme pokrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme a odstavíme. Ošúpeme zemiaky, rozpolíme ich a spolu s mäsom vložíme do pekáča alebo hrubostenného hrnca. Pridáme vopred namočenú fazuľu a krúpy, ochutíme prelisovaným cesnakom a zalejeme vývarom /alebo vodou/ tak, aby hladina siahala tesne nad suroviny, a pomaly varíme 2 až 3 hodiny. Počas varenia podľa potreby podlievame.

2. Medzitým pripravíme mäsovú knedľu. Na mäsovú knedľu zmiešame v studenej vode namočený a vytlačený chlieb s mletým mäsom, vajcom, muškátovým orieškom, prelisovaným cesnakom, soľou, čiernym korením a petržlenovou vňaťou a vytvarujeme knedľu. Knedľu vložíme do šoletu a vo veľmi mierne vyhriatej rúre /asi 120 C/ pečieme cez noc do druhého dňa.

Obmena: Šolet môžeme namiesto fazuľe pripraviť z hrachu, na ochutenie môžeme pridať sladkú, prípadne štipľavú mletú papriku. Pomer strukovín a krúp môžeme zmeniť na 3 : 1, teda 3 hrnčeky fazule alebo hrachu a 1 hrnček krúp.

P.S.Šolet je známy už od najstarších dôb. Už v Talmude sa s ním stretávame pod názvom chamin /z hebrejského slova cham - teplý/. Nie je vylúčené, že názov šolet pochádza z jidiš slovašul-end, označujúceho koniec rannej bohoslužby, a tým aj čas pochutnať na sviatočnom šolete. Len čo rodina po návrate zo synagógy usadila k stolu, domáca pani vytiahla objemný hrniec voňavého šoletu z rúry, kde ho udržiavala teplý od piatku. Pre šabat totiž platí zákaz rozkladať oheň, a preto bolo potrebné šolet pripraviť skôr. Na vidieku si gazdinky často uľahčovali prácu tým, že hrnce so šoletom ukladali do perín, kde vydržal
teplý do druhého dňa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Taliansky burger



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/burger.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:500g mleteho hovadzieho masa
1 vajicko
1 paprika
2 PL petrzlenovej vnate
1 PL tymianu
1 PL rozmarinu
2 PL bazalky
Postup:Papriku si nakrajame na male kocky.Petrzlenovu vnat,tymian,rozmarin a bazalku si nasekame na drobno.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.1.2015, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

MAĎARSKÝ DRŽKOVÝ PERKELT



POTREBNÉ PRÍSADY

Držky 1 kg, Masť 100g, Cibuľa 200 g, Cesnak 80g, Paprika 20 g, Soľ 16 g, Pretlak 20g, Lečo (paprika, rajčiny) 800g, Múka 20 g, Kmín drvený 2g

POSTUP PRÍPRAVY

Na jemno nakrájanú cibuľu opražíme na masti, papriku rozpustíme a potom zalejeme troškou vody, pridáme drvený kmín, cesnak a pretlak. Dobre premiešame, dáme doň držky, posolíme a pridáme vodu, aby sa „utopil“. Po zmäknutí urobíme zátrepku a tým zviažeme šťavu držiek. Potom pridáme paradajku a zelenú papriku. Podávame so zemiakmi alebo chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.4.2011, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

VARENY UDENY JAZYK*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Udený jazyk,voda,soľ,rasca,čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Jazyk poumývame v letnej vode a so všetkými koreninami dáme variť do hrnca s vriacou vodou.Trvá to asi hodinu-hodinu a pol.Vyberieme ho do misy so studenou vodou a pomocou noža ošúpeme.Zostane nám čisté mäsko,ktoré nakrájame na plátky a podávame s chlebom a hrachovou kašou.

Môžeme k nemu podávať tiež chren.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.2.2010, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 210 (zobrazuje sa 151-160)<< predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu