končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 145 (zobrazuje sa 141-145) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15 |
ZAVÁRANINY |
Výborný džem z čierných ríbezlí plný vitamínovPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg čiernych ríbezlí, 1 kg kr. cukru, 100 ml rumu POSTUP PRÍPRAVY umyté a odstôpkované ríbezle rozmixujeme ponorným mixérom ( alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku), pridáme cukor a rum. poriadne zamiešame, bude to taká hustá hmota ( cukor sa vám v nej ešte poriadne nerozpustí ). Dáme do chladničky na cca 12 hod, do druhého dňa. po vybratí ešte raz premiešame, cukor už bude rozpustený a nalejeme do malých zaváracich pohárov. ja dávam polku pohárov zasterilizovať na 2-3 minútky, zvyšok nechám tak. poháre, ktoré neboli sterilizované odložíme do chladničky. tento džem používame najmä na palacinky alebo len tak na chlebík, je fajnový a takmer bez práce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 3.7.2018, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čučoriedky naložené v medePOTREBNÉ PRÍSADY čučoriedky( čierne ríbezle), med POSTUP PRÍPRAVY umyté, odstôpkované a usušené čučoriedky ( čierne ríbezle) dáme do malého zaváracieho pohára asi do 3/4. zvyšok dolejeme medom a poriadne uzavrieme. uskladníme v chladničke, takto vydržia aj celý rok. podávame najmä v chrípkovom období.. ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 20.7.2013, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s brokolicou a univerzálnou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, brokolica, smotana( na varenie alebo šľahačková ), syr, cesnak, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny si uvaríme v osolenej vode( ja dávam aj cca lyžicu olivového oleja). kám sa varia cestoviny, uvaríme nad parou brokolicu. v hrnci privedieme do varu smotanu so syrmi( aký mate v chladničke, či tavený alebo tvrdý alebo plesňový alebo aj viac druhov) osolíme, okoreníme a odstavíme. nakoniec pridáme roztlačený cesnak, koľko máte radi. cestoviny zmiešame s brokolicou a omačkou. takúto univerzálnu omáčku dávam aj na hocijakú inú zeleninu, alebo aj mäsko(ak ho dávam do cestovín) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.3.2008, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč FantáziaPOTREBNÉ PRÍSADY piškóta: 4 celé vajcia, 25dkg pr. cukru, 1dcl oleja, 25dkg hladkej múky, 4 lyžice kakaa, 1 čajová lyžička sody bicarbony, 1 1/2 dcl mlieka krém: 1 l mlieka, 3 zlaté klasy, 15 dkg pr cukru, 1 vanilkový cukor, 1 palmarín 1 veľký balík okrúhlych piškót, 4-5 banánov pokráajaných na kolieska POSTUP PRÍPRAVY 4 celé vajcia + 25dkg pr. cukru + 1 dcl oleja vyšľaháme do peny pridáme: 25dkg hl. múky, kakao, sódu bicarbónu, mlieko a vymiešame cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a upečieme dve piškóty uvaríme krém z mlieka, zlatých klasov, pr. cukru a vanilkového cukru. do horúceho primiešame palmarín a dobre vymiešame piškóty si na močíme do 1dcl kávy+ 1/2 dcl rumu- namočíme a hneď vyberieme, aby nerozmokli koláč vrstvíme takto: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Maliny naložené v rumePOTREBNÉ PRÍSADY maliny, kryštálový cukor, rum POSTUP PRÍPRAVY je to veľmi jednoduché... do zaváraninového pohára ukladáme asi po 1-no cm vrstvách maliny, zasypeme cukrom, maliny, cukor, maliny, cukor a nakoniec zalejeme rumom dobre uzavrieme a odložíme do tmavej a chladnej miestnosti otvoríme na Vianoce :) podávame s čajíkom alebo len tak ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 145 (zobrazuje sa 141-145) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15 |