končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 141-146) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slezské býglePOTREBNÉ PRÍSADY Tak tieto koláčiky som chcela vyskúšať upiecť už vtedy, keď som si kúpila časopis "Česká kuchyně" , ale dostala som sa k tomu až túto nedeľu. Z tejto dávky vyjde približne 10 ks koláčikov. 100 g sušených sliviek, 100 g sušených jabĺk, ja som pridala ešte aj 100 g sušených hrušiek, 300 g hladkej múky, štipka soli, 22 g droždia, troška cukru, 150 g masla, trocha mlieka, 100 g mletých lieskových orieškov (dala som vlašské), 2 lyžičky mletej škorice, 1 žĺtok, 1 vajce, 2 lyžice citrónovej šťavy, 40 g mandľových lupienkov. POSTUP PRÍPRAVY Sušené ovocie nakrájame na drobné kúsky. Múku preosejeme na doske, uprostred urobíme jamku. Do nej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a nalejeme trocha zohriateho mlieka. Počkáme kým kvások vykysne. Potom pridáme soľ, zmäknuté maslo a všetko vypracujeme na hladké cesto. Bochník prikryjeme a necháme v teple kysnúť asi hodinu. Na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát, vysoký asi 2 mm. Nožom ho rozkrájame na obdĺžniky asi 10 x 15 cm. Každý obdĺžnik posypeme orieškami, pokrájaným sušeným ovocím, pridáme štipku škorice a nakoniec pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Z vajíčka oddelíme bielok, ktorý vidličkou rozšľaháme. Každý obdĺžnik ním po obvode potrieme a potom opatrne zavinieme do ruličiek. Konce ruličiek spojíme k sebe a od koncov býgle zavinieme. Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2009, 10:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KaplankyPOTREBNÉ PRÍSADY Tento receptík pečie, resp. pekávala moja mama od nepamäti. Keďže je už v rokoch, kedy sa do pečenia nepúšťa, prebrala štafetu v pečení tejto pochúťky moja neter Majka. Tento koláčik piekla ona a aj fotografie sú od nej. Cesto: 0,5 kd hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 4 Dkg Palmarínu, 2 celé vajíčka, 1 balíček Salajky - treba rozmiešať v 2 lyžiciach teplejšieho mlieka. Ak by bolo cesto tuhé, môžme pridať ešte troška mlieka, ale nie veľa, lebo cesto by sa trhalo a nedalo by sa preniesť na plech. Plnka: 0,5 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 20 Dkg práškového cukru, 20 Dkg masla. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto zmiešame do kopy a vypracujeme cesto. Pozor je veľmi tuhé. Rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a každé na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť plechu (dobrá finta je robiť cesto cez mlynček na rezance, je tam nadstavec ako na lasagne, pekne a rovnomerne sa tuhé cesto rozvaľká tak na cca 15 cm pásiky, ktoré sa potom na plechu trochu cez seba preložia a prejdú valčekom, takže sa pekne spoja). Každú takto vyvaľkanú časť dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou a dáme piecť cca 5 - 10 minút na 180 °C. Treba sledovať - cesto má aj po upečení zostať bledé. Plnka: Z mlieka, Zlatých klasov, práškového cukru uvaríme puding. Po uvarení miešame, aby sa nevytvorila šupa. Do vychladnutej plnky zašľaháme maslo. Rozdelíme ju na tri rovnaké časti. Potom už len jednotlivé pláty potrieme plnkou a poskladáme na seba. Vrchný plát posypeme práškovým cukrom. Tento koláčik musíme nechať aspoň jeden deň "odstáť", aby cestá dobre vsiakli plnku a ostali mäkučké. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 15.9.2009, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Královské rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Inšpiráciou pre mňa bol časopis "Nejoblíbenejší ovoce" - zvláštne vydanie Praktickej ženy, tam sa tie rezy volajú Královské ostružinové rezy, ale keďže som také ovocie nemala, použila som ríbezle a broskyne. 400 g polohrubej múky, 30 g droždia, 2 lyžice práškového cukru, asi 2 dcl mlieka, 1 vajce, troška soli, 60 g tuku. Náplň: 500 g mäkkého tvarohu (ja mám najradšej tvaroh Kapucín), 1 dcl smotany na šľahanie, 150 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou, 4 vajcia. Ľubovolné ovocie. POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť. Potom vmiešame tuk, vajce, soľ, mlieko podľa potreby a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch posypeme ovocím - v mojom prípade to boli ríbezle a broskyne. Žĺtky zmiešame s tvarohom, smotanou, cukrom a pudingovým práškom. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a celú zmes rozotrieme na ovocie. Môžeme posypať plátkami mandlí - ja som nedávala a zvoľna upečieme. Vychladnutý múčnik pokrájame a pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 25.5.2009, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohové rezyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tento koláčik som objavila v časopise Rytmus života a je super. Potrebujeme: 400 g hladkej múky 50 g práškového cukru 250 g masla 2 žĺtky 1/2 kypriaceho prášku do pečiva 2 lyžice rozpustnej kávy Plnka: 250 g mäkkého tvarohu 200 ml kyslej smotany 130 g práškového cukru 2 lyžice mletej kávy 50 ml vaječného likéru 3 lyžice mlieka POSTUP PRÍPRAVY Na dosku preosejeme múku s práškovým cukrom a kypriacim práškom. Do stredu dáme žĺtky a na kúsky nakrájané maslo, pridáme rozpustnú kávu. Všetko spracujeme na hladké nelepkavé cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na dve hodiny do chladničky. Polovicu cesta rozvaľkáme na plát veľkosti 25x30 cm a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme zovrieť mlieko a pridáme mletú kávu. Necháme ju speniť a odstavíme. Do vychladnutého mlieka s kávou pridáme vaječný koňak. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor a ochutené mlieko. Bielka vyšľaháme na pevný sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej plnky. Potom plnku rovnomerne rozotrieme na cesto v pekáči. Druhú polovicu cesta nastrúhame a rovnomerne rozložíme po celom povrchu koláča. Koláč pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Po upečení necháme dôkladne vychladnúť a až potom krájame na rezy. Ja som chcela mať plnky viac, tak som pridala raz také množstvo tvarohu a smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 12.10.2014, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláčiky ŠkaredkyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Tieto koláčiky som objavila na www.labuznik.com/recipe.php?ID=20693 a musím povedať, že sú výborné. Robila som ich len z polovičnej dávky, ale aj tak ich bolo dosť. Týmto chcem veľmi pekne poďakovať Lucke a Evke, ktoré ma svojimi super postupami naučili ako vkladať fotografie na MMB. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 17.5.2009, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Recepty domaPOTREBNÉ PRÍSADY Ahojte, stiahla som si zadarmo program na domácu elektronickú kuchárku. POSTUP PRÍPRAVY Možno zaujme aj vás http://fitlinie.cz/recepty/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (14) posledné: 20.3.2010, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 141-146) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15 |