. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Alsaská bábovka (Famózna vianočka....)



POTREBNÉ PRÍSADY

15Oml mlieka, 100ml vajecneho konaku (likeru), 2 vajcia, 15Og masla- rozpustit, 500g polohrubej muky, 75g hrozienok, 50g mandli- nasekat nahrubo, 30g drozdia, 75g krystal.cukru, 1 malu lyzicku soli, maslo na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

mlieko, liker, vajcia, rozpustene maslo, hrozienka, muku, cukor, sol, drozdie a mandle dame do DP a zapneme program cesto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 15.12.2013, 16:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Šlahačková vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej muky * stipka soli * 2 zltky + 1 vajicko na potieranie * 250 ml slahacky * 40 g cukru * 2 kopcovite lyzice medu * 150g masla * 30 g drozdia * 1 CL vanilkovej esencie * nastruhana citronova kora * * 100 g hrozienok ,predtym namocenych v rume * mandlove lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto bola naša vianočná raňajková vianočka...recept som našla v jednom časopise,a keďže sa u nás prudko osvečil,snáď sa ujme aj u Vás:)cestíčko je vďaka množstvu tuku(maslo,šlahačka) úžasne vláčne,a dlho mäkučké...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.1.2013, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej celozrnnej múky, 250g hladkej špaldovej celozrnnej múky, 3 PL Olivového oleja, 20g kvasníc, 2,5 ČL soli, 1,5 ČL korenia na chlebík z DM, 3 PL drvených ľanových semienok, 3 PL sezamových semienok, 3 PL lúpanej slnečnice, 500 - 550 ml vlažnej vody , 1/2 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

* Múku, soľ, semienka a korenie zmiešame v miske * Doprostred misky spravíme priehlbinku do ktorej rozdrobíme kvasnice, nasypeme 1/2 ČL cukru a nalejeme 500 ml vody * Počkáme až sa kvasnice rozpustia, pridáme olej a začneme miesiť (ak je zmes príliš tuhá prilievame postupne zbytok 50 ml vody) * Robotko cesto pri najpomalšej rýchlosti krásne vymiesi za cca 10 minút * Cesto odlepíme od stien misky a tieto natrieme mašlovačkou olivovým olejom * Vršok cesta v miske poprášime múkou a necháme prikryté utierkou kysnúť 45 - 60 minút (podľa teploty ktorá je v miestnosti) * Po zdvojnásobení objemu cesto z misky vyberieme, vzájomne prekladáme a prehýbame, tak aby sa zase zmenšilo na pôvodnú veľkosť * Povrch nádoby v ktorej budeme chlebík piecť vymažeme masťou, vložíme do nej cesto a necháme kysnúť, tentoraz 35 - 45 minút (ja používam 2,5l oválny pekáčik z jenského skla) * Rúru vyhrejeme na 220 st. C a na spodok umiestnime starý plech alebo plechový hrnček s práve zovretou vodou (3 - 5 dl) * Po dokysnutí vložíme chlebík doprostred rúry a pečieme bez otvárania 25 minút na 220 st. * Potom rúru otvoríme, hrnček alebo plech s vodou vyberieme, mriežku s chlebíkom preložíme do spodnej časti rúry, navrch chlebíka dáme alobal aby sa nám náhodou neprichytil a pečieme tentoraz na 200 st. cca 30 minút * upečenosť si môžeme overiť ihlicou * po upečení chlebík vyberieme, ešte teplý jemne potrieme olivovým olejom, alebo masťou a necháme voľne chladnúť * časy pečenia sú prispôsobené mojej rúre, ktorá pečie slabšie, takže je dobré to na prvý krát sledovať a prípadne si ich skrátiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 21.2.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLIEB NAS KAZDODENNY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dg hladká múka,30 dg celozrnná múka,20 dg pšeničné otruby,3 čl soľ,2 batáty,voda podľa potreby,42 gr droždie,3 pl bravčová masť,150 gr ľanové semiačko,100 gr slnečnicové jadierka,100 gr tekvicové jadierka

POSTUP PRÍPRAVY

Prišli sme z chalupy a nebol ani chlieb,ani rožky,tak som piekla.Mali byť celozrnné žemle,cesto ale nedržalo tvar,tak sa piekol chlebík.

PRE MATKU

Batáty uvaríme v šupke,vidličkou roztlačíme.Múky a otruby zmiešame,pridáme soľ,roztlačené batáty aj s vodou,v ktorej sme ich varili,rozmrvené droždie(ja nerobím kvások-dokonca toto bolo z mraziaku).Vlažnú vodu pridávame podľa potreby,aby vzniklo husté cesto.Nakoniec pridáme masť.Poriadne vymiesime a necháme dve hodiny kysnúť.Potom vsypeme semiačka,poriadne premiesime a mokrými rukami tvarujeme bochníčky.Dávame na masťou vymazaný plech.Necháme podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre najprv asi na 180st.,potom teplotu znížime asi na 160 st.Kedže mne sa rozliali,riešila som to tak,že som cesto dala do vymastených teflonových rajníc.Vyšli mi tri bochníčky a šesť akože dalamaniek,tie som nefotila,lebo boli placaté nepodarené.Skúšame špajdľou,ked sa nelepí,je upečené.
Upečené vyklopíme na mriežku a zakryjeme vlhkou čistou utierkou.Krájame vychladnuté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 9.2.2012, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Grankový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g hladkej múky, 100 g kryšt. cukru, 1 sáčok sušeného droždia, 300 ml mlieka, 4 žĺtky, 80 g roztopeného masla a na potretie 1 žĺtok + môžete koláčik posypať plátkami mandlí ako som to urobila aj ja. PLNKA: granko alebo na čo máte práve chuť: orechy, kakao, tvaroh, lekvár, nutela

POSTUP PRÍPRAVY

S cestom mi pomohla "domáca pekárnička", po vykysnutí som cesto rozdelila na 2 polovice (môžete aj na 4 a budete mať 2 koláče), každú som potrela maslom a posypala grankom. Cesto s plnkou som zvinula tak, aby mi vznikli dva dlhé pramienky a klasických spôsobom som urobila "vrkoč", ktorý som nechala na vymazanom plechu kysnúť ešte cca 30 minút. Koláčik som nakoniec potrela rozšľahaným žĺtkom a piekla cca 20 minút pri teplote 180 stupňov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Alexandra B. (alebat) ID 55021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 27.12.2014, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pudingovo-tvarohové hniezda s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 450 g hladkej múky, 1 droždie, 70 g pr. cukru, 2 čaj. lyžičky citrónovej arómy, 1 vanilkový alebo vanilínový cukor, 60 g margarínu alebo masla, 1 vajce, 2 dl mlieka*******KRÉM: 4 dl mlieka, 1 vanilkový pud. prášok, 1 van. cukor, 100 g cukru, 250 g jemného tvarohu******200-300 g bobuľovitého ovocia, za hrsť mandlí alebo orechov, trocha prášk. cukru**** veeeľmi ostrý nôž

POSTUP PRÍPRAVY

Mali to byť slimáci, ale prototyp som nazvala hniezdom, lebo sa naň viac podobal.... Ale chutil výborne, hlavne ešte vlažný......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 17.9.2009, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

OBYCAJNE ROHLIKY*****AKO Z OBCHODU



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladká múka T 650,1 kocka droždie,120 gr bravčová masť alebo rastlinný tuk,1čl soľ,1 čl cukor,pol litra mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme,pridáme soľ,cukor,droždie,vlažné mlieko a rozpustený tuk-len mierne teplý.Poriadne
vymiesime a necháme prikryté kysnúť 1-1,5 hodiny.Na múkou vysýpanú dosku vyberieme cesto a rozdelíme ho na osem časti.Každú vyváľkame na hrúbku pol centimetra a radielkom rozkrojíme na štvrtiny.Stáčame od širšej strany k špicu, dáme na papier na pečenie a necháme 20 minút kysnúť.Pečieme v zohriatej rúre asi 15 minút pri 180 st.celzia.

Ak namiesto mlieka dáme do cesta vodu,môžeme robiť žemličky.

Recept mám od známej,ktorá robila v pekárni.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 23.7.2011, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jemnulinká bábovka z pekárničky - bez múky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

SUROVINY: 4 vajíčka, 150 ml olej, 4 pudingové prášky/podľa vlastného výberu- vanilkový, čokoládový/, 150g kryštálový cukor, 1 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa poradia dáme suroviny do pekárničky...nastavíme si program DORT/ ak ho niekto nemá, tak zvolíme RÝCHLY, asi po 15 min. miešania pridržaním tlačidla STOP zastavíme miešanie, vyberieme hnetací hak a nastavíme pečenie ...pečieme cca 60 min /
Ja mám na pekárničke program Dort, ale pečiem podľa druhej možnosti- je to rýchlejšie :)
Po zaznení signálu vyskúšame špajlou, či sa nám cesto nelepí...tých 60 min, by malo stačiť, mne sa ešte nestalo, aby som ešte zapínala na dopečenie , ale ak by náhodou bolo potrebné dopiecť, tak nanovo spustiť program pečenie, ale tu už si treba odsledovať dopečenie...ďalších 60 min by už bábovka nezvládla :)
Potom bábovku vyberiem z pekárničky, nechám vychladnúť v nádobke a až vychladnutú vyklopíme a následne si mlsáme a mlsáme :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 4.3.2013, 18:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥* Ciabatta - taliansky chlieb (z Apetit.cz)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 500 g hladkej múky T650, 1/2 kocky droždia, 1 čL cukru, 2,5 čL soli, 60 - 80 g olív, príp. sušené paradajky, okrem toho trocha múky na podsypávanie ***Pozn.: múku možno zameniť za iný druh alebo kombinovať s inými druhmi, napr. s celozrnnou. Už to síce nebude talianska ciabatta, ale bude to dobré tiež (len prvýkrát opatrne - menej je niekedy viac :-) a rozšoupnite sa až pri ďalšej várke :-D pre istotu).

POSTUP PRÍPRAVY

1) Do nádoby DP nalejeme vodu, olej a vsypeme múku. Pridáme soľ do jedného rohu, do stredu dáme droždie s cukrom a spustíme program CESTO.
2) Pred koncom miesenia pridáme pokrájané olivy, prípadne sušené paradajky alebo ak uznáte za vhodné, tak cesnak a bylinky alebo aj opraženú cibuľu. (Možno bude treba dosypať trocha múky, ja som pridala asi 2 PL)
3) Cesto necháme kysnúť.
4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prehnetieme ručne a rozdelíme na 4 časti.
5) Jednotlivé časti cesta rukami roztlačíme podľa možnosti do tvaru obdĺžnikov alebo štvorcov (ako keď karatista ide tehlu rozpoliť :-D ) a potom cesto stočíme do valčeka (stále podsypávame).
6) Uložíme ich na plech s PNP (mne vyšli na plech všetky štyri po šírke), plech prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto - 30 min máme pokoj, ale pár minút pred koncom relaxu zapneme rúru na 200°C.
7) Ciabatty vložíme do vyhriatej rúry a upečieme - cca 20 minút

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nedeľná štóla



POTREBNÉ PRÍSADY

200ml vlaž.mlieka,2 vajcia,6Og roztopeného masla(hera),60g kr.cukru,1 van.cukor,500g polohrubej múky,1 vanilkový puding,pol KLsoli,50g hrozienok namočených v 3PL rumu(nemusia byť,a ak áno,tak dať aj s rumom),1KL sušeného droždia(droždie na 1kg muky-s modrým vtákom-jednota aj carrefour).
Program základný1.,kôrka svetlá,váha 750g.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr všetko tekuté,potom suché.Droždie vždy nakoniec,aby neprišlo do styku s tekutinou.Tento recept môžete dať aj s časovým oneskorením.Je nadýchaný a vysoký.
Hneď po upečení vybrať nádobu na dosku a po 10 min.vyklopiť.Ešte horúce potrite maslom a nahrubo posypte práškovým cukrom.Nám chutí s džemom,nutelou a kakaom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Nikol K. (Slabejka) ID 20063 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 15.11.2009, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu