končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,693 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Extra-čokoládový tvarohový koláč (cheesecake) so sušenými slivkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky pomletych kakaovych keksov bez naplne (napr.venceky), asi 5PL roztopeneho masla, 1CL kakaa (ked sa nam zdaju keksy prilis sladke) PLNKA: 500g jemneho tvarohu, 0,5- 1 salka roztopenej cokolady (ja som dala 1/2 salky miesanej varovej a horkej + asi 2 zarovnane PL kakaa), 2/3 - 1 salka praskoveho cukru, 1/2 salky kyslej smotany, 1 salka susenych sliviek, 3 vajicka. POZN:salka - 2,5dl POSTUP PRÍPRAVY Tak toto je superbombaspica cokoladovy kolac, plnka chuti podobne ako termix, doslova sa rozplyva na jazyku. my mame radi horku cokoladu,tak som kolac urobila silno cokoladovy a tak prijemne sladky (na 1/2 salky roztopenej horkej a varovej cokolady + 2 PL kakaa som dala asi 1,5dl praskoveho cukru). ked mate radi sladsie, mozete skusit pouzit mliecnu cokoladu alebo nepridavat kakao a pridat cukor. treba pocas miesania, pred pridanim vajec ochutnat a upravit si to. ja som si original recept dovolila upravit hned pri prvom skusani a vyslo to perfektne. inak,tie slivky tam robia fakt vela, urcite sa ich nebojte (napadlo ma,ze by sa dali nahradit hustym domacim slivkovym dzemom varenym klasickym sposobom bez cukru, lebo chut je ta ista) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (74) posledné: 21.2.2013, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FANTASTICKÝ SVIEŽI MALINOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY ZÁKLAD: 100g masla, 200g sušienok Derby, NA NÁPLŇ: 2 balíčky plátkovej želatíny / 12ks/, 140ml smotany na varenie, 500g mäkkého krémového tvarohu, 140g kr.cukru, 1 bio pomaranč kôra+šťava, 400g mrazených malín, 250 šľahačkovej smotany. NA VRCH: ríbezľový toping, jahody a černice. POSTUP PRÍPRAVY Maliny si vyberieme z mrazničky a necháme odmraziť. Maslo si zohrejeme a po rozpustení necháme vychladnúť. Keksy rozdrvíme. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Vychladnuté maslo zmiešame s rozdrvenými sušienkami a roztlačíme na dno tortovej formy. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 10 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť. Želatínové plátky namočíme na pár minút do misy s vodou. V kastróliku zohrejeme smotanu na varenie tesne k varu a pomaly do nej primiešame po jednom vyžmýkané plátky. Metličkou vždy premiešame, plátky sa hneď rozpustia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Nastrúhame si kôru z pomaranča a odšťavíme ho. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (65) posledné: 1.5.2012, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hroznový koláč (Jamie Oliver)POTREBNÉ PRÍSADY * 4 väčšie vajcia (izbová teplota) * 270 g kryštálového cukru * 180 g rozpusteného masla * 115 ml olivového oleja * 155 ml mlieka * zrniečka z 1 vanilkového lusku (nemusí byť) * 400 g hladkej múky * 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva * štipka soli * kôra z 2 citrónov (alebo kôra z 2 pomarančov) * 600 g čerstvého červeného / ružového hrozna (malé bobule bez jadierok) POSTUP PRÍPRAVY Je fakt fantastický........ treba hrozno s malými bobuľkami a bez jadierok a olivový olej. Recept od kamošky, ktorá ho na jeseň pečie dokola.... Aj do mrazničky zvykne pár kúskov odložiť "na horšie časy" :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Zuzana Z. (zuzanabb) ID 28786 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (80) posledné: 5.6.2012, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MORAVSKÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKYPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej múky, 50g práškového cukru, 140g tuku /Hera/ 50g mletých mandlí, vanilkový cukor na obaľovanie. POSTUP PRÍPRAVY Za tento recept vďačím pánovi rezbárovi, ktorý robí neskutočne krásne drevené formy na medovníčky, cukrovinky a koláčiky, syry a maslo. Takže z prísad si urobíme cesto, maslo samozrejme dávame zmäknuté. Po vypracovaní, čo je naozaj chvíľka, zabalíme do fólie a necháme cez noc odležať v chladničke. Ráno vyberieme, necháme chvíľku v izbovej teplote. Rozdelíme cesto na dva diely, z každého vytvarujeme šulec a nakrájame na kúsky. Pre tých, čo robia prvýkrát najprv si odrežte kúsok, aby ste zistili, aký veľký kúsok potrebujete na vytlačenie rohlíčka. Až potom si nakrájajte z valčeka kúsky. Do misy si dáme hladkú múku na vysypávanie formy. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (71) posledné: 3.1.2014, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FANTASTICKÉ GAŠTANOVÉ MÁMENIE - GAŠTANOVÝ KRÉMEŠPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček medových plátov, 5OOg mascarpone,2 žĺtka, 3PL trstinového zlatého cukru, 250g gaštanový krém, 500ml tortová šľahačka, poleva, alebo krém na povrch, ozdobenie. Ja som použila gaštanový krém s vanilkou /kúpený v Anglicku od moje dcéry/ - fantastická vecička, ktorú môžete použiť na čokoľvek. Je chuťovo tak lahodný a sýty, nedá sa mu odolať, V živote som nejedla nič lahodnejšie z gaštanov. Pokiaľ máte možnosť kúpte si ho, neoľutujete !!!!! POSTUP PRÍPRAVY Tortové pláty uložíme na dno plechu. V miske rozmiešame mascarpone so žĺtkami, pridáme cukor a nakoniec gaštanový krém. Vymiešame na hladkú hmotu, ktorú natrieme na medové pláty. Vyšľaháme šľahačku a nanesieme na gaštanový krém Vyhladíme a prikryjeme druhou časťou medových plátov. Zatlačíme a povrch dozdobíme krémom, alebo čokoládovou polevou, a dozdobíme podľa chuti, alebo možnosti našich zásob :-) Dáme do chladničky aspoň na 1 deň, alebo na noc. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (67) posledné: 26.10.2011, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové crumblePOTREBNÉ PRÍSADY 200g jahod * 1 PL cukru * 1 PL citr.stavy * 49 g studeneho masla * 1/2 salky hladkej muky * 3 PL hnedeho cukru POSTUP PRÍPRAVY Crumble patrí medzi moje oblúbené recepty...je rýchle,zhotoviteľné z akéhokoľvek ovocia,plné štavy a chrumkavého cestíčka...snáď sa táto jahodová variacia úspešne zaradí do Vašej "crumble zbierky":)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (73) posledné: 24.5.2011, 8:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tartaletky s traseným čokoládovým krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto na tartaletky : * 200g hladká múka * 80g práškový cukor * 1 vajce * 130g maslo * štipka soli .............. Trasený čokoládový krém: * 1 čokoládový puding bez varenia Kréme Olé * 150 ml uvarenej instantnej čokolády * 250ml acidofilné mlieko /čisté, bez príchute/ * 300g kyslá smotana * 1-2 PL nutela /alebo iný lieskovo-orieškový krém/ POSTUP PRÍPRAVY - mlsnička pre návštevu :) a nedá mi, aby som sa nepodelila o receptík .... CESTO: 1. suroviny na cesto v miske všetky ručne spracujeme a odložíme na 2 hod do chladničky 2. po vychladení ho rozdelíme na 12 rovnakých kúskov, rozvaľkáme na pracovnej doske podsypanej múkou na veľkosť formičiek na tartaletky /ak ich nemáme, použijeme tie plechové košíčkové formičky na plnenie, na vianočné pečivo - ale v tom prípade kusov bude viacej, keďže tie formičky sú menšie zvyčajne. 3. formičky na tartaletky vymažeme maslom a vysypeme múkou, vložíme tam jemne vyvaľkané cesto, popicháme ho vidličkou a upečieme , teplota 180 stupňov, caa 11 min 4. po upečení necháme 1-2 min vychladnúť a tartaletky odložíme na mriežku KRÉM: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (71) posledné: 16.12.2013, 1:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Snehový závinPOTREBNÉ PRÍSADY Neviem koľko mi presne vyšlo kúskov,ale vyšli 4ks závinov. Míňali sa závratnou rýchlosťou :) Prekvapili lahodnou krehkou konzistenciou a výbornou chuťou. Na cesto budete potrebovať: 10g čerstvého droždia, trošku mlieka, 200g hl.múky, 200g hr.múky, 4 žĺtky, 250g masla. Na náplň: 5 bielkov, 175g pr.cukru, 175g kryš.cukru a na hrubšie nasekané orechy. POSTUP PRÍPRAVY Postup je nasledovný: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (65) posledné: 2.3.2014, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medové rezy s karamelovou plnkou - ÚŽASNÉ CESTO od svokry...POTREBNÉ PRÍSADY Tak toto recept na cesto som "vydrankala" od svojej svokričky a je fakt fantastické - pekne voňavé, po naplnení krásne mäkučké, jednoducho najlepšie aké som doteraz jedla... Potrebujeme: Na tri pláty - 1 vajce, 150g kryštálového cukru, 3 PL mlieka, 2 PL medu, 50 g masla, 1 mierne kopcovitú KL sódy bikarbóny... Tieto suroviny dáme do hrnčeka a priamo na plameni rozpúšťame /netreba dávať nad paru/, takto varíme a miešame 7 minút, čas dodržiavam, pretože sa suroviny dobre premiešajú a med trochu skaramelizuje spolu s cukrom, čo dá cestu tú fantastickú chuť. Netreba sa báť, keď to dobre pení, tak to má byť a farba na konci má byť jemne karamelová /bledohnedá/...Po 7 minútach hrnček z ohňa stiahneme a zmes vlejeme do 400g hladkej múky. Vareškou dobre premiesime /to preto, aby sme sa nepopálili/, cesto rozdelíme na tri časti/ a na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko...Pomocou valčeka na vaľkanie prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 180-200 stupňoch do svetlohneda - pozor, treba si ustriehnuť, pretože sa upečú veľmi rýchlo, aby sa nespálili! Stačí tak 5 - 7 minút... Pretože do tohoto receptu potrebujeme 4 pláty, robievam si cesto z dvojitej dávky a dva pláty, ktoré vystanú zabalím do potravinárskej fólie a vydržia dlho. Spočiatku sú "tvrdé", ale po naplnení pekne zmäknú a zvláčnejú! POSTUP PRÍPRAVY Plnka: 250 ml smotany na šľahanie /33%/, 300g kryštálového cukru, 250 masla alebo Hery, asi 500g jahodového džemu...čokoládová poleva a Cera... Cukor necháme skaramelizovať do tmavohneda, potom postupne jemným pramienkom vlievame smotanu /mala by mať aspoň izbovú teplotu, aby nám "to " neprskalo/ a povaríme /asi 5 minút, viac netreba/, necháme vychladnúť a na 12 hodín dáme do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme túto plnku do peny a postupne zašľaháme zmäknuté maslo alebo Heru. Na spodný plát natrieme polovicu karamelovej plnky, priložíme druhý plát, natrieme jahodový džem /množstvo podľa chuti, nám chutí keď je ho viac/, znovu priložíme plát, natrieme zvyšok plnky a prikryjeme posledným plátom. zaťažíme a dáme do chladničky na pár hodín, potom potrieme čokoládovou polevou /čokoládu rozpustíme nad parou a podľa potreby pridáme Ceru, dobre vymiešame/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (67) posledné: 26.1.2017, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčeková banánová bábovkaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g Palmarinu alebo masla, 1 hrncek krystal. cukru, 2 vajicka, 1 CL sody bikarbony, 3 PL teplej vody, 2 pohare hladkej muky, 3 velke prezrete banany, 1 vanilkovy cukor, hrozienka + sekane orechy alebo sekana cokolada (napr. vajicka z velkonocnej nadielky, ale len cokoladove, tie natvrdo radsej do salatu,resp.uz asi len do kosa :-p POSTUP PRÍPRAVY Zmaknuty margarin vyslahame s cukrom (ked mate prezrete banany,kludne z neho uberte) a vajickami na penu. Do nej primiesame roztlacene banany, sodu rozmiesanu s 3 PL teplej vody. Nakoniec primiesame hladku muku. ked je cesto az prilis huste, mozeme ho rozriedit troskou mlieka. ma byt take stredne huste. Miesame rychlo a jemne, aby nebola babovky zbytocne ubita. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (73) posledné: 30.11.2022, 12:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,693 ďalšie >> |