. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1411-1420)<< predošlé 1,.,137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapečené zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g zemiakov uvarených v šupke, 150 g dusenej šunky alebo oravskej slaninky, 1 väčšia cibuľa, 3 vajcia, 1 červenú papriku, 350 ml mlieka, mčk, soľ, olej, mletá červená paprika, petržlenová vňať, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

1. Uvarené zemiaky pokrájame na plátky.\r\n2. Cibuľu pokrájame na drobno, červenú papriku a šunku na kocky. \r\n3. Na oleji speníme cibuľu a červenú papriku. Krátko podusíme. \r\n4. Pridáme pokrájanú šunku a opäť podusíme. \r\n5. Jenskú misu vymažeme olejom. Na jej dno poukladáme zamiaky. Osolíme a okoreníme. \r\n6. Na zemiaky rovnomerne rozložíme udusenú zmes. \r\n7. V miske rozšľaháme vajíčka s mliekom. Pridáme soľ, mčk, petržlenovú vňať, mletú červenú papriku a solčanku. \r\n8. Vajcovú zmes vylejeme na zmes v jenskej mise a dáme do rúry piecť na 180 stupňov kým sa nám vajcová zmes nezrazí. \r\n\r\n\r\nPodávame s kyslou uhorkou. \r\nReceptík mám z časopisu Dobré jedlo, trochu som si ho prispôsobila.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 16.2.2012, 17:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tofu so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

údené Tofu, tvrdý syr, hladká múka, vajce, soľ, strúhanka, sézam, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku sa syr roztekal, ale nič to na chuti nezmenilo a zjedlo sa to aj tak :)) Takže postup je nasledovný. Tofu nakrájame po šírke na pásiky široké 1 cm. Pokúsime sa na takéto isté pásiky nakrájať aj tvrdý syr. Veľkosťou to bude proste ako klasické rybie prsty. Spojíme. Najprv sa bude zdať, že to nebude držať, ale už pri obaľovaní to bude v pohodičke. Najprv toto duo obaľujeme v múke, potom v rozšľahanom vajíčku so štipkou soli a nakoniec v strúhanke, do ktorej sme vmiešali sézam. Určite ním nešetríme, jedlo je tak sýtejšie /hlavne pre mäsožrútov :DD/, chrumkavé a dobre to vyzerá. Ako príloha sa hodia varené zemiaky, aj pečené sú dobré, tiež hranolky, zemiaková kaša, alebo zemiakový šalát. My k tomu pridávame v zime kvašáky, behom roka sezónnu zeleninku zo záhrady. Skutočne je to super, dokonca aj manžel zistil, že ľúbi Tofu :))))) Z 1 Tofu sa úplne v pohode obaja najeme dosýta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Šúlky s bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 1 vajce, 2 dcl vody, soľ, 1 cibuľa, 15 dkg bryndze, asi 7 zemiakov, údená slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca s vodou (4 litre) pridáme na menšie kúsky nakrájané zemiaky. Pokiaľ sa zemiaky varia, pridáme šúľky, ktoré si medzi tým pripravíme nasledovne: do 1/2 kg hladkej múky pridáme 1 celé vajce, soľ podľa chuti, asi 2 dcl vody a všetko spolu vymiesime na redšie cesto. Na dobre pomúčenú tablicu dlaňami vytvarujeme cesto o hrúbke 3 cm a šírke 3-4 cm. Cesto narežeme na menšie kúsky, ktoré potom šúľame na dĺžku 10 cm. Do vriacej vody ku zemiakom ich postupne necháme aspoň 10 min. variť. Potom ich varechou vyberieme na misu. Zmiešame s bryndzou alebo kyslou kapustou . Posolíme,posypeme vyškvarenou slaninkou spolu s cibuľkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Iveta G. (Timea505) ID 128086 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Horčicové zemiaky ako príloha



POTREBNÉ PRÍSADY

Asi 1,5 kg zemiakov, 2 cibule, 3 ČL drvenej rasce, 5ČL plnotučnej horčice, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame si ich cez krájač ako na majonézový šalát. V hrnci si usmažíme do zlatista cibuľu, pridáme rascu a horčicu.pridáme zemiaky a všetko spolu poriadne premiešame. Ak je treba, dochutíme soľou.
My ich robíme k zapečenému bravčovému mäsu so smotanou a syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana Š. (suzihu) ID 57991 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2012, 23:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Mľaskáčik



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hladkej múky 300ml vody soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu vymiešame až dosiahneme pevnú hmotu, ktorá sa nelepí. Hmotu rozvaľkáme asi na 1 - 1,5 cm hrúbku, položíme na plech a pečieme pri 200°C cca 30 min. Po upečení ho potreme maslom.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slavka M. (slavkasiska) ID 220450 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 2.6.2015, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Falošný segedín



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne veľké cibule, kyslá kapusta 1kg, kocka zeleninového bujonu,sol, mčk, červená paprika, sojanéza, horčica, strúčik cesnaku...1 kocka údeného tempehu.

POSTUP PRÍPRAVY

jednu cibulu nakrájame nadrobno dáme na olej opražíme do sklovita...pridáme nadrobno nakrájanú kyslú kapustu - ja nemam rada ked ma tie slíze fackaju...a kapustu nepremývam lebo to lúbime kysléééé...pridáme koreniny...zalejeme vodou podla vlastného uváženia a necháme dusiť domakka....
na panvici si osmazíme nadrobno nasekanú druhú cibulu...pridáme na kocky nakrájaný tepeh a trošku sojovej omáčky....opražíme a vyklopíme do udusenej kapusty...sojanézu si trošku rozriedime vodou, pridáme lyžicu horčice, vegetu a rozpučený strúčik cesnaku....vlejeme do kapusty...ešte trochu prehrejeme a možeme podávať...dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.2.2018, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Baklažanový paprikáš - rýchle a chutné



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľký baklažán, 250 ml smotana na šľahanie ( najlepšie 33%) 2- 3 pol. lyžice kečup prípadne paradajky 2 malé alebo paradajkový pretlak( 2 pol. lyžice) pór, cibuľka, vegeta, provensálske korenie podľa chuti tmavý cukor alebo klasický ak použijete pretlak či paradajky. olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Na oleji poduste na jemnúčko nakrájanú cibuľku alebo pór, pridajte k nej na kocky - malé resp. na prúžky nakrájaný baklažán. Ten môžte so šupkou alebo bez nej ako Vám chutí. Ak so šupkou poduste dlhšie.Baklažán nepotrebujete dusiť dlho, keď ma sklovitý nádych alebo je už mäkký pridajte 2 pol. lyžice kečupu resp. paradajky na kúsky nakrájané alebo pretlak. Dobre premiešajte ak ste dali paradajky pridajte cukor. 1/2 čaj. lyžičky vegety, trocha korenia ktoré máte radi a soľ. Do masy vlejte smotanu a na malom ohni nech Vám zovrie.
Podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Najviac chutí s cestovinami.
AK by sa Vám zdal paprikáš hustý pridajte mlieko alebo sladkú smotanu.

Takto si môžte pripraviť aj cukinu alebo akékoľvek mäso. Dobrú chuť.
Fotku som zatiaľ nestihla keď sa mi to podarí priložím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana J. (JanaJa) ID 4469 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Dietne dusene fazulky v tlakovom hrnci



POTREBNÉ PRÍSADY

cerstve alebo mrazene fazulky cca 1kg, 2 zemiaky ,1 stredne velka cibula, kusok kapie, 1-2 mrkvy ,2 struciky cesnaku, 2 mensie paradajky ,nasekana petrzlenova vnat,2 bobkove listy ,olivovy olej ,sol,vegeta/nemusi byt/ ,cierne mlete korenie a trosku kecupu,ale nemusi byt

POSTUP PRÍPRAVY

do tlakoveho hrnca si nalejeme olivovy olej,pridame rozmixovanu cibulu,moze byt aj pokrajana na male stvorceky a oprazime.
Potom pridu na rad zemiaky,kapia, mrkva na kruzky ,2 struciky cesnaku prekrojene a 2 bobkove list.Medzi tym si zalejeme vriacou vodou,/bude sa lepsie supat/ 2 paradajky na 1 min, osupeme
a rozmixujeme.Do tlakoveho hrnca dame fazulky,ja som dnes pouzila mrazene,prilejeme rozmixovane paradajky,petrzlenovu vnat,osolime,prikorenime a prilejeme horucu vodu tak aby fazulky neplavali, tesne po pod ich vrch,
uzavrieme vrchnakom a varime cca 30 minut ked to zacne sycat .
K fazulkam sme si dali grecky salat s fetou a plnene baklazaniky/recept v mojich receptoch/
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.9.2012, 7:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Omeleta s mrkvovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na omeletu - klasika - 2 vajíčka, soľ, korenie Mrkvová plnka - 2-3 mrkvy, podľa počtu osôb a omeliet, cesnak 2-3 strúčiky, soľ a citrón alebo citrónová šťava - kupovaná :o)

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si omeletu :O) Ja robievam z 2 vajec na osobu - záleží aj od veľkostí vajíčok.
Mrkvovú plnku robíme takto:
nastrúhame si mrkvu - počítajme cca 1 väčšiu mrkvu na dve omelety po 2 vajíčka. Do nastrúhanej mrkvy pridáme prelisovaný cesnak - min. 1 strúčik, tiež už každý podľa seba ako má rád štipľavé :o) Pridáme soľ a korenie podľa chuti a nakoniec citrónovú šťavu - lepšiu chuť to má, keď je zmes mierne kyselkavá :o)
Následne zmesou plníme omeletky a zavinieme :o)
Netradičná kombinácia, ale o to lepšia chuť :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martina C. (mg6683) ID 13550 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.11.2012, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečená cvikla



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 malých cvikiel, cibuľa, cesnak, balsamico ocot, soľ, rozmarín

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu ošúpeme, nakrájame na malé štvrtinky, pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu, cesnak, trochu posolíme. Pridáme rozmarín (ja som dala provensálsku zmes) a pokvapkáme s balsamicom. Pečieme v balíčkoch z alobalu na 200° cca 2 hodiny. Ja som podávala so zemiakovým pyré a rukolou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žaneta F. (Zanet87) ID 88531 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.647 (zobrazuje sa 1411-1420)<< predošlé 1,.,137, 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144, 145, 146, 147,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu