. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCA MEDICÍNA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 175 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ďalšie >>

DOMÁCA MEDICÍNA

Zmes na podporu trávenia



POTREBNÉ PRÍSADY

zázvor-mletý alebo čerstvý postrúhaný-1PL,kmín mletý - 1PL,.fenykel -1PL,hrebíček - 1PL,škorica mletá - 1PL,citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Tonikum pre podporu trávenia.
Po prejedení alebo ťažkých jedlách,ktoré sú ťažko stráviteľné nás trápi bolesť žalúdka až žlčníku.Určite Vám pomôže toto tonikum-zmes rozdrvených byliniek,z ktorých si uvaríte čaj.Rozdrobíme rovnaké diely zázvoru(môže byť aj mletý alebo nastrúhaný čerstvý), kmínu, fenyklu, hrebíčku a skorice. 1 lžičku tejto smesi zalejeme 1/4 l vriacej vody a necháme vylúhovať aspoň 10min.Scedíme, pridáme lyžičku citrónovej šťavy a po častiach vypijeme v priebehu dvoch hodin.
Môžem len odporučiť,mne už viac krát pomohlo..Zmes môžete uskladniť v tmavej nádobe a vždy v prípade potreby použiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Danka Pacíková (Danka170373) ID 115979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Čaj na liečbu pečene



POTREBNÉ PRÍSADY

Púpava vňať,rebríček obyčajný(myšací chvost),repík,zemežlč,ostropestrec mariánsky.

POSTUP PRÍPRAVY

Čajová zmes na liečbu pečene.
Robia sa Vám tmavé fľaky po tvári a nejdú odstrániť?Môže to byť prvý znak poruchy pečene(ale aj dôsledok antikoncepcie-poškodzuje pečeň).Mala som rovnaký problém,kým mi neporaili tento čaj-odporúčam.

Zmes pripravíme z rovnakých dielov listov púpavy,rebríčku lekárskeho,repíku,zemežlče a semena ostropestreca mariánskeho. Čaj pijeme třikrát denně pred jedlom 1-2 týždne

Veľmi účinné je aj žutie/rozhryzenie 7-10 semien ostropestreca mariánskeho 3x denne.

Na bazáriku ho mám v ponuke ako Čaj na pečeň-sypaný ale aj porciovaný.Nemusíte zháňať bylinky,máte ho už pripravený.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Danka Pacíková (Danka170373) ID 115979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.1.2016, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Domáce liečivé oleje - kôprový, lopúchový, ľubovníkový



POTREBNÉ PRÍSADY

kvalitný jedlý olej, kvety kôpru, ľubovníka, koreň lopúcha

POSTUP PRÍPRAVY

Kôprový olej –vnútorne sa užíva pri bolestiach, v bruchu, žalúdka, bolestivom močení, bolestivej menštruácii, zápale vaječníkov, pri chorobách pečene. Užíva sa jedna čajová lyžička 3x denne.\r\nNa vonkajšie použitie: na vtieranie pri opuchoch, bolestiach v podbruší, bolestiach hlavy, migréne, nespavosti, pri pichaní v ušiach, pri zápale mandlí.\r\n\r\nVýroba:\r\n250 g zelinky a 1 liter kvalitného jedlého oleja.\r\nČerstvú kvitnúcu vňať nadrobno natrháme, zalejeme olejom a necháme 14 dní lúhovať na teplom, slnečnom mieste. Potom celý pohárik dáme do vodného kúpeľa a zohrievame asi 15 minút. Scedíme, rastlinku vylisujeme, do oleja dáme znovu čerstvú vňať, ale už len polovičné množstvo, necháme stáť 14 dní a zopakujeme celý postup. Po tretí raz sa do oleja dá už len štvrtinové množstvo. Takto získaný olej sa uschová na chladnom, tmavom mieste. Po týždňovom odstátí sa môže užívať. \r\n\r\nLopúchový olej\r\nPoužíva sa na masáž pokožky hlavy, podporuje rast a kvalitu vlasov.\r\nPotrebujeme koreň z dvojročného lopúcha.\r\n250 g koreňa, 1 liter oleja\r\nKoreň nakrájame na malé kúsky, zalejeme olejom. Necháme stáť na slnečnom mieste 1 mesiac, krátko povaríme vo vodnom kúpeli, scedíme, znovu pridáme koreň, necháme stáť 2 týždne, povaríme, scedíme, vylisujeme.\r\n\r\nĽubovníkový olej s propolisom\r\nVeľmi účinný olej na poškodenú pokožku, rany, popáleniny, detskú pokožku, ekzémy.\r\n250g ľubovníkových kvetov zalejem 1 litrom kvalitného oleja.\r\nZmes necháme 2 týždne lúhovať na slnku, scedíme, vylisujeme, a do takto získaného oleja dáme znovu 250 g kvetov a celé zopakujeme. Scedený olej necháme 2-3 dni stáť, opatrne zlejeme, aby bol číry. Už takto má veľké liečivé účinky.\r\nS propolisom ho zmiešame takto: pohár s olejom dáme do vodného kúpeľa, zmiešame v pomere 80 g ľubovníkového oleja a 20 g propolisovej tinktúry. Dostaneme olejček, ktorý patrí k najúčinnejším prírodným liekom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

ZIMNE VRE.... na zaludocne tazkosti



POTREBNÉ PRÍSADY

ocot; zimna voda; soda bikarbona..... a kusok odvahy ...

POSTUP PRÍPRAVY

2dcl pohara nalejeme mozno do viac ako polky zimnu vodu a dame k tomu trosku octu.. na jednu celu velke polievkovu lyzicu dame sodu a na jeden sup ju vysypeme do pohara zacneme miesat .. a tu penu do dna pohara musime cele vipit aj ke´d sa to hnusi ...potom hned vam odlahne na zaludku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kristina K. (kika000021) ID 44583 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.1.2018, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Hrozno



POTREBNÉ PRÍSADY

hrozno biele, cervene, ruzove

POSTUP PRÍPRAVY

1. Hroznova štava-čerstva z čerstvych plodov je vynikajuca na natieranie tvare. Osvieži, vypne a tvar nebude vyzerat unavena:):);:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 24.9.2008, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Jeme pravy med?!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vela sa o tom hovori, tak skuste si overit:)

POSTUP PRÍPRAVY

Aby ste mohli z medu využiť jeho vzácne látky, musíte jesť skutočný med. Dajte si pozor, aby ste kúpili med a nie len obyčajný cukor.

Med je najzdravšie sladidlo, pretože obsahuje iba prírodný cukor. Pravý med by nemal byť zmiešaný s rafinovaným cukrom, pretože by sa znehodnotil. Niektorí výrobcovia však rozmýšľajú inak. Prvé zmienky o falšovaní medu pochádzajú ešte z antických dôb, keď ziskuchtiví obchodníci ponúkali miesto medu zahustenú hroznovú šťavu.

Neskôr sa podvodníci naučili zahusťovať roztoky cukru. V súčasnosti sa na túto nekalú činnosť využíva najmä repný a trstinový cukor, invertný cukor získaný úplným rozkladom bežného cukru alebo zmes glukózy a fruktózy (tzv. izoglukóza) pochádzajúca z kukuričného či zemiakového škrobu. Pri pohľade na fľašku medu v obchode či na trhu sa nedá zistiť, či je med pravý. Existuje však viacero overených postupov, ktoré odhalia falšovanie medu aj v domácich podmienkach. Cena pravého včelieho medu sa momentálne pohybuje okolo 140 Sk za kilogram (0,7 litra). Ak natrafíte na podstatne lacnejší produkt, malo by to v nás vzbudiť podozrenie.

Farba medu sa mení od takmer bezfarebného až po tmavohnedý. Jeho konzistencia môže byť kvapalná, viskózna, ale aj kryštalická. Chuť a vôňa medu bývajú veľmi rozmanité, avšak všetci poctiví včelári sa zhodnú na tom, že pravý med pri ochutnaní „škriabe v hrdle“. Pri prelievaní pravého medu si možno všimnúť, že sa vďaka svojej tuhosti ukladá v novej nádobe v akýchsi záhyboch (podobne ako splývajúca látka). Hovorí sa tomu, že med „falduje“. Podobne med riedený vodou pri liatí vytvára jamku. Príliš riedky med, ktorý nemá tendenciu kryštalizovať, bude s najväčšou pravdepodobnosťou falšovaný.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

heniky M. (heniky) ID 929 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2011, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Vyčisteny cesnak zvnutra



POTREBNÉ PRÍSADY

Ak mate radi cesnak ale sposobuje vam žaludočne problemy,mozno za to moze kliček v strede cesnaku.Skuste cesnak rozpolit a kliček vybrat.Ja to neviem posudit,nam cesnak problemy nerobí ale zevraj je potom "lahší"

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 22.2.2010, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Prírodný balzam (nielen) na pery



POTREBNÉ PRÍSADY

1 čl včelieho vosku- rozdrvený na menšie časti , 1 kapsula Vitamínu E / resp 5 kvapiek , 2 čl kokosového oleja , 1 čl bambuckého masla , 1/2 čl lanolín , esenciálny olej podľa chuti , 1 čl medu

POSTUP PRÍPRAVY

vo vodnom kúpeli , alebo ako sa to hovorí :) si rozpustíme vsetky prísady okrem medu , odstavíme a pridáme med , nalejeme do kelímkov a necháme vychladnúť, receptík som našla na nete , snáď niekoho poteší. ak máte záujem , pohľadám aj iné bio recepty zo starých Doriek

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka B. (U Shopaholičiek) ID 16530 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Poklad Perzie ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

jablko * čerstvý zázvor * citrón / pomaranč / * na osladenie med *

POSTUP PRÍPRAVY

Trojica komponentov zaručuje príjemnú chuť aj vôňu - jabľčka, zázvor a citrón. Je to čajík na zahriatie a prvá pomoc pri prechladnutí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 12.11.2011, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCA MEDICÍNA

Topinambura a jej liečivé účinky


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

TOPINAMBUR – biokultúra 21. storočia
Topinambur (Helianthus tuberosus, sladký alebo židovský zemiak, jeruzalemský artičok) je jednoročná rastlina dorastajúca do výšky 1-5 m. Patrí do čeľade astrovitých, jej nadzemná časť je veľmi podobná slnečnici, na mohutnej, niekedy rozkonárenej stonke rozkvitajú na jeseň žlté kvety. Podzemná časť – hľuzy, sú podobné zemiakom, majú však odlišnú chuť. Pochádza zo Severnej Ameriky, kde aj v súčasnosti v blízkosti Veľkých jazier divé odrody topinambura zaberajú veľké plochy. Prvé hromadné zoznámenie s touto kultúrou nastalo pri tragickej udalosti a je spojené s objavením a osídlením kanadského pobrežia. Počas veľkého sucha v roku 1612 nastal hlad a len hľuzy topinambura zachránili život novousadlíkov. Do Európy, Francúzska, priviezli rastlinu francúzski námorníci v roku 1605. Názov topinambur vznikol podľa indiánskeho kmeňa Tupinamba. Vďaka svojim chuťovým a liečivým účinkom sa táto rastlina rýchlo rozširovala po celej Európe.
Tri tisícročia pozná človek topinambur a oddávna ho lákala unikátna životná sila rastliny, umožňujúca jej prežiť v extrémnych podmienkach vonkajšieho prostredia a dávať oveľa väčšiu úrodu v porovnaní s inými rastlinami.
Súčasnosť objavuje vlastnosti tejto takmer zabudnutej rastliny, ktorá by mala byť súčasťou kuchyne, zaoberajúcej sa zdravou výživou.
Od iných druhov zeleniny sa topinambur odlišuje unikátnym sacharidovým systémom na podstate fruktózy a jej polymérov: fruktooligosacharidov a inulínu.
INULÍN
je jedinečný prírodný polysacharid, ktorý sa skladá z 95% fruktózy.
Okrem inulínu obsahuje topinambur aj ďalšie biologicky aktívne látky, minerálne látky – železo, kremík, zinok, horčík, draslík, fosfor a vápnik, vitamíny skupiny B a C, pektínové látky, vlákninu, organické kyseliny a aminokyseliny.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 15.1.2012, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 175 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu