končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 175 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ďalšie >> |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Zmes na podporu tráveniaPOTREBNÉ PRÍSADY zázvor-mletý alebo čerstvý postrúhaný-1PL,kmín mletý - 1PL,.fenykel -1PL,hrebíček - 1PL,škorica mletá - 1PL,citrón POSTUP PRÍPRAVY Tonikum pre podporu trávenia. Po prejedení alebo ťažkých jedlách,ktoré sú ťažko stráviteľné nás trápi bolesť žalúdka až žlčníku.Určite Vám pomôže toto tonikum-zmes rozdrvených byliniek,z ktorých si uvaríte čaj.Rozdrobíme rovnaké diely zázvoru(môže byť aj mletý alebo nastrúhaný čerstvý), kmínu, fenyklu, hrebíčku a skorice. 1 lžičku tejto smesi zalejeme 1/4 l vriacej vody a necháme vylúhovať aspoň 10min.Scedíme, pridáme lyžičku citrónovej šťavy a po častiach vypijeme v priebehu dvoch hodin. Môžem len odporučiť,mne už viac krát pomohlo..Zmes môžete uskladniť v tmavej nádobe a vždy v prípade potreby použiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Danka Pacíková (Danka170373) ID 115979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Čaj na liečbu pečenePOTREBNÉ PRÍSADY Púpava vňať,rebríček obyčajný(myšací chvost),repík,zemežlč,ostropestrec mariánsky. POSTUP PRÍPRAVY Čajová zmes na liečbu pečene. Robia sa Vám tmavé fľaky po tvári a nejdú odstrániť?Môže to byť prvý znak poruchy pečene(ale aj dôsledok antikoncepcie-poškodzuje pečeň).Mala som rovnaký problém,kým mi neporaili tento čaj-odporúčam. Zmes pripravíme z rovnakých dielov listov púpavy,rebríčku lekárskeho,repíku,zemežlče a semena ostropestreca mariánskeho. Čaj pijeme třikrát denně pred jedlom 1-2 týždne Veľmi účinné je aj žutie/rozhryzenie 7-10 semien ostropestreca mariánskeho 3x denne. Na bazáriku ho mám v ponuke ako Čaj na pečeň-sypaný ale aj porciovaný.Nemusíte zháňať bylinky,máte ho už pripravený. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Danka Pacíková (Danka170373) ID 115979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.1.2016, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Domáce liečivé oleje - kôprový, lopúchový, ľubovníkovýPOTREBNÉ PRÍSADY kvalitný jedlý olej, kvety kôpru, ľubovníka, koreň lopúcha POSTUP PRÍPRAVY Kôprový olej –vnútorne sa užíva pri bolestiach, v bruchu, žalúdka, bolestivom močení, bolestivej menštruácii, zápale vaječníkov, pri chorobách pečene. Užíva sa jedna čajová lyžička 3x denne.\r\nNa vonkajšie použitie: na vtieranie pri opuchoch, bolestiach v podbruší, bolestiach hlavy, migréne, nespavosti, pri pichaní v ušiach, pri zápale mandlí.\r\n\r\nVýroba:\r\n250 g zelinky a 1 liter kvalitného jedlého oleja.\r\nČerstvú kvitnúcu vňať nadrobno natrháme, zalejeme olejom a necháme 14 dní lúhovať na teplom, slnečnom mieste. Potom celý pohárik dáme do vodného kúpeľa a zohrievame asi 15 minút. Scedíme, rastlinku vylisujeme, do oleja dáme znovu čerstvú vňať, ale už len polovičné množstvo, necháme stáť 14 dní a zopakujeme celý postup. Po tretí raz sa do oleja dá už len štvrtinové množstvo. Takto získaný olej sa uschová na chladnom, tmavom mieste. Po týždňovom odstátí sa môže užívať. \r\n\r\nLopúchový olej\r\nPoužíva sa na masáž pokožky hlavy, podporuje rast a kvalitu vlasov.\r\nPotrebujeme koreň z dvojročného lopúcha.\r\n250 g koreňa, 1 liter oleja\r\nKoreň nakrájame na malé kúsky, zalejeme olejom. Necháme stáť na slnečnom mieste 1 mesiac, krátko povaríme vo vodnom kúpeli, scedíme, znovu pridáme koreň, necháme stáť 2 týždne, povaríme, scedíme, vylisujeme.\r\n\r\nĽubovníkový olej s propolisom\r\nVeľmi účinný olej na poškodenú pokožku, rany, popáleniny, detskú pokožku, ekzémy.\r\n250g ľubovníkových kvetov zalejem 1 litrom kvalitného oleja.\r\nZmes necháme 2 týždne lúhovať na slnku, scedíme, vylisujeme, a do takto získaného oleja dáme znovu 250 g kvetov a celé zopakujeme. Scedený olej necháme 2-3 dni stáť, opatrne zlejeme, aby bol číry. Už takto má veľké liečivé účinky.\r\nS propolisom ho zmiešame takto: pohár s olejom dáme do vodného kúpeľa, zmiešame v pomere 80 g ľubovníkového oleja a 20 g propolisovej tinktúry. Dostaneme olejček, ktorý patrí k najúčinnejším prírodným liekom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
ZIMNE VRE.... na zaludocne tazkostiPOTREBNÉ PRÍSADY ocot; zimna voda; soda bikarbona..... a kusok odvahy ... POSTUP PRÍPRAVY 2dcl pohara nalejeme mozno do viac ako polky zimnu vodu a dame k tomu trosku octu.. na jednu celu velke polievkovu lyzicu dame sodu a na jeden sup ju vysypeme do pohara zacneme miesat .. a tu penu do dna pohara musime cele vipit aj ke´d sa to hnusi ...potom hned vam odlahne na zaludku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Kristina K. (kika000021) ID 44583 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 27.1.2018, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
HroznoPOTREBNÉ PRÍSADY hrozno biele, cervene, ruzove POSTUP PRÍPRAVY 1. Hroznova štava-čerstva z čerstvych plodov je vynikajuca na natieranie tvare. Osvieži, vypne a tvar nebude vyzerat unavena:):);:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 24.9.2008, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Jeme pravy med?!PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vela sa o tom hovori, tak skuste si overit:) POSTUP PRÍPRAVY Aby ste mohli z medu využiť jeho vzácne látky, musíte jesť skutočný med. Dajte si pozor, aby ste kúpili med a nie len obyčajný cukor. Med je najzdravšie sladidlo, pretože obsahuje iba prírodný cukor. Pravý med by nemal byť zmiešaný s rafinovaným cukrom, pretože by sa znehodnotil. Niektorí výrobcovia však rozmýšľajú inak. Prvé zmienky o falšovaní medu pochádzajú ešte z antických dôb, keď ziskuchtiví obchodníci ponúkali miesto medu zahustenú hroznovú šťavu. Neskôr sa podvodníci naučili zahusťovať roztoky cukru. V súčasnosti sa na túto nekalú činnosť využíva najmä repný a trstinový cukor, invertný cukor získaný úplným rozkladom bežného cukru alebo zmes glukózy a fruktózy (tzv. izoglukóza) pochádzajúca z kukuričného či zemiakového škrobu. Pri pohľade na fľašku medu v obchode či na trhu sa nedá zistiť, či je med pravý. Existuje však viacero overených postupov, ktoré odhalia falšovanie medu aj v domácich podmienkach. Cena pravého včelieho medu sa momentálne pohybuje okolo 140 Sk za kilogram (0,7 litra). Ak natrafíte na podstatne lacnejší produkt, malo by to v nás vzbudiť podozrenie. Farba medu sa mení od takmer bezfarebného až po tmavohnedý. Jeho konzistencia môže byť kvapalná, viskózna, ale aj kryštalická. Chuť a vôňa medu bývajú veľmi rozmanité, avšak všetci poctiví včelári sa zhodnú na tom, že pravý med pri ochutnaní „škriabe v hrdle“. Pri prelievaní pravého medu si možno všimnúť, že sa vďaka svojej tuhosti ukladá v novej nádobe v akýchsi záhyboch (podobne ako splývajúca látka). Hovorí sa tomu, že med „falduje“. Podobne med riedený vodou pri liatí vytvára jamku. Príliš riedky med, ktorý nemá tendenciu kryštalizovať, bude s najväčšou pravdepodobnosťou falšovaný. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) heniky M. (heniky) ID 929 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2011, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Vyčisteny cesnak zvnutraPOTREBNÉ PRÍSADY Ak mate radi cesnak ale sposobuje vam žaludočne problemy,mozno za to moze kliček v strede cesnaku.Skuste cesnak rozpolit a kliček vybrat.Ja to neviem posudit,nam cesnak problemy nerobí ale zevraj je potom "lahší" POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 22.2.2010, 8:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Prírodný balzam (nielen) na peryPOTREBNÉ PRÍSADY 1 čl včelieho vosku- rozdrvený na menšie časti , 1 kapsula Vitamínu E / resp 5 kvapiek , 2 čl kokosového oleja , 1 čl bambuckého masla , 1/2 čl lanolín , esenciálny olej podľa chuti , 1 čl medu POSTUP PRÍPRAVY vo vodnom kúpeli , alebo ako sa to hovorí :) si rozpustíme vsetky prísady okrem medu , odstavíme a pridáme med , nalejeme do kelímkov a necháme vychladnúť, receptík som našla na nete , snáď niekoho poteší. ak máte záujem , pohľadám aj iné bio recepty zo starých Doriek ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka B. (U Shopaholičiek) ID 16530 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Poklad Perzie ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY jablko * čerstvý zázvor * citrón / pomaranč / * na osladenie med * POSTUP PRÍPRAVY Trojica komponentov zaručuje príjemnú chuť aj vôňu - jabľčka, zázvor a citrón. Je to čajík na zahriatie a prvá pomoc pri prechladnutí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 12.11.2011, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Topinambura a jej liečivé účinkyPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY TOPINAMBUR – biokultúra 21. storočia Topinambur (Helianthus tuberosus, sladký alebo židovský zemiak, jeruzalemský artičok) je jednoročná rastlina dorastajúca do výšky 1-5 m. Patrí do čeľade astrovitých, jej nadzemná časť je veľmi podobná slnečnici, na mohutnej, niekedy rozkonárenej stonke rozkvitajú na jeseň žlté kvety. Podzemná časť – hľuzy, sú podobné zemiakom, majú však odlišnú chuť. Pochádza zo Severnej Ameriky, kde aj v súčasnosti v blízkosti Veľkých jazier divé odrody topinambura zaberajú veľké plochy. Prvé hromadné zoznámenie s touto kultúrou nastalo pri tragickej udalosti a je spojené s objavením a osídlením kanadského pobrežia. Počas veľkého sucha v roku 1612 nastal hlad a len hľuzy topinambura zachránili život novousadlíkov. Do Európy, Francúzska, priviezli rastlinu francúzski námorníci v roku 1605. Názov topinambur vznikol podľa indiánskeho kmeňa Tupinamba. Vďaka svojim chuťovým a liečivým účinkom sa táto rastlina rýchlo rozširovala po celej Európe. Tri tisícročia pozná človek topinambur a oddávna ho lákala unikátna životná sila rastliny, umožňujúca jej prežiť v extrémnych podmienkach vonkajšieho prostredia a dávať oveľa väčšiu úrodu v porovnaní s inými rastlinami. Súčasnosť objavuje vlastnosti tejto takmer zabudnutej rastliny, ktorá by mala byť súčasťou kuchyne, zaoberajúcej sa zdravou výživou. Od iných druhov zeleniny sa topinambur odlišuje unikátnym sacharidovým systémom na podstate fruktózy a jej polymérov: fruktooligosacharidov a inulínu. INULÍN je jedinečný prírodný polysacharid, ktorý sa skladá z 95% fruktózy. Okrem inulínu obsahuje topinambur aj ďalšie biologicky aktívne látky, minerálne látky – železo, kremík, zinok, horčík, draslík, fosfor a vápnik, vitamíny skupiny B a C, pektínové látky, vlákninu, organické kyseliny a aminokyseliny. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 15.1.2012, 22:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 175 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ďalšie >> |