. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Skladaný chlebík s vôňou citrusov



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: ( 1 šalka=2,5 dcl) 3 š polohr.muky,1/4 š kr.cukru,1/2 droždia,štipka soli,1/3 š vlažneho mlieka,50g roztopeneho masla,1/4 š teplej vody,1 1/2 čl vanilk.extraktu,2 vajcia Náplň: 1/2 š kr.cukru,2 pl citronovej kôry,2 pl pomarančovej kôry,1/4 š roztopeneho masla Poleva:štava z citrona alebo pomaranča,praškovy cukor

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.5.2014, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

SCHIACCIATA-TALIANSKY CHLIEB



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej pšeničnej múky, 10g čertsvých kvasníc, 5g soli, 10ml extra panenského olivového oleja, 750ml vlažnej vody. Na ozdobu sušené bylinky, morská soľ+chilli paričky, sušené hríby. /možno dať olivy, sušené trajčiny, ančovičky...atď/.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si naštudovala a vyskúšala, Chlebík je výborný. Z cesta vydú tri kusy. Možno dať do mrazničky.
Čerstvý sa dá jesť aj sám. Ja milujem tieto chlebíku odrthnúť a kúsky namáčať do olivového oleja s troškou octa balsamiko.
Ingrediencie ručne, alebo v robote spracujeme na hladké cesto. Cesto sa lepí, tak to má byť.
Po vypracovaní necháme csto odpočívať 30 minút.
Potom ho rozdelíme na tri časti.
Z každej časti urobíme peceň valcového tvaru. Položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 15 minút odpočívať.
Potom prstami do cesta urobíme jamky.
Postriekame olivovým olejom a rozotrieme. Povrch posypeme pripravenými ingredienciami.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Katarína T. (studiokatja) ID 26305 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 28.7.2011, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Knedla parená



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 CL suchého droždia, 300 g múky polohrubej, 1 PL olivového oleja, 1 CL soli, 1 CL cukru, 170 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady dáme do pekárničky, ja dávam najprv suché potom tekuté - závisi od druhu pekárničky aký máte, nastavím program cesto-pizza 45 minút. Po vymiešaní vyberám krásne hladké, hebké cesto, ktoré ešte nechám na teplom mieste 30 minút vykysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem. Ja som nechala v jednom kuse - bola ztoho velká knedla okrúhla s priemerom 26 cm, ak máte menší hrniec na parenie tak odporúčam cesto rozdeliť na 2 časti a tak nechať vykysnúť. Parí sa 15 - 20 minút. Keď je hotová, potriem ju olejom. Knedľa je naozaj výborná, ľahká a vzdušná - doposial nám s manželom chutila najviac.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Saska M. (Saska_uk123) ID 97207 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 31.5.2010, 14:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kokosová bábovečka-pohárová



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček mlieka 1 hrnček kokosu 1/2 hrnčeka oleja 3 vajcia 3/4 hrnčeka cukru 1 hrnček poloh.múky 1 hrnček hlad.múky 1 vanilk,cukor 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

program cesto,necháme všetko miešať cca 15 min.pekáreň prerušíme tlačítkom ŠTART/STOP a vytiahneme miešacie metličky a nastvíme na program PEČENIE.Rýchle,jednoduché raňajočky sú na svete:-)))môžeme poliať aj čokoládov,a posypať kokosom,moje deti to tak zbožňujú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.2.2010, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CELOZRNY CHLEBIK 750g-z domacej pekarne,peciem skoro denne



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml-voda,0,5 velk..odm.olej,1,5malej odm.sol,1,5vel.odm.cukor,1,5vel.odm.polot.mlieko,180g-poloh.muka,340gcelozrna polohr. muka/tesco fialova/,1/2kocky droždia/podla chuti trochu rasce,rozpučeny stručik cesnaku.../---mala odm.5ml,velka odm.10ml

POSTUP PRÍPRAVY

PROGRAM č.3-CELOZRNY CHLEBIK/3,37h/,vraj obsahuje až 80%vlakniny

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Andrea K. (adryka) ID 37815 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.6.2008, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Mlsné bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

270 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 1,5 ČL soli, 1 ČL cukru, 500 g hladkej múky (ja som použila hladkú chlebovú múku), 2 ČL sušeného droždia, 2 ČL obľúbeného korenia - napríklad na mleté mäsá.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny v poradí ako sú písané dáme do domácej pekárne a vypracujeme kysnuté cesto. Alebo klasickým spôsobom vypracujeme kysnuté cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme bagety, ktoré položíme do plechu na bagety, alebo na klasický plech vyložený papierom na pečenie. Necháme v teple ešte hodinu kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom, narežieme a dáme piecť na 180 C. Pečieme cca 20 minút.
Ja som chcela robiť plnené bagety a keďže bagety sa v obchode minuli, tak som si ich musela upiecť sama a nebanujem, lebo sú výborné.
Zdroj: www.urybicky.cz

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 14.2.2011, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rozky



POTREBNÉ PRÍSADY

ca.650 g hladkej muky,350 ml mlieka prip.vody, 10 g krystal.cukru, 6 g soli, 2 Pl bravcovej masti, 20 g cerstveho drozdia Na posypenie: krystal.sol, sezamove semiacka, rasca a nemlety mak

POSTUP PRÍPRAVY

Pekarnicka nam peknucko vymiesi cesto a zaroven aj vykysne......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 7.11.2011, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Šlahačková vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej muky * stipka soli * 2 zltky + 1 vajicko na potieranie * 250 ml slahacky * 40 g cukru * 2 kopcovite lyzice medu * 150g masla * 30 g drozdia * 1 CL vanilkovej esencie * nastruhana citronova kora * * 100 g hrozienok ,predtym namocenych v rume * mandlove lupienky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto bola naša vianočná raňajková vianočka...recept som našla v jednom časopise,a keďže sa u nás prudko osvečil,snáď sa ujme aj u Vás:)cestíčko je vďaka množstvu tuku(maslo,šlahačka) úžasne vláčne,a dlho mäkučké...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 28.1.2013, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Ľanové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 150 ml teplej vody,1/2 kocky droždia,1 čl medu,180 g hladkej múky Cesto: celý kvások,220 g hladkej muky,150 g celozrnnej muky,200 ml acidka,3 PL lanových semien,1 1/2 čl soli,1 čl cukru,za hrst čerstvej nasekanej rukoly ,2 Pl oliv. oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je originalny receptík , podla ktoreho som robila ale niektore veci som nemala, tak som improvizovala :-)) Autorkou je Tizian1cat..dakujem

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 23.1.2012, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Moja prva vianocka



POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej muky 1 1/2 PL oleja 1 cajova lyzicka soli taka rovna, nie kopcovita 75 g krystaloveho cukru 1 susene drozdie ( ine som nemala doma) 2,80 dcl vlazne mlieko 1 vajicko 1/2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarnicky som naliala mlieko, dala vajicko, olej, na to muku, cukor, vanilku sol do laveho roha a drozdie do praveho a miesila pekarnicka. Ked mi vykyslo, dala na podlozku silikonovu a rozdelila na 7 casti rovnake od oka :)
na plech som dala papier na pecenie a vysulala som na podlozke 4 dlhe pasy, prelozila na plech a splietla zo 4 kusov vrkoc, potom som na podlozke splietla z 3 a polozila na ten co som mala na plechu, konce zahla zospodu a nechala 20 minut kysnut. Rozslahala zltok s troskou mlieka a potrela celu vianocku a dala do rury na 25 minut na 180 stupnov. Potom vybrala a pretrela osladenou vodou, aby sa krasne leskla. A to je cele tajomstvo mojej domacej vianocky, ktora vonala krasne a chutila kazdemu :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 13.5.2020, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu