končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Orechové kolieskaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g masla, 125 g prášk. cukru, 1 vajce, 80 g mletých vlašských orechov, 250 g hladkej múky, štipka soli. Plnka: 100 g masla, 100 g prášk. cukru, 80 g ml. vlašských orechov, 1 PL marhuľového džemu, 2 PL rumu, 1 ČL kakaa. Čokol. poleva, orechy na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto spolu zmiešať, dať do chladničky asi na 1 hodinu. Vyvaľkať, vykrájať kolieska, piecť asi 15 minút pri 180°C. Vychladnúť. Vymiešať plnku, natierať na kolieska, spájať po dve. Vrchné koliesko máčať v čokol. poleve, prilepiť 1/4 vl. orecha. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Iveta Š. (miminnka) ID 130186 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 27.11.2016, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosovo-orechové "fúkané" rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g preosiatej hladkej múky špeciál + 1 prášok do pečiva, 250 g masla, 125 g strúhaný kokos, 125 mletých vlašských orechov, 500 g práškový cukor, POSTUP PRÍPRAVY Kratučko na úvod - pre veľkú obľubu týchto rožkov som rovno písala DVOJITÚ dávku. Áno, cukru tam je priveľa, brrrrrr .....ale keď sú také božské :-) Raz v roku ich teda robím, zatiaľ sa vždy podarili - teda sa "nafúkli" a boli vždy eňo-ňuňo. Obligátne - viem, že týchto receptov je tu "mrte", avšak už párkrát sa mi podarilo zapatrošiť tento náš najobľúbenejší, tak si ho ako backup ukladám sem, kde ho snáď vždy nájdem :). Vďaka za pochopenie... Preosiatu múky premiešame s PDP, pridáme ostatné suroviny a poriadne premiešame, kým sa hmota spojí. Nechám v chladničke odležať a do formičiek natláčam, keď mám čas. Formičky sa pred pečením nevymasťujú. Z tejto dávky je cca 90 ks rožkov. Poriadne natláčame plné formičky, ukládame na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 150°C cca 13 minút - aby nehnedli. veľmi krátko po vybratí z rúry vyklápame bez vačšej námahy. Po vychladnutí môžme - nemusíme namáčať v čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Dagmar H. (dasula) ID 6034 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 19.12.2016, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Gaštanové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g masla * 250 g práškového cukru * kocka gaštanového pyré * 300 g polohrubej múky * 3 žĺtky * vanilkový cukor * práškový cukor na posypanie * na zliepanie: ríbezľový džem alebo nugeta POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, toto je rýchly a jednoduchý recept na fantastické koláčiky. Asistovala mi aj dcérka Laurinka, ktorá si priposýpaní koláčikov práškovým cukrom prišla na svoje. Dovolila som jej hádam všetko! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 30.11.2012, 9:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Nebeske medove rezy - starodavny receptPOTREBNÉ PRÍSADY 45 dkg hladkej muky 15dkg praskoveho cukru 3 PL medu 5 dkg masla 3 PL mlieka 1 vajce 1 KL sody PLNKA: 1 a 1/2 masla 1/2 litra mlieka 2 zlate klasy 3PL krystaloveho cukru * mlete orechy na posypanie, pripadne cokoladova poleva POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je od mojej maminky, a ona ho ma este po mojej babicke. Je to neskutocne dobry zakusok, bez ktoreho si ja neviem predstavit Vianoce. Pripomina mi detstvo, domov, vsetko to krasne, co som prezila - je to taky moj liek na dusu :-) Postup v obrazkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 24.8.2012, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Gule, gulky, gulicky- Tiramisu gulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 KL Nescafe, 200 g keksov (obycajnych, bez plnky BB a pod). 250 g mascarpone, 1 -2 PL praskoveho cukru, 2 PL Amaretto alebo mandlova aroma. 2 PL preosiateho kakaa na obalovanie POSTUP PRÍPRAVY Pri tychto gulkach si pridu na svoje vsetci milovnici Tiramisu. Ich priprava je jednoducha a chut famozna. Z celej masy som mala asi 30 guliek. Na obrazku druhe vpravo, obalene v kakaovom prasku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 17.12.2013, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
GrilážPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g Cery, 50 g Palmarínu, 1 salko, 250 g kryštálového cukru, 300 g orechov nahrubo pomletých, 1 balík tortových oblátiek POSTUP PRÍPRAVY Treba to robiť na teflónovej panvici lebo tam sa to neprilepí. Cukor upálime na teflónovej panvici až kým sa celkom nerozpustí. Do tekutého cukru pridáme ceru a palmarín a stále miešame na slabom ohni. Potom pridáme salko a miešame kým sa nám všetky hmoty nespoja stále na miernom ohni. Nakoniec pridáme orechy a odstavíme. Ešte teplé natierame asi 0,5 cm vrstvu na tortovú oblátku a na ňu pritlačíme druhú zase si zoberieme dalšiu oblátku na ňu dáme hmotu a tak ďalej až kým sa nám hmota neminie. Naplnené oblátky ukladáme na seba a trochu zaťažíme, ale tak aby nám hmota nevytekala. Mi to dávame medzi dve drevené dosky na krájanie mäsa. Dáme to do chladničky stuhnúť. Krájame to až na druhý deň na tenšie pásiky. Kto chce môže namáčať konce do čokolády. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov) Lenka D. (dakota14) ID 14662 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2010, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vanilkové venčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 100g oleja, 380ml vody, 300g polohrubej múky, 6 vajec ***** PLNKA: 0,5 l mlieka, 120g kruštál cukru, 1,5 vanilkového pudingu, 1 maslo, rum POSTUP PRÍPRAVY 1. Do kastrólika si dáme olej a vodu a uvaríme. 2. Pridáme múku a zmes miešame tak dlho, až sa nám začne cesto lepiť na steny hrnca. 3. Kastrólik odstavíme a zmes necháme vychladiť. 4. Obsah preložíme do nádoby a premiešame ho s vajíčkom. 5. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré naplníme do cukrárenského sáčku. 6. Na plech vyložený papierom striekame venčeky alebo veterníky. 7. Pečieme vo vyhratej rúre na 180st. 8. Uvaríme si puding s cukrom a po vychladení ho zmiešame s maslom a rumom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 31.12.2008, 23:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Mila guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept je podľa Darinky B.: 4ks MILA rezy, 80g marcipánu/ napr. Dr. Oetker, alebo nejakú kvalitnú marcipánovú tyčinku - kvalitnú, ale tú ak je tvrdšia, tak nastrúhať/, 100g masla, 8 PL mletých vlašských orechov, 4 PL sušeného mlieka, 60g práškového cukru, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Milu nastrúhať, pridať ostatné suroviny, vytvarovať guličky, namáčať v čokoláde - RÝCHLOVKA :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Lucka S. (Lucka1111) ID 152718 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 20.12.2018, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Biela poleva na medovníčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Práškový cukor podľa potreby ,troška citronovej šťavy, 1 vaječný bielok, POSTUP PRÍPRAVY Práškový cukor môžeme preosiať , vaječný bielok precedíme cez sítko a pridáme trocha citrónovej šťavy, vymiešame dozhustnutia. ( keď sa dá citronova šťava je poleva bielšia a lepšie drží ) Cukru dáme toľko, aby poleva po vymiešaní bola hladká a lesklá, a len pomaly stekala po stenách nádoby v ktorej miešame polevu . Na medovníky ju môžeme nanášať tenučkým štetcom, alebo vrecúškom prepichnutým ihlou ( dajú sa aj kúpiť také vrecúška v domácich potrebách - stojí to cca 10,-sk ) . Doozdobovať môžete aj farebnými gulôčkami :-) rôznych tvarov - je to na Vašej fantázii. Necháme poriadne preschnúť cca 1 deň . Ak chcete aby vám poleva nepukala treba to miešať vareškou :-) nie mixérom :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Sisa M. (muckom) ID 2617 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Parížske rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Spodné cesto: 300g hladkej múky, 150g pomletých orechov, 100g práškového cukru, 1 palmarín, vanilkový cukor, 1 žĺtok Krém: 3 celé vajcia, 210g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125g Hera, 1 palmarín, 1/2 SALKO, 4 PL roztopenej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Všetko spolu vypracovať na cest a plniť formičky na rohlíčky zarovno okraju, piecť cca15 min. na 160 stup-och. Na vychladnuté dávať krém. Krém: Ten je ťažší, ale o to lepší. Celé vajcia, vanilkový a kryštálový cukor šlaháme mixérom nad parou POZOR 1 hodinu.(Je to o hubu ale stojí to za to. Mixér musí byť kvalitný inak odíde...) Má to vyzerať tak, že keď vypnem mixér, masa bude hustá. Potom to necháme vychladnúť a do studeného dáme Heru, Palmarín a Salko. Vymiešame poriadne a zdobíme rožky. Namáčame v čokoláde a hneď dávame do chladničky aby čokoláda čo najskorej vychladla. POZOR ukladať na pečiaci papier aby ste ich ľahko odlepili.Stačí nachvílu len aby nestiekol krém. Je to piplačka ale sú fantastické..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Eva K. (evik29) ID 31725 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 16.1.2010, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 121-130) | << predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,113 ďalšie >> |