. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Polievka z cesnaku medvedieho



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné zemiaky, 1 stredná cibuľa, trocha oleja, 1 kytica cesnaku medvedieho (taká, že ju tak normálka objímete v dlani), 4 strúčiky cesnaku, soľ, kocka kuracieho bujónu, troška mčk, 1 kopcová čL vegety, 1 vajco, 1/2 šľahačkovej smotany, 2 čL hlad. múky, trocha mlieka ( v recepte malo byť aj biele víno, ale ja nemám a aj tak sa mi to nezdalo :-D, takže nemala, nedala :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na oleji, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a trolinka ich restujeme. Podlejeme malým množstvom vody a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou.
Kým sa zemiaky dusia, opláchneme listy cesnaku, vytrasieme z nich vodu a odkrojíme stopky. Listy poprekrajujeme nožom len tak nahrubo a zošuchneme ich k zmäknutým zemiakom. Pridáme bujón a zalejeme horúcou vodou z kanvice (přimieřene) ... pridáme aj vegetu. Po dákych 3 minútach odstavíme zo sporáka a všetko v hrnci zmixneme ponorným mixérom.
Vrátime späť na platňu sporáka a počkáme, kým opäť zovrie. Zatiaľ si v miske rozšľaháme šľahačku s vajcom, hladkou múkou a vlejeme do vriacej polievky. Uvidíme, aká je hustá a podľa toho môžeme ešte zriediť mliekom.
Podávame s opečeným chlebom. Polievka je vy- ni - ka -jú - ca ! (robila som ju dnes prvýkrát, ale cez víkend zas fičíme na prechádzku a natrhať cesnak medvedíkovský :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 1.5.2018, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

*♥*Hlivová so zeleninou a klobásou *♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 2 PL oleja, kúsok masla 2 - 3 zemiaky (podľa veľkosti) 1 mrkva, 1 petržlen, 200 g hlivy 2 strúčiky cesnaku 1 nožička obľúbenej klobásy soľ, mčk, drvená rasca, paprika - množstvo podľla chuti 1 PL hladkej múky, 1 PL detskej krupice

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme zeleninu.

V hrnci rozohrejeme olej s maslom, orestujeme cibuľu i cesnak pokrájané nadrobno a pridáme zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Osolíme, pridáme mčk, papriku a drvenú rascu. Prykryjeme a necháme minútu dusiť na minim. stupni.

Po minúte, keď si zelenina pustila svoju šťavu, prilejeme z kanvice toľko horúcej vody, aby zelenina bola práve ponorená. Prikryté necháme dusiť domäkka.

Zatiaľ opláchneme a ošúpeme klobásu, pokrájame ju na menšie kúsky a vhodíme k zelenine. Doplníme príslušné množstvo horúcej vody. Polievku necháme ďalej vrieť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 28.4.2013, 10:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvová polievka s droždím



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mrkvy, 2 kocky droždia, 3 PL detskej krupice, 2 PL oleja, petržlenová vňať, soľ, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a trochu opražíme na oleji. Pridáme rozmrvené droždie a miešame, kým sa droždie medzi mrkvou neroztopí. Podlejeme vodou tak, aby ňou bola mrkva zakrytá, osolíme a za občasného miešania dusíme. Keď je mrkva mäkká, dolejeme vodu a necháme zovrieť. Po zovretí prípadne dosolíme, pridáme posekanú petržlenovú vňať a za stáleho miešania vsypeme pomaly detskú krupicu. Na slabom plameni ešte asi 5 minút povaríme a môžeme papať. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Barbora Š. (baroko) ID 120163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla a jednoduchá mliečna šampiňónová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Šampiňóny (najlepšie čerstvé nie z konzervy), zemiaky, cibuľa, soľ, korenie, vegeta, hríbový bujón, oregano, mlieko, smotana na varenie a solamyl (alebo hladká múka na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji opražíme cibulku, nakrájané šampiňóny, zemiaky nakrájané na menšie kocky, osolíme, okoreníme, dáme oregano, zalejeme vodou aby boli suroviny zaliate (potom budeme dolievať mlieko tak netreba veľa vody) a hodíme tam jeden hríbový bujón. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké. Keď sú už zemiaky uvarené tak prilejeme mlieko (množstvo podľa toho koľko polievky chcete mať) a povaríme. Smotanu zmiešame so solamylom a vlejeme do polievky, za stáleho miešania privedieme do varu a vypneme. Polievku dochutíme podľa potreby vegetou. Podávame s čerstvým chlebíkom. Veľmi jednoduchý a rýchly recept

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvovo zázvorový krém



POTREBNÉ PRÍSADY

cca pol kila mrkvy, cibuľka, čerstvý zázvor-koreň, soľ, korenie, kyslá pochúťková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchla hrejivá polievka. Kto má rád štipľavú chuť zázvoru, určite si príde na svoje.
Na masle alebo olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme postrúhanú alebo nakrájanú mrkvu a zalejeme vodou, len tak, aby bola mrkva zaliata, netreba viac. pridáme postrúhaný zázvor, množstvo ako kto chce, ja dávam asi 1cm zázvoru, soľ, ml.čierne korenie, trošku kari korenia aj kurkumy. keď je mrkva mäkká, polievku rozmixujeme do hladka, dokoreníne ak treba a odstavíme. podávame s kopčekom kyslej smotany a vňaťou. dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.4.2013, 8:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Galská polievka (polievka s udeným mäsom)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zbytkového udeného mäsa, 2 cibule, 750 g zemiakov, 250 g kelu, 400 g konzervovanej bielej fazule, 2 bobkobé listy, 2 čl mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, 1 kocka zeleninového bio bujónu

POSTUP PRÍPRAVY

Polievočku som robila z polovičnej dávky a použila som udené čo nám zostalo zo sviatkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.5.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kuracia polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredné cibule, 2 lyžice olivového oleja, 3 veľké zemiaky, 500 g kuracích pŕs, 1 konzerva krájaných rajčín, 600 ml kuracieho vývaru, koriander, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, 1 lyžica cukru

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na olivovom oleji si do zlatova osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu.
2. Pridáma na drobno pokrájané zemiaky a na drobno pokrájané kuracie prsia. Opekáme cca 10 min.
3. Pridáma konzervu rajčín.
4. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pridáma lyžicu cukru.
5. Pridáma kurací vývar a varíme cca 15 min. (kým nemáme mäsko a zemiaky mäkké).
6. Tesne pred koncom varenia pridáme mletý koriander a 2 strúčiky pretlačeného cesnaku.
Polievočku podávame s chlebíkom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.5.2013, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Paradajková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: 400g rajčinový pretlak, 4 cibule, hl. múka, 1 hovädzí bujon, soľ, čierne korenie, bobkový list, za hrsť ryže

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Cibulu nakrájame nadrobno, speníme v hrnci, necháme podusiť. V druhom hrnčeku uvaríme bujon v 1 litri vody.Ked je cibula udusená, pridáme bujonovy vyvar, osolíme podľa potreby, pridáme čierne korenie, bobkový list. Povaríme. Pridáme rajčinový pretlak a dolejeme vody, aby bola polievka cca do 2 litrov. Povaríme, vyberieme bobkový list, rozmixujeme. Potom pridáme za hrsť ryže a ked je mäkká, môžeme vypnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninová obláčiková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

mrazená zelenina, maslo, zeleninový bujón, soľ, 2 vajcia, krupica

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle opražíme zeleninku. Ja som dnes dala mrkvu, hrášok, kukuricu, karfiol a pór. Zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón a podľa chuti osolíme.
Krupicové obláčiky: z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme žĺtka, osolíme a za stáleho šľahania prisypujeme krupicu, pokiaľ je zmes dostatočne hustá. Obláčiky sádzame do polievky čajovou lyžičkou (na 1 obláčik polovica čl), aby boli dostatočne veľké :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Viera H. (vieruska25) ID 114096 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.4.2013, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Ostrá kuracia polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie kúsky (krídla, trup), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 čilli paprička, cca 1 l vývaru, 1 bobkový list, 2 guličky nového korenia, cca pól malej plechovky kukurice, 1 pór, mleté čierne korenie, soľ, 1 vajíčko,

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je zo stránky www.sme.sk, ale som si ho trochu upravila.

Pri príprave mi nejak blbol foťák, takže nemám úplne presný postup vo fotografiách zachytený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 24.4.2013, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu