končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 126 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |
TORTY |
SvadobnáPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 23.9.2009, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Myšacia :-)PRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 24.9.2009, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Narodeninova rybároviPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2009, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Na MáriuPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2009, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
MeninováPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 23.9.2009, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
MarlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Receptík od Evka A. (evka.a) ID 35030 Veľmi som spokojná, spočiatku som sa toho veľmi bála, odkladala som to asi dva mesiace :-D ale s cestom sa pracovalo veľmi dobre, dobre sa vaľkalo, proste super. Ja som akurát nedala do cesta kakao, ale je dobre ho dať, je väčší kontrast medzi cestom a plnkou. A cesto som nenechávala oddychovať hodinu, asi len 15 minút, keď je teplé, lepšie sa s ním robí, najskôr vmiešavam múku vareškou, neskôr už rukou. Touto cestou ďakujem za skvelý receptík. Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryšt. cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa - ako sa komu ráči:) . Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru POSTUP PRÍPRAVY Ako prvé, uvaríme si Salko deň vopred vo vode, 2,5-3 hodiny celé ponorené vo vode. Vznikne hnedá hustá hmota. Cesto: Do hrnca dáme maslo, med, cukor a miešame na miernom ohni, kým sa nám všetko spojí a rozpustí. Sódu s octom zmiešame a pridáme do hrnca, zmes nám začne trochu kypieť, stále miešame. Za stáleho miešania pridáme vajcia, je nutné miešať, aby sa nám vajcia nezmenili na praženicu. Vznikne hnedá pena, vtedy odstavíme z ohňa. Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, spravte si z neho hrubý valček a rozdeľte na 6 častí. Po jednej vyváľkajte ( môj typ: kým vaľkáte jednu placku, tak ostatné cesto si dajte do misy a zakryte potr. foliou, nestvrdne tak. Ak sa stane, že bude moc tuhé, nahriať na chvíľočku v mikrovlnke) , spravte si nejakú formu podľa ktorej budete vykrajovať cesto. Ja som použila A4 a od každého kraja širšiu ešte o 3 cm. Podľa tejto formy vykrojte cesto a preneste ho na opačnú stranu plechu, na ktorý si dáte papier na pečenie. Ja som pracovala s tromi plechmi, kým sa mi jeden plát upiekol (5-6 minút) treba sledovať, vyváľkala som si ďalší a tak až do konca. Odkrojky nechávame, nakoniec upečieme aj tie. Ja som ich pomlela na mlynčeku na orechy. Hotovú marlenku nimi posypeme z každej strany, na krajoch som si pomohla nožom. Krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť, najlepšie je miešať až do vychladnutia, inak sa urobia hrudky, ja keď nestíham, tak chladím tak, že si dám do väčšieho hrnca vodu, do tej vody postavím puding, zakryjem ho potr. foliou, vraj to pomáha proti hrudkám, raz sa mi nespravili, raz áno, je dobre to občas premiešať, tak mi vychladne pomerne rýchlo. V lepšom prípade mi ho vymieša do vychladnutia manžel. Kým chladne, vyšľaháme si maslo, do ktorého postupne prišľahávame uvarené a vychladnuté salko. Nakoniec prišľaháme aj puding, šľaháme aby nám vznikla hladká hmota. Plnku si rozdelíme na 6 rovnakých častí. Ja som ju v mise nožom akoby rozdelila na 6 častí, a postupne odoberala, vyšlo mi to pekne. Na každý plát rozotrieme až po okraj, posledný plát tiež a aj boky. Nakoniec celú marlenku posypeme pomletými odkrojkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 11.4.2010, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Svokre na narodkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY tortička na spôsob medových rezov POSTUP PRÍPRAVY *** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2009, 8:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ryba pre otca rybáraPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva ******* plnka: 0,5l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 Hera, 100g kryšt. cukru******** jahody poťahovaná hmotou z cukríkov marshmalows a ozdovy sú z falošného marcipánu POSTUP PRÍPRAVY cesto: Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. plnka: Puding s cukrom uvaríme v mlieku, necháme vychladnúť za stáleho miešania, ja som si trochu pomohla hrncom s vodou, vychladlo to pomerne rýchlo, potom po kockách primiešavame maslo, vznikne nám hladká kaša. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Sacherova pre mužika na 30-tkuPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 200g tmavej čokolády, 150g masla, 200g praškového cukru, 6 žltkov, 6 bielkov, 100g polohrubej múky Na polevu: 100g čokolady na varenie, 10g 100% tuku-Cera POSTUP PRÍPRAVY Maslo s cukrom a so žltkami vyšľahame do penista, pridáme roztopenú čokoládu a miešame ďalej. Nakoniec postupne pridávame múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy. Pečieme asi 50-60minút Po vychladnutí rozrezať, natrieť marhuľovým džemom a vrch poliať čokoládou. Dozdobiť podľa fantázie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Peň pre horára na 50-tkuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cesto mramorové podľa Dášky: 4 vajcia, 240g práškový cukor, 150ml oleja, 100ml vriacej vody, kakao, 250g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (robila som z dvoch dávok, aby bol peň vyšší) plnka: 0,5l mlieka, 2 vanilkové pudingy, 1 Hera, 100g kryšt. cukru, 120g pomletých orechov********** plnku na kôru som zafarbila kakaom********* banány a kompotované mandarínky POSTUP PRÍPRAVY cesto: Ušľaháme bielky s 1/2 cukru. V druhej mise šľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, môžme pridať vanilkový cukor. Postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh s cukrom. Jednu tretinu cesta odoberieme a prifarbíme kakaom. Formu na dne vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou. No s papierom na pečenie je to tiež fajn. Do stredu formy dáme 2 lyžice svetlej hmoty a do stredu lyžicu tmavej. Tak postupujeme až do minutia cesta. *********** plnka: Puding s cukrom uvaríme v mlieku, necháme vychladnúť za stáleho miešania, ja som si trochu pomohla hrncom s vodou, vychladlo to pomerne rýchlo, potom po kockách primiešavame maslo, vznikne nám hladká kaša. Nakoniec primiešame pomleté orechy. *********** Trochu plnky si odoberieme na natieranie bokov peňa, prifarbíme kakaom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 126 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ďalšie >> |