. .. .. .. .. .. .
. .

Marlenka - RECEPT 11825

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 7415 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)


Marlenka


[ recept č. 11825 zo dňa  ]


Marlenka


POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík od Evka A. (evka.a) ID 35030 Veľmi som spokojná, spočiatku som sa toho veľmi bála, odkladala som to asi dva mesiace :-D ale s cestom sa pracovalo veľmi dobre, dobre sa vaľkalo, proste super. Ja som akurát nedala do cesta kakao, ale je dobre ho dať, je väčší kontrast medzi cestom a plnkou. A cesto som nenechávala oddychovať hodinu, asi len 15 minút, keď je teplé, lepšie sa s ním robí, najskôr vmiešavam múku vareškou, neskôr už rukou. Touto cestou ďakujem za skvelý receptík. Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryšt. cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa - ako sa komu ráči:) . Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvé, uvaríme si Salko deň vopred vo vode, 2,5-3 hodiny celé ponorené vo vode. Vznikne hnedá hustá hmota.
Cesto: Do hrnca dáme maslo, med, cukor a miešame na miernom ohni, kým sa nám všetko spojí a rozpustí. Sódu s octom zmiešame a pridáme do hrnca, zmes nám začne trochu kypieť, stále miešame. Za stáleho miešania pridáme vajcia, je nutné miešať, aby sa nám vajcia nezmenili na praženicu. Vznikne hnedá pena, vtedy odstavíme z ohňa.
Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, spravte si z neho hrubý valček a rozdeľte na 6 častí. Po jednej vyváľkajte ( môj typ: kým vaľkáte jednu placku, tak ostatné cesto si dajte do misy a zakryte potr. foliou, nestvrdne tak. Ak sa stane, že bude moc tuhé, nahriať na chvíľočku v mikrovlnke) , spravte si nejakú formu podľa ktorej budete vykrajovať cesto. Ja som použila A4 a od každého kraja širšiu ešte o 3 cm. Podľa tejto formy vykrojte cesto a preneste ho na opačnú stranu plechu, na ktorý si dáte papier na pečenie. Ja som pracovala s tromi plechmi, kým sa mi jeden plát upiekol (5-6 minút) treba sledovať, vyváľkala som si ďalší a tak až do konca. Odkrojky nechávame, nakoniec upečieme aj tie. Ja som ich pomlela na mlynčeku na orechy. Hotovú marlenku nimi posypeme z každej strany, na krajoch som si pomohla nožom.
Krém: Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť, najlepšie je miešať až do vychladnutia, inak sa urobia hrudky, ja keď nestíham, tak chladím tak, že si dám do väčšieho hrnca vodu, do tej vody postavím puding, zakryjem ho potr. foliou, vraj to pomáha proti hrudkám, raz sa mi nespravili, raz áno, je dobre to občas premiešať, tak mi vychladne pomerne rýchlo. V lepšom prípade mi ho vymieša do vychladnutia manžel. Kým chladne, vyšľaháme si maslo, do ktorého postupne prišľahávame uvarené a vychladnuté salko. Nakoniec prišľaháme aj puding, šľaháme aby nám vznikla hladká hmota. Plnku si rozdelíme na 6 rovnakých častí. Ja som ju v mise nožom akoby rozdelila na 6 častí, a postupne odoberala, vyšlo mi to pekne. Na každý plát rozotrieme až po okraj, posledný plát tiež a aj boky. Nakoniec celú marlenku posypeme pomletými odkrojkami.
<< Svokre na narodky | Marlenka | Vyborny tvarohovy kolac od Kamilky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (11.4.2010, 14:46)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=25786, dakujem... je uuuuzasna (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrejočka b. (bejdaska) ID 25143 (5.10.2009, 8:23)
No musím povedať, že tento koláčik je fakt vynikajúci. Robila som ho na menšiu oslavu a všetci si pochvaľovali, je fakt úžasná (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína G. (nervacik) ID 85866, mimibazar.sk/nervacik (16.4.2009, 22:02)
Piekla som na sviatky a tento zákusok mal u nás naozaj veľký úspech (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (upravené 12.4.2009, 14:45)
Tak som piekla marlenku podla tohto receptu a musim sa len cudovat, ako si z toho dokazala vyvalkat take velke platy a dokonca az 6 :^) :^)mne sa podarilo iba 5. a o polovicu mensich
Ale to som nevedela, ze v trube trosku narastu...a do cesta som dala len 600 g muky, viac by som tam nezapracovala, ani keby som sa rozkrajala ;-) ;-) ;-) ;-)
ale chutovo je vynikajuca (Y) (Y) (Y) (Y)
urcite som ju nerobila poslednykrat :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Veronika K. (veronika13) ID 7415 (4.3.2009, 14:33)
pridala som aj receptík, áno je z MMB :-)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (4.3.2009, 9:04)
aj ja by som rada receptik vyzera skvelo (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (4.3.2009, 8:06)
tá je ukážková!!! (Y) už len zahryznúť!! recept je z MMB?? *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (4.3.2009, 15:21)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2296&user=760
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2537&user=12842
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4463&user=35030
je ich tu kopec, už len prečítať všetky ;-) ;-) (jidlo) (jidlo) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Veronika K. (veronika13) ID 7415 (4.3.2009, 17:57)
hm, si ma schladila, ale však môžem pridať aj svoju trošku, nie? *-)
ODPOVEDAŤ
Ivana J. (Ambra) ID 12842 (7.3.2009, 23:07)
(Y) jasné, pridaj...keď som ja robila svoju, nemdopadlo to dobre, teraz už je ich tu viac, tým pádom viac skúseností a dobrých rád |:o) ja som robila podľa jedného receptu a napísala som, že som prišla na to, že je dobré ak cesto vychladne, zohriať ho v mikrovlnke (Y) a mamička napísala, že aj ona tak robila.....a pritom v postupe o tom nebola ani zmienka +o( a koľko som sa pre to natrápila :-Sja nie som (cinky) ručičky mám tenké, po každom vaľkaní som si musela dať pauzu ;-)ale stojí za to prečítať všetky komentáre pri tých receptoch ešte predtým, než ju niekto začne prvýkrát robiť (Y) (Y) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu