končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Mäsová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g mletého mäsa,100g koreňovej zeleniny,cibuľa,2PLoleja,soľ,voda a petrťlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso zalejeme v hrnci vodou a roztlačíme dôkladne vidličkou,aby neostalo zlepené/tak bolo v recepte no ja ked som druhý raz varila túto polievku som mäso opražila na sucho v hrnci lebo na môj vkus bola predtým dosť mastná /osolíme a varíme 15min.V prípade potreby dolejeme vodu. Zeleninu pokrájame na kúsky.Na oleji opražíme najprv cibuľu,pridáme zeleninu,všetko dáme k mäsu a uvaríme do mäkka.Na záver pridáme vňať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Alena K. (AJKA77) ID 12317 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2014, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Tom YumPOTREBNÉ PRÍSADY tom yum pasta, kokosové mlieko, zelená cibuľka, kuracie stehno - vykostené (alebo prsia), šampiňóny, cesnak, soľ, limetka, zázvor, rybacia omáčka, ryžové cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia, cibuľku, cesnak a šapiňóny si nakrájame. Do hrnca dáme zovrieť vodu, pridáme tom yum pastu. Ja som na cca 1,5l vody dala jednu polievkovú lyžicu pasty. Treba to ochutnať, lebo je dosť pálivá! Keď nám zovrie voda s pastou, pridáme kuracie mäso, cesnak, cibuľku a šampiňóny. Varíme cca 10 min. (podľa veľkosti mäska). Do polievky pridáme soľ, limetkovú šťavu (možno aj z 2 limetiek).Dochutíme ešte rybacou omáčkou (nemusí byť) a nastrúhaným zázvorom (cca 3cm kúsok - podľa chuti). Keď máme mäso urobené, polievka je hotová. Ryžové cestoviny uvaríme podľa návodu. Ja polievku ochucujem kokosovým mliekom až na tanieri, no len kvôli tomu, že priateľ ju má rád bez mlieka, ja mám rada práve keď je tam toho mlieka veľa. Čiže každý podľa chuti :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana P. (dzenettka) ID 33460 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY kyslá kapusta,cca 1/2 kg bravčového mäsa, údené mäso, mletá červená paprika, klobáska, huby POSTUP PRÍPRAVY . . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
šalátová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY hlávkový šalát, vajíčka, soľ, smotana na šľahanie, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 20.6.2013, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hlivovo - smotanová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g čerstvej hlivy ustricovej, 5ks zemiakov, 1 smotanu na varenie 12% (200ml), kyslú lahôdkovú smotanu (200ml), 1 cibuľu, olej, čierne korenie mleté, mletá paprika, soľ, hladká múka, vývar alebo hubový bujon (asi 1L) POSTUP PRÍPRAVY Čerstvú hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme k nej nakrájanú hlivu a podusíme. Pridáme očistené, na malé kocky nakrájané zemiaky. Poprášime mletou paprikou. Zalejeme vyvarom alebo hubovým bujonom, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, v ktorej sme rozmiešali lyžicu hladkej múky a ešte chvíľu povaríme. Polievku môžeme dochutiť a ozdobiť kyslou lahôdkovou smotanou . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria K. (Maribell) ID 278176 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľová polievka s údeným mäsom (v tlakáči)POTREBNÉ PRÍSADY 250 g suchej fazule, 2 mrkvy, 1 petržlen, 2 stopky sedana (stopkový zeler), 1 zemiak, 300 g údeného mäsa (rolované pliecko), 2 - 3 bravčové kosti (ak máte údené mäso s kosťou, tak toto už netreba), 4 strúčiky cesnaku, 1 čL soli, 1/2 čL mčk, 1/2 čL saturejky, 1 čL majoránky, 2 PL hladkej múky, 1 PL masla, 2 PL oleja, jarná cibuľka s vňaťou POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred preberieme fazuľu, opláchneme ju a dáme do misy s vodou. Necháme ju naboptnávať 20 - 24 hodín. Do tlakového hrnca dáme umyté údené mäso a kosti. Nesolíme!!! Varíme pol hodiny a potom odstavíme. Potom ako klesne tlak pár v hrnci, otvoríme ho a vyberieme mäso i kosti. Do vody, v ktorej sa varilo mäso vložíme naboptnanú fazuľu, mčk a saturejku. Hrniec uzavrieme a varíme 20 minút (od začiatku varu). Kým sa varí fazuľa, očistíme zeleninu a nakrájame ju. Tiež môžeme pokrájať vychladnuté mäso. Po 20 minútach musí byť už fazuľa mäkká (ak to nie je dáka starina), takže do hrnca pridáme pokrájanú zeleninu a soľ a necháme chvíľu variť (cca 10 min), kým pripravíme zápražku z masla, oleja a hladkej múky. Popražíme ju do bledohneda a zalejeme vodou. Hneď ju vlejeme do vriacej polievky k zelenine. Povaríme všetko spolu 3 - 5 minút. Zatiaľ nadrobno pokrájame cibuľku, prípadne i nejakú inú čerstvú vňať a prelisujeme cesnak. Spolu s majoránkou dáme všetko do polievky, dosolíme podľa chuti a hotovo! Polievka je vynikajúca z veľkej strakatej fazule. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.5.2013, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Špargľová polievka so syrovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia cibuľ, 600 g špargle, 3 stredné zemiaky, soľ, hovädzí vývar, biele korenie, 1/2 čL vegety, čerstvé bylinky (bazalka ap), 1 PL masla, trocha oleja na knedlíčky: 1PL masla, trocha mlieka (cca 4 PL), 2 PL hladkej múky, 60 g goudy (alebo iný), 1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozpustíme maslo, pridáme olej a nadrobno pesekanú cibuľu. Orestujeme a pridáme očistenú a pokrájanú špargľu, osolíme, okoreníme a prikryjeme pokrievkou. Necháme chvíľu dusiť vo vlastnej šťave a pridáme pokrájané zemiaky. Potom podlejeme vývarom (alebo vodou + bujónkocka) len do výšky zeleniny. Po 15 minútach dolejeme ďalšiu tekutinu (vývar alebo vodu), pridáme (ale nemusíme) trocha vegety a dusíme domäkka. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme bylinkami a prípadne dosolíme či dokoreníme. Pri servírovaní vložíme do polievky knedličky, prskneme trocha tekvicového oleja a môžeme pridať ešte čerstvú bazalku na ozdobu. Knedličky: Do malého kastrólika dáme mlieko s maslom, keď je roztopené, stiahneme zo sporáka a pridáme múku, dobre premiešame. Ak je zmes suchá, pridáme ešte lyžicu mlieka. Dáme na sporák a zmes miešame, až kým nevznikne kompaktné nelepivé cestíčko. Necháme ho vychladnúť a potom doň vyklepneme vajíčko, pridáme postrúhaný syr a riadne rozmiešame. Z tejto hmoty odoberáme malou lyžičkou a formujeme buď valčeky alebo guľky. Môžeme ich vyobracať v strúhanke a potom znova v dlaniach vygúľať, aby neboli lepkavé. Vypražíme ich v horúcom oleji. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 10.6.2015, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Držková polievka z hlívy ústricovejPOTREBNÉ PRÍSADY hlíva ústricová (množstvo podľa potreby) u mňa 0,5 kg, 2 cibule, 1-2 str.cesnaku, kúsok masla alebo oliv.olej, červená paprika, kajanské korenie, soľ,racsa,majoránka, petrž.vňať.Pre tých,ktorí radi zemiaky,nech sa páči... POSTUP PRÍPRAVY Určite poznáte vzácnu a liečivú hubu Hlívu ústricovú a recepty z nej.Pre tých,ktorí ju ešte neskúsili,ponúkam jednoduchý recept na polievočku. Hlívu umyjeme vodou a dáme do cedníčku odkapať.Do hrnca dáme kúsok masla (oliv.oleja) a pokrájanú cibuľu.Chvíľu restujeme a pridáme na pásiky pokrájanú hlívu a dusíme,pokiaľ sa neodparí voda z húb.Potom hrniec odstavíme,chvíľu počkáme (to preto,aby paprika nezhorkla) a poprášime červenou paprikou.Zalejeme teplou vodou,vrátime na oheň,pridáme prelis.cesnak,rascu a na miernom ohni varíme cca 30 min.Nakoniec už odstavenú polievku osolíme,cez prsty rozmrvíme majoránku - kvôli aróme, a podľa chuti pridáme kajanské korenie. Kajanské korenie je výborné vec: Podporuje cirkuláciu krvi, trávenie, napomáha pôsobeniu proti baktériám, blahodarný pri bolestivých stavoch.Kajenské korenie je zvláštna odroda mletej červenej chilli papričky. Účinná látka kapsaicín má mnohé pozitivne zdravotné účinky.....ja ho pijem len tak,preventívne alebo keď cítim,že niečo na mňa lezie :-) Výborná a hlavne zdravá polievočka je na svete.Určite ju ale nezabite vegetou a nejakou zásmažkou alebo zápraškou.Viem,že u nás sa zahusťujú polievky len týmto spôsobom,ale verte,nie je to potrebné.Polievky bez zahustenia sú omnoho lepšie a vynikne ich pravá chuť. K hlíve ústricovej: výskum ukázal, že hlíva ústricová pôsobí proti nádorovým ochoreniam. Konzumácia hlívy ústricovej pôsobí pozitívne na náš imunitný systém a zvyšuje jeho aktivitu. Výskumy poukázali aj na priaznivé účinky hlívy pri liečbe ekzémov, kožných alergií, hemeroidov, kŕčových žíl a nádorových ochorení. Hlíva tiež pozitívne vplýva na náš krvný tlak, ochorenia srdca, cievnej sústavy a na znižovanie hladiny cholesterolu. Môžeme ju taktiež využiť aj ako prírodné antibiotikum..... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 14.9.2013, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
jednoducha a zdrava polievka z cervenej sosovicePOTREBNÉ PRÍSADY 250 g cervenej sosovice, 3-4 mensie zemiaky, 1 cibula, bobkovy list, majoranka, olej, voda, sol, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Nadrobno pokrajanu cibulku orestujeme na oleji do sklovita, potom pridame umytu sosovicu s nakrajanymi zemiakmi a trosku oprazime. Pridame horucu vodu, asi trojnasobok mnozstva sosovice a zemiakov (asi 2L). Osolime, dame vegetu a bobkovy list. Varime kym zemiaky nezmakknu, cca 30 min, sosovica bude uvarena skor, trosku sa rozvari a pekne zahusti polievocku. Nakoniec pridame majoranku. Namiesto vegety ja pouzivam susenu zeleninu z dm drogerie, neviem ako presne sa to vola, ale neobsahuje to glutamam sodny, obsahuje to morsku sol, takze tuto polievocku jedava aj moja 1,5 rocna dcerka. Je jedna z nasich najoblubenjesich. Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Nada B. (nadab) ID 60171 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 12.1.2019, 16:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka z reďkovkových listovPOTREBNÉ PRÍSADY reďkovkové listy z 2 zväzkov červených reďkoviek, olej, 1 cibuľa, 200 g zemiakov, zeleninový alebo slepačí vývar, soľ, kyslá smotana, reďkovka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Na počudovanie fakt dobrá polievka. Na oleji speníme cibuľku, pridáme umyté listy, podusíme. Pridáme nakrájené zemiaky, zalejeme vývyrom a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Rozmixujeme. Podľa hustoty môžeme pridať ešte vývar. Dochutíme soľou. Servírujeme s lyžicou kyslej smotany a nastrúhanou reďkovkou. (ja som si smotany dala aj viac, je to výborné!!) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2013, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,126 ďalšie >> |