.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.419 (zobrazuje se 111-120)první << předchozí 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 další >>
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Syrovo-sunkovo-brokolicovo-spenatovy quiche

POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: 125 g palmarinu alebo masla, 3 dl hladkej muky, 1 PL studenej vody. Na plnku: brokolica, sunka, listovy spenat (kupujem v kauflande,take mrazene gulicky) asi 200 g tvrdeho syra (ja som zmiesala udeny aj klasicky), 1 slahackova smotana (200g) alebo kysla alebo smotana na varenie, asi 1 dl mlieka, 4 vajicka, sol, mlete cier.korenie Na klasicky hlboky plech treba davku zdvojnasobit!

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na cesto som si dovolila pozicat od Evulky,dufam,ze nebude vadit. Ostatne je viac-menej improvizacia a cele to je jeden rychly obed.

Takze suroviny na cesto si spracujeme,na chvilu dame do chladu,aby maslo zase trosku stuhlo. Medzitym si na pare uvarime brokolicu a gulicky spenatu.
Cesto utlapkame do nizsej kolacovej formy,evicka uvadza okruhlu s priemerom 25 cm,ja som to natlacila do maleho vymasteneho,mukou vysypaneho plechu (cesta som tak od oka urobila trosicku viac). Popichame vidlickou a 10 min. predpekame v rure vyhriatej na 220 stupnov.
Zatial si zmiesame smotanu,vajicka,mlieko, nastruhany syr a nakrajanu sunku,mozeme jemne osolit a okorenit,ale pozor na syr,niektore su slansie.
Na predpecene cesto rozlozime brokolicu a spenat a zalejeme pripravenou masou.
Pecieme asi 20 min stale na tych 220 stupnoch. Ja som po 20 min.ruru vypla a nechala tam kolacik dojst dalsich 5 minut.


Na velky plech som na zalievku pouzila: 1 kyslu + 1 smotanu na varenie, asi 3 dl mlieka, 7 vajec. To len pre inspiraciu, kludne improvizujte :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) poslední: 4.2.2010, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Surová domáca vegeta

POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg mrkva, 1/2 kg petržlen, 1/2 kg cibuľa , 1/2 kg kaleráb, 1/4 kg zeler /buľva/ , 1/4 kg pór, 2-3 kelové listy, zelerová vňať, 1/2 kg soli

POSTUP PRÍPRAVY

Postup jednoduchý - všetku zeleninu očistíme, pokrájame na kúsky a pomelieme na mlynčeku na mäso. Potom premiešame so soľou a uložíme do fliaš od majonézy a hotovo. Nesterilizujeme a ni nijako tepelne neupravujeme. Takto naloženú mletú zeleninu používam do základu pod dusené mäso, na dochutenie polievok, jednoducho všade tam, kde sa hodí vegeta. Pri varení opatrne, pretože zmes je poriadne slaná, takže najprv mletú zeleninovú zmes a až potom prípadne dosoliť! Je to jednoduché, vydrží to veľmi dlho /aj dva roky/ bez sterilizovania v komore či v pivnici. a je to bez chémie.Ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo mi 5 fliaš od majonézy. Je to naozaj výborná prísada do jedla, robíme ju už roky. Myslím, že poslúži hlavne pre zdravo sa stravujúce rodinky... :)

Napadlo mi doplniť, že sa táto surová slaná zmes môže nechať usušiť v rúre, ale ono sa to spečie do jednej masy a treba to potom nejako rozmrviť - rozmixovať , ale príde mi zbytočné ničiť vitamíny sušením. Ale kto by chcel zdravú klasickú suchú vegetu - dá sa to aj takto upraviť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) poslední: 29.9.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Zemiaky pečené vo vývare

POTREBNÉ PRÍSADY

malé zemiačiky*1 PL oliv.oleja*60 g masla*2 strúčiky cesnaku*soľ*mčk*zeleninový vývar*bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Dlhšia príprava zemiakov,ale stojí to za to.Doporučujem k pečenému masu,alebo aj ku kyslému mlieku :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) poslední: 27.10.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Petržlenová žemľová knedľa

POTREBNÉ PRÍSADY

2 staršie žemle - 250 g polohrubej múky - 100 ml mlieka (alebo smotany na varenie) - 1/2 kocky droždia - 4 PL masla - 2 PL nasekanej petržlenovej vňate - 2 vajcia - soľ - alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Super domáca príloha, veľká mňamka, hodí sa najmä k omáčkovým mäskám, ako napríklad k môjmu bravčovému na divoko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 5.2.2014, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g masla (Palmarin), 1 žĺtok, voda, soľ

Náplň: 2 paradajky (cca 200g), 150 g údeného syra, 1 konzerva šampiňónov, 100 ml sladkej smotany, 50 ml mlieka, 2 vajíčka, 100 g syra na strúhanie (eidam), cibuľa, bazalka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

...nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Mária Rašková (Majka R.) ID 18480 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 28.4.2011, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Syrovo - kukuričné placky

POTREBNÉ PRÍSADY

* 300g aidam * 100g sterilizovaná kukurica * 1 ML bazalka * 3 vajíčka * 2 PL poloh.múka * ... strúhanka na obaľovanie

POSTUP PRÍPRAVY

masku sa teraz vyhýbame naďaleko

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) poslední: 14.2.2012, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Pečené zemiaky s nivovou omáčkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Na omacku: niva, taveny syr, smotana na varenie, mlieko, muka na zahustenie, cesnak, cibula. Na zemiaky: zemiaky :-p sol,korenie a tak

POSTUP PRÍPRAVY

Haha, kedze v jednoduchosti je krasa, ponukam vam inspiraciu na lahky a chutny bezmasity obed :o) A priznam sa..., na tuto lahodku sme prisli vcera vecer s kamoskou pri pivku, ked nas chytal hlad a fantazirovali sme o vsemoznych "lakocinkoch" ,o)

Na oleji si spenime na drobno nakrajanu cibulu, pridame na kocky pokrajanu nivu, miesame,aby sa nepripalilo, ked sa zacne topit pridame taveny syr (bambinoviteho typu), podlejeme troskou mlieka a nechame roztopit (za obcasneho miesania), potom prilejeme smotanu a varime,varime,varime, kym nie je omacka omackovita. Podla chuti dohustime mukou rozmiesanou v mlieku. Ku koncu varenia pridame pretlaceny cesnak a este chvilu povarime. Ked treba dosolime, vacsinou netreba,syry su slane az-az. A to je zakladna nivova omacka, aku asi vacsina z vas pozna. Je super na cestoviny, na grilovane maso a tak podobne.
No a tu je teda moj tip, prelejte si nou pecene zemiaky :-p je to vazne chutne, muz sa najprv pytal,ci masko nebude,ale nakoniec nanho uplne zabudol ,o)
Dnes sme si tam pridali aj surove sampinony, piekli sa cely cas so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) poslední: 6.3.2011, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
SUPER BRYNDZOVE PIROHY OD MOJEJ MAMICKY
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400g bryndze, 8-9 stredne velkych zemiakov, polohr. muka, sol, trosku mlieka, suseny kôpor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Jedla somu uz rozne bryndzove pirozky, ale tieto mam zo vsetkych najradsej. Robievala ich kedysi moja mamina a teraz ich robievam ja svojim detvakom :)

1. V supke si uvarime asi tak 8-9 stredne velkych zemiakov. Po uvareni a osupani ich pohachlujeme najemno (take tie malilinke dierocky, ako sa struha aj syr). Potom masu rukou trosku premiesime a vznikne nam krasna hladucka kasa. Tuto kasu osolime cca 1/2 pol. lyzicou soli a premiesame.

2. Odoberieme si do druhej misky polovicu kase a prisypeme polohrubu muku a rukou miesime. Muku davam odhadom, tak aby bolo cesto pevne a nelepilo sa (je trosku elasticke). Rozdelime si ho na niekolko casti (podla velkosti dosky na valkanie) a na pomucenej doske si rozvalkame cesto na hrubku cca 1mm.

3. Pripravime si plnku. K druhej polovici zemiakovej kase pridame bryndzu a dobre vymiesame. Ak je plnka hrudkovita alebo velmi husta (sypka), prilejeme trosku mlieka, to plnku zvlacni a zjemni. Potom prisypeme este suseny kopor, cca 2 cajove lyzicky a vymiesame.

4. z vyvalkaneho cesta vykrajujeme kolieska, do stredu dame plnku a koliesko napoly preklopime a uzavrieme. Dookola v zlepenej casti este pritlacame priborovy nozik tak, aby nam vznikla stvorcekova vzorka, je to esteticke a lepsie prilepi cesto k sebe. Ak mame formicku na pirozky, tak pouzijeme tu, je to jednoduchsie a pirozky su potom naozaj nadherne.

5. Po naplneni pirozky povarime vo vriacej osolenej vode. Ked ich hodime do vody, pockame, kym vyplavaju na povrch a este varime cca 3 minutky.
Po uvareni poukladame pirozky do hlbokeho taniera, dame na ne roztopit cca polievkovu lyzicu masla a ked sa masielko celkom roztopi, posypeme este susenym kôprom a jemne premiesame. Podavame s kyslim mlieckom. Mnam!

Ja zvyknem robit viac pirozkov na viac dni, takze tie, ktore sa hned neskonzumuju, poukladam na tanier tak, aby sa nedotykali, dam ich do mraznicky zamrazit a ked uz su zmrznute, iba ich poprekladam do mikrotenoveho sacka a dam spät do mraznicky. Ked na ne dostaneme chut, vyberieme si, kolko potrebujeme a take zmrznute dame varit do vriacej vody (bod 5). Je to velmi jednoduche, chutne a vdaka mraznicke aj uskladnitelne jedlo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Jana Snopková (j@nula) ID 1067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) poslední: 9.12.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Cestoviny s brokolicou

POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny, brokolica, cesnak, olivový olej, syr (akýkoľvek, alebo aj hotovú syrovú omáčku, tvrdý syr...), ja som dala aj šunku, príp. kuracie mäso (aj pečené)... bazalka, oregáno.

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji orestujeme nadrobno pokrájaný cesnak, pridáme uvarenú a pokrájanú brokolicu, ja som dala aj pokrájanú šunku (môžu byť kľudne aj šampiňóny, kuracie mäso...), pridala som hotovú syrovú omáčku, trochu smotany na varenie (bolo to trochu husté) alebo aj vývar z brokolice. Necháme roztopiť syry (syrovú omáčku), pridáme bazalku a oregáno a nakoniec vmiešame uvarené cestovinky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Magdaléna H. (hrmka) ID 421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 11.12.2007, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Zemiaky Ekvátor (rovník)

POTREBNÉ PRÍSADY

Očistené zemiaky, bylinkové maslo - korenina - 3 lyžičky, čerstvé maslo 100g, šťava z pol citróna, cesnak, 1 lyžica medu, soľ, olivový olej, jablká 3-4, tvrdý syr, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Jemné cesankové zemiaky s vôňou byliniek...proste rýchle labúžo...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) poslední: 6.3.2011, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.419 (zobrazuje se 111-120)první << předchozí 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 další >>