.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkem: 1.452 (zobrazuje se 111-120)<< předchozí 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,146 další >>
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Plnka - receptík starých mám

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuracia pečienka hrsť petržlenovej vňate 1 stredná cibuľa soľ mleté korenie vegeta 1 strúčik cesnaku (alebo v prášku) 1/2 PL bravčovej maste (bez toho to nie je ono) 1/2 PL oleja (od oleje je plnka mäkšia) 4 vajcia 4 PL strúhanky (resp.koľko vajec toľko lyžíc strúhanky) 1 PL polohrubej múky (resp.podľa potreby viac)

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, neviem koľko z Vás tento receptík a pozná, ale zatiaľ som ho na MMB nevidela.
Táto špecialitka pokiaľ ja viem, sa robí hlavne na Východe a nie je bez neho žiadna nedeľná polievka.
U nás sa robí už niekoľko generácií, všetky deti bez výnimky v rodine ju milujú a je super, pretože deti ani nevedia, že papajú pečienku. Varí sa v polievočke a podáva ako príloha k varenému mäsu.
Zatiaľ každá návšteva, ktorá ju ochutnala, si tento receptík vypýtala, a tak sa oň chcem podeliť aj s Vami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

zuzana v. (tokaji) ID 16570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) poslední: 17.11.2014, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Zapekana brokolica zo zemiakmi

POTREBNÉ PRÍSADY

olej,zemiaky,hlavka brokolice,mlieko,3 vajička,sol,1 malu lyžičku vegety,syr

POSTUP PRÍPRAVY

Zapekaciu misku si vymažeme olejom a naukladame nakrájanými zemiakmi, a brokolicu rozobratu na ružičky..V mlieku si rozmiešame 3 vajíčka, pridáme sol, a 1.lyžičku vegety, rozmiešame a zalejeme touto zmesou zemiaky a brokolicu. Dáme piest do vyh.rury na 170st. 1/2 hodiny prykrite alobalom, potom odkryjeme, posypeme na hrubo struhaným sýrom a dáme ešte na 15 minut zapiect.Dobru chut !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 6.8.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
SPENATOVE HALUSKY SO SYROVOU OMACKOU - FANTASTICKEEEEEEEEEE .-))

POTREBNÉ PRÍSADY

mrazeny spenat, cesnak, polohruba muka, voda, olej, sol - CESTO. cibula, sampiony, postruhany plesnovy syr - OMACKA

POSTUP PRÍPRAVY

TAKZE IDEME NA TO: na oleji oprazime cibulku, pridame nakrajane sampiony, ked su poprazene, pridame nasruhany syr niva a roztopime. recept to neuvadzal, ale ja som do tej omacky pridala trosku mlieka, aby jej bolo viac a bola trosku redsia:-)) a nic sa nestalo, bola super :-)))
cesto na halusky urobime tak, ze rozmrazime spenat, pridame do neho trosku oleja - ja som dala olivovy - od oka:-), sol, podla chuti, cesnak - tiez podla chuti, ja som dala asi 6 strucikov, a polohrubu muku, podla potreby. Vypracujeme klasicke haluskove cesto a uvarime halusky...
podavame poliate omackou...
JE TO FANTASTIKUS:-)))))
nasla som to niekde na nete a trosku zdokonalila:-)))
dajte si:-))), dobruuuuu chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Monika R. (Monikabb) ID 20936 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) poslední: 25.1.2013, 18:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Petržlenová žemľová knedľa

POTREBNÉ PRÍSADY

2 staršie žemle - 250 g polohrubej múky - 100 ml mlieka (alebo smotany na varenie) - 1/2 kocky droždia - 4 PL masla - 2 PL nasekanej petržlenovej vňate - 2 vajcia - soľ - alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Super domáca príloha, veľká mňamka, hodí sa najmä k omáčkovým mäskám, ako napríklad k môjmu bravčovému na divoko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 5.2.2014, 17:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Quiche [kiš] - francúzsky slaný koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g hladkej múky, 100 g masla (Palmarin), 1 žĺtok, voda, soľ

Náplň: 2 paradajky (cca 200g), 150 g údeného syra, 1 konzerva šampiňónov, 100 ml sladkej smotany, 50 ml mlieka, 2 vajíčka, 100 g syra na strúhanie (eidam), cibuľa, bazalka, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

...nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Mária Rašková (Majka R.) ID 18480 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 28.4.2011, 11:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Zemiaky Ekvátor (rovník)

POTREBNÉ PRÍSADY

Očistené zemiaky, bylinkové maslo - korenina - 3 lyžičky, čerstvé maslo 100g, šťava z pol citróna, cesnak, 1 lyžica medu, soľ, olivový olej, jablká 3-4, tvrdý syr, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

Jemné cesankové zemiaky s vôňou byliniek...proste rýchle labúžo...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) poslední: 6.3.2011, 23:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Pečené zemiaky s nivovou omáčkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Na omacku: niva, taveny syr, smotana na varenie, mlieko, muka na zahustenie, cesnak, cibula. Na zemiaky: zemiaky :-p sol,korenie a tak

POSTUP PRÍPRAVY

Haha, kedze v jednoduchosti je krasa, ponukam vam inspiraciu na lahky a chutny bezmasity obed :o) A priznam sa..., na tuto lahodku sme prisli vcera vecer s kamoskou pri pivku, ked nas chytal hlad a fantazirovali sme o vsemoznych "lakocinkoch" ,o)

Na oleji si spenime na drobno nakrajanu cibulu, pridame na kocky pokrajanu nivu, miesame,aby sa nepripalilo, ked sa zacne topit pridame taveny syr (bambinoviteho typu), podlejeme troskou mlieka a nechame roztopit (za obcasneho miesania), potom prilejeme smotanu a varime,varime,varime, kym nie je omacka omackovita. Podla chuti dohustime mukou rozmiesanou v mlieku. Ku koncu varenia pridame pretlaceny cesnak a este chvilu povarime. Ked treba dosolime, vacsinou netreba,syry su slane az-az. A to je zakladna nivova omacka, aku asi vacsina z vas pozna. Je super na cestoviny, na grilovane maso a tak podobne.
No a tu je teda moj tip, prelejte si nou pecene zemiaky :-p je to vazne chutne, muz sa najprv pytal,ci masko nebude,ale nakoniec nanho uplne zabudol ,o)
Dnes sme si tam pridali aj surove sampinony, piekli sa cely cas so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) poslední: 6.3.2011, 23:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
SUPER BRYNDZOVE PIROHY OD MOJEJ MAMICKY
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

400g bryndze, 8-9 stredne velkych zemiakov, polohr. muka, sol, trosku mlieka, suseny kôpor, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Jedla somu uz rozne bryndzove pirozky, ale tieto mam zo vsetkych najradsej. Robievala ich kedysi moja mamina a teraz ich robievam ja svojim detvakom :)

1. V supke si uvarime asi tak 8-9 stredne velkych zemiakov. Po uvareni a osupani ich pohachlujeme najemno (take tie malilinke dierocky, ako sa struha aj syr). Potom masu rukou trosku premiesime a vznikne nam krasna hladucka kasa. Tuto kasu osolime cca 1/2 pol. lyzicou soli a premiesame.

2. Odoberieme si do druhej misky polovicu kase a prisypeme polohrubu muku a rukou miesime. Muku davam odhadom, tak aby bolo cesto pevne a nelepilo sa (je trosku elasticke). Rozdelime si ho na niekolko casti (podla velkosti dosky na valkanie) a na pomucenej doske si rozvalkame cesto na hrubku cca 1mm.

3. Pripravime si plnku. K druhej polovici zemiakovej kase pridame bryndzu a dobre vymiesame. Ak je plnka hrudkovita alebo velmi husta (sypka), prilejeme trosku mlieka, to plnku zvlacni a zjemni. Potom prisypeme este suseny kopor, cca 2 cajove lyzicky a vymiesame.

4. z vyvalkaneho cesta vykrajujeme kolieska, do stredu dame plnku a koliesko napoly preklopime a uzavrieme. Dookola v zlepenej casti este pritlacame priborovy nozik tak, aby nam vznikla stvorcekova vzorka, je to esteticke a lepsie prilepi cesto k sebe. Ak mame formicku na pirozky, tak pouzijeme tu, je to jednoduchsie a pirozky su potom naozaj nadherne.

5. Po naplneni pirozky povarime vo vriacej osolenej vode. Ked ich hodime do vody, pockame, kym vyplavaju na povrch a este varime cca 3 minutky.
Po uvareni poukladame pirozky do hlbokeho taniera, dame na ne roztopit cca polievkovu lyzicu masla a ked sa masielko celkom roztopi, posypeme este susenym kôprom a jemne premiesame. Podavame s kyslim mlieckom. Mnam!

Ja zvyknem robit viac pirozkov na viac dni, takze tie, ktore sa hned neskonzumuju, poukladam na tanier tak, aby sa nedotykali, dam ich do mraznicky zamrazit a ked uz su zmrznute, iba ich poprekladam do mikrotenoveho sacka a dam spät do mraznicky. Ked na ne dostaneme chut, vyberieme si, kolko potrebujeme a take zmrznute dame varit do vriacej vody (bod 5). Je to velmi jednoduche, chutne a vdaka mraznicke aj uskladnitelne jedlo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Jana Snopková (j@nula) ID 1067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) poslední: 9.12.2011, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Zemiaky pečené vo vývare

POTREBNÉ PRÍSADY

malé zemiačiky*1 PL oliv.oleja*60 g masla*2 strúčiky cesnaku*soľ*mčk*zeleninový vývar*bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Dlhšia príprava zemiakov,ale stojí to za to.Doporučujem k pečenému masu,alebo aj ku kyslému mlieku :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) poslední: 27.10.2013, 12:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Jednoduché cestoviny za 15 min. (cukina,špenát,rajčiny)

POTREBNÉ PRÍSADY

Cukina,/prip. baklažán/,rajčiny, cibuľa, špenát, pasirovane rajčiny alebo maly pretlak, 2-3 strucky cesnaku, provensalske korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si dáme variť vodu na cestoviny, a medzitym si urobíme omáčku nasledovne:
Na oliv. oleji trošku opiecť cibuľu, pridať cukinu, 3-4 minut podusit s troškou vody, ked sa vyparí pridať špenát, olúpané rajčiny (šupku rajčiniek zľahka narezat, a ponorit na 10 sec. do vody - do tej co si pripravujeme prave na cestoviny) šupka sa z rajčiny ihned oddeli. Rajčinky potom pokrajať a pridať do omáčky, taktiež pridať 2 dcl pasirovanych rajčín, príp. malý pretlak s troškou vody (alebo si to zľahčite, a pridajte rajčinky v konzerve) , nakoniec cesnak, provensálske korenie, soľ a nechať chvíľku prevariť.
Medzitým sa nám už určite dovárajú cestoviny, ktoré zľahka scedíme a šupneme do omáčky a poriadne premiešame.
Je to hotové za 15 minut.
Kto nediétuje, môže si pridať aj mozarellu.

Môžete použiť aj baklažán, ale ten samozrejme predtym poriadne nasolit, nechat 30 min. odstat, potom oplachnut z horkej vody, pokrajať ho na kocky a použiť do omáčky.
Dobrú chuť Vám prajem!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 6.5.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.452 (zobrazuje se 111-120)<< předchozí 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,146 další >>