. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1141-1149)<< predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115

POLIEVKY

Šošovicová polievka s klobásou



POTREBNÉ PRÍSADY

sáčok šošovice * 2 klobásy * mrkva * petržlen * petržlenová vňať * cibuľa * celé čierne korenie * soľ * zásmažka: múka + olej + cibuľa + mletá červená paprika *

POSTUP PRÍPRAVY

Vééélice jednoduchý - kuk na obrázkový postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.11.2010, 11:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rýchla rajčinová polievka bez zápražky (pre zaneprázdnených alebo lenivých ;-))



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčinový džús Rio (alebo iná 100%ná rajčinová šťava, ale ja používam len tento), 3 pol. lyžice kryštálového cukru, 1 pol. lyžica olivového oleja, pol kávovej lyžičky mletej škorice (mám na mysli tú najmenšiu lyžičku), soľ alebo vegeta podľa chuti (ja dávam bezglutamanovú solčanku s morskou soľou).

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme variť dzús (je taký hustejší, ale netreba riediť), pridáme cukor (môže ho byť aj menej, alebo aj viac, podľa toho, aký je džús kyslý, ja dávam 3-3,5 pol. lyžice), rozmiešať, keď začne vrieť, prisypať škoricu a solčanku, nechať chvíľu prevrieť, odstaviť a potom vmiešať lyžicu olivového oleja.

Ako "závarku" dávam malému k polievke až priamo do taniera uvarené drobné cestoviny a/alebo nastrúhaný tvrdý syr. Pre dospelých to ešte v tanieri môžete posypať mletým korením (najlepšie je čerstvo zomleté).
Dnes som ju robila - trvalo mi to 12 minut. Ako prílohu som ale dala nakrájanú lokšu (nechcelo sa mi variť cestoviny) a strúhaný syr, bolo to super, malý sa išiel doslova "zadusiť", má ju veľmi rád.

Varianty:
- Môžete pridať rajčinu a šunku nakrájané na drobné kúsky a trocha provensálskych byliniek (všetko tesne pred odstavením)
- dobré sú aj opečené krutony z rohlíka a strúhaný syr a pri varení pridať do polievky 1 prelisovaný strúčik cesnaku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Adriana L. (kikina) ID 231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.11.2015, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mexická chilli polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté bravčové mäso * 2 rajčinové pretlaky alebo 1 l rajčinového neochuteného džúsu * 3-4 rajčiny * 1 konzerva bielej fazule * 1 konzerva červenej fazule v slanom náleve * pór * na dochutenie: 1 ks nastrúhaný muškátový oriešok * cesnak * soľ * chilli korenie * chilli sójová omáčka ostrá * sójová omáčka sladká * emčéká * sladká paprika * 2 PL whisky *

POSTUP PRÍPRAVY

Pre pár dňami, čudujsasvete, sa vrátil kolega brata švagra sestry mojej kamarátky cez internet z Mexika, kde bol pozvaný na návštevu. Nakoľko som sa ja nemohla pochváliť takýmto návratom, tak som pozvala Mexiko do našej kuchyne a uvarila som výlučne pre dospelákov a iné veľké deti mexickú ostrokyslú chilli polievku. Podobá sa tej pravej mexickej, len je málinko poslovenčená, ale keď si dáte pri jedení (alebo už pri varení?) dvojmetrové sombrero s navešanými banánmi a ananásami na hlavu, na stôl si prehnane vehementne naaranžujete kaktusy, vpustíte trocha južného slnka cez okno, urobíte si fiestu v tieni lampiónov, jedlo spláchnete tequilou, odovzdane sa budete oddávať poobednej sieste...a večer zatancujete v šialene červenej volánikovej sukni manželovi/priateľovi/milencovi mambu a potom budete odolávať rozzúrenému býkovi..... atď atď... tak budete mať Mexiko aj Vy doma a ešte k tomu ušetríte niekoľko desiatok tisíc dolárov. A to sa oplatí! Takže pripájam recept na mexickú polievku, ktorá je chuťovo veľmi zaujímavá, najmä ak do neho nastrúhate jeden celý muškátový oriešok bez nechtov a člupnete dve lyžice Vašej obľúbenej whisky. Ak ste už stihli celú whisky vypiť, alebo Vám ju vyslopali hostia, tak pridajte trošku z niečoho, čo Vám tí nevychovanci nechali, hlavne aby to bolo „tvrdé žltej farby“, napr. brandy, koňak, alebo ako tomu všetkému hovorí môj známy z Hornej Dolnej: „neaký hociaký štok“. Túto polievku robievam ako hlavné jedlo, podávam ju s tortillami (bežne dostať v obchodoch), robievam ju brutálne brutálne abnormálne štipľavú, až pri nej plačeme, vrieskame od bolesti, skuvíňame a minieme kartón papierových vreckoviek na usoplené nosy. Koniec-koncov sú štipľavé jedlá podľa amerických odborníkov odrazu zdravé, okrem toho, že Vás pália 3x, (pozn. redakcie: prvýkrát, keď ich jete, druhý krát, keď ich chcete nechať tam, kde ste sa najedli a tretí krát keď o nich rozprávate) zrýchľujú metabolizmus a prirodzene zdvíhajú adrenalín v tele, na ktorý sme určite pri vychovávaní svojich detičiek zvyknuté. A niektorí jedinci s vyšším počtom detí alebo s depresívnym šéfom v práci, sú na zvýšenom adrenalíne aj závislí....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 15.10.2015, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cesnaková polievka s plávajúcimi očami podľa starej mamy



POTREBNÉ PRÍSADY

veľa, ale naozaj veľa cesnaku * voda * zemiaky * vajíčka podľa počtu rodinných členov * šľahačková smotana * polohrubá múka * soľ * starší chlieb na kocky do polievky * olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som zdedila po mojej babičke, recept je vynikajúci, jednoduchý, zvládne ho každá aj začínajúca mamička/nemamička, resp. ocko/neocko, všetkým bude chutiť a zožnete veľký úspech. Všetky ingrediencie máte určite stále doma, a za 20 minút máte uvarenú výbornú zdravú polievku, po ktorej sa Vám možno zníži tlak, ale bude to iba dočasný stav, nebude treba ani vyberať tlakomer z kredenca.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 27.10.2016, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Domáce strúhané cestovinky do polievky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajíčko * hladká múka * vegeta resp. soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Milé mamičky, príprava týchto cestovín Vám zaberie 5-10 minút práce a nakoľko z nich vzniknú domáce cestoviny, sú chuťovo bezkonkurenčné! Robievam ich do každej polievky deň dopredu, aby cestoviny uschli. Keď ich vyskúšate, možno už cestoviny do polievky nebudete kupovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 20.12.2007, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Superbielkovinová cícerka



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 zemiakov, por, trochu masla, 1 a pol l vody, bobkovy list, konzerva ciceru, slahacka a nejaky tav, syr, trosku parmezanu- nie je az tak prepotrebny

POSTUP PRÍPRAVY

Do 1 a pol litra vody dame varit 4-5 mensich zemiakov (ak sa najde doma jeden velkostou podozrivy z okolia Cernobylu, staci jeden) spolu s bobkovym listom a solou. Uvarime takmer do makka, - tak 10 min.
Medzitym na masle oprazime pokrajany por, a spolu s cicerom z konzervy (par orieskov si nechame stranou) pridame do polievky.
Nechame zohriat tak 3 min., pridame tak pol kelimka slahacky-nech sa rychlo dobije energia z vcerajsieho aerobiku- a 3-4 kocky tav. syra. nechame rozpustit a na zaver ak sa v chladnicke najde taka delikatesa ako parmezan, tak patri prave do tejto polievky, chut neuveritelne zdvihne :)
Trochu vychladnute cele vymixujeme, pridame zabudnute oriesky, a samozrejme navrch patria krutonky..
Nas zlepsovak: ziadne pecenie na panvici, uz nam tak niekolkokrat zhoreli- ak mate hriankovac, zopar toastov silnejsie pripiect a pokrajat na kocky
Polievka vsetkym doma uzasne chuti, uspech ma aj u svokry :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Rachel A. (uzasnakovi) ID 2890 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Protirakovinová brokolicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

hlavne brokolicu, ostatné ingrediencie určite doma máte

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som pozerala jednu reláciu o zázračných účinkoch brokolice, ako likviduje rakovinové bunky, aká je zdravá a ako by sme jej mali zjesť za deň aspoň 400g. Takže si uvaríme protirakovinovú polievku a zabijeme dve muchy jednou ranou - odoženieme zubatú a najeme sa. Postup je nasledovný:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Marcela K. (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 12.2.2013, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Smotanovo-zemiakový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

400g očistených zemiakov
100g cibule
40g rastl. tuku
800ml vody
20g mletej papriky
200g čerstvých húb (hrsť sušených)
300g chudých párkov
5dl mlieka
250g smotany
50g hladkej múky
soľ, korenie
kocku Masoxu

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista, zaprášime paprikou, speníme, zalejeme vodou, vložíme kocky zemiakov, nakrájané huby (namočené sušené), kocky párkov, soľ, korenie a Masox. Akonáhle začne guláš vrieť, zalejeme ho zálievkou z rozšľahaného mlieka so smotanou a múkou. Varíme 30 minút za občasného miešania.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Veľmi rýchla bryndzová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

voda, zemiaky,bryndza,soľ, rajbanička (drobná cestovina), pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriacej a osolenej vody dáme nakrájané zemiaky a rajbaničku, necháme 15 minút povariť, odstavíme. V miske si v troche vlažnej vody rozmiešame bryndzu, vlejeme všetko do hrnca a zasypeme nasekanou pažítkou.
Mlsnejšie jazýčky si môžu dochutiť polievku v miske lyžicou kyslej smotany,
prajeme "fajné mňamkanie".
P.s.: dobré je navariť jej viacej, budete sa vracať do hrnca pre dupľu :o)))))))
P.s.2: napíšte, ako vám chutilo
katka a adamko

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katka R. (myška) ID 2085 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 10.7.2012, 14:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1141-1149)<< predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu