. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Grécke - pastitsio mleté mäso s hrubými makarónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubé dlhé makaróny, 2 vajcia, olivový olej, na mäsovú zmes: 700g teľacie mäso, 1 cibuľa, 500g balenie rajčinovej šťavy alebo 5 rajčín vymixovaných, soľ, čierne korenie, 2lyžice cukru, 2 lyžičky škorice a 2 klinčeky, 2 bobkové listy, na bešamel: 1L mlieka, 8 polievk.lyžíc hladkej múky,3 polievk.lyžice masla, soľ, korenie,trochu muškátového oriešku, 2 vajcia,200g slaný tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

1, makaróny si uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame s 2 vyšprudlovanými vajíčkami a dáme na
vyolejovaný vyšší plech s rozmerom 30x40 a posypeme strúhaným slaným syrom 50g
2, v hrnci si osmahneme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osmahneme, zalejeme rajčinovou
šťavou, osolíme, pridáme korenie, cukor, škoricu, klinčeky a bobkové listy a na miernom plameni
varíme 40 minút, hotové odstavíme a vyberieme klinčeky a bob.list , vlejeme mäsovú zmes na makaróny
3, pripravíme si bešamel: v hrnci si rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku, rýchlo miešame, stíšime
oheň na minimum a za stáleho miešania pridávame mlieko, miešame,aby sa nám neurobili hrudky a
varíme do zhustnutia, ochutíme soľou, korením a trochou muškátového korenia, po zhustnutí hrniec

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 6.4.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Baklažán plnený mletým mäsom+ryža+zelenina


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

aj takéto papanie môže vznikúť.. ked už neviem, čo narýchlo spraviť... a toto bolo naozaj raz-dva hotové. viem, ze to nie je nič nové pod slnkom, no pridávam na inšpiráciu...

POSTUP PRÍPRAVY

použila som všetko vhodné, čo som našla v kuchyni:
zabudnutý baklažán, mleté mäso, ryžu, cibuľu, cesnak, kápiu, sojovú omáčku, provenskálske korenie, kukuricu, mrazenú zeleninovú zmes (čínsku), paradajjky, petržlen. vňať, syr
Ryžu som dala variť. Baklažán som rozkrojila pozdlžne a opatrne "vydlabala". Na oleji som spenila cibuľu, pridala nakrájanú kápiu a potom mäso, pokrájané vnútro z baklažánu, okorenila som to a pridala všetko ostatné okrem číny a kukurice, tie som primiešala už len nakoniec. Dala som tomu asi pol hodinku. potom som posolený baklažán naplnila udusenou zmesou + ryža a položila do pekáča. podliala výpekom z maska+voda ak treba v priebehu pečenia. ku koncu som posypala nastrúhaným syrom.
do baklažánu sa mi nezmestilo celé to mäsko so zeleninou a ryžou, zjedli sme to len tak, ani do 10 by ste nenarátali, ako to zmizlo :-D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírka s kyslou smotanou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso, 1 kyslá smotana, 2 vajíčka, soľ, korenie, červená mletá paprika, cibuľa, cesnak (dala som sušený), 2 namočené na kocky-pokrájané rohlíky v mlieku. Tá smotana fašírky úplne zjemnila, sú šťavnaté a moc chutné . Niečo som vypražila, niečo upiekla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 4.4.2013, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PLNENA PAPRIKA TROCHA INAC*****



POTREBNÉ PRÍSADY

oranžové papriky,paradajky,kečup,mleté mäso,syr,cesnak,vegeta,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Paprikám zrežeme vršky,vyčistíme od jadierok,zrezané vršky si necháme.Mäso zomelieme,syr nastrúhame,pridáme korenie,vegetu a cesnak.Premiešame a naplníme papriky.Prikryjeme a dáme na pekáč,do ktorého sme dali trocha oleja.Podlejeme trochou vody,zakryjeme a dusíme v rúre asi 20 minút.Medzitým nakrájame paradajky,vložíme ich pomedzi papriky,pridáme tiež pár lyžíc kečupu a dusíme ešte niekoľko minút.Odkryjeme a necháme trocha zapiecť.


Ja som pridala ešte uvarený cícer a dochutila feferonkami v soli.

Podávame so zemiakovou kašou.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

PLNENÉ KELOVÉ LISTY



POTREBNÉ PRÍSADY

kelové listy /dľa potreby i ružičkový kel/, soľ, mleté mäso/polotovar z marketu asi 500g/, ryža vo varných sáčkoch /asi 1 sáčok/, hubový bujon, fašírkové korenie, cesnak /asi 3 strúčiky/, múka, vajce, strúhanka.

POSTUP PRÍPRAVY

Kelové listy umyjeme a prevaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tie najväčšie a najpeknejšie odložíme na plnenie a ostatné použijeme do plnky /keď nemám dosť listov, zvyknem uvariť ružičkový kel spolu s listami/. Mleté mäso zmiešame s ryžou, ktrorú sme vopred uvarili vo vode s hubovým bujonom, mierne osolíme, dochutíme fašírkovým korením. Pridáme roztlačený cesnak, časť uvarených kelových listov /alebo uvarený ružičkový kel/, ktoré sme nadrobno nakrájali. Vymiešame masu, ktorou plníme listy. Najskôr si z plnky vyformujem valček, ktorý zabalím do listu a potom celý naplnený list obalím v trojobale. Smažíme na oleji. Robievam ich veľa do zásoby, takže potom ich skladujem neobalené v trjobale v marzníku. Dľa potreby vyberiem, obalím a vysmažím Zvyknem k tomu urobiť na kocky uvarené zemiačky poliaté roztopeným maslom....no fakt mňamka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Spomienka na leto v Grecku :))) "Bifteky" so syrom Feta



POTREBNÉ PRÍSADY

mlete mäso , sol , korenie, trosku vegety ( ja ju jednoducho milujem,),paprika, syr Feta, popripane aj cukina

POSTUP PRÍPRAVY

Mläte mäso okorenime,opaprikujeme, osolime , povegetime :))) POZOR na sol a vegetu..nie vela...lebo samotna feta je slana ,)

Fetu si nakrajame na male kocky a ked pridavame cukinu , tak aj tuto na male kocecky,)

Mozno pouzit roznu zapekaciu formu...aj formu na "srnci" chrbat . Formu si vystelieme papierom na pecenie.

Mäsovu zmes si rozdelime na dve rovnake casti. Prvou castou vystelieme spodok formy . Na vystelenu zmes dame nakrajanu Fetu a prikryjeme druhou castou mäsovej zmesi :)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Mirka R. (Caya) ID 86310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.10.2010, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Masovo-zemiakový pekáčik



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté maso-bravčové alebo bravčové +hovadzie*3 menšie mrkvy alebo jedna vačšia*korenie na mleté maso*soľ*mčk*1 celozrná bageta*1 vajíčko*mlieko*zemiaky*3 strúčiky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je to pravé čevebčiči,ale vzhľadom to pripomína a chuťovo je to vynikajúce.Ja som myslela,že bude aj dnes naobed no moja drahá polovička zblajzla celý pekáčik :)).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 117 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (70) posledné: 21.2.2014, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Plnená pečená fašírka



POTREBNÉ PRÍSADY

600-900g mletého mäsa, 1-2 vajcia, strúhanka 2-3 lyžice, soľ. korenie, cesnak, vegeta ,rasca, 1 sladká smotana, náplň do fašírky- párka/y/ja dávam obyčajnú-je hrubšia a najlepšia a vajíčka uvarené natvrdo. zemiaky+maslo+mlieko, rasca, soľ- na zemiakovú kašu.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme s rascou a soľou a urobíme kašu s mliekom a maslom. Fašírka- tento recept je tu vo viacerých variantoch,ale v tomto nie,,,tak vkladám pre inšpiráciu, je vcelku rýchly a chutný. Podľa mňa "tajomstvo" spočíva práve v sl.smotane:) Fašírka nie je tak suchá, a výhoda, je že je nevyprážaná a nestojíte pri sporáku:))
Takže mäso dáme do misky, ochutíme soľou, rascou, vegetou, korením a cesnakom, pridáme vajíčka, strúhanku, premiešame, nakoniec vlejeme sladkú smotanu a riadne premiešame,,,smotanu mäsko krásne "vypije". Potom si dáme vrstvu na vymastený pekáč, na to uložíme párku, vajíčka a prikryjeme to druhou vrstvou a vyformujeme na taký bochník.
Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme a necháme pripiecť na vrchu ešte asi 15-20 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Marcela B. (MB) ID 6939 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 17.11.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

МУСАКА (bulharská MUSAKA)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka * 4 cibule * olej * 500 g paradajok * soľ * MČK * čubrica (saturejka) * petržlenová vňať *** 1 kg zemiakov *** 3 PL oleja * 3 PL hladkej múky * 500 ml mlieka * soľ * 2 vajcia *** 300 g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Musaka je tradičné balkánske jedlo, v každej oblasti Balkánu je iná, toto je bulharská verzia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.10.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pastierska pita



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne.
Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu.
Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu