končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Grécke - pastitsio mleté mäso s hrubými makarónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubé dlhé makaróny, 2 vajcia, olivový olej, na mäsovú zmes: 700g teľacie mäso, 1 cibuľa, 500g balenie rajčinovej šťavy alebo 5 rajčín vymixovaných, soľ, čierne korenie, 2lyžice cukru, 2 lyžičky škorice a 2 klinčeky, 2 bobkové listy, na bešamel: 1L mlieka, 8 polievk.lyžíc hladkej múky,3 polievk.lyžice masla, soľ, korenie,trochu muškátového oriešku, 2 vajcia,200g slaný tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY 1, makaróny si uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame s 2 vyšprudlovanými vajíčkami a dáme na vyolejovaný vyšší plech s rozmerom 30x40 a posypeme strúhaným slaným syrom 50g 2, v hrnci si osmahneme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osmahneme, zalejeme rajčinovou šťavou, osolíme, pridáme korenie, cukor, škoricu, klinčeky a bobkové listy a na miernom plameni varíme 40 minút, hotové odstavíme a vyberieme klinčeky a bob.list , vlejeme mäsovú zmes na makaróny 3, pripravíme si bešamel: v hrnci si rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku, rýchlo miešame, stíšime oheň na minimum a za stáleho miešania pridávame mlieko, miešame,aby sa nám neurobili hrudky a varíme do zhustnutia, ochutíme soľou, korením a trochou muškátového korenia, po zhustnutí hrniec Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 6.4.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Baklažán plnený mletým mäsom+ryža+zeleninaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY aj takéto papanie môže vznikúť.. ked už neviem, čo narýchlo spraviť... a toto bolo naozaj raz-dva hotové. viem, ze to nie je nič nové pod slnkom, no pridávam na inšpiráciu... POSTUP PRÍPRAVY použila som všetko vhodné, čo som našla v kuchyni: zabudnutý baklažán, mleté mäso, ryžu, cibuľu, cesnak, kápiu, sojovú omáčku, provenskálske korenie, kukuricu, mrazenú zeleninovú zmes (čínsku), paradajjky, petržlen. vňať, syr Ryžu som dala variť. Baklažán som rozkrojila pozdlžne a opatrne "vydlabala". Na oleji som spenila cibuľu, pridala nakrájanú kápiu a potom mäso, pokrájané vnútro z baklažánu, okorenila som to a pridala všetko ostatné okrem číny a kukurice, tie som primiešala už len nakoniec. Dala som tomu asi pol hodinku. potom som posolený baklažán naplnila udusenou zmesou + ryža a položila do pekáča. podliala výpekom z maska+voda ak treba v priebehu pečenia. ku koncu som posypala nastrúhaným syrom. do baklažánu sa mi nezmestilo celé to mäsko so zeleninou a ryžou, zjedli sme to len tak, ani do 10 by ste nenarátali, ako to zmizlo :-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírka s kyslou smotanouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso, 1 kyslá smotana, 2 vajíčka, soľ, korenie, červená mletá paprika, cibuľa, cesnak (dala som sušený), 2 namočené na kocky-pokrájané rohlíky v mlieku. Tá smotana fašírky úplne zjemnila, sú šťavnaté a moc chutné . Niečo som vypražila, niečo upiekla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 4.4.2013, 8:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENA PAPRIKA TROCHA INAC*****POTREBNÉ PRÍSADY oranžové papriky,paradajky,kečup,mleté mäso,syr,cesnak,vegeta,olej POSTUP PRÍPRAVY Paprikám zrežeme vršky,vyčistíme od jadierok,zrezané vršky si necháme.Mäso zomelieme,syr nastrúhame,pridáme korenie,vegetu a cesnak.Premiešame a naplníme papriky.Prikryjeme a dáme na pekáč,do ktorého sme dali trocha oleja.Podlejeme trochou vody,zakryjeme a dusíme v rúre asi 20 minút.Medzitým nakrájame paradajky,vložíme ich pomedzi papriky,pridáme tiež pár lyžíc kečupu a dusíme ešte niekoľko minút.Odkryjeme a necháme trocha zapiecť. Ja som pridala ešte uvarený cícer a dochutila feferonkami v soli. Podávame so zemiakovou kašou. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 5.12.2010, 15:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
PLNENÉ KELOVÉ LISTYPOTREBNÉ PRÍSADY kelové listy /dľa potreby i ružičkový kel/, soľ, mleté mäso/polotovar z marketu asi 500g/, ryža vo varných sáčkoch /asi 1 sáčok/, hubový bujon, fašírkové korenie, cesnak /asi 3 strúčiky/, múka, vajce, strúhanka. POSTUP PRÍPRAVY Kelové listy umyjeme a prevaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme vychladnúť. Tie najväčšie a najpeknejšie odložíme na plnenie a ostatné použijeme do plnky /keď nemám dosť listov, zvyknem uvariť ružičkový kel spolu s listami/. Mleté mäso zmiešame s ryžou, ktrorú sme vopred uvarili vo vode s hubovým bujonom, mierne osolíme, dochutíme fašírkovým korením. Pridáme roztlačený cesnak, časť uvarených kelových listov /alebo uvarený ružičkový kel/, ktoré sme nadrobno nakrájali. Vymiešame masu, ktorou plníme listy. Najskôr si z plnky vyformujem valček, ktorý zabalím do listu a potom celý naplnený list obalím v trojobale. Smažíme na oleji. Robievam ich veľa do zásoby, takže potom ich skladujem neobalené v trjobale v marzníku. Dľa potreby vyberiem, obalím a vysmažím Zvyknem k tomu urobiť na kocky uvarené zemiačky poliaté roztopeným maslom....no fakt mňamka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.5.2011, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Spomienka na leto v Grecku :))) "Bifteky" so syrom FetaPOTREBNÉ PRÍSADY mlete mäso , sol , korenie, trosku vegety ( ja ju jednoducho milujem,),paprika, syr Feta, popripane aj cukina POSTUP PRÍPRAVY Mläte mäso okorenime,opaprikujeme, osolime , povegetime :))) POZOR na sol a vegetu..nie vela...lebo samotna feta je slana ,) Fetu si nakrajame na male kocky a ked pridavame cukinu , tak aj tuto na male kocecky,) Mozno pouzit roznu zapekaciu formu...aj formu na "srnci" chrbat . Formu si vystelieme papierom na pecenie. Mäsovu zmes si rozdelime na dve rovnake casti. Prvou castou vystelieme spodok formy . Na vystelenu zmes dame nakrajanu Fetu a prikryjeme druhou castou mäsovej zmesi :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Mirka R. (Caya) ID 86310 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.10.2010, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Masovo-zemiakový pekáčikPOTREBNÉ PRÍSADY mleté maso-bravčové alebo bravčové +hovadzie*3 menšie mrkvy alebo jedna vačšia*korenie na mleté maso*soľ*mčk*1 celozrná bageta*1 vajíčko*mlieko*zemiaky*3 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Nie je to pravé čevebčiči,ale vzhľadom to pripomína a chuťovo je to vynikajúce.Ja som myslela,že bude aj dnes naobed no moja drahá polovička zblajzla celý pekáčik :)). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 117 návštěvníkov) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (70) posledné: 21.2.2014, 16:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená pečená fašírkaPOTREBNÉ PRÍSADY 600-900g mletého mäsa, 1-2 vajcia, strúhanka 2-3 lyžice, soľ. korenie, cesnak, vegeta ,rasca, 1 sladká smotana, náplň do fašírky- párka/y/ja dávam obyčajnú-je hrubšia a najlepšia a vajíčka uvarené natvrdo. zemiaky+maslo+mlieko, rasca, soľ- na zemiakovú kašu. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme s rascou a soľou a urobíme kašu s mliekom a maslom. Fašírka- tento recept je tu vo viacerých variantoch,ale v tomto nie,,,tak vkladám pre inšpiráciu, je vcelku rýchly a chutný. Podľa mňa "tajomstvo" spočíva práve v sl.smotane:) Fašírka nie je tak suchá, a výhoda, je že je nevyprážaná a nestojíte pri sporáku:)) Takže mäso dáme do misky, ochutíme soľou, rascou, vegetou, korením a cesnakom, pridáme vajíčka, strúhanku, premiešame, nakoniec vlejeme sladkú smotanu a riadne premiešame,,,smotanu mäsko krásne "vypije". Potom si dáme vrstvu na vymastený pekáč, na to uložíme párku, vajíčka a prikryjeme to druhou vrstvou a vyformujeme na taký bochník. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme asi 1 hodinu, potom odokryjeme a necháme pripiecť na vrchu ešte asi 15-20 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Marcela B. (MB) ID 6939 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 17.11.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
МУСАКА (bulharská MUSAKA)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového pliecka * 4 cibule * olej * 500 g paradajok * soľ * MČK * čubrica (saturejka) * petržlenová vňať *** 1 kg zemiakov *** 3 PL oleja * 3 PL hladkej múky * 500 ml mlieka * soľ * 2 vajcia *** 300 g tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY Musaka je tradičné balkánske jedlo, v každej oblasti Balkánu je iná, toto je bulharská verzia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 27.10.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pastierska pitaPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu. Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,37 ďalšie >> |