.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 217 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,22 ďalšie >>
HOVÄDZIE MÄSO
Jamieho hovädzie s vaječnou ryžou

POTREBNÉ PRÍSADY

200 g uvarenej ryže,2 jarne cibulky,2 vajcia,sojova omačka,2 stručiky cesnaku,asi 2 cm čerstveho zazvoru,1 chilli paprička,1 mrkva,1 červena cibula,petrž.vnat alebo koriander,200 g hovädzieho steaku,čínske korenie,sol,ml.korenie,olej,sezamove semiačka,huby shitake

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 4.7.2012, 0:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
*♥*Tatarák *♥*

POTREBNÉ PRÍSADY

(ingrediencie uvádzam na 1 osobu, takže každý si urobí, koľko bude potrebovať) *************** hovädzia sviečkovica - 100 g porcie (len pre manžela o dosť viac :-D ), cca 1/2 čL z každého (mčk, mletá sladká paprika, drvená rasca), 1/2 menšej cibule, 1 celý žĺtok, podľa chuti kečupu a horčice, trocha worchesterskej omáčky a pre azbesťákov aj trocha chilli *****Na hrianky: chlieb, olej, cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso očistíme od povrchových blán, pokrájame a zomelieme (keď nerobím veľa, tak mäso škrabem nožom a to je oveľa lepšie). Mäsko sformujeme do guličiek (cca 100 g), kladieme ich do stredu taniera a lyžicou ich sploštíme. V strede tataráčika lyžicou urobíme priehlbinu, do ktorej vyklepneme žĺtko. Dookola nakladieme koreniny, cibuľu pokrájanú nadrobno a všetky pochutiny.
Servírujeme. Na stôl dáme ešte pochutiny, koreniny a každý si zamieša svoj tataráčik, kým sa upečú hrianky.
Hrianky pripravíme klasicky, ošúpeme k nim cesnak. Servírujeme ich horúce.
Ja teda nie som milovníčka alkoholu, ale v tomto prípade robím výnimku. Červené víno dokonale doplní toto senzačné jedlo.
No a keď tatarák robím len pre nás doma, tak ho pre všetkých namiešam sama a až potom dávam na taniere. My toto jedlo milujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2011, 20:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
TATARAK*****

POTREBNÉ PRÍSADY

Pravá sviečkovica,soľ,čierne mleté korenie,červená paprika,rasca,kečup,horčica,worčester,cibuľa,žltka,prípadne chilli . Na hrianky:tmavý starší chlieb,olej,cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovicu odblaníme,pokrájame na menšie kúsky a na jemno pomelieme.Môžeme aj dvakrát.Origoš recept-sviečkovica sa škrabe nožom!Cibuľu nakrájame na drobno,pridáme soľ, červenú papriku,mleté čierne korenie,rascu,worčester,žltka,horčicu,kečup a ak máme radi pikantné,tak aj chilli omáčku.Poriadne premiešame .Medzitým si na oleji opečieme hrianky zo staršieho tmavého chleba.Necháme ich stiecť na kuchynskej utierke,poriadne potrieme strúčikom cesnaku a naložíme si vymiešaný tatarák.

POZOR-žltka a mäso musí byť čerstvé!

Na prianie EVIANY,foto doložím

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 10.9.2010, 5:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
ORIENTÁLNY HOVÄDZÍ GULÁS s baklazánom

POTREBNÉ PRÍSADY

300g hovädziny na gulas,1 baklazan,olivovy olej,1cibula,1 hlavicka cesnaku,1 zelena paprika,1väcsia doza lupanych paradajok,sol,mck,miesane korenie zo sladkej mletej papriky,koriandra,rimskeho kminu cumin,chilli,muskatoveho orieska,skorice,roztlaceneho klinceka a kardamonu.Na koniec budeme potrebovat aj cerstvu alebo susenu mätu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrajame na kocky,predtym samozrejme oplachneme.Na olivovom oleji ho oprazime, podlejeme vodou a dusime takmer do mäkka.pridame nasekanu cibulu ,obsah dozy s paradajkami a zmes korenia a asi 10 min nechame takto okorenene dusit,mozeme ak je to huste este podliat trochou vody.Medzitym si ocistime baklazan,nakrajame na kocky a nechame trocha postat.Popri tom si ocistime a na pasiky nakrajame zelenu papriku a spolu s baklazanom a na platky nakrajanym cesnakom pridame do hrnca k mäsu.Pomiesame a este 20min podusime.Osolime ,ociernokorenime.Nakoniec pridame cerstvu alebo susenu nasekanu mätu,premiesame a odstavime. Ako priloha je vhodna ryza,bulgur,alebo chlieb.My sme mali s ciabattou.Mozete si k tomu pripravit aj jogurt zmiesany s trochou soli a cesnakom a mäsko do gulasu si mozete tiez zvolit lubovolne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2010, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
Hovädzie po indicky

POTREBNÉ PRÍSADY

600g hovädzieho alebo telacieho zadného i predneho, 1 biely husty grecky jogurt, 1 pohár leča alebo uncle bens oriental s ananásom, 5 velkých cibúlˇ, sol´, 3 lyžičky kari korenia, 3 bobkové listy, 3 klinčeky, štipku čili korenia alebo vynechatˇ, 5 zrniek čierneho korenia, olej

POSTUP PRÍPRAVY

1, mäso odblanime, umyjeme, osušíme a pomelemie, zmiešame ho s jogurtom a necháme postátˇ 2, cibule pokrájame nahrubo 3, v hrnci si zohrejeme olej, osmahneme cibule a asi 5 minút ju dusíme, pridáme mäso, osolíme ho, premiešame a do zmesi vylejeme lečo, ja som použila uncle bens oriental sladkokyslý s ananásom 4, mäsovú zmes ochutíme všetkými koreninami a zakryté udusíme do mäkka, vhodná príloha je ryža 5, dobrú chutˇ

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.9.2011, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
DIVOKÝ GULÁS

POTREBNÉ PRÍSADY

750g hovädziny(alebo miesaneho mäsa akekolvek),1 PL masti,4 velke cibule,1 KL rasce,2 CL mck,1 KL mleteho zazvoru,2 CL mletej papriky,6 guliciek noveho korenia,6 guliciek borievky,1 bobkovy list,sol,3 struciky cesnaku,2 PL kecupu,1 polievkova alebo gulasova kocka,kto chce aj zaprazka

POSTUP PRÍPRAVY

U nas sa dnes schladilo tak sme mali gulasik.Na tomto gulasi je super to,ze ho mozete robit totalne na "divoko" aj zmiesanim rôznych druhov mäsa .Je super aj napr bravcovy v kombinacii s pecienkou,no je na vas a na vasej chuti ci obsahu mraznicky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.8.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
Hovädzie "Znojemské"

POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 400 g hov. mäsko, 3 kyslé uhorky, 1 cibuľa, cca 0,5 - 1 l vody na zaliatie, 2 ML červená paprika,1 ML vegeta, 1 ML soli, mčk podľa chuti....na zatrepku: 1 pochúťkova smotana, 0,5 dl mlieko, j1 PL kopcovitešia polohrubá múka, 1 ML pálivá červená paprika...balík cestovín

POSTUP PRÍPRAVY

vid obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 12.5.2012, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
Pikantní roštěná

POTREBNÉ PRÍSADY

4 porce: 800 g hovězí roštěné, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 menší salátová okurka, 6 cherry rajčátek nebo 2-3 rajčata (podle velikosti), žlutá paprika, provensálské koření, pepř, 100 ml zakysané smetany, Knorr jíška, olej, sůl.

POSTUP PRÍPRAVY

Maso nakrájíme na užší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, pak orestujeme zprudka na oleji, pak maso vyndáme, ve výpeku osmažíme cibulku s plátky česneku téměř do hněda, zalijeme jí vodou, vrátíme orestované maso a dusíme. Když začne maso měknout, přidáme provensálské koření, rajčata na kousky, papriku na plátky a okurku nakrájenou na měsíčky.
Dusíme dále a ke konci dušení dáme zakysanou smetanu a to tak, že si do hrnečku dáme naběračkou trochu omáčky, v ní rozmícháme smetanu a vrátíme zpět (omáčka se nesrazí a zůstane pěkně krémová...).
Pak už jen zajíškujeme,jakou hustotu omáček máme rádi a dosolíme ještě podle chuti.
Podáváme s rýží nebo hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.11.2010, 22:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
Steak s burgundskými šampiónmi a zlatými zemiakmi

POTREBNÉ PRÍSADY

NA STEAKY: 4 steaky z hovädzej sviečkovej,sol,korenie,sojova omačka,rozmarín BURGUNDSKE ŠAMPIONY: šampiony,1 PL masla,4 stručky cesnaku,jarna cubulka alebo por,1 dcl červeneho vína,sol,korenie,kusok masla na koniec,petržl.vnat ZLATE ZEMIAKY:zemiaky nakrajane a uvarene,20 g masla, 3-4 cibule,tymian,2 bobkove listy,olej,petrž.vnat

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.7.2012, 0:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
HOVÄDZIE MÄSO
Maďarský guláš alebo pravý maďarský hovädzí perkelt - od našich južných susedov

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hovädzieho mäsa, olej, 2 veľké cibule, 1PL mletej červenej papriky, 2 paradajky alebo 1 konzerva nakrájaných lúpaných paradajok, 2 papriky, 2PL paradajkového pretlaku, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mčk, (kto chce môže dať 1 dcl červeného vína)

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a pražíme, kým sa nezatiahne, potom pridáme 1PL mletej červenej papriky, pomiešame, prilejeme trošku vody, cca 1/2 dcl a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Keď sa šťava odvarí, prilejeme vždy len po 1/2 dcl vody, lebo mäso sa musí dusiť v hustej šťave, inak by malo varenú chuť. Cca po jednej hodine dusenia pridáme nakrájané paradajky, nakrájané papriky, 2 PL paradajkového pretlaku, osolíme, okoreníme a ďalej dusíme. Dusíme, kým nie je mäso mäkké, cca 2 hodiny. Pred odstavením pridáme nastrúhané strúčiky cesnaku a kto chce pred posledným zovretím môže pridať aj 1 dcl červeného vína. Na konci ak je šťavy málo, pridáme vodu koľko myslíme a dochutíme ak treba, necháme zovrieť. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Kristína V. (Kira13) ID 57637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.9.2014, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 217 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,22 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku