. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Slavka H. (Archaa) ID 84161
.
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.2.2009
Naposledy: 23.9.2019 13:55
Aktualizácia: 12.10.2010 16:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 47
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 104 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

TORTY

Moja prva na zasnuby



POTREBNÉ PRÍSADY

Amaterska

POSTUP PRÍPRAVY

Ale zo srdca

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (12) posledné: 6.11.2009, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

****Vianocna****



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej muky* 75g krystaloveho cukru* 3 vajcia* 2dcl mlieka* 1dl oleja* 1 prasok do peciva* 1 vanilkovy cukor* 1CL skorice* 50g brusnicoveho kompotu* vlasske alebo ine orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Zltky vymiesame s cukrom a vanilkovym cukrom do peny,pridame skoricu, mlieko,olej,muku s praskom do peciva a nakoniec vyslahany sneh z bielkov.
Extra si zmiesame odkvapkane brusnice s orechami (sekanymi).Orechov tak za hrst..
Cesto lejeme po vrstvach do vopred vymastenej a vysypanej formy.Vrstvy striedame s vrstvami brusnic a orechov ,zakryjeme alobalom a nechame upiect asi hodinu pri 200st..
"Jeeeeeeeeeeeee....Vaaanoce Vaaaanoce prichaaaazejiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (28) posledné: 4.12.2009, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

STROGANNOF z tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

400g Tofu* sojova a worcestrova omacka* 1 cibula* 2 struciky cesnaku* 2 PL oleja* 250g sampinonov (najlepsie hnedych)* 2 papriky* mleta cervena paprika* 200ml cerveneho sucheho vina* 1 bujon (aky chcete)* 2 ks kyslych uhoriek* 100g pochutkovej kyslej smotany* 1 CL cukru (hnedeho)* petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravime si suroviny a ideme na to.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.10.2009, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkovo-jogurtova zemlovka-moja oblubena



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 5 ks starsieho peciva* 2 male ovocne jogurty* 2 lyzice hrozienok (oplachnutych)* 2 velke jablka* 3 vajicka* 2dl mlieka* maslo* 1 sacok vanilkoveho cukru* skorica + cukor (alebo skoricovy cukor)* praskovy cukor na sneh asi 2CL

POSTUP PRÍPRAVY

Pecivo nakrajame na kolieska,oddelime zltky od bielkov a zltky rozmiesame v mlieku.Pidame vanilkovy cukor.Zalejeme pecivo a nechame namoknut.Zatial si nastruhame jablka zmiesame s cukrom a skoricovym cukrom(cukor len ak su jablka velmi kysle),pridame hrozienka.Vymastime si zapekaciu formu dobre maslom a vrstvime namocene zemle,na ne dame jablka hned na to jogurt a navrstvime dalsiu vrstvu peciva.Navrch dame trosicku masla tak lyzickou sem a tam kusok a zapecieme asi 20 min vo vyhriatej rure na 200st.Zalezi podla rury ,ale pecivko by malo byt chrumkave.Medzitym si vyslahame bielky s praskovym cukrom do tuha.Ked je zemlovka dobre zapecena,vyberieme a navrstvime vyslahany sneh a vratime zapiect.Sledujeme a vyberieme,ked je povrch snehu zlatohnedy.Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Sviatocny pstruh s vonou skorice (aj do 90 DD)



POTREBNÉ PRÍSADY

4 stredne velkych pstruhov* sol,cierne korenie* 1 zväzok zelenej cibulky* 400g mrkvy* 4PL olivoveho oleja* 6 paradajok* 1/4CL skorice* 1 citron* alobal na zabalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Pstruhov umyjeme,nechame odkvapkat a na kazdej strane ich 3x narezeme nozom.Osolime okorenime.Ruru si predhrejeme na 200 st..Zelenu cibulku ocistime a pokrajame.Taktiez mrkvu ocistime a nadrobno nakrajame.Rozohrejeme 2lyzice olivoveho oleja na panvici a cibulku s mrkvou na nom podusime,paradajky pokrajame a pridame do panvice k mrkve a cibulke.Osolime,okorenime a pridame skoricu.Odstavime.Alobal potrieme trochou oleja ( mozme ja maslom),vlozime pstruhy vedla seba(ja uz si pripravim alobal do formy v ktorej ich potom v rure peciem),pridame udusenu mrkvovu zmes.Citron dobre umyjeme pod horucou vodou a nakrajame na tenke kolieska.Tie rozlozime na pstruhov a zeleninu..Dobre alobal uzavrieme a peciem v rure pri 180 st asi 40 min a potom odkryte na zaver este 5 min.Vyborna chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Moj kuraci salat na DEPKU (aj do 90 DD s vynimkou majonezy)



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kuracieho vareneho alebo peceneho mäsa* 150g mrkvy* 150g zeleru* 1 kalerab* 1 cibulu* 1 vajce na tvrdo* sol,mlete cierne korenie* 1 PL octu* 1 CL cukru* 1/2 kocky hydinoveho bujonu* 4 PL majonezy* 2 PL jogurtu* trosku mleteho muskatoveho orieska

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäsko pokrajame na male kocky a dame do misy.Ocistenu mrkvu,zeler,kalerab a cibulu pokrajame na male kocky,zalejeme trochou vody,pridame bujon a kratko povarime.Pridame ocot,cukor a dusime domäkka.Vychladenu zeleninu aj s vyvarom vylejeme na mäso,pridame osupane,pokrajane vajce,podla chuti osolime,okorenime a premiesame.Majonezu zmiesame s jogurtom,ochutime muskatovym orieskom,vylejeme na salat a premiesame.Salat papkame vychladeny,ozdobeny zeleninou.

Robim ho casto na Vianoce ale inak ho volam "Moj depkovy salatik",lebo mi ozaj na depku pomaha.Taky je vyborny ,ze aj zabudnem ze som nejaku mala.:-DDDMozno aj vam pomoze.,-)Vyskusajte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.6.2011, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rozky s jablkovo-skoricovo-vlasskoorechovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Tieto turecke rozky su najlepsie predovsetkym na druhy den po upeceni a potrebujeme: 250g hery* 2PL jogurtu* 2PL oleja* 2PL cukru* 1 vajce* 1 PDP* 1 Vanilkovy cukor* 500g hladkej muky na kolace* Plnka: 700g jablkoveho pyre (ja davam ale struhane zavarane jablka)* par vlasskych orechov* skorica* 1 vajce na potretie* praskovy cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv jablkove pyre alebo struhane jablka zmiesame so skoricou (kto robi z nenakladanych by som aj cukor doporucila,inak v pyre a zavaranych väscinou uz je) a nahrubsie nasekanymi orechami,kto orechy nechce, moze ich vynechat.(pre tych co chcu jablkove pyre sami robit:jablka nakrajame nadrobno a v troche vody dusime do mäkka,ochutime skoricou a cukrom)
Zo surovin na cesto( od masla po muku) vypracujeme super hladke cesto a nechame 30 min v chlade odlezat.potom cesto rozdelime na 4 casti a kazdu vyvalkame na kruh asi 2mm hruby a nozom krajame cesto ako pizzu.Snazime sa rovnake diely.tym nam vzniknu trojuholnicky na ktorych siroku stranu davame kopku plnky a pekne trojuholnicek zrolujeme do tvaru rozka.Ukladame na plech vystlany papierom na pecenie vedla seba a potrieme rozslahanym vajickom.Pri teplote 200st pecieme do zlatohneda.Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom.

Rozky naozaj chutia najlepsie ked nie su prilis cerstve a chrumkave,skor naopak ked zmäkknu,co je az na druhy den po peceni.A co je supeeeer,ze sa daju zamrazit a tym padom si mozete aj na buduce pochutit.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.10.2009, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky z TATRANIEK



POTREBNÉ PRÍSADY

3ks struhanych tatraniek (orieskove su najlepsie)* 19dkg Hery* 7,5dkg praskoveho cukru* 1vajce* 1PL kakaa* 22,5dkg hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky ingrediencie spolu zmiesame a plnime do formiciek na labky a horuce obalujeme v praskovom cukre zmiesanom s vanilinovym cukrom.
Su vyborne,aj super ako obmena klasickych medvedich labiek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (81) posledné: 16.12.2014, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)



POTREBNÉ PRÍSADY

8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska.
Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st.
Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku.

Jogurtova omacka:

Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Moj cestovinovy salat



POTREBNÉ PRÍSADY

sacok uvarenych cestovin (v mojom pripade vrtulky farebne)* zelena cibulka* paradajky* zelena paprika* uhorka* mäta* petrzlenova vnat* olivovy olej* citronova stava* jogurt zmiesany s cesnakom* sol,cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu nakrajame na drobno aj cibulku,pridame k cestovinam,osolime,okorenime omätujeme,pokvapkame olivovym olejom a citronovou stavou a vsetko to zmiesame s jogurtom, do ktoreho sme predtym pretlacili strucik cesnaku.Trosku nechame, nech sa nam chute spoja.A uz len papame.mnam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 3.10.2009, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 104 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu