končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 104 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
TORTY |
Moja prva na zasnubyPOTREBNÉ PRÍSADY Amaterska POSTUP PRÍPRAVY Ale zo srdca ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (12) posledné: 6.11.2009, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
****Vianocna****POTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej muky* 75g krystaloveho cukru* 3 vajcia* 2dcl mlieka* 1dl oleja* 1 prasok do peciva* 1 vanilkovy cukor* 1CL skorice* 50g brusnicoveho kompotu* vlasske alebo ine orechy POSTUP PRÍPRAVY Zltky vymiesame s cukrom a vanilkovym cukrom do peny,pridame skoricu, mlieko,olej,muku s praskom do peciva a nakoniec vyslahany sneh z bielkov. Extra si zmiesame odkvapkane brusnice s orechami (sekanymi).Orechov tak za hrst.. Cesto lejeme po vrstvach do vopred vymastenej a vysypanej formy.Vrstvy striedame s vrstvami brusnic a orechov ,zakryjeme alobalom a nechame upiect asi hodinu pri 200st.. "Jeeeeeeeeeeeee....Vaaanoce Vaaaanoce prichaaaazejiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii" ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (28) posledné: 4.12.2009, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
STROGANNOF z tofuPOTREBNÉ PRÍSADY 400g Tofu* sojova a worcestrova omacka* 1 cibula* 2 struciky cesnaku* 2 PL oleja* 250g sampinonov (najlepsie hnedych)* 2 papriky* mleta cervena paprika* 200ml cerveneho sucheho vina* 1 bujon (aky chcete)* 2 ks kyslych uhoriek* 100g pochutkovej kyslej smotany* 1 CL cukru (hnedeho)* petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Pripravime si suroviny a ideme na to. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.10.2009, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jablkovo-jogurtova zemlovka-moja oblubenaPOTREBNÉ PRÍSADY asi 5 ks starsieho peciva* 2 male ovocne jogurty* 2 lyzice hrozienok (oplachnutych)* 2 velke jablka* 3 vajicka* 2dl mlieka* maslo* 1 sacok vanilkoveho cukru* skorica + cukor (alebo skoricovy cukor)* praskovy cukor na sneh asi 2CL POSTUP PRÍPRAVY Pecivo nakrajame na kolieska,oddelime zltky od bielkov a zltky rozmiesame v mlieku.Pidame vanilkovy cukor.Zalejeme pecivo a nechame namoknut.Zatial si nastruhame jablka zmiesame s cukrom a skoricovym cukrom(cukor len ak su jablka velmi kysle),pridame hrozienka.Vymastime si zapekaciu formu dobre maslom a vrstvime namocene zemle,na ne dame jablka hned na to jogurt a navrstvime dalsiu vrstvu peciva.Navrch dame trosicku masla tak lyzickou sem a tam kusok a zapecieme asi 20 min vo vyhriatej rure na 200st.Zalezi podla rury ,ale pecivko by malo byt chrumkave.Medzitym si vyslahame bielky s praskovym cukrom do tuha.Ked je zemlovka dobre zapecena,vyberieme a navrstvime vyslahany sneh a vratime zapiect.Sledujeme a vyberieme,ked je povrch snehu zlatohnedy.Dobru chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 5.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Sviatocny pstruh s vonou skorice (aj do 90 DD)POTREBNÉ PRÍSADY 4 stredne velkych pstruhov* sol,cierne korenie* 1 zväzok zelenej cibulky* 400g mrkvy* 4PL olivoveho oleja* 6 paradajok* 1/4CL skorice* 1 citron* alobal na zabalenie POSTUP PRÍPRAVY Pstruhov umyjeme,nechame odkvapkat a na kazdej strane ich 3x narezeme nozom.Osolime okorenime.Ruru si predhrejeme na 200 st..Zelenu cibulku ocistime a pokrajame.Taktiez mrkvu ocistime a nadrobno nakrajame.Rozohrejeme 2lyzice olivoveho oleja na panvici a cibulku s mrkvou na nom podusime,paradajky pokrajame a pridame do panvice k mrkve a cibulke.Osolime,okorenime a pridame skoricu.Odstavime.Alobal potrieme trochou oleja ( mozme ja maslom),vlozime pstruhy vedla seba(ja uz si pripravim alobal do formy v ktorej ich potom v rure peciem),pridame udusenu mrkvovu zmes.Citron dobre umyjeme pod horucou vodou a nakrajame na tenke kolieska.Tie rozlozime na pstruhov a zeleninu..Dobre alobal uzavrieme a peciem v rure pri 180 st asi 40 min a potom odkryte na zaver este 5 min.Vyborna chut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Moj kuraci salat na DEPKU (aj do 90 DD s vynimkou majonezy)POTREBNÉ PRÍSADY 200g kuracieho vareneho alebo peceneho mäsa* 150g mrkvy* 150g zeleru* 1 kalerab* 1 cibulu* 1 vajce na tvrdo* sol,mlete cierne korenie* 1 PL octu* 1 CL cukru* 1/2 kocky hydinoveho bujonu* 4 PL majonezy* 2 PL jogurtu* trosku mleteho muskatoveho orieska POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäsko pokrajame na male kocky a dame do misy.Ocistenu mrkvu,zeler,kalerab a cibulu pokrajame na male kocky,zalejeme trochou vody,pridame bujon a kratko povarime.Pridame ocot,cukor a dusime domäkka.Vychladenu zeleninu aj s vyvarom vylejeme na mäso,pridame osupane,pokrajane vajce,podla chuti osolime,okorenime a premiesame.Majonezu zmiesame s jogurtom,ochutime muskatovym orieskom,vylejeme na salat a premiesame.Salat papkame vychladeny,ozdobeny zeleninou. Robim ho casto na Vianoce ale inak ho volam "Moj depkovy salatik",lebo mi ozaj na depku pomaha.Taky je vyborny ,ze aj zabudnem ze som nejaku mala.:-DDDMozno aj vam pomoze.,-)Vyskusajte. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.6.2011, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rozky s jablkovo-skoricovo-vlasskoorechovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Tieto turecke rozky su najlepsie predovsetkym na druhy den po upeceni a potrebujeme: 250g hery* 2PL jogurtu* 2PL oleja* 2PL cukru* 1 vajce* 1 PDP* 1 Vanilkovy cukor* 500g hladkej muky na kolace* Plnka: 700g jablkoveho pyre (ja davam ale struhane zavarane jablka)* par vlasskych orechov* skorica* 1 vajce na potretie* praskovy cukor na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Najprv jablkove pyre alebo struhane jablka zmiesame so skoricou (kto robi z nenakladanych by som aj cukor doporucila,inak v pyre a zavaranych väscinou uz je) a nahrubsie nasekanymi orechami,kto orechy nechce, moze ich vynechat.(pre tych co chcu jablkove pyre sami robit:jablka nakrajame nadrobno a v troche vody dusime do mäkka,ochutime skoricou a cukrom) Zo surovin na cesto( od masla po muku) vypracujeme super hladke cesto a nechame 30 min v chlade odlezat.potom cesto rozdelime na 4 casti a kazdu vyvalkame na kruh asi 2mm hruby a nozom krajame cesto ako pizzu.Snazime sa rovnake diely.tym nam vzniknu trojuholnicky na ktorych siroku stranu davame kopku plnky a pekne trojuholnicek zrolujeme do tvaru rozka.Ukladame na plech vystlany papierom na pecenie vedla seba a potrieme rozslahanym vajickom.Pri teplote 200st pecieme do zlatohneda.Po vychladnuti posypeme praskovym cukrom. Rozky naozaj chutia najlepsie ked nie su prilis cerstve a chrumkave,skor naopak ked zmäkknu,co je az na druhy den po peceni.A co je supeeeer,ze sa daju zamrazit a tym padom si mozete aj na buduce pochutit. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 7.10.2009, 16:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medvedie labky z TATRANIEKPOTREBNÉ PRÍSADY 3ks struhanych tatraniek (orieskove su najlepsie)* 19dkg Hery* 7,5dkg praskoveho cukru* 1vajce* 1PL kakaa* 22,5dkg hladkej muky POSTUP PRÍPRAVY Vsetky ingrediencie spolu zmiesame a plnime do formiciek na labky a horuce obalujeme v praskovom cukre zmiesanom s vanilinovym cukrom. Su vyborne,aj super ako obmena klasickych medvedich labiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov) KOMENTÁRE (81) posledné: 16.12.2014, 8:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Lahka vecera z baklazanovej panvice s ovcim syrom a jogurtovou omackou (aj do 90 DD bez syra a omacky)POTREBNÉ PRÍSADY 8 zemiakov* 2 baklazany* 4 väcsie paradajky* kusok ovcieho syra,alebo syra feta* olivovy olej * rastlinny olej * sol,rimsky kmin(alebo obycajny)* mlete cierne korenie,thymian Na jogurtovu omacku: 200 ml jogurtu* 1 dcl mlieka* 1 strucik cesnaku* oregano,mäta* sol,mlete cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ocistime a nakrajame na kolieska .Predvarime v osolenej vode.Nevarime celkom do mäkka.Zlejeme z nich vodu.Baklazany si osupeme (ja to volam na pyzamko-nechavam nejake supkove pasiky),nakrajame na kolieska,osolime a dame na 20 min"vypotit".Potom ich osusime na servitke a na rastlinnom oleji opekame z oboch stran.Ukladame zase na servitku, aby sme sa zbavili prebytocneho oleja.Paradajky si nakrajame tiez na kolieska. Panvicu (ktoru mozete neskor strcit aj do rury) alebo plech potrieme olivovym olejom a naukladame vrstvu zemiacikov,osolime a posypeme rimskym kminom(pozor, tymto kminom to az tak neprehanajte)potom pride na rad vrstva baklazanov,naukladame ich na zemiaciky.Teraz pride tretia vrstva a to vrstva paradajok ktore mierne osolime,okorenime mletym korenim a posypeme thymianom.Na vrch dame na male kusocky nakrajany ovci syr.Vsetko zakryjeme alobalom alebo prikryvkou a vo vyhriatej rure zapecieme asi 20 min pri 175 st. Pochutku z panvice servirujeme na tanieri poliatu vybornou jogurtovou omacku. Jogurtova omacka: Jogurt vyslahame s mliekom,osolime,okorenime,pridame,oregano a mätu a na zaver pretlaceny cesnak.Dobre vymiesame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Moj cestovinovy salatPOTREBNÉ PRÍSADY sacok uvarenych cestovin (v mojom pripade vrtulky farebne)* zelena cibulka* paradajky* zelena paprika* uhorka* mäta* petrzlenova vnat* olivovy olej* citronova stava* jogurt zmiesany s cesnakom* sol,cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu nakrajame na drobno aj cibulku,pridame k cestovinam,osolime,okorenime omätujeme,pokvapkame olivovym olejom a citronovou stavou a vsetko to zmiesame s jogurtom, do ktoreho sme predtym pretlacili strucik cesnaku.Trosku nechame, nech sa nam chute spoja.A uz len papame.mnam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 3.10.2009, 14:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 104 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |