končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 177 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,18 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia.......................... Základný krém: (na 30 pusiniek ) 1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + kakao, alebo čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Odpaľované cesto: 1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť. 2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť. 3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky. 4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút. 5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu. Základný krém: Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvová krémová polievka - bleskováPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkvy, 1l čistého zeleninového vývaru, smotana, soľ , mleté čierne korenie , petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Veľmi chutná, hustá a sýta polievka. trochu som ju upravila. Nikdy nemám vývar, trorý by som si sama pripravila, tak som si ho urobila z dvoch kociek zeleninového bujónu. A do polievky až na tanier v pôvodnom recepte mali ísť surové kocky mrkvy ( tie si bolo treba odložiť bokom ešte pred varením ), ale ja som si v polovici varenia odobrala mrkvičku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 12.2.2014, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Sójové fašírky s gyros korenímPOTREBNÉ PRÍSADY 1l vody, 100g sójovej drte, 2 kocky zeleninového bujónu, 1 1/2 PL sójovej omáčky, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 60g údeného syra, 3 KL Gyros korenia, strúhanka, sezam, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Z vody a bujónov a sójovej omáčky pripravíme vývar a zalejeme ním sójovú drť, necháme nasiaknuť. Potom ju necháme dobre odkvapkať. Dáme ju do misy, pridáme k nej, nadrobno nakrájnaú cibuľu, prelisované cesnaky, vajíčko, 3 PL stúhanky, korenie Gyros / pozor je slané, tak radšej nesoliť/ údený syr a dobre premiešame. Z masy formujeme malé fašírky ,ktoré obalíme v strúhanke a sezame a vyprážame ich na oleji. Podávame so zemiakmi a šalátom podľa vlastnej chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.12.2012, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvárPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg vykôstkovaných sliviek, 1kg kryštálového cukru, 2PL octu POSTUP PRÍPRAVY Slivky pomelieme, pridáme cukor a ocot, premiešame, dáme do pekáča a necháme 8 hodín stáť. Potom pekáč vložíme do rúry a pečieme 2 hodiny. Každú pol hodinu premiešame. Nalejeme do fliaš, uzatvoríme otočíme hore dnom a necháme vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (27) posledné: 24.8.2009, 21:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracinka na smotane s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracích prs, cibuľa, 1-2 paradajky, 250ml smotany , soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, mletá rasca, bobkový list, cestoviny POSTUP PRÍPRAVY bude OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.5.2009, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Hubová polievka môjho mužíčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Huby: kuriatka, jelenky, kozáky osikové, cibuľa, mletá červená paprika, soľ, mlieko, hladká múka, mletá rasca, vegeta, tekuté polievkové korenie POSTUP PRÍPRAVY A je to tu. Môj manžel sa mi vyhrážal, že sa už aj on zaregistruje na túto stránku pod menom Elemír H. ( to nie je jeho skutočné meno, neviem kde na to prišiel-srandista). Keďže som sa mu zase ja vyhrážala, že keď to naozaj urobí a urobí mi tu hambu, ja sa s ním rozvediem ( to by bola riadne sranda na súde uviesť dôvod rozvodu MMB,xixixi). Pre pokoj v rodine to nakoniec poriešil tak, že si túto polievku sám uvaril a aj nafotil. Hlavne, že keď idem niečo fotiť ja, tak hundre, že zase budeme jesť o pol hodinu neskôr. Kto sa má v tých chlapoch vyznať? Postup prípravy je v obrázkoch. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Vyprážané bedle so zemiakmi a paradajkovým šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY vlastnoručne nazbierané bedle, olej, soľ, korenie............ Na obalenie: hladká múka,vajíčka,strúhanka ........... Príloha: zemiaky, cibuľa, zelená pertžlenová vňať................... Šalát: paradajky, cibuľa malá, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, ocot, čerstvá bazalka, voda POSTUP PRÍPRAVY Bedle očistíme, nakrájame na primeranú veľkosť, opláchneme, pozor, aby neostalo v nich veľa vody, lebo pri vyprážaní budú prskať. Rozbijeme si vajíčka, rozšľaháme, osolíme, okoreníme. Bedle obalíme v trojobale a vypražíme. Zemiaky očistíme , nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Kým sa zemiaky varia, očistíme cibuľu a popražíme ju na oleji. Nakrájeme petržlenovú vňať. Keď sa zemiaky uvaria, scedíme ich, zalejeme popraženou cibuľou, ak je treba ešte posolíme, posypeme vňaťou a premiešame. Na šalát prevaríme asi 200ml vody a zalejeme asi 2PL kryštálového cukru, pridáme 1KLmletej rasce, štipku korenia a asi 1PL octu, miešame , aby sa cukor rozpustil. Tento nálev by som odporúčala urobiť ako prvý , aby stihol vychladnúť, kým sa upražia bedle a uvaria zemiaky. Cibuľu do šalátu nakrájame na veľmi tenučko, zalejeme prevarenou vodou, necháme ju asi dve minútky lúhovať, potom precedíme a premyjeme v sitku studenou vodou. Nálev nalejeme na nakrájané paradajky a pridáme cibuľu aj premytú a natrhanú bazalku, premiešame a je hotovo. Tento šalátik má byť viac sladký ako sladkokyslý. Takéto sme jedávali na dovolenke v Maďarsku a veľmi nám chutili. Doma robievame viac octové-sladkokyslé nálevy na šaláty. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (43) posledné: 13.10.2012, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový tunelPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajíčka, 30g práškový cukor, 30g polohrubej múky, 20g kakaa, 20 masla, 350g gaštanového pyré, 250ml šľahačky................Poleva: 130g čkolády, 40g Cery.........Na vylepšenie gaštanového pyré štamperla amareta, alebo rumu - nemusí, toto som pridala len tak POSTUP PRÍPRAVY Tento zákusok má svoj príbeh. Chydtala som sa ho robiť možno aj tri mesdiace, ale že ho budem piecť hneď ako sa vrátim z dovolenky to ma ani vo sne nenapadlo. Musela som, lebo po príchode domov ma čaqkalo nemiôlé prekvapenie v podobe rozmarazenej mrazničky a ani cladnička na tom nebola lepšie, takže miesto vybaľovania kufrov umývanie chladničky a mrazničky a vyhadzovanie rozmrazených potravín. Našťastie sa asi pokazila len niekoľko hodín pred našim príchodom, že sa prvé roztopili zeleniny a ine rýchlo sa topiace potraviny, tie šli do koša. No pyré mi bolo ľúto vyhodiť aj keď na nich bolo napísané v žiadnom prípade znovu nezmrazovať, tak som sa pustila po uprataní chladničky a mrazničky do pečenia. ešte by som podotkla, že koťuha jedna po umytí fungovala normálne ešte jeden deň a nakoniec sme aj tak museli volať opravára, odišiel termostat v chladničke, ale prečo sa rozmrazila aj mraznička, keď má dva komresory to nepochopím. Ale už je všetko OK. Takže po takomto unavujúcom úvode poďme na postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (32) posledné: 17.7.2012, 19:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové na ďumbieri v cibuľovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 600g bravčového mäsa, 2 väčšie cibule, bobkový list, ďumbier ( zázvor ), 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, soľ, korenie, bujon, 2 PL horčice, olej, solamyl podľa potreby na zahustenie........ POSTUP PRÍPRAVY Ako príloha sa hodí ryža, zemiaky aj cestoviny. My sme mali k tomuto mäsku kolienka a uhorkovo paprikový šalát. Zbytok v postupe............... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Letná zeleninová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2-3 mrkvy, 3 petržleny, kaleráb, kel, cibuľa, zeler, 2-3 zemiaky, 1 paprika, 2 paradajky, 3 strúčiky cesnaku, zväzok zelerových listov, zväzok petržlenovej vňate,soľ, korenie, celé nové korenie, 2 bobkové listy, 2 zeleninové bujony, olej******Krupicové halušky: 4 PL detskej krupice, 1 vajco, soľ, 1/2 KL sody BB POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 177 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,18 ďalšie >> |