Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Sójové fašírky s gyros korením
[ recept č. 6684 zo dňa 5.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1l vody, 100g sójovej drte, 2 kocky zeleninového bujónu, 1 1/2 PL sójovej omáčky, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 60g údeného syra, 3 KL Gyros korenia, strúhanka, sezam, olej na vyprážanie
POSTUP PRÍPRAVY
Z vody a bujónov a sójovej omáčky pripravíme vývar a zalejeme ním sójovú drť, necháme nasiaknuť. Potom ju necháme dobre odkvapkať. Dáme ju do misy, pridáme k nej, nadrobno nakrájnaú cibuľu, prelisované cesnaky, vajíčko, 3 PL stúhanky, korenie Gyros / pozor je slané, tak radšej nesoliť/ údený syr a dobre premiešame. Z masy formujeme malé fašírky ,ktoré obalíme v strúhanke a sezame a vyprážame ich na oleji. Podávame so zemiakmi a šalátom podľa vlastnej chuti. |
Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 (20.8.2009, 22:09) |
Dnes som robila vaše fašírky, boli chuťovo naozaj super no nedali sa mi dobre tvarovať a na panvici sa mi podaktoré aj porozpadávali. Neviem ako je to možné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.8.2009, 21:50) |
Ivka viem, že neskoro, ale ak bola masa riedka, tak by som pridala strúhanku, ale ak by sa rozpadávala, kvôli tomu, že bola suchá, tak by som pridala vajíčko , niekedy záleží aj na tom ako nasiakne sojová drť ale som rada že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (6.8.2008, 9:27) |
Tak toto je nieco pre mna.Urcite v najblizsej dobe vyskusam .Mozte mi este prosim napisat,ako robite kapustovy salat,ktory je na tanieri? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.8.2008, 19:57) |
Lubka, tento šalatik som kapustu najemnučko nakrájala na elektirckom krájači aj cibuľu, tú som sparila horúcou vodou a potom som ju prepláchla studenou, aby som ju mohla hneď capnúť ku kapuste, posolila som a premiešala. Na nálev som horúcou vodou (asi 300ml) zaliala dve PL kryštálového cukru a za občasného miešania rozpustila cukor. Potom som pridal asi 1 PL octu a zaliala som kapustu, pridala som ešte ml.č, korenie veľmi málo a nakoniec mletú rascu. dobre som premiešala a nechala postáť, aby sa chute prepojili. Musím , ale povedať, že na tom šaláte nemá byť zbytočne veľa vody a že úplne presný pomer ingrediencií si ani nepamätám , len viem, že som ho ešte dochucovala. Možno sa bude zdať, že ten nálev je viac sladký ako sladkokyslý, ale my sme boli toho roku na dovolenke na Balatone a tam nám podávali takýto šalát , aj paradajkový a uhorkový a všetky boli také sladkasté a nám takto veľmi chutili, tak som sa snažila aj doma takéto šaláty pripraviť, ale zhodli sme sa všetci na tom, že tam už aj paradajky mali inú chuť ako u nás kúpené - paradajkový som robila k vyprážaným bedliam http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6550&user=33802, dúfam že som pomohla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (7.8.2008, 9:29) |
dakujem.Mna fascinuju kapustove salatiky,hlavne ked tak pekne vyzeraju. .Dikes. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |