končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,113 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
ŠTEDRÁKPOTREBNÉ PRÍSADY Neoddeliteľná súčasť našich sviatkov. Na kysnuté cesto potrebujeme: 600 g hrubej múky, 300 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 120 g masla, kocka kvasníc, 3 žĺtky, citrónová kôra, soľ. Na plnky potrebujeme: 200 g slivkového lekváru, 200 g mletého maku, 10 g masla, hrozienka, 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 280 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, citrónová kôra, 300 g tvarohu, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce. POSTUP PRÍPRAVY Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku a nalejeme trocha vlažného mlieka, do ktorého pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a rozdrobené kvasnice. Keď nám nabobnajú kvasnice pridáme žĺtky, cukor, soľ, mlieko, nakoniec roztopené maslo a spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnky. Maková plnka: zmiešame 200 g mletého maku, 150 g práškového cukru, 10 g masla, vanilínový cukor, citrónová kôra, hrozienka ak má niekto rád ja som posledné roky nedávala, prevarené mlieko podľa potreby, podľa hustoty plnky. Orechová plnka: zmiešame 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 130 g práškového cukru, vanilínový cukor, citrónová kôra. Tvarohová plnka: zmiešame 300 g tvarohu, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) Gabriela T. (nogate) ID 22107 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 29.12.2012, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vanilkové s krémomPOTREBNÉ PRÍSADY cesto:175 g masla 50gm práškový cukor 175 g hladkej múka 2 kspuding prášok (z.klas) vanilková sencia POSTUP PRÍPRAVY spracovať cesto,vyformovať malé loptičky,pritlačiť ,vidličkou Pečieme 10-15 minút pri 180C. vychladnuté naplniť krémom:vanil.puding,maslo,cukor,vanil.esencia ,alebo može byť aj karamelová,čokoládova ,iná plnka receptík od Laurel Hedge ,ukladám si to tu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 20.12.2011, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Sladké pusinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 7 bielkov°°°400g kryštálového cukru°°°15g kakaa°°°300g čoko na varenie°°°60g šľahačkovej smotany°°°3 PL rumu POSTUP PRÍPRAVY recept mám z malej prílohy nejakého časopisu, boli výborné a vyšlo mi nie 40ks ako tam písali, ale 65ks :-). Ale záleží aké veľké budete pusinky robiť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 31.1.2012, 0:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Lahučke sniežikové kokosove pusinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bielka 300g práškový cukor 250g kokos 1 PL strúhanka štipka soli -------------------- lubovolný lekvár ----------------- 1 čokoláda na varenie 100g Hera POSTUP PRÍPRAVY bielka s cukrom šlaháme nad parou kým nezhustnú, mne to trvalo cca 10min. potom odstavíme z pary a vmiešame ostatne prísady, necháme vychladnúť z cesta fotmujeme pusinky na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech, ja som ich formovala pomocou lyžičky, trubu si vyhrejme na 150 stupnov a necháme "sušiť" cca 10-15 minút, treba sledovať, vytiahneme ked začnu meniť farbu, ak by sme nechali dlhšie vysušia sa uplne a budu tvrde po vychladnutí, spájame lekvárom rôznej príchute do hrnca nad parou si rozpustíme 100g hery a jednu celu čokoládu na varenie namáčame spojene pusinky do polovice do čokolády necháme vychladnúť a uožíme do chladničky Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Sandra B. (dadalena) ID 44 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (24) posledné: 29.12.2014, 7:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladká múka, 250g palmarin, 250g kokos, 500g práškový cukor, 1 prášok do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spracujeme a plníme nimi formičky tak do 3/4. Ja formičky nemastím a dokonca ani keď mám nové formičky, doteraz sa mi to vždy pekne vyklopilo. Sušíme pri teplote 50stupňov v klasickej rúre, v plynovej na najslabšom plameni :) Po vybratí z rúry hneď vyklopíme pomocou chňapky alebo utierky :) Obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou, prípadne máčame do čokolády. Prajem sladkú vianočnú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov) Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 18.12.2013, 1:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ružové srdiečka - veľmi chutné :-)POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hl múky extra špeciál, 200g práškového cukru, 1 1/2 tuku Cera, 3 celé vajcia 4 balíčky malinového pudingu v prášku, 1/2 balíčka prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Na dosku si nasypeme múku, cukor, prášok do pečiva, nastrúhame ceru a do stredu si vyhĺbime jamku, do ktorej rozbijeme celé vajcia, v ktorých rozmiešame malinový puding. Vidličkou miešame až sa vajíčka zafarbia úplne do ružova. postupne vypracujeme cesto, ktoré má peknú ružovú farbu. necháme chvíľu odležať a pripravíme si plechy a vykrajovačky. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka /aj iné tvary/. Nesmú sa piecť dlho, musia ostať ružové, treba sledovať... Keď sa pečú príliš dlho tak sú hnedé a nemajú takú výbornú chuť, ako keď sú upečené pekne doružova. Keď vychladnú potrieme ríbezľovým /alebo malinovým/ lekvárom a spájame, zdobíme čokoládou - cik - cak :-) Naozaj sú veľmi chutné... cítiť v nich malinový puding a deti ich milujúúúú. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) silvia b. (silvia75) ID 101388 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 16.12.2012, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Kokosové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky, 1 Palmarin, 250 g kokosovej múčky, 500 g práš. cukru, 1 PDP POSTUP PRÍPRAVY Všetko zmiešame a napĺňame do formičiek (nemastené). Pečieme pri 200-250 stupňoch, cca 5 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Mária G. (marču) ID 124246 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2016, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Pařížské rohlíčky - vynikajícíPOTREBNÉ PRÍSADY Těsto:30 dkg hl.mouka 22 dkg másla 10dkg mletých vl.ořechů 15 dkg cukr moučka 2 dkg kakaa Krém:1 30% šlehačka čoko na vaření máslo cukr moučka - cca 10dkg POSTUP PRÍPRAVY Vypracovat těsto,plnit do formiček na rohlíčky.Upéct.Už samotné nenaplněné jsou vynikající.... Krém:Svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - den předem a dáme do ledničky. Další den vyšlehat máslo+ cukr,postupně poté zašlehat svařenou šlehačku. Já plním zdobítkem,rohlíčky potom vypadají daleko lépe.Po naplnění polít čokoládou. Jsou vynikající,opravdu doporučuji vyzkoušet. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Kateřina M. (alula) ID 59524 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 22.12.2009, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MEDOVÉ KOLIESKAPOTREBNÉ PRÍSADY 200g kryštálový cukor, 100g stužený tuk, 2 PL tekutý med, 2 vajcia, 1 ČL sóda bikarbóna, 450g hladká múka KRÉM: 420ml mlieko, 2 PL hrubá múka, 1 vanil.cukor, 200g tuku, 2 PL kryštál.cukor POSTUP PRÍPRAVY Zmäknutý tuk, cukor, tekutý med a vajíčka dobre rozmiešame, pridáme sódu bikarbónu a všetko spolu za stáleho miešania povaríme 5 minút. Vznikne tmavá hustá hmota. Do vychladenej zmesi postupne vmiešame múku. Cesto dobre vypracujeme, rozvaľkáme, vykrajujeme malé kolieska a upečieme. Treba ich dať ďalej od seba. Hneď po upečení ich treba troška "pohnúť " na plechu. V mlieku rozmiešame múku, cukor, vanil.cukor a uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi pridáme tuk. Kolieska zlepujeme krémom po tri. "Vykúpeme" v čokoládovej poleve a ľubovoľne zdobíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 18.12.2016, 6:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Ako vážiť bez váhyPOTREBNÉ PRÍSADY Tak toto som našla možno niekomu pomôže ak nemá váhu ako ja :-))) POSTUP PRÍPRAVY Často i v receptech renomovaných autorů najdeme údaj, který nás zastaví v rozletu. Jak veliký je střední brambor? Kolik másla se míní pod pojmem oříšek? A kolik nasypeme mouky, když autor vyžaduje jeden a půl šálku? Pojďme si projít nejčastější míry „nemíry“. • Kávová lžička rovná 4 g hrubé mouky, 4 g hladké mouky, 3 g krupice, 7 g solamylu, 6 g cukru krupice, 3 g cukru moučky, 8 g soli, 9 g máku, 5 g sádla, másla nebo tuku, 5 g oleje, 4 g vody, 5 g mléka, 18 g medu, 3 g mleté kávy nebo15 g marmelády. • Kávová lžička vrchovatá Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Silvia K. (sku) ID 31683 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2010, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,113 ďalšie >> |