. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ŠTEDRÁK



POTREBNÉ PRÍSADY

Neoddeliteľná súčasť našich sviatkov. Na kysnuté cesto potrebujeme: 600 g hrubej múky, 300 ml mlieka, 100 g kryštálového cukru, 120 g masla, kocka kvasníc, 3 žĺtky, citrónová kôra, soľ. Na plnky potrebujeme: 200 g slivkového lekváru, 200 g mletého maku, 10 g masla, hrozienka, 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 280 g práškového cukru, 2 vanilínové cukry, citrónová kôra, 300 g tvarohu, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku a nalejeme trocha vlažného mlieka, do ktorého pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a rozdrobené kvasnice. Keď nám nabobnajú kvasnice pridáme žĺtky, cukor, soľ, mlieko, nakoniec roztopené maslo a spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Medzitým si pripravíme plnky.

Maková plnka: zmiešame 200 g mletého maku, 150 g práškového cukru, 10 g masla, vanilínový cukor, citrónová kôra, hrozienka ak má niekto rád ja som posledné roky nedávala, prevarené mlieko podľa potreby, podľa hustoty plnky.

Orechová plnka: zmiešame 180 g mletých orechov, 30 g strúhanky, 200 ml prevareného mlieka, 130 g práškového cukru, vanilínový cukor, citrónová kôra.

Tvarohová plnka: zmiešame 300 g tvarohu, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)

Gabriela T. (nogate) ID 22107 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 29.12.2012, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

vanilkové s krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto:175 g masla 50gm práškový cukor 175 g hladkej múka 2 kspuding prášok (z.klas) vanilková sencia

POSTUP PRÍPRAVY

spracovať cesto,vyformovať malé loptičky,pritlačiť ,vidličkou Pečieme 10-15 minút pri 180C.


vychladnuté naplniť krémom:vanil.puding,maslo,cukor,vanil.esencia ,alebo može byť aj karamelová,čokoládova ,iná plnka
receptík od Laurel Hedge ,ukladám si to tu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.12.2011, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Sladké pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

7 bielkov°°°400g kryštálového cukru°°°15g kakaa°°°300g čoko na varenie°°°60g šľahačkovej smotany°°°3 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

recept mám z malej prílohy nejakého časopisu, boli výborné a vyšlo mi nie 40ks ako tam písali, ale 65ks :-). Ale záleží aké veľké budete pusinky robiť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 31.1.2012, 0:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Lahučke sniežikové kokosove pusinky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bielka
300g práškový cukor
250g kokos
1 PL strúhanka
štipka soli
--------------------
lubovolný lekvár
-----------------
1 čokoláda na varenie
100g Hera

POSTUP PRÍPRAVY

bielka s cukrom šlaháme nad parou kým nezhustnú, mne to trvalo cca 10min.
potom odstavíme z pary a vmiešame ostatne prísady, necháme vychladnúť
z cesta fotmujeme pusinky na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech, ja som ich formovala pomocou lyžičky,
trubu si vyhrejme na 150 stupnov a necháme "sušiť" cca 10-15 minút, treba sledovať, vytiahneme ked začnu meniť farbu, ak by sme nechali dlhšie vysušia sa uplne a budu tvrde
po vychladnutí, spájame lekvárom rôznej príchute
do hrnca nad parou si rozpustíme 100g hery a jednu celu čokoládu na varenie
namáčame spojene pusinky do polovice do čokolády
necháme vychladnúť a uožíme do chladničky

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

Sandra B. (dadalena) ID 44 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 29.12.2014, 7:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladká múka, 250g palmarin, 250g kokos, 500g práškový cukor, 1 prášok do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spracujeme a plníme nimi formičky tak do 3/4.
Ja formičky nemastím a dokonca ani keď mám nové formičky, doteraz sa mi to vždy pekne vyklopilo.
Sušíme pri teplote 50stupňov v klasickej rúre, v plynovej na najslabšom plameni :) Po vybratí z rúry hneď vyklopíme pomocou chňapky alebo utierky :) Obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkou, prípadne máčame do čokolády.
Prajem sladkú vianočnú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 48 návštěvníkov)

Jana S. (jarjanulka) ID 169198 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 18.12.2013, 1:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ružové srdiečka - veľmi chutné :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hl múky extra špeciál, 200g práškového cukru, 1 1/2 tuku Cera, 3 celé vajcia 4 balíčky malinového pudingu v prášku, 1/2 balíčka prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Na dosku si nasypeme múku, cukor, prášok do pečiva, nastrúhame ceru a do stredu si vyhĺbime jamku, do ktorej rozbijeme celé vajcia, v ktorých rozmiešame malinový puding. Vidličkou miešame až sa vajíčka zafarbia úplne do ružova. postupne vypracujeme cesto, ktoré má peknú ružovú farbu. necháme chvíľu odležať a pripravíme si plechy a vykrajovačky. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka /aj iné tvary/. Nesmú sa piecť dlho, musia ostať ružové, treba sledovať... Keď sa pečú príliš dlho tak sú hnedé a nemajú takú výbornú chuť, ako keď sú upečené pekne doružova. Keď vychladnú potrieme ríbezľovým /alebo malinovým/ lekvárom a spájame, zdobíme čokoládou - cik - cak :-) Naozaj sú veľmi chutné... cítiť v nich malinový puding a deti ich milujúúúú.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

silvia b. (silvia75) ID 101388 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 16.12.2012, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej múky, 1 Palmarin, 250 g kokosovej múčky, 500 g práš. cukru, 1 PDP

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame a napĺňame do formičiek (nemastené). Pečieme pri 200-250 stupňoch, cca 5 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

Mária G. (marču) ID 124246 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 21.12.2016, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Pařížské rohlíčky - vynikající



POTREBNÉ PRÍSADY

Těsto:30 dkg hl.mouka 22 dkg másla 10dkg mletých vl.ořechů 15 dkg cukr moučka 2 dkg kakaa Krém:1 30% šlehačka čoko na vaření máslo cukr moučka - cca 10dkg

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracovat těsto,plnit do formiček na rohlíčky.Upéct.Už samotné nenaplněné jsou vynikající....
Krém:Svaříme šlehačku s čokoládou na vaření - den předem a dáme do ledničky.
Další den vyšlehat máslo+ cukr,postupně poté zašlehat svařenou šlehačku.
Já plním zdobítkem,rohlíčky potom vypadají daleko lépe.Po naplnění polít čokoládou.
Jsou vynikající,opravdu doporučuji vyzkoušet.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Kateřina M. (alula) ID 59524 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 22.12.2009, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

MEDOVÉ KOLIESKA



POTREBNÉ PRÍSADY

200g kryštálový cukor, 100g stužený tuk, 2 PL tekutý med, 2 vajcia, 1 ČL sóda bikarbóna, 450g hladká múka KRÉM: 420ml mlieko, 2 PL hrubá múka, 1 vanil.cukor, 200g tuku, 2 PL kryštál.cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zmäknutý tuk, cukor, tekutý med a vajíčka dobre rozmiešame, pridáme sódu bikarbónu a všetko spolu za stáleho miešania povaríme 5 minút. Vznikne tmavá hustá hmota.
Do vychladenej zmesi postupne vmiešame múku. Cesto dobre vypracujeme, rozvaľkáme, vykrajujeme malé kolieska a upečieme. Treba ich dať ďalej od seba. Hneď po upečení ich treba troška "pohnúť " na plechu.
V mlieku rozmiešame múku, cukor, vanil.cukor a uvaríme hustú kašu. Do vychladenej zmesi pridáme tuk. Kolieska zlepujeme krémom po tri. "Vykúpeme" v čokoládovej poleve a ľubovoľne zdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 18.12.2016, 6:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Ako vážiť bez váhy



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak toto som našla možno niekomu pomôže ak nemá váhu ako ja :-)))

POSTUP PRÍPRAVY

Často i v receptech renomovaných autorů najdeme údaj, který nás zastaví v rozletu. Jak veliký je střední brambor?

Kolik másla se míní pod pojmem oříšek? A kolik nasypeme mouky, když autor vyžaduje jeden a půl šálku? Pojďme si projít nejčastější míry „nemíry“.
• Kávová lžička rovná

4 g hrubé mouky, 4 g hladké mouky, 3 g krupice, 7 g solamylu, 6 g cukru krupice, 3 g cukru moučky, 8 g soli, 9 g máku, 5 g sádla, másla nebo tuku, 5 g oleje, 4 g vody, 5 g mléka, 18 g medu, 3 g mleté kávy nebo15 g marmelády.
• Kávová lžička vrchovatá

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Silvia K. (sku) ID 31683 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.12.2010, 16:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu