končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 178 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,18 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TARTALETKA: Jablkovo-slivková...POTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky, 1 PL práškového cukru, 1 vajce, 200g zmäknutej Hery...1 kg ovocia /ja som dala 1/2 kila jabĺk a 0,5 kg sliviek ale môžeme dať aj len jeden druh alebo použiť hrušky, nektarinky, broskyne a pod./, 4 PL marhuľového lekváru /použila som domáci s orechmi/, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Keďže sa začala jeseň so svojím melancholickým počasím, inšpirovala ma k pečeniu koláčikov z jesenného ovocia a tu je jeden z nich: Na cesto zmiesime spolu hladkú múku, vajce, cukor a Heru, kým nám nevznikne nelepivé cestíčko, ktoré si na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy tú si vopred dobre vymastíme olejom alebo Herou/. Ja som si na začiatku odložila asi 1/4 z cesta na zdobenie a zvyšok som vyvaľkala. Pomocou valčeka prenesieme cesto do pripravenej formy , utlačíme, prečnievajúci okraj zrežeme a naukladáme nahusto ovocie /ja som si ešte z odloženého cesta urobila ozdobný okraj, ktorý treba dobre pritlačiť/...dáme piecť na 200 °C na 25 minút. Lekvár si nahrejeme a pokvapkáme upečený koláč. Po vychladnutí posypeme škoricovým cukrom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 10.10.2013, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čučoriedkovo tvarohový koláč...POTREBNÉ PRÍSADY Vyskúšala som zas recept z časopisu a úplne ma očaril, jemný a šťavnatý, plný ovocia - dokonalá kombinácia pre mňa... 400g polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 1/2 kocky droždia /cca 20g/, 200ml vlažného mlieka, 1 vajce, štipka soli....PLNKA: 500g tvarohu /ja som tentoraz použila odtučnený, ale v podstate môže byť akýkoľvek jemný - roztierateľný tvaroh/, 2 PL kyslej smotany, 2 vajcia, 50g zemiakového alebo kukuričného škrobu, 3 balíčky vanilínového cukru, 6 PL krupicového cukru, 350 - 400g čučoriedok /malo by ísť až 500g , ale aj tak ich bolo viac než dosť/. POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Múku vysypeme do misky, do múky si urobíme jamku, do ktorej vyklepneme vajce, pridáme cukor, rozmrvené droždie, štipku soli a zalejeme mliekom. Necháme asi 5 minút prikryté obrúskom droždie napučať a potom vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste 20 minút podkysnúť. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu a pomocou valčeka ho prenesieme na vymastený plech /ja ho ničím nevysypávam, a neprilepí sa mi cesto/. Rozotrieme plnku, posypeme čučoriedkami a dáme piecť na 180 °C asi 25-30 minút /aby plnka nebola riedka/. PLNKA: do misky si dáme krupicový a vanilínový cukor, vajcia, rozšľaháme, pridáme tvaroh, kyslú smotanu a premiešame. Nakoniec vmiešame metličkou škrob. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2015, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškový koláč s karamelom...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 200g hladkej múky, 100g masla, 1 žĺtok, 2 PL kryštálového cukru.....PLNKA: asi 1 kg hrušiek, 40g rozpusteného masla, 2 PL trstinového cukru, 3PL marhuľového džemu, 2 PL umu alebo hruškovice.....KARAMELOVÁ POLEVA: 130g kryštálového cukru, 250g smotany na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Receptík som si našla na internete a je fakt fantastický... Najskôr si robím polevu: cukor upálim na karamel a tenkým pramienkom prilievam za stále miešania smotanu izbovej teploty, nechám chvíľu povariť a dobre vychladnúť... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2013, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový Tarte Tartin...POTREBNÉ PRÍSADY 300g lístkového cesta, 130g kryštálového cukru, 50g masla, 50ml vody...asi 1 kg sliviek, 15g rozpusteného masla POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme lístkové cesto, rozvaľkáme ho natenko a priložíme koláčovú formu, v ktorej "Tarte Tatin" budeme piecť, obrežeme a zvyšok cesta odložíme /pokojne aj do mrazáku, v budúcnosti sa dá využiť/. Necháme si len kruh, ktorý sme získali. Na panvici alebo v kastróliku rozpustíme cukor, ktorý po rozpustení zalejeme teplou vodou a necháme prípadné hrudky rozpustiť. Odstavíme zo sporáka a vmiešame 50g masla. Hotovú omáčku rozotrieme na dno koláčovej formy. Slivky si odkôstkujeme a prekrojíme napoly. Nahusto poukladáme na dno koláčovej formy do karamelovej omáčky. Slivky, ktoré zostanú nakrájame na 1/4 a poukladáme do vzniknutých medzier. Potrieme rozpusteným maslom a pečieme na 195 °C 25 minút.Potom opatrne priložíme lístkové cesto a dôkladne ho na predpečené slivky popritláčame, popicháme vidličkou. Pečieme ešte 30 minút na tej istej teplote. Vyberieme z rúry a necháme 5 minút postáť. Potom si na vrch koláča priložíme tanier, rýchlym pohybom /najlepšie nad drezom, pretože nám vytečie trocha šťavy/ pretočíme. Po vychladnutí môžeme pokrájať... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2013, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Strúhaný tvarohovo-slivkový koláč s orechovou posýpkou.POTREBNÉ PRÍSADY Neskutočne dobrý "jesenný koláčik" pre svoju kombináciu chutí...slivky a tvaroh a chrumkavé orechy na vrchu... CESTO: 400g polohrubej múky, 185g masla alebo Hery, 175g práškového cukru, 1 vajíčko, 1 vanilínový cukor, 1/2 balíčka kypriaceho prášku..... PLNKA: 500g tvarohu, 175 g práškového cukru, 1 Zlatý klas, 3 vajíčka, asi 1 kg sliviek..... MRVENIČKA: 65 g práškového cukru, 50g masla, 200g nahrubo nasekaných orechov POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si zamiesime cesto, všetky suroviny zmiesime a dáme na 60 minút do chladničky...potom si ho nahrubo nastrúhame na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne rukou "rozhrabneme", aby sme pokryli celú plochu plechu, vylejeme plnku, ktorú sme si pripravili, kým sa cesto chladilo a nahusto naukladáme umyté a odkôstkované slivky. Nakoniec si rukou na povrch rozmrvíme mrveničku a dáme piecť na 180 °C, 50 minút. Po vychladnutí nakrájame a degustujeme...u nás mizne rýchlosťou blesku. PLNKA: v jednej miske si vymiešame tvaroh s cukrom a vajíčkami, pridáme Zlatý klas a znovu premiešame.... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 28.4.2015, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cheescake s ovocím...POTREBNÉ PRÍSADY 200g celozrnných sušienok /ale môžu byť aj obyčajné napr. Marína kekse/, 70g masla...NÁPLŇ: 250g nízkotučného tvarohu, 200g neochutenej smotanovej nátierky /alebo syru Ricotta/, 200g kyslej smotany, 180g kryštálového cukru, 3 vajcia, 50g hladkej múky...NAVRCH: 300g čerstvého ovocia + 100ml sirupu + 200ml vody alebo 1 /7dl/ kompót, 1 Zlatý klas POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si sušienky podrvíme - dáme ich do sáčka, ktorý uzavrieme, a pobucháme po nich buď tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto. Pomrvené sušienky si zalejeme rozpusteným maslom a premiešame. Tortovú formu vymažeme a pomocou lyžice pripravené sušienky natlačíme na dno aj po stranách do výšky cca 3-5 cm. Potom si pripravíme náplň: V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme tvaroh, smotanovú nátierku /alebo Ricottu/, kyslú smotanu a vyšľaháme. Nakoniec všľaháme hladkú múku. Náplň nalejeme na pripravenú sušienkovú zmes a pečieme 1 hodinu na 170 °C. Stred má byť mäkký a vláčny, okraje nahnedlé a tuhé. Potom koláč necháme odpočívať ešte 1 hodinu v zavretej rúre. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 26.1.2017, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánový chlebík s černicami...POTREBNÉ PRÍSADY 100g masla, 175g kryštálového cukru, 2 vajcia, 225g hladkej múky, 1 Čl kypriaceho prášku, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého zázvoru /alebo 1 Čl nastrúhaného čerstvého zázvoru/, 1 banán /ak sú menšie tak dva/, 175g černíc, 30 ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Formu na biskupský chlebík si vymažeme olejom a vysypeme hrubou múkou. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajcia a znova vyšľaháme. Múku zmiešame s kypriacom práškom, mletou škoricou a mletým zázvorom /ak použijeme čerstvý, tak ho nepridávame/ a primiešame k vaječnej zmesi. Banán ošúpeme, pomliaždime vidličkou, čerstvý zázvor /ak použijeme tento/ ošúpeme, najemno nastrúhame a primiešame k banánu, spolu s mliekom zamiešame do cesta, nakoniec zľahka vmiešame černice. Cesto vylejeme do pripravenej formy a pečieme prvých 40 minút na 180 °C, potom teplotu znížime na 150 °C a ešte 20 minút necháme piecť. Po vychladnutí vyklopíme a buď posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový tvarohový koláč.POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček = 250ml CESTO: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček kryštálového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 125g rozpusteného masla, 1 a 1/2 hrnčeka mlieka, 2 vajcia, 1 kypriace prášok, asi 300g odkôstkovaných sliviek PLNKA: 500g nízkotučného tvarohu, 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 2 žĺtky, 1/2 hrnčeka mlieka, 1 PL vanilkového pudingu - prášok... POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Mlieko si trochu zohrejeme a vymiešame ho z rozpusteným maslom, kryštálovým a vanilínovým cukrom a vajcami...Múky zmiešame s kypriacim práškom a vmiešame do pripravenej mliečnej zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a predpečieme na 180 °C asi 10 minút. Medzitým si pripravíme plnku. PLNKA: Tvaroh vymiešame so žĺtkami, cukrom, mliekom a pudingovým práškom, zmes vylejeme na predpečený korpus, poukladáme slivky pokrájané na polovičky a pečieme na tej istej teplote ešte 25 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bobuľkový bodkovaný /nepečený/ dezert.POTREBNÉ PRÍSADY 180g keksíkov /akýkoľvek druh sušienok alebo BeBe kekse/, 100g masla.....200 ml mlieka, 300g kyslej smotany, 250 ml smotany na šľahanie, 1 puding Olé /kokosový alebo vanilkový/, práškový cukor podľa chuti /2-3 PL alebo aj vôbec nemusí byť/, 2 PL želatíny a 5 PL horúcej vody /alebo želatínový stužovač Dr. Oetker/.....1/2 šálky ríbezlí, 1/2 šálky čučoriedok /alebo iná kombinácia bobuľového ovocia/......biela čokoláda alebo strúhaný kokos na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Sušienky alebo kekse najemno rozdrvíme, maslo rozpustíme a primiešame k rozmrveným sušienkam, dobre premiešame a dáme nabok.... Puding Olé rozmixujeme v mlieku, pridáme kyslú smotanu, podľa chuti cukor, premiešame. Želatínu necháme rozpustiť v horúcej vode, časť plnky vmiešame do želatíny /aby sa nezrazila/ a potom želatínu vmiešame do plnky. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka vmiešame do pripraveného krému, nakoniec vidličkou zľahka vmiešame umyté a odkvapkané ovocie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 1.11.2013, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohovo egrešový koláčik...POTREBNÉ PRÍSADY Recept som si našla v časopise a môžem len odporúčať, je ľahučký a svieži a ani od roboty sa nepretrhnete :-)... Na cesto: 80g kryštálového cukru, 300g polohrubej múky, 150g Hery, 1 vajce...Na plnku: 4 vajcia, 180g kryštálového cukru, 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding, 750g tvarohu, 80g rozpustenej Hery, 1 citrón, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 250g egrešov POSTUP PRÍPRAVY Na cesto si zmiešame múku, 80g kryštálového cukru a jedno vajce a 150g Hery. Cesto zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Tortovú formu alebo formu na koláč vymastíme olejom, vysypeme múkou a cesto vyvaľkáme tak, aby sme ním vyložili aj boky formy. Pripravíme si plnku: Oddelíme si žĺtky od bielkov, bielky vyšľaháme dotuha... tvaroh /ja som použila dva odtučnené a jeden polotučný/, kryštálový cukor /180g/ a žĺtky vyšľaháme, pridáme nastrúhanú kôru z dobre umytého citróna a citrónovú šťavu, rozpustenú Heru a pudingový prášok alebo Zlatý klas a kypriaci prášok... prešľaháme. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. NAvrch poukladáme /alebo len rozsypeme/ umyté, osušené a odstopkované egreše. Pečieme na 175 °C, 40 minút. Necháme dobre vychladnúť. Kto chce, môže povrch posypať práškovým cukrom /nám sa zdal sladký dosť/. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 178 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,18 ďalšie >> |